SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Betoncu Çınar'ın Başkanlığındaki Meclis Beton Yapı Standardı Belirledi!

Betoncu Çınar'ın Başkanlığındaki Meclis Beton Yapı Standardı Belirledi!
A- A+ PAYLAŞ

Yaptığı inşaatlar depremlerde büyük hasar gören Yeşilyurt Belediyesi'nin, ailesinin hazır beton firması bulunan Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Ağustos Ayı Toplantısını gerçekleştiren meclisi, Yeşilyurt İlçesindeki orta ve az hasarlı yapılar ile yeni inşa edilecek konularda alınacak ilave tedbirleri içeren Betonarme Yapı Standartlarını belirlerken, Gedik Gençlik Merkezi ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere bir yıllığına Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısında açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 05 Temmuz 2023 Tarihli Temmuz Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 

Mazeretli olan Meclis Üyelerinin Meclis Başkanlığına gönderdikleri dilekçelerin okunup oylanmasının ardından komisyon raporları ve teklifler tek tek görüşülüp karara bağlandı.

6 Şubat 2023 tarihindeki iki büyük depremin yıkıcı etkisiyle karşı karşıya kalan Yeşilyurt İlçesinde Betonarme Yapı Tasarım Standartlarının belirlenmesine yönelik hazırlanan İmar Komisyonu ile Hukuk İhtisas Komisyonunun ortak raporunu görüşen Belediye Meclisi, yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde orta hasar alan yapıların güçlendirilme süreçlerinin yürütülmesi, az hasarlı yapıların bakım ve tadilatların yapılması ve Yeşilyurt genelinde yeni inşa edilecek konutlarda alınacak ilave tedbirleri içeren gündem maddesini onayladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremler ve ardından yaşanan artçı depremlerden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında yıkım kararı verilen Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Hizmet Binasının, Yeşilyurt Belediyesi Gedik Gençlik Merkezine taşınması ve bu binanın bir yıllığına Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesine yönelik gündem maddesi de toplantıda görüşülüp onaylandı.

Malatya AKSA Doğalgaz A.Ş.’nin Yeşilyurt İlçesi Samanköy, Kendirli, Özal ve İkizce mahallelerini kapsayan dağıtım lisans izinleri talebine dair Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifini onaylayan Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilip (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan Kaba Yem (Keşif Yem) Üretim ve İşleme Tesisinin, mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan Samanköy mahallesi 241 ada 5 parsel üzerine inşa edilmesine yönelik Yeşilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlüğünün teklifini kabul etti.

Gündem maddelerinden birinin Plan ve Bütçe Komisyonuna, bir maddenin Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edilmesine, üç maddenin de ertelenmesine karar verdikten sonra Ağustos Ayı Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 06 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 14:00’da yeniden bir araya gelerek Eylül Ayı Toplantısını gerçekleştirecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, alınan kararların Malatya ve Yeşilyurt’a hâyırlı olmasını temenni edip, toplantıyı kapattı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Orhan (9 ay önce)
    Yine yurt dışına birilerini gönderme derdine düşmüşler,yine bir dernek aracılık ediyor.Keged diye bir dernek.Ne özelliği var bilen yok.Çınar bu derneğe yer bile tahsis etmiş.Akıllanmaz bunlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mesut çalışkan (9 ay önce)
    Malatya haber hergün bu belediye başkanını yazıyorsunuz diğerlerinide yazın size dürüst desinler ...ayıptır sizin yaptiğınız ben hergün sizin sitenize girip tüm haberleri okuyorum ya siz körsünüz yada Malatya halkını geri zekalı sanıyorsunuz koskoca memlekette tek suçlu bu belediyemi Malatya yıkılmıs yerlebir olmuş siz yeşilyurt yeşilyur yeşilyurt diğerlerinide yazın yoksa halk TV gibi sizdemi mani alıyorsunuz ...kendinizle empati yapın ben tanımam etmem sadece sizin yanlı haber yaptığınız ortada inşallah sonuna kadar paylaşırsınız inşallah .....
    %36
    %64
    Yanıtla
  • orhan ince (9 ay önce)
    hekimhan yolu üzerinde altay kışlasını geçince yapılan sanayi sitesinin temeli eşiliyor gecerken baktım tonlarca çnr. beton tuğla vermiş malzemeyi ortada duvar seviyesi gelmemiş daha .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ordan alacaklar tabi bu adam belediye başkanı olmadan önceki mal varlığı ile şimdiki malvarlığı araştirilsin yüz hatta bin katı artmiştir sadece bu değil yakınları arkadaşları ve ailesini de arastırmalılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (9 ay önce)
    Sayın Çınarın başkanlığa devam etmesi için daha ne yapması gerekiyor? Malatya için utanç verici
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Bu milletin hakkını kim yiyorsa en sevdiği kucağında erişin.ywzik yazık. Ama Malatya maalesef. Çınarı gorurler yine önünü iliklerler. Demezler ki ben seçtim onu. Neys az kaldı gidince kurtulacam bu memleketten kalan da ne yaparsa yapsın banane.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bulut (9 ay önce)
    Bu belediye başkanlığınında okulu olmalı. Bakıyorsun adam veteriner,öğretmen eczacı gelmiş belediye başkanı olmuş.şehir planlamasindan,mimariden,alt yapıdan vs anladığı yok arkasındaki siyasi güçle o koltuklara oturuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (9 ay önce)
    Bunların yatacak yeri yokkkkkkkk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yakub (9 ay önce)
    Bu ve türevleri böyle basit şehirler ve ilçeleri değil Engin vizyon ve Ufuk'larıyla Tokyo Paris New York falan yönetmeliydiler.. bu güççük şeherlerde potansiyel açığa çıkmıyor :)))))
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Sami44 (9 ay önce)
    Sayin Çınar, ciddi bir sekilde zamaninda yapilmasi gereken calismalar illa depremden sonrami yapilmasi gerekiyor. Cilesiz sokakta bulunan yeni binanin mevcut kolonlarini bir ekip ile gelip 650 - 700 m2 oturum alani olan binaya nasil 32 kolon projesine onay verilmis bir anlatsaniz. Bu yikilan veya agir hasar alan binalardan yonetimiz sorumludur. Ama maalesef hiç sorumluluk ustlenmiyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onların hiç bir suçu yok onların gönülleri rahatmis nasıl olmuşsa bu izinler nereden alınmışsa hepsi işlerine devam ediyor olanda biz halka oluyor. Ciddi Malatya'da başkanlık yapan Cemal Akın Hacı Uğur Polat Ahmet Çakır neredeler depremden sonra yoklar bu başkanların hicmi hataları yoktu bu kadar insanın vebali yokmu bunların üstünde.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • üçler beşler (9 ay önce)Sami44 isimli kullanıcı yorumuna
    betonu sularlarsa birşey olmaz :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (9 ay önce)
    Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mutlu (9 ay önce)
    Haber sitesi böyle bir başlık atar mı betoncu başkan diye, gazetecilik ahlakına uygun değil, yaptığı yanlışları yazın eleştirin ama aşağıla asla olamaz, malatya için hasüt kelimesi cuk diye oturmuş
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Sen git başkanın sayfasında trollük yap.Malatya kimin ne olduğunu çok iyi biliyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cumhuriyet-î El Azîz (9 ay önce)Mutlu isimli kullanıcı yorumuna
    Yolsuzlukların Hasüdü olmaz...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (9 ay önce)Mutlu isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Betoncuyan. (9 ay önce)
    Ahhh gidi topsögüt konutları ahhh. Kim yapmıştı...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mert (9 ay önce)
    Belediye yaptığı tüm konutlar ağır haaarlı hem Bostanbaşı hem de töpşögde hepsi AĞIR HASARLI
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mesut (9 ay önce)
    Bu başkandan bi beklenti yokda yinede belirteyim yavuz selim mahallesindeki kaldırımlardaki otlar çocukların boyunda üstelik temizlenmesiginden kurumuş yanlışla biri bi ateş atsa mahalleyi deprem yıkmadı ama yangın götürür diyorum. Ne kontrol var nede temizlik var enazından depremden zarar görmeyen yerle ilgilenilse bahane hazır her yer yıkıldı nereye hizmet edelim zaten beceriksizliğinizi deprem bahanesiyle ört bas etmeye devam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet-î El Azîz (9 ay önce)
    Mehmet Çınarın halen görevde olması Malatya için büyük bir ihanet.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Burak (9 ay önce)
    Varya sayın cumhurbaşkanı olmazsa değil belediye başkanlığı 2 tane koyun emanet edilmez size.onun sayesinde o koltuklarda oturuyorsunuz
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bynedim (9 ay önce)
    Füze atın en mantıklısı
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Vur donder bizde halay çekelim :))onlar gotursun
    %95
    %5
    Yanıtla