SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birbirimizi Sevmekten Başka Çaremiz Yok"

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, “Hep birlikte daha güçlü ve dayanışma içerisinde bir toplum oluşturduğumuzu biliyoruz. Gerçekten de felaketin bizlere kazandırdığı tek şey yıkım olmadı, birlikte gösterdiğimiz dayanışma gücümüzün ne kadar büyük olduğunu ve bir arada olmanın hayatımızdaki yerini bize hatırlattı. Deprem dayanışma ruhunu yaşatmaya devam etmeliyiz. Birlikte daha güçlü ve daha umutlu bir geleceğe doğru ilerleyebiliriz. Başka Malatya yok, başka Türkiye yok, birbirimizi sevmekten başka çaremiz de yok.” dedi.

Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak 6 Şubat depremlerinin yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “6 Şubatta yaşadığımız büyük felaketin ardından tüm Türkiye'nin gösterdiği dayanışma, fedakârlık ve azim takdire şayandır. Depremin yarattığı yıkımın ve acının içinden insanlık tarihine altın harflerle kazınacak bir dayanışma öyküsü yazıldı. Bu öykünün her satırında insanların gösterdiği kahramanlık, emek ve sevgi yer aldı. İlk olarak depremde kurtarma ekiplerini ve amaçları hayat kurtarmak için canla başla çalışan kişileri anmamız gerekiyor; itfaiyecilerimiz, AFAD ekiplerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız ve sağlık çalışanlarımız enkaz altındaki her bir hayatı kurtarmak için büyük bir özveriyle çalıştılar, karanlıkta soğukta yıkıntıların arasında saatlerce arama kurtarma yaparak kaybolan canları bulmak için var güçleriyle mücadele ettiler.” dedi.

Fendoğlu şöyle devam etti:

“En büyük teşekkür bu kahramanların her birine aittir. Aynı şekilde, gönüllüler de bu sürecin en önemli parçalarından biriydi. Evet, birçok profesyonel ekip vardı ama halkın içinden gönüllü olarak bu zor dönemde insanlara yardım eli uzatanlar da oldu. Her yaşta, her meslekten insan kendi hayatını bir kenara bırakıp enkaz alanlarında, hastanelerde, barınma merkezlerinde ve afet bölgelerinde el birliğiyle çalıştı; bu, gerçekten takdire değer bir ruh hâlidir. Sağlık çalışanları bir başka önemli gruptur. Depremde yaralanan binlerce kişiye ilk müdahaleyi yaparken büyük bir özveriyle zamanla yarışarak onlara hayat verdi. Hastaneler âdeta birer savaş alanı gibi çalıştı. Doktorlar, hemşireler, sağlık teknisyenleri ve acil servis çalışanları tüm bu kaosun içerisinde insan hayatını her şeyin önünde tutarak ellerinden gelenin en iyisini sundular. Bir diğer önemli katkıyı sağlayanlar ise, yardım kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Onlar çok kısa süre içerisinde gerekli gıda, su, ilaç ve barınma malzemelerini topladılar ve depremzedelere ulaştırdılar. İnsani yardım bu süreçte sadece bağış değil, aynı zamanda da moral kaynağı oldu çünkü yardım kuruluşları felaketzedelere yalnız olmadıklarını ve büyük bir dayanışma içinde olduklarını hatırlattılar.”

Fendoğlu, “Belki de en çok alkışı hak edenler Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş halkı ve depremzedelerin ta kendileridir; büyük bir felaketle karşı karşıya kalmışken yıkılan binalar arasında bir arada durmayı başaran, birbirine destek olan, bir lokma ekmeğini bile paylaşan, birbirimize nasıl sımsıkı sarıldığımızı, aşımızı, ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımızı, dertlerimize ortak olup aynı çadırı komşumuzla paylaştığımızı, eksi 15 derecede de çadırında odun olmayan komşumuzla odunumuzu, battaniyemizi paylaştığımız gibi paylaştığımız anlarımızı, anılarımızı, nasıl kenetlendiğimizi ve nasıl yeniden doğabileceğimizi göstermiştiniz. O insanlar gerçek birer kahramanlardır. Yaşadıkları acı her şeyin önündeyken bile dayanışma ve yardım adına gösterdikleri dayanışma ruhu takdire şayandır. Bu süreçte yerel yönetimler her ne kadar zor bir dönemden geçseler de insanların temel ihtiyaçlarını karşılamak, güvenliğini sağlamak, geçici barınma alanlarını oluşturmak için ellerinden geleni yaptılar. Malatya Belediye Başkanı ve yerel yönetim ekiplerinin çalışmaları ve devletimizin tüm kurumları -valilerimiz, kaymakamlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz- hepsi sahada, vatandaşının yanında oldu. Destekleri o zor günlerde çok önemli bir yere sahipti. Son olarak, toplumun her kesiminden gelen destek unutulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Fendoğlu konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Her yaştan insan, farklı kökenlerden ve farklı şehirlerden gelen kişiler bu süreçte önemli bir sorumluluk üstlendi. O dönemde sosyal medya üzerinden bağış çağrıları yapan, yardım gönderen, moral veren herkes bir katkı sağladı çünkü depremde en büyük gücümüz birlik ve beraberlik içinde olmamızdı. Bu acı dolu günlerin ardından emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Hep birlikte daha güçlü ve dayanışma içerisinde bir toplum oluşturduğumuzu biliyoruz. Gerçekten de felaketin bizlere kazandırdığı tek şey yıkım olmadı, birlikte gösterdiğimiz dayanışma gücümüzün ne kadar büyük olduğunu ve bir arada olmanın hayatımızdaki yerini bize hatırlattı. Deprem dayanışma ruhunu yaşatmaya devam etmeliyiz. Birlikte daha güçlü ve daha umutlu bir geleceğe doğru ilerleyebiliriz. Başka Malatya yok, başka Türkiye yok, birbirimizi sevmekten başka çaremiz de yok. Sözlerime son verirken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Yüce Allah bu milletin yâr ve yardımcısı olsun, Allah devletimize zeval vermesin, servetiniz ana baba duası olsun.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Haciwhat (1 saat önce)
    2 yıl bitti.Daha yıkılan evimizin yerinde dönüşümemi,rezerv alanamı dahil daha bundan haberimiz yok..Muhtar bilmiyor,milletvekilinin haberi yok.Biz sizleri süs olsun diyemi seçtik?bize sevilmediğimizi 2 senedir iyi belli ettiniz.Memleketini sevmiyenleri biz hiç sevmiyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kurt (1 saat önce)
    11 ilde deprem oldu ama Malatya en az hizmet alan il Malatyalı Sevmek zorunda degil...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Polat (1 saat önce)
    Öcalanıda sevmek zorunda mıyız sayın vekilim? Mhpnin son söylemleri ile ilgili billgilendirme yapacakmısınız? Şehit ailelerine diyecek bişeyiniz kaldı mı? Vatanseverlerin uyduruk suçlamalarla hapse atılmasından son derece rahatsız milliyetçiler !...
    %75
    %25
    Yanıtla