SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Kısım Konteyner Esnafı'.. El İnsaf!.

'Bir Kısım Konteyner Esnafı'.. El İnsaf!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinde işyeri yıkılan ya da hasar gören esnaflar için şehrin çeşitli bölgelerinde kurulan 'konteyner çarşı'larda ticari faaliyetini sürdürmeye çalışan esnaflardan bazılarının, bazıları uygun olmayan yerlere kurulan, araç ve yaya trafiğini de tehlikeye düşüren konteynerlerinin önündeki alanı da işgal etmeleri vatandaşın tepkisine yol açıyor.

Depremlerin ardından, il yöneticilerinin işyeri zarar gören esnaflar için alelacele şehrin çeşitli bölgelerine yerleştirdiği ve dağıtımını yaptığı konteynerlerde faaliyet gösteren esnafların bazılarının, çoğu kaldırımlara yerleştirilen, yolu ve kaldırımı daraltarak yaya ve araç trafiğini tehlikeye düşüren konteynerlerin önünü de işgal etmeleri, sandalye- masa, mal ve tezgah koymalarına tepki gösteren vatandaşlar, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin yanı sıra Emniyet ekiplerinin bu duruma göz yummalarını da eleştirdiler.

Daha çok Kanalboyu'nda ve İsmetpaşa Caddesi üzerindeki birçok konteyner işyerinin önünde görülen bu duruma seyirci kalınmaması, kaldırım ve yol işgallerinin engellenmesi istenirken, Kuyuönü Mezarlığı yanı başta olmak üzere birçok yerde de kaldırımlara konteyner yerleştirilmesinin de ayrıca tehlike yarattığı belirtilerek, bu duruma müdahale edilmesi, esnafların konteyner dışında herhangi bir yer işgaline izin verilmemesi gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Yılmaz (7 ay önce)
    TECDE MEYVECİLİK ÖNÜ. Öncelikle esnafımıza geçmiş olsun.Tecde Meyvecilik yanında ve karşısında bulunan bazı esnaflar kaldırımlara masa sandalye atmış,Caddeye arabaları bırakınca inanın her yönden sıkıntı yaratıyor.Bazı kısımlarda Kaldırımda aile ile gezip alışveriş yapacak alanlar kalmamış.Caddede trafik çok tehlikeli hale gelmiş.Bu durum diğer esnafları da olumsuz etkiliyor.Lokanta,Kebapçı,Çaycı esnafımızın önleri gözden geçirilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayse (7 ay önce)
    Ben bir malatyali olarak esnafımızın her zaman arkasındayım ayrıca böyle bir konu nası haber niteliğini taşır anlamış deilim kaç metre kare verilen konteyner mağazalar oraya giden halk zaten alışverişe gidiyor çoğu iyiki böyle bir yer varda ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz. Esnafı da cok düzgün iyi insanlar karalamayin kendi halkınızı esnafınızı biz bize destek olmazsak kim olucak soruyorum size !?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • vatandaş44 (7 ay önce)
    Çok haklı bir konuya temas etmişsiniz gerçekten de bazı işletme sahipleri onlara esnaf demek istemiyorum yolun ortasına tabure masayı koymuş elinde tesbih bizler çoluk çocuk onların etrafından yani yoldan yürüyüp tekrar kaldırıma çıkıyoruz o kadar pişkinler ki inanılır gibi değil belediye acil bu duruma bir çözüm bulmalı gerekirse o tarz kişileri uzak bölgelere taşınmalı bu şehirde yaşayan herkes depremzede lütfen bunu unutmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismail (7 ay önce)
    Hindistan, Pakistan, Afganistan kısaca Hindu ülkelerinde de esnaf (kasap, berber, bakkal, dişçi, şarküteri vs) sokakta ticaret yaparlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yavuz (7 ay önce)
    Orda bulunan esnafların çoğu Malatya'nın köklü esnafları dükkanları yıkıldı 100 metre kare dükkanlarının yerine 8 metre kare konteynerlar da riskinin pesindeler.kanalboyunda şuan 50 farkli sektör halkımıza hizvet verkyor herkez rahatça almak istediklerine ulaşıyorlar.bence merkezi yerde güzel bir çarşı kurulmuş buradan sayın valimize teşekkür ederiz
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Kadir (7 ay önce)
    Deprem yaşadık, sadece esnaf değil tüm halk yaşadı,esnafın kaldırım işgali ve fiyatları tüm acıyı milletten çıkarmak için adeta.kira vermiyor birşey yapmıyor ama fiyatlar maşallah hiç kimsenin insafı merhameti yok.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tepkini esnafa değil Memleketi bu hale getiren siyasilere verin onları gördünüz mü önünüzü iliklemeyin ağzınız kulaklarınıza varmasın Eviniz 20 kat değer kazandı aracınız 20 kat değer kazandı ses yok avm ye git bir pantola gömleğe binlerce lira ver tık yok konteyner daki esnafa gelince pahalılıktan şikayet et Olurmu böyle gubani
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Milleti kazıklamanın bahanesi olmaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Fiyat artışlarının, pahalılığın sebebini esnafa atma. Git motorine sikayat et.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Aslan (7 ay önce)
    Esnaf sıkıntılı günler geçirdi pandemi ve sonrasında deprem. Yine de şehri terk etmedi bu çok güzel ancak depremzede esnaf ilde yaşayanların depremzede olduğunu unuttu. Konteynerde kira vermeyen esnafın satış fiyatı 3 büyük kentteki esnafın fiyatını geçti.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Osman44 (7 ay önce)
    Ülkenin en büyük sorunu küçük esnaf sorunu. Vergi yok, fiş yok. Acındırma çok. Malı pahalı satma bunlarda. Kurumsallaşma çok önemli. Kurumda gidip personel olarak çalışacak adamlar sırf el kapısına gitmem diye esnafcılık oynuyor. Bu düzen değişmeli. Bunlardan alış veriş yapmayın. Zaten her şeyleri pahalı. Başka ille kıyas dahi etmiyorum. Pazarcisi da pahalı. Soğan markettekinin iki katı. Bu ne arkadaş. Biz mağduruz. Eee bize para ver. Sanki biz mağdur değiliz bu şehirde. Bir tek esnaf mağdur. Avrupa'da çalışanların çoğu hizmet sektöründe. Hindistan gibi her yer butik dükkan. Yapın şehre ikinci AVM'yi. Bitirin bunları artık. Açık alan Avm'si yapın. Konya'da var. İstanbul'da var. Şehrin dibinde değiller. Köşe başı telefoncu. Hepsi kayıt dışı ekonomi. Bir de moda oldu IBANa para at. Hayırdır, devlet mı oldunuz da vergisiz kazanç istiyorsunuz?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Osman gardaş sen avm ye git senin paran hastalık yapar
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Gardaş memur olmasaydın sende , tutan yok esnaf olabilirsin .Senin gibilerin parası bizim dükkanda geçmiyor sen git AVM'de tatmin ol
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Osman44 doğru demiş.enflasyonun sebebi bu esnaf.aç gözlülük fiyatları yükseltiyor.bunlara hükümet ne yapsın. avm ye gidin en azından ne aldığınızı ne kadar para vereceğinizi bilin.maceraya girmeyin.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)Emir isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen enflasyonun sebebi esnaf , doğru ya esnaf mazotu 40 TL yaptı, elektriğe doğalgaza yüzde 400 zammı da esnaf yaptı. Şu memlekette herkes suçlu ama bir tek yanlış ekonomik programlarla Türk parasını pul eden hükümet suçsuz
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kardeş sen mümkünse AVM den çıkma.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyasever (7 ay önce)
    Bunları gündeme getirmek yerine malatya merkezde caddelerde yer alan 4 tane iç çamaşır firması tamamıyla kaldırımları işgal etmiştir lütfen bunuda gündeme getirin inönü caddesinde bir tek bu firmalar kaldırımı tamamıyla işgal etmiş durumda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 ay önce)
    Ağır hasarlı binaların altında esnafların insanları daha bir fazla tehlikeye soktuğunun farkındamisiniz ne çabuk unuttunuz ensafin ayakta kalma mücadelesini şehri terk etmemiş sermayesini burada tutmuş ve burda hizmet etmeye çalışan esnafı ezdiginizin farkındamisiniz memlekette haber değeri taşıyan onlarca şey varken bunları görmezden gelip böyle bir haber yapmanızın sebebi muhalif olmaksa sizi gerçek gazeteciliğe davet ediyorum
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Eskiden de kaldırımları işgal ediyorlardı. Şimdi de işgale devam ediyorlar. Meyvecilik araştırma önünde ne yürüyecek ne bisiklet sürecek yer kalmış. Araba park etmeye de izin vermemek için duba koyuyorlar. Bu insanları da zor durumda bırakmamak için belediye yanı gibi toplu boş alanlara alınsalardı herkes için daha iyi olurdu. Cadde avm bin konteyner versiyonu bizim ki. Başkanlarımız sağolsunlar. Fikirde çığır açtılar. Malatya’yı bam başka ayağa kaldırdılar. Avrupa bizi kıskanacak.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ben (7 ay önce)
    Şu kanalboyundaki çantacı(terlikçi) depremden önce de aynıydı depremden sonra da aynı. Yayaların ve trafiğin hakkı gasbediliyor. Belediye de gereğini yapsın, bazı şeyler düzelsin artık.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ESNAF (7 ay önce)
    Bunun böyle olacağını Yetkililer bilmiyor muydu ? o zaman Beydağ'ına koyun konteynerleri Bu esnaf para kazanmasın ac kalsın her şeyi yapsın zaten kanal boyundaki dükkanlar metrekare olarak diğerlerinden Küçük bu adam malını nereye koyacak biraz anlayışlı olun ki zor günler geri kalsın ama aynı kafayla gidersek bizde ki son kalan vicdan,herhamet,insalık vb. biter.
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)
    Herkes işini yapsın, işgal mi var, çek fotosunu çak cezayı makbuzu bırak çık, ertesi gün kaldırmadı mı, cezaya devam. Bu millet bundan anlar.
    %75
    %25
    Yanıtla