SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Günde 13 Yangın

0
Güncellendi - 2016-12-18 17:19:44
Bir Günde 13 Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da son 24 saatte 8’i ev yangını olmak üzere 13 yangın olayı yaşandı. Yangınların büyük çoğunluğunun soba ve elektrik tesisatından kaynaklanması nedeniyle itfaiye vatandaşları uyardı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından edinilen bilgiye göre kentte son 24 saatte 8 ev, 2 araç, 2 fabrika ve 1 işyeri yangını meydana geldiği belirtildi. Doğanşehir Topraktepe Mahallesi, Bostanbaşı Mahallesi, Hasan Varol Mahallesi, Alişar Mahallesi, Gazi Mahallesi, Kale Bent Mahallesi ve Yaygın Mahallesinde yaşanan ev yangınlarında maddi hasar meydana gelirken Hekimhan Budaklı’daki yangında da 1 kişinin öldüğü bir kişinin de yaralandığı belirtildi. Yine son 24 saat içerisinde Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrika yangını, Derme İlköğretim Okulu yanında bir işyeri ve Cumhuriyet Örnek Köy yakınlarında 2 araç yangınının yaşandığı ifade edildi. Özellikle ev yangınlarının büyük çoğunluğunun sobalı evler olduğu ve yangınların da elektrik kontağından kaynaklandığı belirtilerek vatandaşların dikkatli olunması istenildi. Bugünlerde hava sıcaklıklarının geceleri eksi 20’lere kadar düştüğü belirtilerek vatandaşların elektrik tesisatlarını kontrol ettirmeden ısınma amaçlı tesisatlara çok yüklenme yapmamaları gerektiği belirtildi.

Soba zehirlenmelerine karşı da uyarı yapan İtfaiye Daire Başkanlığı, halen bacalarını temizlemeyen ve kontrollerini yaptırmayan vatandaşların ivedilikle bu kontrolleri yaptırması gerektiğini belirtti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız