SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beklendiği Gibi!. İmamoğlu'na Hapis ve Siyaset Yasağı..

Beklendiği Gibi!. İmamoğlu'na Hapis ve Siyaset Yasağı..
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve siyasi yasak kararı verildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatları salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, Ekrem İmamoğlu’nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı yineledi.

Mahkeme, sanık avukatlarının son savunmalarını sunmaları için saat 16.00’a kadar duruşmaya ara verdi. Aranın ardından sanık İmamoğlu’nun avukatlarının son savunmaları dinlendi. Sanık avukatları, Ekrem İmamoğlu hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ekrem İmamoğlu hakkında kamu görevlilerine karşı hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu cezada herhangi bir indirim uygulamayan mahkeme İmamoğlu halkında Türk Ceza Kanununun 53. Maddesi gereğince siyasi yasak uyguladı.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • MK44 (1 yıl önce)
    Ekrem İmamoğlu yalnız değildir, hükümet bu sefer yaş tahtaya bastı ve muhalif kesimi uyandırdı seçim arefesinde... artık akp düşünsün...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    1 milyon mühürsüz oy pusulasini gecerli sayan iktidar… memleketi yönetmekle yetkilendirilmis hükümet imamoglu alerjisi yüzünden ziyan oluyor ama nafile! Hersey cok güzel olacak!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • aras (1 yıl önce)
    yav kardeşim adam kanıtlarıyla sundu.ben ysk ya demedim dedi.bakan bana o kelimeyi söyledi bende karşılığını verdim dedi.birisi size ahmak dese ne yaparsınız.gelmiş burda abuk sabuk yazılanlar var.allah yukarıda kardeşim.hangi partiyi tutarsan tut.buna karşılıklı hakareten ceza bile verilmez.partini tutuyosan tut.ama vicdan denen bişey var.bu imamoğlu çalışmayan diyenler var.adamın projeleri onaylamıyorlar bile.neyden bahsediyorsunuz siz.para buluyo onu bile onaylamıyorlar.bu halk her zaman hakkı yenenden yanadır.nasıl 2002 de tayyip erdoğanın yanında yer aldıysa imamoğlununda yanında yer alır.kaldıki yerel seçimde ak partilisi mhplisi haklı diye oy verip 805bin oy fark attırdı bundanda ders almamışlar.şimdi seçim olsa 5milyon oy fark atar türkiye de bence
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bu kesinleşmiş bir karar değil.Davayı bir üst mahkeme olan istinafa götürebilir.Buradan da aynı sonuç çıkarsa yargıtaya temyize gidebilir.Zaten Ekrem beyin Meral hanıma bir sarılışı ve gülüşleri varki,Kemal Kılıçdaroğluna nasıl gol attık dercesine.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Oyun oldugunu kabul edelim Yargıyı siyasete alet edilmesi siyasi oyunlara yargının dahil olması üzücü o ve bu patri fark etmez bugün A partisi yarin B partisi iktidar olur ama yargı tarafsız kalmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekrem bey YSK üyelerine hakaret ettiği için YSK üyeleri Ekrem bey hakkında dava açmışlar.Yargının siyasete karışmaması lazım diyorsun.Ne demek istediğini anlamadım.Yani siyasiler bir suç işlediğinde yargılanmasınlarmı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Artık altılı masada imamoğlundan başkasını aday gösteremez.Elbirliğiyle Cumhurbaşkanlığını hediye ettiler.Seçmen herzaman mazlumun yanındadır ,23yıl önce olduğu gibi,2007 de olduğu gibi.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • veysel (1 yıl önce)
    İmamoğlu geliyor gümbür gümbür, özgürlük geliyor, hukuk geliyor, çağdaşlık geliyor, kadınlar özgürce sabahlara kadar eğlenecek özgürce giyinecek gezecek, geliyor gelmekte olan.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    Her şey çok güzel olacak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Beklendiği gibi başlık olmamış İmamoğlunun kendine faydası yok kime olsun boş beleş bir insan
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Uğur tn (1 yıl önce)
    Yahu bu nasıl bir stratejidir çözemedim. Kazandığı seçimi iptal ediyorsun , tekrarlanan seçimde 14.000 olan fark , 800.000 oluyor. Adeta tekrarlanan seçimde tokat yiyorsun. Daha sonra daha da ileri gidiyorsun ve " AHMAK " sözünden hapis cezası ve " SİYASİ YASAK" vererek adeta kendini sakatlıyorsun. Yahu kardeşim size bu zekayı kim verdi ? Bunu size kim yaptırıyor ? Tamam kindarsınız ,nefret dolusunuz kötüsünüz. Hakkaniyet makkaniyet falanda zaten kalmadı sizde her şeye eyvallah ama yahu bu ülkede sayın cumhurbaşkanın "SİYASİ YASAK" tan yaşadığı mağduriyeti'de mi unuttunuz ki aklınız ve vicdanınızı bu denli yitirdiniz ?Hadi her şeyi geçtim sayın cumhurbaşkanı hakikaten ne düşünüyor bu karar ve verilen ceza hakkında ? Ne yazık ki 28 şubat , 12 eylül ,27 mayıs ve yakın tarihte ki 15 temmuz darbe girişimi gibi ülkenin geçmişine kara leke olarak geçen organize girişimleri yapan zihniyetten ve bunları destekleyen ,alkışlayan akıldan bir farkı kalmadı günümüz iktidarının. O günün kışlası bugünün ne yazık ki siyasallaşan ve siyasetin dahası iktidarın emrindeki yargısı oldu. Ve son olarak hiç bir adaletsizlik karşılıksız kalmaz bu karar toplumun ahlaklı kesiminin ve de hakikaten ama gerçekten akılla ,hakla ,adaletle yürüyen mütedeyyin ve Allah korkusu olan kesiminde vicdanını kanattığı kesindir.Ve son olarak eğer bir insan adaleti yitirmişse, o insanın aklının ve vicdanının önüne nefreti ve kini geçmişse işte o zaman o insandan korkun. Aklınız ve vicdanınız kininizin ve nefretiniz önüne geçmesin. Ekrem İmamoğlu'na yapılan bu adaletsizliği ,kanunsuzluğu yapanları Allah'a ve Adaletli insanlara havale ederek kınıyorum. " Kork Allah'tan korkmayan'dan " sözünün altını tarihe bir not olarak çizerek tekrarlıyorum.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Ekrem imamoğlu 2011 yılında samanyolu tv de yorumculuk yapan birisi..gerisini siz düşünün dieyecem ama bunu destek verdiğim chp de dahi kimse düşünmüyor..Atatürkçü askerlerin toplanıp fetöcü savcılar tarafından cezaevine atıldığı günlerdi 2011 yılları..ve bu bey o yıllarda samanyolu tv de cirit atıyordu..sevgili chp liler bir seçim kazandi diye tapmayın geçmişini araştırın
    %42
    %58
    Yanıtla
  • 16 milyon (1 yıl önce)
    Tükenmişlik sendromunun son çırpınışları gibi… herşey güzel olacak yakında
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Malatya haber sen taraf tutarak kendine yazık ediyorsun. Tarafsız olamıyorsun eğer lider parti baskı yada başkalarına engel koyacak olsadı ilk engeli sana koyardı burda bu şekil başlık atamazdın o yüzden taraflı olmaya devam et
    %36
    %64
    Yanıtla
  • İstanbul seçimlerinde büyük avantayı kaybetmemek için aynı zarfa atılmış 4 oydan AKP'ye yarayan 3'ünün geçerli, imamoğlu'na atılan oyun ise geçersiz olduğu mantığını taşıyan bunun için sadece imamoğlu seçimini iptal ettiren zihniyetin zeka düzeyini yerlere indirdiklerinden birisin hüseyin.yazık tükettiğin havaya, suya.Zavallısın zavallı.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Sen o zaman ordamıydın ordaysan neden müdahil olmadın gözlem ekibinin eli armut mu topluyordu şayet dediğin gibiyse seçimi neden akp kazanmadı.orda değilsen neden kulakdan dolma lafla itira atıyosun tipik chp ziyniyetisiniz aldığı nefes boşaymış da zavallıymış da..sen peki kendini üstün göreb kardeşim..sen nesin ??
    %38
    %62
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya haber taraf tutsaydı senin yazını yayınlamazdı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    Ben akp li birisiyim ama sırf böyle haksizlik yaptıkları için ben ve ailem oyumuzu chp den yana kullanacağız bu adam hırsızlık yapmadı kötü bir iş yapmadi bu adama ceza verilmesi saçma
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Birincisi sen akpli değilsin ikincisi verilen ceza hırsızlık veya kötü bi iş yaptığı için değil ysk üyelerine hakaret ettiği için verilen komik bi ceza
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Heyav Akp liymiş oy vermeyecekmiş saçmaymış
    %39
    %61
    Yanıtla
  • bende cok sıkı bir akp liydim ama artık günahımı bile vermem. kesinlikle oyum imamoğlına
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ne kadar (1 yıl önce)
    son 6 ay yapacaklarının sınırı yok iktidarda kalmak için
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Aklı başında biri bu zamanda böyle komik bi dava açıp ceza verip rakibini parlatır mı hiç? Verilen ceza bence tamamen ekrem İmamoğlunu mağdur gösterip seçimde parlamasını sağlamak tıpkı İstanbul seçimleri gibi ama bu sefer tutmayacak gibi boşuna uğraşıyorlar
    %54
    %46
    Yanıtla