SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeye Siyah Bayrak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da nüfusunun az olması nedeniyle köy yapılan 51 yıllık beldede tepki için asılan siyah bayrağın, belediye yeniden açılana kadar indirilmeyeceği bildirildi.

Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi beldesinin köy statüsüne dönüştürülmesine tepki olarak Hasançelebi Belediyesi'nin önündeki direğe asılan siyah bayrak dikkat çekiyor.

Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, "Son çıkan Belediyeler Yasası ile 78 yıllık bir kasaba tarihi, 51 yıllık bir belediye tarihi yok edilmek isteniyor. O siyah bayrak yas nedeniyle değil, bu kararı protesto anlamında asıldı. Hasançelebi bunu hak etmemiştir" dedi.

Türkiye'nin en büyük demir madeni yataklarının yakın zamanda işletmeye açılması ile birlikte kasabanın ekonomik anlamda canlanacağını belirten Yıldırım, "Protesto niyetiyle taktığımız bayrak, yeniden belediye oluncaya kadar orada sembol olarak kalacaktır" diye konuştu.

Bu arada, önümüzdeki yerel seçimde belde statüsünü kaybedecek olan Hasançelebi'de, Malatya-Sivas karayolunda gidip gelenlerin çok rahat bir şekilde göreceği dev Atatürk heykeli ile dev Türk bayrağı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız