SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berber ve Kuaförlerde İş Başı

0
Güncellendi - 2020-05-11 13:54:24
Berber ve Kuaförlerde İş Başı
A- A+ PAYLAŞ

Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs'ta faaliyete başlama müjdesinin ardından yeniden çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Randevularını daha önce oluşturan müşterilerini kabul eden berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu ve kesim önlüğü gibi önlemlerle faaliyete başladı.

Malatya'da berber Volkan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekrar işe başlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Tüm meslektaşlarına hayırlı ve bol kazançlar dileyen Kılıç, "Yaklaşık bir buçuk aydır evlerimize kapanmıştık, bugünü iple çekiyorduk. Bütün önlemlerimizi aldık. Hiçbir tereddüt olmadan çalışmaya başladık. Müşterileri girişte zaten dezenfektanla karşılıyoruz. Randevusuz kimseyi almıyoruz. Bekleme alanındaki koltukların sayısını düşürdük. Aralarında bir buçuk metre mesafe bıraktık. 4 tane çalışma koltuğumuzu 2'ye düşürdük. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla tıraşlarını olup gidebilirler." ifadelerini kullandı.

Randevu alarak tıraş olmaya gelen Tansel Sertkaya da yaklaşık bir buçuk aydır tıraş olmadığını belirterek, "Cuma günü randevumu aldım. Normalleşmeye döndüğümüz için gayet mutluyum. İnşallah ülkemiz bu problemden en kısa sürede kurtulur. Allah bize tekrar hayırlı günleri nasip eder inşallah. Kuralları dünyada en iyi uygulayan ülke olarak kendimizi görüyorum. İnşallah bu sınavı da en iyi şekilde atlatacağız." diye konuştu.

GÜDER'DEN BERBER VE KUAFÖRLERE ZİYARET

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler kuaförler ve güzellik salonları, 11 Mayıs itibarıyla kontrollü şekilde faaliyetlerine başlamasının ardından Battalgazi ilçesinde hizmet veren 495 berber, kuaförler ve güzellik salonu da hizmetlerine başladı. Belirli kriterlere göre hizmet verecek olan berber, kuaförler ve güzellik salonlarını ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, berber ve kuaför esnaflarına ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulundu. Başkan Güder’e bu ziyarette Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş eşlik etti. Esnaflarla uzun süre sohbet ederek onların ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi olarak berber ve kuaför esnafların yanında olduklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Mayıs tarihinde 81 İl Valiliğine gönderilen genelge ile berber, kuaförler ve güzellik salonlarının çalışma esaslarını belirlenmesi ile harekete geçen Battalgazi Belediyesi, ilçede hizmet veren 495 berber, kuaförler ve güzellik salonunda dezenfektan çalışması gerçekleştirdi. Ekipler tarafından dezenfektan çalışmaları tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen berber, kuaförler ve güzellik salonu yetkilileri, yapılan çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart’ta kapatılan Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarımız bugün itibariyle Türkiye genelinde faaliyetlerine kontrollü şekilde başladı. Esnaflarımız faaliyetlerine başlamadan önce bizlerde Battalgazi Belediyesi olarak ilçemizde bulunan Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarımız dezenfekte işlemlerini yaparak hazır hale getirmiştik. Hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bugünde faaliyetlerine başlayan Berber ve Kuaför esnaflarımızı ziyaret ederek, Ramazanlarını kutladık ve hayırlı işler dileklerimizi ilettik. Esnaflarımıza hayırlı işler olsun. Battalgazi Belediyesi olarak Berber ve Kuaför esnaflarımızdan tabi ki bu süreçte bazı ricalarımız olacak. Özellikle sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda esnaflarımızın çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Alınan tüm tedbirler ve kararlar bizim sağlığımız için lütfen bunu unutmayalım. Bizler Belediye olarak ilçe halkımızın sağlığı için üzerimize düşen tedbirlerimizi titizlik ve ciddiyet içerisinde, bugüne kadar aldık almaya da devam ediyoruz” dedi.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız