SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birileri Bakanı Kandırıyor"

A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, “Bakan soru önergemize verdiği cevapta talep yetersizliği nedeniyle Hekimhan’daki KYK  yurdunun kapatıldığını söylüyor. Açık söylemek gerekirse birileri bakanı kandırıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevap verildi.

Ağbaba önergesinde Hekimhan KYK yurdunda 2017-2018 eğitim öğretim yılında 115  öğrencinin kaldığını, yıl sonunda yurt personelinin öğrencilere  yaz tatilinde aidat ödememeleri için kayıt sildirmelerini istediğini, 2 öğrenci dışında öğrencilerin idarenin isteğiyle kayıt sildirdiğini belirtmişti.

KAPATILAN 16 YURTTAN BİRİ HEKİMHAN

Bakanlık tarafından soru önergesine verilen yanıtta, herhangi bir vakfa devredilen yurt olmadığı belirtilerek, “Hekimhan Öğrenci Yurdu,İnönü Üniversitesi’nden tahsisli olarak kullanılmakta iken, 2017-2018 öğretim yılı sonunda sadece 2 öğrencinin barınması ve öğrenci talebi yetersizliği nedeniyle kamu kaynaklarının etkin, verimli kullanımı ve tasarruf doğrultusunda tahsisi kaldırılarak 31.08.2018 tarihinde üniversiteye devredilmiştir.Türkiye genelinde benzer nedenlerle 16 ilçede öğrenci yurdu kapatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

KYK,YURDU İŞLETMEMEK İÇİN MÜCADELE VERDİ

Bakanlığın soru önergesine verdiği yanıtın ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Bakanlık talep yetersizliği gerekçesiyle Hekimhan’daki yurdun kapatıldığını belirtmiş. Ancak alınan bilgilere göre yurtta şu an 86 öğrenci barınıyor. Yani, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 öğrenci kaldığı için Turgut Özal Üniversitesine devredilen yurtta 86 öğrenci kalıyor.Açık söylemek gerekirse birileri Bakanı kandırıyor.Bürokratları gerçekleri saklıyor. İki öğrenci kaldı,talep yetersiz dedikleri yurtta şu an 86 öğrenci var. Elbette kaynaklar etkin kullanılmalı ama 86 öğrenci nerede kalacak bu da düşünülmeli. Gençlik ve Spor Bakanı, KYK Genel Müdürlüğü’nün bu yurdu işletmemek için verdiği mücadeleyi görmeli, öğrencilerin mağduriyetine son vermelidir” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Hekimhan Öğrenci Yurdu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Erdinç (5 yıl önce)
    yurt açılması için asgari öğrenci sınırı var, 500 öğrencisi olmayan eğitim kurumuna hizmet vermiyor kyk, 499 olduğunda alamıyorsunuz, insanın değeri yok, maliyet hesabı sadece, birileri böyle demiş ve böyle gidiyor, amaç başka yurtlara göndermekti, devlet kendi eliyle başka gönderdiği çocuklara şimdi ceza kesiyor, asıl suçlu kim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Öğrenci kayıtları silinirken, Yüsek Okul İdarecilerinin haberi olmadı mı? Yöneticilik nedir bilen varmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (5 yıl önce)
    Suriyelileri getirip bedava beslenebilir, ama bu milletin öz evlatları Hekimhan'da bir yurtta devletin güvencesiyle bakılamıyorsa tüm sıralı görevli ve sorumlulara yazıklar olsun. Malatya'nın iktidar milletvekilleri bu saatten sonra hesap soramıyorsanız, muhtar olamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Helal olsun,en büyük parçikanlı müdür ,başka müdür yok o kadarrrrrrrrrrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (5 yıl önce)
    Parçikanlı müdür istememiş, kapanmış. Bir müdürden milletvekilleri hesap soramamış, kapanmış. Adam müdür ki ne müdür. Hiç kimse hesap soramamış, soramıyor. Soramamışlarda soramamışlarda soramamışlar. Parçikanlı olmak Malatya'daki şuanki tüm siyasetçilerden daha kıdemli olmak demekmiş. La Malatya'ya vekil olacağınıza parçikana muhtar olaydınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Hacımısın nesin, sen dört nufuslu ailen için 100 kişilik masraf yapacakmısın ? Mil Gipsın ve Hekimhan'ın hepsi toplandın o yurdun 1 aylık personel ve diğer giderlerini ödesin geri kalan 11 ayı Yurtkur öder. El vicdan edin orada iki öğrenci kayıtlıydı ve siz orada barınan öğrencilere değil sadece orada çalışıpta Malatya Merkeze atanan personelleri düşünürsünüz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak güzel kardeşim birileri bakanı kandırmış, sen de kanmak için yer arıyorsun. Adam tane tane anlatmış. Yurt personeli Malatya'ya gelmek için öğrencilerin kayıtlarını silmişler. Haberde yazıyor öğrenci 2 değil 86 ymış. Haberin altında haberi birilerinin birilerine tekrar anlatmak zorunda olmak ne kadar ilginç...Ayrıca ben Veli Ağbaba'nın yerinde olsam hiç Malatya'nın sorunlarını gündeme getirmem.Ne gereği var. Baksanıza tavra
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı geçinen Malatyasızmısın nesin,. Malatya'da onlarca dernek ve vakıfa bedava imkanlar verilirken, Hekimhan'da gariban öğrencilerin yurt masrafımı size battı? O yurtta çalışanlar beğenmiyorlarsa işlerini bıraksınlar, kimseyi silah zoruyla çalıştıran yoktur. Hatta şu çıkan olay ve gerçeklerden sonra sorumlular Malatya sınırları dışına atılmalı, devlet kurumundan çalıştırılmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • abi sen ne yorum yazmıssın bu yorumdan sonra daha yorum yapasım kalmadı :)
    0
    0
    Yanıtla