SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Suya Kazık Çakan' Malatya'da Bir Kurul Daha Varmış!. İl Su Kurulu..

'Suya Kazık Çakan' Malatya'da Bir Kurul Daha Varmış!. İl Su Kurulu..
A- A+ PAYLAŞ

Sulama suyu yetersizliğinin büyük boyutlarda yaşandığı, özellikle il merkezinin kuzeyinde Karakaya Baraj Gölü'ne kadar olan tarım arazilerinde kanalizasyon borularının kırılarak atık suyla sulamanın yapıldığı, buna karşılık il merkezinde deprem sonraki inşaat kazılarında 3.5- 4 metre derinlikte çıkan yeraltı sularının ise beton kazıklarla engellenmeye çalışıldığı ve bu potansiyelin hiçbir şekilde değerlendirilmesinin düşünülmediği Malatya'da, bir de 'İl Su Kurulu'nun olduğu, Anadolu Ajansı'nın bu kurulun toplantısına ilişkin bir haberiyle ortaya çıktı.

Deprem sonrası yeniden imar kapsamında kent merkezi başta olmak üzere tüm temel kazılarında yüzeye yakın yer altı sularıyla karşılaşılırken, bu suların yapılacak bir drenaj planlamasıyla toplanıp eğimin de uygun olduğu güney bölgesindeki tarım arazilerine akıtılarak sulamada kullanılması en akılcı proje iken, malatyahaber.com'un da buna ilişkin haberlerine rağmen, ne Büyükşehir ne de DSİ'den buna ilişkin bir duyarlılık görülürken, ildeki 'sözde' kurullardan birinin toplantısı haber oldu ve kamuoyu bu haberle, ne işe yaradığını bilmediği bu kurulun varlığını öğrendi.

AA'nin kurulun toplantısına ilişkin haberi şöyle:

"Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur'un başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 92. Şube Müdürlüğü binasında Vali Yardımcısı Talat Tabur başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı tertiplendi.

Tabur, toplantıda yaptığı konuşmada, su kaynaklarının korunması ve bu konuda planlama yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kentteki su kaynaklarının korunmasıyla ilgili değerlendirmeler yapacaklarını anlatan Tabur, "Ülke su politikasında alınması gereken kararlara yardımcı olacağız." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetim Kurulu Daire Başkanı Taner Kimençe ise Malatya'ya özgü konuların toplantıda ele alınacağını söyledi.

Toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, DSİ 92. Şube Müdürü Aytaç Sucu ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı."

Bu arada, Malatya'da halen çarşı merkezi, Niyazi Mahallesi, Saray Mahallesi bölgesi başta olmak üzere birçok imar alanında, yeni inşaatlar için yapılan temel kazılarında 3.5- 4 metrede çıkan suların drenajı ile ilgili bir proje bulunmuyor. Bu bölgedeki suyun potansiyelinin değerlendirilmesi yerine, bina zeminini sağlamlaştırma adına binlerce beton kazıkla sağlamlaştırılmaya çalışılıyor. 

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Tırnakci Cemil amcaniz (5 ay önce)
    Avrupa'da olsaydı bu yeraltı suyu güzel bir sistemle tarımsal arazilerin hizmetine sunulur üzerine yine yapılaşma olurdu biz heba ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÜMİT (5 ay önce)
    Birileri bir yerlerden maaş alsın diye oluşturulmuş, hiç bir hükmü, yaptırımı olmayan, haybeden kurulan, devletin parasının birilerine verildiği bir kuruluştur. Hayırlı olsun. Dostlar alışverişte görsün.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sedat (5 ay önce)
    Bu aynı Filistin halkı Osmanlı bayrağını 1918 de indirip İngiliz mandasını kabul etmişti.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sedat (5 ay önce)
    Yoksa Araplar bizi ele geçirmiş haberimiz mi yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sedat (5 ay önce)
    Hiçte olmamış burası Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruluş felsefesine uymamış bayrak kanununada evet Mazlum soykırıma uğrayan Filistin hakının yanındayız ancak yanında bir Türk bayragıda olmalıydı .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (5 ay önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Defne (5 ay önce)
    Herkes işinin hakkını verse insanlarda bu kadar mağdur olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (5 ay önce)
    Malatya merkezde o kadar çok su varki,akıl edip o suları toplayıp ayrı bir drenaj sistemi ile sulama kanalına dökecek bir babayiğit yok malesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (5 ay önce)
    Bizim suyla ne işimiz olurki demişlerdir.bize koltuk lazım makam lazım .projeyle başımızı niye ağrısın
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Burak (5 ay önce)
    Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa, o yerde güneş batıyor demektir..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • zeki (5 ay önce)
    Eskiden bir laf vardı şimdiye çok uyuyor; "Devlet su işleri, bırak bu işleri." İnisiyatif nedir bilmeyen, vatandaş ne haldedir anlamayan, vizyonu koltuğunu korumak olan o kuruldan bu kurula koşturan yeni nesil bürokratlar, siyasilerimizin hangi sorunu doğru düzgün çözdüğüne örnek verebilecek var mı? Ama sorumlular tabi ki onlar değil, sorumlular bizi bu duruma düşürenlere kör, dilsiz, sağır olan halktan başkası değildir. Recep Yazıcıoğlu, Adnan Kahveci, Mevlüt Aslanoğlu gibi kıymetli değerlerimizi rahmet ve özlemle anıyorum.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Suyu yüzeye çıkarıp merkezdeki dükkanları Venedik’e çevirin. Doğunun parisliğinden venediğine terfi ederiz. Ne de olsa işiniz gücünüz köy merkezini yeniden yapmak. Orada ki mülk sahiplerinin devranını devam ettirmek. Suyu çıkarıp merkezi göl yapın dedik onuda yapmadınız. Fuzuli caddesi gelinlikçi yerine mayocu dolardı. Yok siz hiç bir şey yapmıyorsunuz. Depremde ölsek bu hallere düşürülmesek iyiydi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Çöl olan Eskişehir Gaziantep Konya Kayseri su ağırlklı parklar ile dünya şehri oldu bu şehrin onca su kaynağına rağmen betona gömülüp çöl olması şehri yönetenlerin şehre büyük bir ihanet içinde olduğunu gösteriyor
    %98
    %2
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 ay önce)
    Beyefendiler çaylarını kahvelerini içip dağılmışlardır. Malatya şehir merkezinin yer altı sularının tahliyesi bu beyefendilerin sınırlarını aştığı için o konuda çözüm üretmeleri zor görülüyor. Bir yerde liyakat yok ise orada her şey ters gider, yanlış gider. Zaten belli olmuyor mu?
    %83
    %17
    Yanıtla