SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beton Üretim Kapasitesi İki Katına Çıktı'

'Beton Üretim Kapasitesi İki Katına Çıktı'
A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye başkanı Mehmet Çınar'ın görevinin sona ermesine kısa süre elden çıkarılan, ancak Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in göreve gelmesinin ardından kısa süre içinde Yeşilyurt Belediyesi bünyesine yeniden kazandırılan 500 m³ kapasiteli 1. Beton Santralinin ardından, ilçeye 1000 m³ kapasiteli 2. Beton Santrali de kazandırıldı. Toplam beton üretim kapasitesinin 1500 m³’e ulaşmasıyla birlikte Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine sunulan katkıda artmış oldu.

Yeşilyurt Belediyesi, kurduğu modern beton santralleriyle ilçenin dört bir yanında hayata geçirilen değişim ve dönüşüm yatırımlarını daha güçlü ve dayanıklı hale getirirken, aynı zamanda Malatya’da devam eden yerinde dönüşüm, güçlendirme, deprem konutları, rezerv alan ve diğer inşaat projelerine desteğini artırdı. 

Belediye bünyesinde tam kapasiteyle üretim yapan Agrega Üretim Tesisi, Konkasör Tesisleri, Asfalt Plenti ve Kilit Taşı Üretim Tesislerinin ardından ilçeye kazandırılan iki adet beton santrali, Yeşilyurt’un gelişimi ve modernleşmesine önemli katkılar sunarken, şehirdeki beton fiyatlarının dengelenmesinde önemli bir rol oynamaya başladı.

Beton Üretim Kapasitesi Yeni Yatırımlarla İki Katına Çıktı

Beton Santrallerini ziyaret ederek üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden detaylı bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, belediye bünyesine yeniden kazandırılan 500 m³ kapasiteli beton santralinin yanı sıra 1000 m³ kapasiteli ikinci bir santralin de hizmete sunulduğunu söyledi. Bu yatırımlarla birlikte toplamda 1500 m³’lük üretim kapasitesine ulaşıldığını kaydeden Başkan Geçit, “Satın aldığımız 8 adet mikser ve 1 adet beton pompasıyla bu kapasiteyi daha da güçlendirerek, şehrimizde yürütülen rezerv alan, yerinde dönüşüm, güçlendirme, deprem konutları ve diğer büyük ölçekteki inşaat projelerine ciddi katkılar sunuyoruz.” dedi.

“Belediye Bütçesini Kâra Geçirdik”

Yeşilyurt’a kazandırılan üretim tesislerinin sadece bugün için değil, gelecek için atılmış sağlam temeller olduğunu belirten Başkan Geçit, “ Belediye olarak en önemli önceliklerimizden biri, altyapısı güçlü, modern ve yaşanabilir bir şehir inşa etmektir. Bu hedef doğrultusunda; göreve geldiğimiz dönem yaptığımız girişimlerin ardından daha önceden özel bir firmaya kiraya verilen beton santralimizi yeniden belediye bünyesine kazandırmıştık. Şehrimizdeki inşaat projelerinin artmasından dolayı betona yönelik talepler artınca bizlerde yaptığımız çalışmaların ardından ikinci beton santralini kurarak beton üretimlerimizi artırmış olduk. Şu anda günlük 1500 m³’lük üretim kapasitesine sahip beton santrallerimiz, yalnızca üretim kapasitesiyle değil, aynı zamanda şehrimize sağladığı ekonomik katkılarla da büyük bir değer taşımaktadır. Böylece hem maliyetleri azaltıyor hem de zaman tasarrufu sağlıyoruz.” dedi.

Başkan Geçit, üretim sahalarının artmasıyla birlikte dışa bağımlı olmaktan kurtulduklarını ve belediye bütçesini kâra geçirdiklerini ifade ederken, “Santralimiz sayesinde, ihtiyaç duyulan beton malzemesini artık belediyemizin kendi imkânlarıyla üretiyoruz. Yol, kaldırım ve park yatırımlarımızın yanı sıra şehrimizin farklı noktalarında devam eden yerinde dönüşüm, güçlendirme, deprem konutları ve rezerv alan projelerine olan desteğimizi artırmış olduk. Şehrimizin değişim sürecinde özellikle beton üretimleri ayrı bir önem taşırken, tam kapasiteyle çalışan beton santrallerimiz sayesinde şehrimizdeki beton fiyatlarının dengelenmesine de katkı sunarken, inşa ve ihya sürecine olan desteklerimizi de artırmış olduk. Üretim gücümüz arttıkça, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeleri de daha hızlı gerçekleştirme imkânına kavuşuyoruz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, bu tesiste gece gündüz fedakârca çalışan değerli personelimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 hafta önce)
    belediyeler kendi işlerini yapsın,imar,park,yol ,su ,çevre ,temizlik bu işleri yapmadan inşaat,gıda ,market nerede akceli iş varsa oradalar sonra en küçük problemde sınıfta kalırlar.şimdi allayıp pullayıp öve öve bitiremedikleri başarı hikayesi yazdıkları bu işler .tekrar tekrar yaşadık zarar ziyan olarak bize dönmüştür. belediyelere bakın milyarlarca ciro yapan bir o kadarda zarar eden bataklık olmuşlar.acilen yasa çıkması lazım belediyelerin yapacağı işlere sınır getirilmelidir.belediyeler kontrolü kaybetmiş frenleri boşalmış kamyon olmuşlar.ne hale geldik başkanlar yaptıkları borçlar ile övünüyor daha ne diyelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (3 hafta önce)
    Şu beton denen ilkel malzemeden hala vazgeçemediniz gitti.Deprem öldürmüyor o beton ve tuğlalar öldürüyor insanlar onun altında kalıp can veriyor. Yapım aşamasında bile bu gün haberinizde vermişsiniz beton dökülürken kalıp çöktü 2 işçi altında kaldı. Onun yerine çelik yapılar dünyada uygulanıyor çelik malzemenin maliyetinden fazla o betonun içinde demir var zaten o betonun içindeki demiri binanın karkasında kullanırsınız bina biter betonla daha uğraşılmaz yok sulanmadı yok yandı derdi olmaz.İşbankası lojman yapıyor gidip görün bi zahmet amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Herhalde çimento betoncu lobisi bırakmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pirasa (3 hafta önce)
    Neden çınara yaptığı herşey için soruşturma açılmadı. Gazze sizin yüzünüzden yanıyor. İki yüzlülüğünüzden yanıyor. Allah diyip koltuğa geçip kendinden olanları savunmak yaaaa cehennemlik insanların yeridir.
    %88
    %12
    Yanıtla
Reklam