MHP il başkanı Ömer Ekici, kentin çeşitli yerlerine asılan ve belediye hizmetlerini anlatan "AKP'yi hatırlatan" renkli pankartlara tepki gösterdi ve belediyenin siyaset yaptığını öne sürdü.
Ekici, Malatya'nın çeşitli yerlerine, belediyenin hizmetlerini anlatan, ancak "turuncu" renkli vurgularla AKP'yi anımsatan pankartlar asıldığını belirterek, "Belediye siyasetin yapılacağı yer değil. Siyaseti partiye bıraksınlar. Belediyenin işi Malatya'ya hizmet, yol, su, alt yapı sorununu çözmektir. Siyaseti siyasetçiye bıraksınlar. Partileri yok mu ki, belediyeyi yönetenler siyasete soyundular." diye konuştu.
Bu arada; İl Başkanı Ekici ile milletvekili adayları Şinasi Kazancıoğlu, Abuzer Aslan, Ali Eroğlu, Saime Palancıoğlu, Mehmet Birey ve Hakkı Güngör Gürbüz Malatya'daki basın meslek kuruluşları, yerel televizyonlar ile bazı meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler.