SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arkadaşlarımızın Hepsi Çok Etkilendi"

A- A+ PAYLAŞ

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve beraberindeki heyet Yeşilyurt ve Darende ilçelerini ziyaret etti.

YEŞİLYURT'TA..

25.Uluslararası Kayısı Festivali için Malatya’ya gelen Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konaklarını ve Müzeleri incelediler.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, “ Tıp Fakültesi Dekanımız Ramazan Hocamızın ön ayak olmasıyla birlikte böylesine güzide ve özel yerleri gezdik. Gurur duyulacak eserlerinden dolayı Başkanımızı ve ekiplerini tebrik ediyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda ekibimizle birlikte yeniden gelmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Müzeleri çok beğendiklerini söyleyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin Malatyalı olan  Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir ise, “ Belediye Başkanımıza bu güzel misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yörenin çocuğu olduğumuz için buraları biliyoruz. Sayın Rektörümüz ve ekibimizin de buraları görmesini çok istedik. Yeşilyurt’u çok değişmiş gördük, evler yenilenmiş, Lezzet Caddesindeki konakları ve müzeleri çok beğendik. Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Kent Belleği, Tekstil Müzesi, Sinema Müzesi ve diğer tarihi mekanlar çok güzel tasarlanmış, bölgeye yakışmış. Yeşilyurt artık başta gastronomi olmak üzere diğer konularda artık bir marka olmaya başlamış bunu gördük. Başkanımızı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nin Malatyalı olan Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurzat Elmalı ise, Yeşilyurt’u çok farklı gördüğünü ifade ederken, “ Belediye Başkanımızın eşliğinde konakları ve müzeleri gezdik, hayal edilemeyecek değişiklikler yapılmış. Çok güzel projelerin hayata geçtiğini yerinde gördük. Bu tür eserler Malatya ve Yeşilyurt’un hak ettiği yatırımlardır,  çok daha iyi hizmetlerin yapılacağına inanıyoruz. Bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan Belediye Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

DARENDE'DE..

Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu beraberinde Malatyalı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, yine Malatyalı olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı  Prof.Dr. Nurzat Elmalı ve 15 kişilik üniversite yöneticisiyle Darende ilçesinde temaslarda bulundu.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir, ziyarete ilişkin, bir dizi etkinlikler için Malatya'ya geldiklerini hatırlatarak, üniversite yöneticilerine ilçeyi göstermek için bir günü buraya ayırdıklarını söyledi.

En son 10 yıl önce geldiği Somuncu Baba Külliyesi ve civarının şaşırtıcı derece değiştiğini görmekten duyduğu memnuniyete değinen Özdemir, "Buraların imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfını ve başkanımızı tebrik ediyorum." dedi.

Maneviyat büyüklerini gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Somuncu Baba ve Hulusi Efendi sadece Malatya'nın değil tüm dünyadan insanların gelip ziyaret etmek istediği yer. Bende bugün çok gururlandım, her yerin böyle olması gerekiyor. Gelen misafir arkadaşlarımızın hepsi çok etkilendi. Külliye, müze, Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular ve Kudret havuzunu gezdik. Aslında burası için 1 saatlik bir program yapmıştık ama külliyeyi görünce başka bir yere gitmeyelim, burada kalalım dediler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bekir Sözen (1 yıl önce)
    Bir gün önce İstanbul'da sağlık kontrolü için görüştüğümüz Hocalarımızın Malatya ve Darende ziyaretlerine çok memnun oldum.İnşallah değerli ekibi yeniden Günpınar'da Güçcük evde görme mutluluğunu bize yaşatırlar.
    %100
    %0
    Yanıtla