SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramın Huzur ve Bereketini Birlikte Yaşamalıyız"

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayı Cumartesi günü tutulan 30'uncu oruçla sona ererken, 3 gün sürecek bayram 2 Mayıs Pazartesi günü başlayıp, 4 Mayıs Çarşamba günü son bulacak. Bayram namazı Malatya il merkezinde saat 06.01'de kılınacak, resmi bayramlaşma töreni ise İsmetpaşa Parkı'ndaki (Hürriyet Parkı), BELSOS Tesisleri'nde bayramın ilk günü saat 17.00'de gerçekleştirilecek. Bayram dolayısıyla, il yöneticileri, bazı siyasiler birer kutlama mesajı yayınladılar.

BAYRAM MESAJLARI..

Malatya Valisi Aydın Baruş
"Ramazan Ayı süresince kardeş ve bir olmanın, yoksul ve mağdur durumdaki vatandaşlarımıza yardım ederek birlikte mutlu olmanın huzurunu yaşadık. Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yine hep birlikte yaşıyoruz. 

Bayram günleri, aramızdaki kırgınlık ve küskünlüğü bir kenara bırakarak kardeş olduğumuzu tekrar hatırladığımız, coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna zamanlardır.
Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için vesile olan bu günleri en güzel şekilde değerlendirmeli, özellikle anne ve babamızı, akrabalarımız, öksüz, yetim ve kimsesizleri ziyaret ederek toplumun mağdur kesimlerini oluşturan kardeşlerimizin sevinçli bir bayram geçirmesi için elimizden gelen gayreti sarf etmeli, onlarla bayramın manevi huzur ve bereketini birlikte yaşamalıyız.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini temin amacıyla Valiliğimizce gerekli tüm güvenlik ve trafik tedbirleri alınmıştır. Bu önlemlerin hassasiyetle uygulanması için güvenlik teşkilatlarına gerekli talimatlar verilmiştir. Bu güzel günlerin hüzne dönüşmemesi için tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına titizlikle uymalarını istirham ediyorum.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, bu mukaddes vatan toprakları üzerinde, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamamız için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha minnetlerimi ifade ediyorum.

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan herkese sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı
Kahtalı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bütün İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlayan Kahtalı, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Bir yandan Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan ise sevinç ve huzur iklimi Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.  Bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum. Her bayram kırılan ve incinen kalpleri yeniden kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için bize fırsatlar sunmaktadır. Bayramlar, birlikte ve kardeşçe yaşamanın, milli-manevi değerlerimize sahip çıkmanın, karşılıklı saygı, sevgi ve yardımlaşmanın, paylaşma kültürünün değerini daha fazla idrak ettiğimiz günlerdir. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca pandemi  nedeniyle Ramazan Bayramını buruk geçirdik.  Hep birlikte camilerde saf tutamadık, bayram ziyaretleri yapamadık. Vaka sayılarının düşmesi ve normale dönüşle birlikte yeniden bayramı bayram gibi yaşayacak olmamız bizleri ayrıca mutlu ediyor.  Ben bu vesile ile  Ramazan Bayramı'nın vatandaşlarımızın tamamı yanında, tüm Müslümanlar ve insanlık için de gerçek manasıyla bayram havasında geçmesini arzu ediyorum. Bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam Alemine sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Ağbaba, bayramın Türkiye'ye güzellikler getirmesini diledi.

Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Ekonomik buhran, hayat pahalılığı, borçlar, zamlar ve işsizlik derken AKP Türkiyesinde ne yazık ki bayramların da eski tadı kalmadı. Emeklilerin torunlarına harçlık veremediği, ailelerin bayram erzakı alamadığı, yoksullaşmanın her yana yayıldığı bir dönemde Ramazan Bayramı’nı karşılıyoruz. Öte yandan, milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona salgınının yavaş yavaş sonuna gelmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, milyonların enerjiye ulaşamadığı, yokluğun olduğu bir hayat asla kader değildir. Gerçek anlamıyla bir bayram için bir değişimin yakın olduğunu hepimiz görüyoruz. Aydınlığın, özgürlüğün, refahın ve huzurun olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, terör örgütlerine karşı mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizi, korona salgını nedeniyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı minnetle anıyor; sevgi, saygı, barış ve kardeşlik dilekleriyle birlik ve beraberliğin simgesi Ramazan Bayramı'nı kutluyorum.”

MHP MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu
“11 Ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı olan mübarek ramazan ayını  geride bırakarak, Ramazan Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Cenab-ı Allah’tan, O’nun rızasını kazanmak amacıyla tuttuğumuz oruçların, samimiyetle gerçekleştirdiğimiz ibadetlerin kabulünü niyaz ediyorum.

Bayramlar; her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, yüce dinimizin, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamının yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis edildiği en güzel günlerdir.

"Ben'i" "Biz" yapan yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, kırgınlıkları, dargınlıkları unutup birbirimizle kucaklaştığımız , birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir.

Bayram milli ve manevi kucaklaşmanın müstesna bir müjdesidir.

Türk  Töresinin manevi ve kültürel değerlerinin, Türk-İslam ahlakının yaşanıp yaşatıldığı,  nice ramazan ayı ve bayramlara kavuşmamız dileğiyle.  

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle  Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda milletimizin varlığı, güvenliği ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan tüm  güvenlik güçlerimize sağlık, başarı ve esenlikler diliyor, bütün Malatyalı hemşehrilerimin, Aziz Milletimizin ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum.

Servetiniz ANA ve BABA duası olsun.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Gürkan, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi:

“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar yürek coşkusudur, kaynaşmaktır, buluşmaktır. Ramazan Bayramı ise Allah rızası için tutulan oruçların bu dünyadaki ecridir, karşılığıdır, mükâfatıdır. 
Bayramlar, insani ve dini hassasiyetlerle ihtiyacımız olan bütün güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun tüm kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. 

Bu bayramda aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, dost ve komşularımızı unutmamalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz.  Ayrıca, çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere kucak açmalı, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeliyiz.

Bu duygular içerisinde, başta hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez
"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Mübarek Ramazan ayı ardından, bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın tatlı heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bayram sevinçtir, mutluluktur. Hayatı huzura dönüştüren, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren özel ve güzel günlerdir. Bu müstesna günlerin, sevinç ve mutluluklarımızı paylaşarak artırmamıza, milli ve manevi birliğimizin en üst seviyede yaşanmasına, dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını diliyoruz.

Bayramlar toplum şuurumuzun derinleştiği, zamanın en kıymetli duraklarındandır. Bayram coşkusuyla manevi bilincimiz yenilenir; birlik ve beraberlik duyguları pekişir.

Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygularla, Malatya Barosu olarak başta hemşerilerimiz ve meslektaşlarımız olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ederiz. Bayramın kalplerimizi coşturması, umutlarımızı yeşertmesi , ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına; adalet, sağlık, barış,  huzur ve mutluluk getirmesi dileklerimizle,

Bayramınız mübarek olsun."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı nedeni ile yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güder, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin yanı sıra coştukça coşan bir sevgi selinin tarifi olduğunu vurguladığı mesajında, “Bir rahmet, mağfiret ve bereket ayını daha geride bırakıyor, Recep ve Şaban aylarıyla müjdelenen mübarek Ramazan ayına yeniden kavuşmayı 'Cenab-ı Hak nasip eylesin' diyoruz. Bu mübarek ay ki; giderken bile bizleri bayram gibi sevimli ve coşku dolu bir iklime emanet edip gidiyor. Kuşkusuz emaneti başımız ve gözümüz üstünedir ve işte bu sebepledir ki, Ramazan ayı gibi, inananlar için bayramı da bir o kadar mübarektir. Bayramlar; gönüllerin alındığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, bizi biz yapan değerlerin daha da belirginleştiği özel günlerdir. Bayram neşedir, sevinçtir. Hakk’ın bizden razı olduğu bayramlar adeta bir dünya cennetidir. Bayramlar, bizlere İslamiyet’in bir sevgi medeniyeti olduğunu gösteren zaman dilimleridir. Dolayısıyla bizleri böyle bir iklim ve atmosferden mahrum etmediği için Yüce Allah’a ne kadar hamd etsek ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı boyunca yardımlaşmanın en güzel örneklerini yaşadık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur, bereket ve sosyal barış dolu, hastalıklardan arındırılmış aydınlık yarınlar diliyorum. Yüce Allah, bizleri daha nice bayramlarda buluştursun, bir araya getirip coştursun; yüreklerimizi ferahlık, zihinlerimize berraklık versin” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Mehmet Çınar, “ Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği mübarek bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Dargınların barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramımız kutlu olsun.

Bizlere verdiği nimetler arasında en mühimlerinden biri olan bayramlardan ilkine, mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a hamd-ü senalar olsun.

Ramazan Bayramının milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan
Özcan, Bayramların yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği, kırgınlıkların sona erdiği özel ve müstesna günler olduğunu belirterek, Ramazan Bayramı'nın tüm dünyada barış ve huzura vesile olmasını diledi.

Pandeminin gölgesinde geçen iki yılın ardından Ramazan ayını bir arada geçirmenin sevinç ve huzuruyla bayramın karşılandığını belirten Başkan Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar milli birlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, dargınların barıştığı, mutlulukların paylaşıldığı çok özel günlerdir. Ramazan Bayramı’nı bu sene tüm sevdiklerimizle ruhuna en uygun şekilde kutlayacak olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, aynı inanç, tarih ve kültürle birbirine bağlı toplulukların müşterek sevinç ve mutluluk günleridir. Gönüller arasında sarsılmaz dostluk ve kardeşlik bağları kuran, bizi biz yapan en büyük değerlerimiz olan bayramlarımız yardımlaşma ve dayanışma duygularının da pekiştiği müstesna zaman dilimleridir. Bu bayramda da dargınlıkları geride bırakarak, birbirimize daha çok sarılmalı ve toplum olarak kenetlenmeliyiz. Bayramda büyüklerimizin gönüllerini alalım, çocuklarımızı sevindirelim ve bayram sevincini hep birlikte yaşayalım.

Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bağların sağlam olması ise kuşkusuz insanların birbirine karşı hoşgörü içerisinde olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. En büyük zenginlik sevgidir. Zorda olana, darda olana imkanlarımız nispetinde yardım elimizi uzatalım, mutluluğumuzu paylaşarak artıralım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı'nın tüm insanlık için zorlukların, savaşların geride kalmasına vesile olmasını temenni ediyor, hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum." 

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huzur (1 yıl önce)
    Editör sizinde bayramınız mübarek olsun
    %100
    %0
    Yanıtla