Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, düzenlediği basın toplantısında 2014 yılına ilişkin yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Polat, göreve geldiklerinde dile getirdikleri gibi, yapacakları çalışmalarda sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarla hep istişare içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini belirtti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramada Otel Altın Kayısı’da düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz yıl belediye hizmeti olarak yaptıkları çalışmalar için 53 Milyon TL bütçe kullandıklarını, bu bütçenin 2015 yılı için ise 114 Milyon 486 Bin TL olarak belirlendiğini ifade etti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra, sistemli ve süratli bir çalışma içerisine girdiklerini ve en büyük sorun olarak gördükleri sistemsizliği kısa sürede bitirip yapılandırmayı tamamladıklarını belirtti.
Polat, 82 mahallede yaklaşık 270 bin yurttaşa hizmet götürdüklerini bu hizmeti yürütürken idari yapılanmada 5 Belediye Başkan Yardımcısı, 21 Müdürlük ile birlikte 945 personelin görev yaptığını belirterek, “ Kısa süre içerisinde idari yapılandırmada sosyal ve teknik konular için danışmanlar belirleyeceğiz. Bu danışmanlarımız sahada vatandaşlarla da görüşüp onların nelere ihtiyaç duyduklarını belirleyecekler ve buna göre bizlerde değerlendirmede bulunacağız. İstişareye önem vereceğiz dedik ve bunu da yaptık. Yeşilyurt Kent Konseyi’nin temellerini attık. Kısa sürede hayata geçireceğiz. Hizmet için eğitime de önem veriyoruz. Malatya temizlik konusunda önde olan illerden biriydi. Biz de göreve geldiğimizde ‘Tertemiz Yeşilyurt’ dedik. Bu doğrultuda yeraltı ve yerüstü çöp konteynerlerini belirlenen yerlere yerleştiriyoruz. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda bunu yaygınlaştıracağız.” dedi.
İbadethane temizliğine de önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini, sosyal belediyecilik açısında taziye çadırı faaliyetinin sürdüğünü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ihtiyaç olan yerlere çadır hizmeti verildiğini belirtti.
Asfaltlama ve kilit taşı uygulamalarına ara vermeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi, genişlettiği araç filosuyla hızlı bir şekilde ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürmektedir.
Polat, konuşmasında ayrıca, “ Yeşilyurt Belediyesi, yine yerinde ayrıştırarak geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla ‘ÇER-ÇÖP’ projesini başlattık. ‘Otuz Günde Otuz Park’ projesiyle yeni bir parkların temelini attık. Bu parkların açılışını bahar aylarında yapacağız. 5 ayrı noktada ‘Yeşil Konak’ açarak burada bin 200 öğrenci ders alıyor. Yeşilyurt'taki ilkokullarda okuyan 5 bin öğrenciye satranç takımı dağıttık.
Yeşilyurt’un aynı zamanda bir kültür bölgesi yapma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Ramazan ayında 5 ayrı mahallede sokak iftarları programı gerçekleştirdik. Bu uygulamayı bu yıl 10 mahallede sürdüreceğiz. Yine Muharrem Ayında da iftar yemeğimiz oldu ve bazı mahallelerde aşure ikramımız oldu. Sosyal yardımlaşma alanında da, gezici ekiplerle yerinde inceleme yaparak, yardıma muhtaç hemşerilerini tespite çalışmakta ve gerekli yardımları yapmaktayız”
Polat, belediye olarak hizmetlerin en iyi şekilde ve kısa sürede yerine getirilmesinde idari ve teknik personelin yanı sıra araç parkının da güçlü olması gerektiğini , bu nedenle araç parkına birçok iş makinesinin kiralanmasının yanı sıra 9 aylık sürede 32 iş makinesinin satın alındığını kaydetti.
Sıtmapınarı girişinde zemine yapılan 3 boyutlu resimlerin bu yıl içerisinde kentin değişik bölgelerinde ve zeminin yanı sıra duvarlara da yapacaklarını , örnek olarak yaptıkları ‘Geri Dönüşüm Evi’nin bu yıl içerisinde yaygınlaştırarak, yapımı süren 30 parka da yerleştireceklerini belirten Polat, “ Geri Dönüşüm Evi’ne vatandaşlar tarafından bırakılan giyecek malzemeleri görevliler tarafından tasnif ediliyor. Bunlar ihtiyacı olanlara kısa sürede teslim edilecek. Geri Dönüşüm Evi’yle ilgili olarak görüştüğümüz belediyelerden olumlu izlenimler elde ettik. Hatta bir belediye başkanımız bu uygulamada vatandalar tarafından bırakılan kitaplar sayesinde 3 adet kütüphane yaptıklarını belirttiler. Bu yıl içerisinde bazı bölgelerde ‘Hatıra Ormanı’ oluşturacağız. Belediye olarak proje koordinasyon merkezi kurduk. Burada bir çok proje hazırlandı. Beylerderesi vadimiz; Malatya için büyük bir önem arz ediyor. Buranında mutlaka korunması gerekiyor. Bir Dikmen Vadisi gibi önce gecekondulaşıp sonra çözüm bulmak yerine, gecekondulaşmadan burada kamu bakışını ortaya koyarak geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda da ilgili bakanlıklar ve kurumlarla gerekli görüşmeler ve yazışmalarımız devam ediyor” dedi.
Polat basın toplantısında ayrıca, 2014 yılında toplam 46 bin 400 ton asfaltlama çalışması yaptıklarını, 80 in 120 metrekare kilit taşı, 4 bin 100 metreküp perde duvar ile 6 bin 500 metreküp taş duvar çalışması gerçekleştirdiklerini de belirtti.