SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bentli'den 'Rehavete Kapılmamalı' Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-05-20 22:35:54
Bentli'den 'Rehavete Kapılmamalı' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı öncesi uygulanan 17 günlük tam kapanma Malatya’da da vakaların ciddi oranda düşmesini sağladı. Süreçle ilgili bilgi veren Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, vaka sayılarında ciddi bir azalma olduğunu belirterek rehavet konusunda halkı uyardı.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Ramazan Bayramı’nın da içerisinde olduğu 17 günlük tam kapanma sürecini değerlendirdi. Bu süreçte Malatya’da vaka sayılarında ciddi düşüş yaşandığını belirten Bentli, kentteki yoğun bakımlarda Covid-19 dışı hastalarla birlikte yüzde 55 civarında hastanın yattığını söyledi. Bentli, Malatya’nın aşılama konusunda Türkiye’de ilk 30 şehir arasında yer aldığını da ifade etti.

Son verilerde vaka sayılarının 100 bin kişide 104,45’e düştüğünü de anımsatan Bentli, kentte 65 yaş ve üstünün yüzde 83’ünün aşılandığını, 55 yaş üstü için ise bu rakamın yüzde 64’lerde olduğunu belirterek, Malatya’nın aşılanma konusunda Türkiye’de ilk 30 şehir arasında olduğunu söyledi.

Vaka sayıları düşmedikçe kısıtlamaların, kapanmalarında bitmeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Bentli, kapanmadan sonra il merkezinde oluşan yoğunluğa da dikkat çekerek vatandaşları rehavet ve tedbirlere uymaları konusunda bir kez daha uyardı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalıyım (2 yıl önce)
    Denetimler yetersiz Bazı dürümcü ler yine içeri müşteri alıyor. Gidin denetleyin üst katlar dolu insan Bu şekilde virüs biter mi
    0
    0
    Yanıtla