Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; belediye, başkan, genel sekreter yardımcıları ve diğer yetkililer arasında, çeşitli kişi ve kurumlaın aranarak, yardım adı altında dolandırıcılık yapıldığının öğrenildiği belirtildi ve bu konuda vatandaşlar uyarıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"Son zamanlarda Büyükşehir Belediyemiz, Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcılarımız ve Belediye yetkililerimiz adına ; İs Adamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız aranarak çeşitli yardım adları altında dolandırıcılık yapıldığına dair duyumlar alınmaktadır.
Hemşerilerimizin iyi niyet duygularını suiistimal eden bu dolandırıcılar ile ilgili gerekli idari ve hukuki işlemler tarafımızdan başlatılmıştır.
Hiç bir surette Sn. Belediye Başkanımızın ve Belediye yetkililerimizin müdahil olduğu herhangi bir yardım kampanyası söz konusu değildir.
Böyle bir durumla karşılaşan hemşerilerimizin, durumu hemen emniyet güçlerimize ve adli makamlara intikal ettirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur."