SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Bu Bölgeyi Ayağa Kaldıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Deprem bölgesini terk edenlerin tekrar dönmeleri için bazı özel avantajların sağlanması gerekiyor. Bunun için özel bir yasaya ihtiyaç var." dedi.

Kılıçdaroğlu, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'yı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş ile ziyaret etti, Emeksiz Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ramazanın ilk cumasında Millet İttifakı'nın liderleri olarak Malatya'da bulunduklarını söyledi.

Yaşanan acıları defalarca gelip gördüklerini, depremi yaşayan kentlerin yeniden ayağa kaldırılması, ekonomilerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bütün Malatyalılara başsağlığı dileklerini iletti.

Kenti terk edenlerin tekrar eski yuvalarına, kentlerine dönmesi gerektiğini, en büyük arzularının bu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Millet İttifakı olarak Malatya'dan başlayıp Hatay'a kadar süren deprem kuşağında yeni bir anlayışın hakim olması gerekiyor. Bu bölge için özel bir yasanın çıkarılması gerekiyor. Deprem bölgesini terk edenlerin tekrar geri dönmeleri için bazı özel avantajların sağlanması gerekiyor. Bunun için özel bir yasaya ihtiyaç var. Konutların yeniden yapılması ama konutlar yeniden yapılırken kentin ruhuna, tarihine, özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Bina yapmak yetmiyor, kentin ruhuna, dokusuna uygun binaların yapılması lazım. Tarihi eserlerin korunması ve aslına uygun yeniden onarılması gerekiyor."

Deprem bölgelerine özel teşviklerin uygulanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle esnafın kısa sürede ayağa kaldırılması gerekiyor, alışverişin yapılması gerekiyor. İnsanların günlük ihtiyaçlarını rahat karşılayabilecekleri bir ekonomik altyapının süratle oluşturulması gerekiyor. Bunun ilk ayağı da esnafın ayağa kaldırılmasıdır, borçlarının, faizlerin silinmesidir. Esnafın rahat bir nefes almasının sağlanmasıdır. Biz Millet İttifakı olarak bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Neyi nasıl yapacağımız konusunda da önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğiz. Burada bulunmaktan, Malatyalı kardeşlerimize kucaklaşmaktan memnuniyet duyduğumuzu da ifade etmek isterim."

- "Millet İttifakı olarak her tercihe saygı duyarız"

Bir gazetecinin Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakı'na dahil olması ve HÜDA PAR'ın desteğine ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu, "Siyaset elbette devam ediyor ama biz bugünü değil geçmişi değil geleceği konuşmak istiyoruz. Burada Malatyalı kardeşlerimizin bulunduğu bir ortamdayız. Deprem bölgesindeyiz, depremzedeler siyaset kurumundan 'Gelecekte bizim için ne yapacaksınız?' onu soruyorlar. Ankara'da insanlar Cumhur İttifakı'nın içinde yer alabilirler, kendi tercihleridir, biz Millet İttifakı olarak her tercihe saygı duyarız." yanıtını verdi.

Burada Cumhur İttifakı liderleri olarak bulunduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, uyarı üzerine Millet İttifakı liderleri olarak burada bulunduklarını, İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının da bölgede olduğunu söyledi.

Millet İttifakı olarak vatandaşların sorunlarına kilitlendiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşın sorunlarını çözmek için çaba harcayan bir ittifakız ve yaşanan deprem sonrası yaraların sarılması ve kentlerin yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili düşünen, üreten bir ittifakız. Temel hedefimiz bu. Ankara'da şu olur bu olur, önemli değil ama Malatyalı bizden, 'Bizim geleceğimiz ne olacak?' diye bekliyor. Maraşlı, Hataylı, Adıyamanlı, Şanlıurfalı, Gaziantepli, Osmaniyeli 'Ne olacak, bizim gelecekteki tablomuz ne olacak?' diye düşünüyor. Biz, güzel bir geleceği en kısa sürede yeniden inşa etmek durumundayız. Depremzedelere konutlarını da iş yerlerini de yaparken hiç kimseden bir kuruş para talep etmeyeceğiz. Öyle 20 yıl vatandaşı borçlandır, böyle bir şey yok. Millet İttifakı'nda böyle bir şey yok. Zaten evi yıkılmış, dükkanı yıkılmış, adam perişan vaziyette. Şimdi onun torunlarını mı borçlandıracaksınız? Böyle bir şey de yok. Biz gerçekten de her türlü kaynağı bu bölgeye aktaracağız, bu bölgeyi ayağa kaldıracağız. Hiç kimse depremden gördüğü maddi zarar karşılığında sosyal devletten bir yükümlülük beklemeyecek. Tam tersine sosyal devlet vatandaşına katkıda bulunacaktır."

- "Hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın "çadır bulamadığı için ailesini Van'a götürdüğünü" söylemesi üzerine, şunları kaydetti:

"Bizi iktidara taşıyacak olan sizlersiniz. Biz sizlerin sorunlarına kilitlendik. Bunu büyük bir samimiyetle ifade ediyorum. Sorunlarınıza kilitlendik. Sizin binalarınızı, iş yerlerinizi, kırsaldaki ahırları yapacağız, hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceğiz. Bunları yaparken de sizi borçlandırmayacağız. Tam tersine sosyal devlet olarak sizin karşılaştığınız bütün zararları telafi edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim. Dediğim gibi bizi iktidara taşıyacak olan da sizlersiniz, iktidara taşıdığınızda göreceksiniz biz kendimizi topluma, halka, bu millete adamış olan liderleriz. Gönlümüz ister ki Türkiye'de herkes huzur içinde yaşayabilsin, deprem yaraları da en kısa sürede sarılabilsin. Kaynakları buraya aktaracağız. Deprem bölgesinde Malatya'dan başlayıp Hatay'a kadar olan zincir içerisinde yeni yatırımların yapılması, inşaat sektörüyle ilgili ihtiyaç duyulan bütün ürünlerin burada üretilmesi, pazarlanması, inşaatlar bittikten sonra bu bölgelerin tekrar ihracat seferberliği yapmaları, Afrika'ya, Orta Doğu'ya ihraç etmeleri, bütün bunların hepsini düşündük. Bunlarla ilgili özel bir kanun çıkması lazım. Bununla ilgili de 6 partinin kurmayları çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir raporu da kamuoyuyla paylaşacağız. Bir kanun metnimizde hazır olacağız, göreceksiniz. Hiç kimse endişe etmesin. Bu bölgeleri tümüyle ayağa kaldıracağız. İnşallah burayı terk edip gidenler de kendi memleketlerine huzur içinde döneceklerdir."

Daha önce de muhalefet liderlerinin ziyaretlerinde yaşanan ‘tepki’ görüntüleri,  çadır kent gezisi sırasında da sürdü, bazı kişilerin Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdikleri bildirildi.

İttifakın Malatya ziyaretine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş katılıyor. Kente karayoluyla gelen İYİ Parti lideri Akşener ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan da, Doğa Cadde AVM arkasındaki çadır kentte depremzedelerle yapılan toplu iftara katıldılar.

-“Halil İbrahim sofrasını büyütmek de bizim amacımızdır”

İftardan sonra konuşan Kılıçdaroğlu, depremlerde 50 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, "Mübarek bir aydayız, güzel bir aydayız, manevi duygularımızın zenginleştiği bir aydayız. Birbirimize dost olarak bakarız, birbirimizi kucaklamamız gereken bir aydayız. Kini ve öfkeyi ötekileştirip, kini ve öfkeyi yüreğimizden söküp attığımız, dostluğu, sevgiyi, kardeşliği beraberliği kalbimize yerleştirmemiz gereken güzel bir aydayız." dedi.

Kılıçdaroğlu, bu sofranın Halil İbrahim sofrası olduğunu anlatarak şöyle devam etti:

"Halil İbrahim sofrasını büyütmek de bizim amacımızdır. Gönlümüzde, yüreğimizde yatan odur. İsteriz ki bu güzel coğrafyada bir çocuk bile yatağa aç girmesin. Her evde huzur olsun, bereket olsun, insanlar huzur içinde yaşasın. Depremde büyük acılar çektiniz biliyorum. Biz Millet İttifakı'nın genel başkanları olarak her zaman her ortamda yanınızda olduk. Birimiz buradayken bir başka genel başkanımız Kahramanmaraş'taydı. Birimiz Kahramanmaraş'tayken öbürü Hatay'daydı bugün hep beraber buradayız. Burada yine iki değerli arkadışımız, dostumuz daha var. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Biz hep beraber yaraları saracağız bu konuda kararlıyız. Söz verdik, beraber söz verdik. Evi, dükkanı, ahırı yıkılan, oturulamaz hale gelen bütün konutları, meskenleri, iş yerlerinin tamamını Allah nasip ederse geleceğiz tepeden tırnağa depreme dayanıklı yapacağız, bir kuruş dahi almadan hak sahiplerine teslim edeceğiz."

Sosyal devletin bütün sorumluluğu üzerine almak zorunda olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kendilerinin söz verdiğini, Millet İttifakı'nın bunu tesis edeceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sofraların bereketli olmasını dileyerek, "Ülkemiz bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmasın. Hep beraber olacağız, birlikte olacağız. Kini ve öfkeyi yüreğimizden söküp atacağız. Beraber, birlikte, kardeşçe huzur içinde bu ülkede yaşayacağız. Beraber yaşadığımız zaman göreceksiniz, birlikte yaşadığımız zaman göreceksiniz. Bereketi, güzelliği, kardeşliği, kucaklaşmayı göreceksiniz. Siyaseti iyilikte yarışma alanı olarak belirleyeceğiz, iyilikte yarışacağız, kötülükte değil. Bizde kötülük, kin, öfke yok bereket var, sevgi var, kucaklaşma var." diye konuştu.

AA- sozcu.com.tr- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

126 yorum yapılmış

  • itiraz44 (1 yıl önce)
    Başlığa atfen: Yaww he heee..
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Yoruma atfen: Senin 20 yıldır itirazın oldu mu? Ancak yaw he heeee deyip, halay çekesiniz:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)
    İyi partiyi destekliyordum ama CHP tekrar HDP ye sırtını dayayinca tekrar akp ye oyumu kullanacam.erdogandan Malatyalı olarak tek istedim kendi şahsıma 1 Suriyeliler.misafir ettik baktık gitsinler artık.2 milletvekilleri ve belediye başkanlarını istemiyorum.is yapacak adam getirilmesi
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Bizde bu ülkeden. Bizim de vatan Turkiyemiz. Sen git, begenmiyorsan. Reise biz oy vereceğiz. Bende şehit fevzide oturum.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)Suriyeli isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten sizin yüzünüzden bahçeli müstakil evlerimizi yiktirdik.sizi misafir gözüylen görüyorduk ama kene gibi yapistiniz.asil insanlar olsaydınız savaş bitti kendi ülkenize giderdiniz.lafa bak beğenmiyorsan sen git.osmanlidan buyana bu topraklara böyle kötülüğü hiç bir lider yapmadı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)Suriyeli isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaşlık da aldınız.asil insanlar olsaydınız misafirlik bitmiştir git topraklarıniza el koyan düşmanlara mücadele ederdiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yooo ben halen iyi partiye oy verecem sen algı yapıyorsun ama hikaye
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)Abdo isimli kullanıcı yorumuna
    Sen çok haklısın Suriyelileri bizden daha değerli.maletin ordaki yurdun hepsine deprem ilk günü onları koydular.sen haklısın kardeş.algi değilde kim derse Suriyelilerin misafirligini bitirecem yolluyacam oyum onun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu Malatyaya geldiğinde: "Cumhur ittifakı olarak buradayız" dedi. Siz malatya haber ve bağlı olduğunuz sol cenahınızın böyle karikatür tipe mecbur kalmasına bir sağ seçmen olarak üzüldüm. İçinizde Cumhurbaşkanlığı yapabilecek kalite de başka bir kişi yok muydu diye sormadan edemiyor insan.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Kardeş adam hesap uzmanı ,UNİVERSİTE MEZUNU ( 4 YİLLİK !) yıllarca burokratlik yaptı devleti ve yönetmeyi iyi bilir. Haaa dil surcmelerine takılı kalacaksaniz. O da insan arada olabilir. Günde kaç yerde röportaj, toplantı yapıyor ve peompterdan okumuyor. Reis maşallah peompterdan okumasına rağmen yaptığı gafları YouTube a yaz bir izle istersen. KİLİCDAROGLU DUZGUNZ DÜRÜST ADAYDİR. OĞLUNU BEDELLİ YAPTİRACAK GUCU VARKEN BİLE TOPLUMA.ORNEK OLMAK İCİN 6 AY YAPTİRMİSTİR. AMA DİGERİNE BAK BAKALİM HANGİ OGLU ASKERLİK YAPTİ (6 AY). HEPSİ YURTDİSİNDA EGİTİM ALDİ SİZİN CAHİL KALMANİZİ İSTİYORLAR AMA....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • allah sana ve senin gibilere akıl versin bide kocaman yazmış 4 yıllık diye çok komiksiniz yaa pkk ve hdp ile işbirliği yaptıktan sonra kılıçtaroğlu isterse 44 yıl üniversite okusun yine boş yine boş. Allah onlara fırsat vermesin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Arapgir'li (1 yıl önce)Davud isimli kullanıcı yorumuna
    SSK'yı batıran adam mı hesap uzmanı... İş diplomayla olsaydı dışarıda semer vurulacak bir sürü zırcahil olmazdı... Kendini kandırmaya devam et sonra anlarsın... Cumhurbaşkanının Marmara İktisadi ve İdari Bilimler mezunu olduğunu kaç defa diplomasını yayınlayarak göstermişken; kalkıp hala aynı saçmalığı zırvaladığına göre trolün kim olduğu ortada. Her seçim aynı yalan...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya serdarı (1 yıl önce)Abdullah isimli kullanıcı yorumuna
    Yıkım ve zillet denen ittifakın cb adayını çok iyi niyetle tanımlamışsın. Söylenecek o kada söz var ki... üç maymunu oynayıp bunların ne kadar tehlikeli olmadığını görenlere feraset temenni ediyoruz. Bu kılıcdarın bir kaç cümlesini ve icraatını hatırlayalım: "ypg terör örgütü değildir", selo demirtaş denen haini ve sorosun adamı kavalayı çıkarakmış, tezkereye hayır veren, libya'da ne işimiz var diyen ve burada saymakla bitmeyecek kadar akla ziyan işlerin başı bunlar değil mi! Kalkıp ta burada algı yapmayın. Millete trol diyene kadar oturun sorgulayın. Bunların üstüne laf syleyenler ya cerbeze yapıyor yada manipulasyon. Bunları söyleyen adamın hatasını örtmek için beydağını önüne set çekseniz kapatamazsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Gölge etmeyin sizi istemiyoruz nereye hizmet ettiniz belli değil OYUMUZ CUMHUR İTTİFAKINA DURMAK YOK YOLA DEVAM REİS RECEP TAYYİP ERDOĞAN TOPUNUZ GELİN NE YAZAR
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Metin (1 yıl önce)
    Oyum MHP'ye gerisi bos
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Yeri (1 yıl önce)
    Tayyip Erdoğan başımız üstüne ama Malatya da bütün milletvekilleri ve belediye başkanından tut üst düzey bütün yöneticileri temizlerse kazanır yoksa ak partili ve Tayyip’çi birisi olarak bende kaybetmesinden korkuyorum.inşallah milletin Malatya’nın sesini dinler de bunların kökünü kazır. Yoksa zor
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Belediyelerde iş bulup burada muhalefete muhalefet edenleri ciddiye almayın. Başka şehirlerden gelmiş Malatyalı olmayı özümseyememiş insanları gördük. İlk fırsatta kütüğüne ait memlekete gittiler ve orada şire pazarı talep ediyorlar. Malatyalı akıllı olmalı. Hatay CHP’de ama Erdoğan gelince kıyameti koparmiyorlar. Olur da Erdoğan gelirse yatırım kesilmesin diye. Peki olur da Kemal iktidara gelirse bize yatırım yapma çek git dediğiniz adamdan ne yüzle yatırım isteyeceksiniz. Önce Malatya. Adam Karadenizli mi ? Değil. Parti'nin ikinci adamı Malatyalı. CHP Malatya ağırlıklı bir parti. Tüm yatırımlar Karadeniz'e mi aksın. Artık yeter. Şehrin adliye sarayı yok, şehrin maliye binası çürük ,şehrin nüfus müdürlüğü binası yok. Yok! Şehrin çevreyolu yok. Şehrin havaalanı askeriyenin. Elazığ bile bizden gelişmiş. Bitmiş bir şehrin üstüne bir de deprem geldi. Akıllı olun biraz. Adıyaman ve Malatya şu durumda da düzene devam derse adam sana bu şartta bile oy veriyorlar deyip hizmet yapmaz. Başka şehrin kutugundeki insanların gazına gelmeyin. Hepsi gider, olan bize olur. Hayırlı günler.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Yorum yazmayayım dedim ama bazı kişiler zorla yorum yazdırtıyor. Allahtan Malatya'da senin gibi insanlar az. Başka şehirlerden gelmiş Malatyalı olmayı özümseyememiş ne demek? Sen ırkçımısın? Bu faşizan cümleleri kurmaya senin ne hakkın var? Asimilasyon nedir biliyor musun? Başka ilde Malatya'da bu ülkenin öz ve öz şehridir. Ayyıldızlı bayrağımız dalgalanır. Başka şehir kim? Bahsettiğin Elazığ. Elazığla alıp veremediğin ne? Elazığ'da şira pazarı kurulsa sana ne zararı var? Yıllardır bu gündemde. Ama korkma yapmazlar. Elazığda 3 büyük deprem geçirdi. Binlerce bina yıkıldı. Hala yaralar sarılmamış. Hala bina yıkımları devam ediyor. 6 şubattaki depremde Malatyaya kardeş şehrimize koştuk. Bu depremde Elazığda yıkılan bina sayısı az olunca hemen Malatyaya yardıma geldik. Marketleri boşaltıp koştuk. Bunları yazmak istemiyordum. Ama senin gibi kin duyan insanlar bilsin istedim. Bu ne kin? Bu ne kıskançlık. Bitsin artık şu kin. Biz kardeşiz. Biz hep birlikte bu yaraları sarmalıyız. Elazığda 2020 yılında yıkılan bir çok binanın yerinde yeller esiyor. Gelişmişlikte de korkma Malatya Elazığdan her zaman bir adım ileridedir. Şehir faşistliği yapma akıllı ol biraz. Herkes acılı. Herkes üzülüyor.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Başka şehirlerden gelmiş diyerek insanlara ayrım yapmayı sana kim öğretti? İnsanların evleri barkları gitti, vefat edenler oldu. Bu insanlar seninle muhabbet için yanında mı duracaklardı? Herkesin senin gibi tuzu kuru mu? Bu nasıl laflar? Depremin ilk günü sen şoktayken o küçümsediğin Elazığ ekmek, kuru gıda, battaniye taşıdı. Sözüm meclisten dışarı sadece sana bu laf bu ne nankörlüktür? Sen 2020 depreminde Elazığ'a gittin mi? Boş boş konuşmuşsun...
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Şu yorumuna bak (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Osman Bey yorumunu onaylamak mümkün değil. Küçümseyici yaklaşım yaparak insanları suçlama. Empati kurmak güzel bir şey. Zaman birlik olma acıları anlama zamanı.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Küçümseyici ifadelerim yok. Irkçı demişler :) Faşist demişler. Elazığlılarla aynı ırktan ve mezhepten olduğumu biliyorum. Ki olmasa bile bunun ne önemi var. Faşist demişler :) Her önüne gelene faşist diyen malum gruplar gibi bu kelimeyi ağzına sakız yapmasın kimse. Ben Diyarbakir’da yaşadım, Amasya’da yaşadım. Kendimi oralara ait hissetmedim.Kentime döndüm. Bu, bu toprağa olan aidiyet meselesi. Mikro milliyetçilik denilebilir en fazla. Eşim Elaziğlı. Ben Malatya’da durmam diyor. Çünkü bağını kuramamış bu şehre. Bu olağan bir şey. Bunu söylediğinde insanlari aşağı görmüş olmam. Bu fikirlere katilmiyorum.irkci ve faşist söylemlerini aynen iade ediyorum.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Osman Bey ""Başka şehirlerden gelmiş Malatyalı olmayı özümseyememiş insanları gördük. İlk fırsatta kütüğüne ait memlekete gittiler ve orada şire pazarı talep ediyorlar."" bu cümle size ait. Şu anda şira pazarı talep edilen il Elazığ. Bu arada Elazığ'da şira pazarı zaten var. Mevzu kayısı borsası. Gelelim cümlene bu cümleni on kere oku. Hangi anlama geliyor? Bir kişinin farklı ilde yaşaması o ili özümsemesini gerektirmez. Bu cümle ırkçı bir cümledir. Gelelim ikinci cümlene "Elazığ bile.." ile kurduğun cümle. Bu cümlede küçümseme var. Elazığ'ı küçümseme senin haddin değildir. Elazığ da bu bölgenin önemli bir şehridir. Türkiye haritasında bir vilayettir. Benim de eşim Malatyalı. Hiç bir zaman Malatyayı küçümsemem, ötekileştirmem, severim, sevdiririm. Ama Elazığ üzerinden kelime oyunlarını da kabul etmem. Kelime oyunları yapma. İki komşu şehir. Hem de 3 deprem yaşamış iki şehir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Memleket elden gitmiş kıymetli kardeslerim malatyada bizim elazigda depremde ilk yardıma koşan onlar oldu yani derdimiz kayısı mi oldu şimdi
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Başka şehirlerin kütüğündeki insanları nasıl tespit ettin? Senin elinde sihirli değnek mi var? Malatya adına serzenişte bulunmak gayet doğal ve haklı. Fakat sen Malatya için arzu ettiğini söylerken başka illerle alıp veremediğin nedir? Cümlelerinde kaş yapayım derken göz çıkartmışsın. Elazığ ilimizi küçümsemişsin. Elazığda 3 deprem geçirdi. 50 bine yakın bina yıkıldı yıkılıyor. Ama gözün hala Elazığ'da. Malatya-Elazığ kardeştir. Aynı kültürün insanlarıdır. Bu zamanda didişmek yerine birlik olup kalkınmak gerekir. Osman sözlerin ayrımcılık dolu. Elazığdan özür dile....
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Osman yorumunu okudum . Başkalarını hor gören, küçümseyen, ötekileştiren Malatyalı olamaz. Sen kendini Malatyalı olarak değerlendirme. Malatyayı sevmek böyle olmaz. Maalesef destekçilerin de çokmuş. Senin yorumu beğenenler çokmuş. Cehalet böyle bir şey.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İnanmıyorum bunların sözlerine adamların memleket diye bir derdi yok. Bunları sadece insanları nasıl kaldırırız derdinde
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Memleket derdi, nasil bir dert? İnsanların memleketin derdiyle dertlenmesi için ne yapması gerekiyor sence? Dertlenmenin ölçüsünü gösteren bir terazin var mi? Şehirleri zeminlerde bakmadan önce ranta kurban, sonra da bizlere mezar edenlerin memleket derdi var mi sence? Depremin ilk günlerinde bizleri, ekmeğe, suya muhtaç edenlere söyleyecek bir sözün yok mu?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Takım sevgisinden dolayı inanmıyorsundur. Şakşaka alışmış olanlar hep takımını arar. İnanmıyorsan gir bir markete etiketlere bak. Bak bakalım sana ne söylüyor.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Şahnahanda tarlam var. 12 kat imar veren memleketi için dertlenen adamlar arıyorum. Bunlar samimi gelmiyor. İnşaatı seven, betonu bilen adam lazım bana afedersiniz bize!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    1 oy belki gelecegimizin riske atilmamasidir.arkadaslar hiç bı partiyle alakam yok ama bunlara verilen her oy ülkeyi çok daha büyük bataklığın içine sokacaktır hiçbirinin birbiriyle alakası yok sadece mevcut düzeni değiştirmek için birlesiyorlar sonuç çokmu iyi olacak bı düş nün
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Daha büyük bataklık derken, sanirim ülkece bataklıkta olduğumuz gerçeğini kabul ediyorsun, ne olursa olsun değişimden korkmamak lazım, birbiriyle alakalarınin olamaması kötü değil guzel bir sey, birisi yanlış yaparsa öbürü itiraz eder en azindan, velediye meclisleri sozgelimi birbiriyle alakasız insanlardan olusssaydi, kimse bostanbasina fahri kayahana 15 kat izni vermezdi...
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mevcut düzeni degisirlerse oyumuzu veririm. Mevcut rant düzeni. Kıyma 300 TL, müstakil evine villa yazıp 10 milyon istiyorlar. Kira 5 binin altında yok. Böyle düzeni değiştirecek kimse şöyle mührü vuralım.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hasan kardeş güzel demişsin millette fırsatçı yöneticilerimiz de fırsatçı olacagı yok vatan millet hikaye herkes tamgaz yolunda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 65 yaşındayım bundan daha büyük bir bataklık görmedim. Senin gibi trollerin avantası kesilecek. Ayrıca birbirine "zürriyetsiz" diyenler, senden "cumhurbaşkanı " olmaz diyenler anlaşıyor da bunlar niye anlaşamasın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    Dolar 18 olup bir gecede 11 liraya düştüğünde Malatya'da davul zurna çalanlar dır yuhlayanlar. Onların takım sevgileri çok yüksek olduğu için geçmişi çok çabuk unuturlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Esnafın sade işimi var evi yokmu evi yikildiysa işyeri yikildiysa sermayesi varmı evinin eşyası varmı tavuk kümesi kadar konteynerlara hangi aile siga ben esnafım iki evladım var üniversiteye ve liseye hazırlıkları var nasıl edecezzzz bashariktaki hazır olanlardan okumasina engel olacak ailelere dagitin b n memleketimde olmam gerektiğini rken Samsun'da yim yaaaaa
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Dağdan inenleri otobüs üstünde karşılayanlar kimlerdi hep birlikte megri megri diye şarkı söyleyen kimlerdi öcalanı tvye çıkaran görüşmeye giden kimlerdi 1-2 kişi dolar düştü diye halay çekenler gidip bagırdı diye mi vatan hayini oldular.hani kardeşim hani milletvekilleri nerdeler ne yaptılar nerde bostanbaşına imarı veren milletvekili yaşıyormu bir bakın hele gören oldu mu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Savunma şeklin siz birlikte oldunuz terörist olduğunu tüm Türkiye gördü niyetleri de anlaşıldı. Ve savaş haline dönüldü.. olsun bizde olalım der gibisin... 1- Devletin başında akp vardı. Yıl 2015.. dep milletvekilleri Leyla zana yalvardı.. 40 yıldır savaş halindeyiz silahlar sussun 1 kere sadece 1 kere barış deneyelim bunu yaparsan sadece sen yaparsın dedi reise.. ve devlet 1 kere olsun tmm dedi.. ve sustular izlediler ne yapacaklar.. ve sonuç hüsran oldu.. 2- O saydiklarinin adı barış süreciydi seçim süreci değil.. akp seçim için yapmadı gerekirse kaybederim demeyeceğiz denildi.. 3- Devlet o süre zarfında doğu daki tüm teneke yapılmış karakollarini yıktı kalekol yapti.. havalimanlari yapti.. savunma sanayine önem verdi iha siha yapti.. ve devlet istediğini aldı. Kürtler pkk nin gerçek yüzünü gördü.. diğeri konu devlet tüm önlemleri almıştı.. artik kafalarına göre karakollari basıp gidemeyeceklerdi.. ve öyle de oldu.. 3- 2015 yılın daki devlerin 1 kere denediği bir olayı sen kalkmis 2023 yilinda sırf seçim kazanmak için terörist ile ittifak kuruyorsun. Ve 13 maddelik vatana ihanet belgesini onaylıyorsun..o maddeleri oku sonra gel yorum yap.. bilip bilmeden de nedenlerini ogrenmeden de burda sallama.. Devletin askeri polisi savasirken sen ittifak kuramazsın.. sadece 1 konu var.. bunları meclise dahi almayacaksın 100 yıl yasaklayacaksin..
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Hizbullah hakkında ne diyorsun peki
    %82
    %18
    Yanıtla
  • En son seçimden bir gün önce Öcalan ın mektubunu TRT de okumuşlardı bu senin çok sevdiklerin. Buna ne diyecek sin. Bu neyin stratejisiydi gardaş....
    %79
    %21
    Yanıtla
  • 1-Hdp biz seçimlerde ak mhp'yi destekliyoruz deseydi, yine aynı tepkiyi verecek miydin? 2.Kaldi ki.ortada bir ittifak yok, ittifak yapan partiler protokollerin YSK'ya sundular. Herkes kendi yolunda ilerliyor esasinda.. 2. Derdiniz bu kadar vata, miller, devlet, zahmet edip açtın mı hiç hudapar'in parti tüzüğünü, ki o hudapar ak.paryi.listelerinde seçime girecek ve cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyeceğini ilan etti. 4. Hdp çıkıp sizin desteklediğiniz adayi desteklersin, dökecek bir sözünüz olur muydu? 5.sozun ozu, bal gibi siyaset yapıyorsun, millettin saf duygularını da buna alet ediyorsun.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hudapar demiş? Hudapar yöneticileri çıktı konuştu o sizin uydurdugunuz tüzük hikaye.. biraz haber izlesiniz anlarsınız.. Hizbullah demissin? Hizbullah varken hudapar diye bir parti de yoktu.. ve hudapar musluman dindar bir kürt partisidir..turk askerine polisine 1.mermi almamıştır.. kalkmissin burda ermeni örgütünün 40 bin şehit 150 bin gazı verdirdigi hdp li belediyeler araciligiyla dağlara gerilla taşıdığını unutup kıyaslama yapmışsın.. son sözüm de son yoruma sen seçmeni onursuz mu sandın.. akp hdp ile ittifak kursun 1 alamaz.. bizim için önce vatan gelir.. trt demissin.. aponun kardeşi itirafcidir. Pkk nin da ölüm listesindedir.. devlete itirafci olan çıkar konuşur.. trt kürt tv ye çıkıp pkk nin chp ile ittifak kurduğunu açık açık söylemiştir.. şahıs üzerine yoğunlasacagina mektupta ne yazıyor ona bakacaktin..
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Gaffar Okkan??? Mehmet sen ve senin gibiler boylesiniz işte. İktidar bugün ittifaka alsa alkışlayacaksin hiç ayak yapma!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • En son bekir bozdag görüştü ya kimseden ses çıkmadı insanların aklı ne zmaan bu kadar tutuldu anlamıyorum
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ilyas (1 yıl önce)
    bostanbaşı daki 2022 yapımı ve içinde oturan kimsenin henüz olmadığı teslim aşamasındaki bina ağır hasarlı. müteahitten, yapı denetimden, fen işlerinden v.s. hesap sorarken, ödediğimiz paraların iadesini isterken yanımızda duracak mısınız?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Büyükşehir belelediyesinin parasımı yokmuş sizden talep etmiş ?
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (1 yıl önce)
    Sırf Recep Tayip Erdoğan Gitsin Diyerek 7 parti birleşecek. Sırf RTE gitin giye Terör Örgütü ile kucak kucağa oturacak. Sırf RTE gitsin diye FETÖ ile kucak kucağa oturacak. Sonrada Masallar anlatacaksınız. sayfada ki Tüm Chp Savunucuları Sözüm size. Siz CHPnin başına tuvalet terliği bile koysalar biz ona oy veriiriz diyen bir zihniyetsiniz.. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki KK dan Lider felan olmaz. :)))
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Bu.memlekette kimler kimlerle beraber oldu insanlar görüyor, kilictaroglunun tek damlik iddiası da yok zaten, ülkeyi, el ele birlikte yöneteceğiz diyor, gelişmiş ülkelerde liderden önemli olan kurumsal yapılardır, sozgelimi afet aninda kimse bir kisiden talimat beklemez, presedurleri uygular, yani yapılacak her sey bellidir, ongorulebilirdir...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Habur a mahkeme kurup terörist lerde kirve olduğunuz zamanlarda senin hoşuna gidiyordu gardaş....
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Boztepeli Kemal (1 yıl önce)Boztepeli Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Fetö ile kucak kucağa oturan kim ? , hdpkk ile görüşme yapan kim ? , Abdullah Öcalan'ı TV'ye çıkaran CHP mi ?, Depremde insanlar hâlâ enkaz altında kurtarılmayı beklerken camilerden sela okutan kim ? , Daha sayacagim çok şey var , sus istersen
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Allah bizi bunun gibi Fazla Makarna Yiyen Arkadaşlardan Korusun.Daha Düne kadar Hatırlıyorum PKK yi AKP Davula Surnala Kırmızı Halı la Karşılıyordu.Ya Kardeş Siyaset Bilmiyorsanız Çamur atmayın en Azından
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Boztepeli Yusuf (1 yıl önce)Maho isimli kullanıcı yorumuna
    Senin beynin bu kadar işte. Çözülme süreci diye birşey vardı demi. O davull Zurna İle karşıladıklarını da şimdi ihalarla sihalarla sarı torbalara koyuyorlar. Hiç birşey bilmiyorsun ama her şeyede fikriniz var.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Çözülme süreci mi? Allah söyletti, AKP nin Çözülme sürecinden bahsediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)Maho isimli kullanıcı yorumuna
    Çıkarlari vardır kardeş yoksa böyle savunmazlar. Zamanında yaptıklarınin hiçbirini hatırlamaz arkadaşlar. HDP şuan iktidari destekleyeceğini açıklasa sabah akşam alkişlarlar. Ki şuan hudapr ile yapılan resmi ittifakı bile görmüyorlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hüda par PKK ya karşı müslüman bir partidir. HDP gibi Ermeni değildir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık sana. Terörün müslümanı , ermenisi mi olur? Bu nasıl bir zihniyet, bu nasıl bir akıl tutulması aman Allahım. Türkiye hiç bu kadar cehalet ortamina duşmemiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Fetoda müslümandi güya sonuçta oda şeytan çıktı biz ne müslümanlar gördük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • PKK ile görüşen açılım alçaklığı adı altında askerimizin polisimizin ölmesine müsade eden kim? Fetö ile yıllarca kol kola gezen, bu Sıla hasreti bitsin bitmelidir, ne istedidilerde vermedik diyen kim ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • „Melih Gökcek Ankara yi fetö ye parsel parsel satmis ve fetönün kucagina oturmustur!“ Kim dedi bunu? Bülent Arinc akp genel baskan yardimcisi! Kime dedi? ib.melih Gökcek e! O kim ? Ankara nin yillarca büyüksehir belediye baskanligini yapan ayni partinin adami. Eee? Insan hic mi utanmaz arkadas? Arsizlik ayri bir meziyet gercekten! Bununla birlikte fetullah gülen isimli meczuba yillarca kimler hoca efendi dedi? Kimler abd ye gidip önünde el pence divan durdu? Pkklilari sinirda megri megri diye türkü söyleyerek kim soktu memlekete? Apo itinin mektubunu meydanda kim okuttu? Kardesini trt ye kim cikardi? Bunlara cevap verebilecek cesaretin var mi? YOK!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu hale siz getirdiniz torpille adam kayirip gençlerin hayallerini bitirsen oy alamazsın. Devrinin bitti daha da sağ parti iktidara gelmez bunlar düzgün çalışırsa. Bu arada sınırda Terorist karsislyan kimdi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Allah'ın izni ile yine kazanacaktır reis. Allah bunlarin tırnaklarını uzatmasin. Bu zihniyetin bizi yönetmesine izin vermesin
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Sanki Cumhur ittifakı tek başına girecek bünyesinde 6 parti var birleşmişler sandık ve milletin kendisi ne derse o olur
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Eline sağlık çok güzel ozetlemişsin. Bu ülkenin ciddi değişime ihtiyacı var. Liyakatli kadrolarin görev yapması lazım. Depremden sonra ,1 kişi sorumluluk alıp istifa etmedi. Bir tek Hatay valisi istifa etti o da milletvekili olmak için. Diğer ülkelerde tren kazası oluyor takk bakan istifa ediyor. Niye adamlarda yüz var. Halkı bilinçli. Çıkıyor yardım edemedik helallik istiyorum. Şak şak şak alkış. Valla akıl tutulması yaşıyoruz. Ne olursa olsun DEĞİSİM SART. Eğitimden, tarıma, adaletten, ekonomiye kadar bozulan herşeyin tamir olması lazım. Gençliğimizi bitirdiler. Gençler bugün ev,araba hayalini bırak düğün yapamıyor, eşya alamıyor !
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan yildiz (1 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Siz chp liler saka gibisiniz ya sanki cok liyakat sahibiydiniz memlekete faydali bi is yaptiniz 20 sene once bu memlekette araba uretimi mi vardi iha sihami vardi savas ucaklari ve fuzelermi uretiyorduk bizmi bilmiyorduk
    %8
    %92
    Yanıtla
  • 20 sene önce cep yönetiyordu değilim ülkeyi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeş cahil ile muhattap olmam ama sen kara cahilsin. Bak bakalım chp en son ne zaman intidar olmuş. Malum kanalı izleye izleye kendinizi darı ambarında görüyorsunuz:). Cumhuriyetin bütün kazanimlarini sata sata bitiremediniz. Yok ama alamanya bizi gisganiy, amerigaaaya da gafaaa tutuyuk (:
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Yeni bir sayfa acmak her zaman iyidir. hele bu Malatya lilar ve deprem bolgesi icin cok daha iyi olacaktir. adamlar soz veriyor Yikilan Evleri 1 Kurus Almadan teslim edecekler. diger taraftan 20 yil odeme durumu var. Bu paranin belki 5 yil sonra bir degeri kalmayacak ama sirtinda birton yuk olan acilar cekmis depremzedenin bir 5 yil daha belini bukecektir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Çırmıhtı (1 yıl önce)
    Bir partinin lideri herkese göz kırpıyor ve bunu maalesef ülke için yapmıyor. Sadece tek kişi için yapıyor derdi ülke değil ama diğer yandan hdp bu durumu kullanıp kendine avantaj sağlama derdinde. Hdp bunu daha önce AKP ile denedi ama Tayyip baktı bunların derdi ana dil falan değil özerrklik ve aponun çıkarılması geri durdu. Beka sorununu gördü ve önlem olacak çekildi. Şimdi bu altı partinin ülkenin sorunlarıyla uzaktan yakından bir alakası yok. Fetö, pkk ab ve amerika bunu istedi yapıyorlar. Adamlar özerklik diyor evet apo çıkacak evet, kavalalı çıkacak evet, fetöcüler çıkacak evet yeni neye hayır dediler merak ediyorum. Aklımızı başımıza alalım Muharrem ince bunların hepsini görüyor ve bu pisliğe bulaşmıyor. Bakın et yersiniz, en güzel evde oturursunuz, en güzel arabaya binersiniz ama ülkeniz vatanınız yoksa hiç bir şey ifade etmiyor. Ülkeyi sevr anlaşması gibi teslim edecekler aklınızı başınıza alın.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Gec bu hamaset ağızlarını ağa, bu ulkede insanları vatanseverlik testine tutmak.kimsenin haddine değil, yok dış güçler, yok feto, yok sevr, korku pompalayarak insanlara umut asilayamazsiniz,
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Idris isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkeyi parsel parsel satınca böyle konuşacak mısın bakalım belki bunu yazan senin çifte vatandaşlığı var. Zaten bu ülkede kaymak tabaka hep eziliyoruz iteleniyoruz derdinde ama çifte vatandaşlık gayrimenkul zenginliği hep sizde. Rabbim fırsat vermeyecek Allahın izniyle...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Koray (1 yıl önce)
    Altılı ma’ş’a bunlar, bunlara mı oy vereceğiz? Demirtaşı unutmuşlar yanlarında olması gerekiyordu. Vatan hainlerini yanlarına alacaklar bunlara mı oy vereceğiz,? diğer tarafta da paşanın karşısında yayılarak oturan , ne yaptığı belli olmayan cinalinin oğluna hiçbir şey demeyen ,kızılay başkanını görevden almayan , depremin vurduğu illerdeki hiçbir milletvekili ve belediye başkanını görevden almayan ,en büyük sorunumuz olan ekonomiyi komik bi adama emanet eden reis var . İki ucu oklu değnek maalesef seçme hakkımızı elimizden aldılar . Muharrem İnceyi denemek lazım bence . En azından samimi , bir çizgisi olan , vatanseverliğinden ödün vermeyen bir aday.
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bu altı masanın o bir ayakları nerede saysam bitmez tepki gösteren Hemşerilerime İçtenlikle Teşekkür Erderim DURMAK YOK YOLA DEVAM REİS RECEP TAYYİP ERDOĞAN TOPUNUZ GELİN BU MİLLET SİZİDE BİLİYOR REİSİDE BİLİYOR
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Sana kolay gelsin
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Vay kardeşim vay. Kimler kimlerle desteklediklerine bak istersen. Hudapar hakkinda ne düşünüyorsun ? Dürüst isen cevap ver ????????
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bi bitmediniz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Pukay (1 yıl önce)
    * Müslümanlar feth ettikleri Endülüs'te (İspanya) Hristiyan ve Yahudilerin haklarını da gözeterek tam SEKİZ asır yaşadılar. *Bi zaman sonra iç karışıklıklar ve bölünmer sonucunda tevaif'i muluk denen küçük devletçiklere bölündüler *SEKİZ asırlık yerleşmeden sonra Kastilya orduları tarafından tekrar yok oldular. Öyle bir yok olma ki ayakta ne bir Müslüman nede bir Cami kaldı, bugün İspanya'ya gidin sanki burada hiç Müslümanlar yaşamamış gibi bir izi kalmamış * Ve Bugün DOKUZ asırdır Anadolu'da yaşayan Müslümanların, Endülüs'ten öğreneceği galiba çok şeyi var
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Carbon (1 yıl önce)
    Yanlış anlaşılmasın ben TOKİ ye oy vereceğim.. anlaşılmıştır umarım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    keşke HDP. ile birleşmeseydi sağ taraftanda oy alırdı. askerimizi.. polisimizi şehit edenlerle ve bebek katilleriyle birleşeceksin sonrada vatan severlerden oy isteyeceksin.. şehitlerimzmizi unutmadık.. yasin börürleri unutmadık.. eren bülbülü unutmadık.. ne mutlu türküm diyene
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Farkinda misin kardeş, evlerimiz başımıza yıkıldı, insanlar ekmeğe suya muhtaç hale geldi, malatya diye bir şehir yok, bunun sebebi sadece afet mi, deprem mi, 20 yıldır malatyayi kim yönetiyor, malatya kime %70 destek verdi, kent rantı, inşaat ekonomisi, kar hırsı, koca şehri virane kıldı, insanlar hala çadır, konteyner derdinde, hala ihtiyac listeleri yayınlanıyor WhatsApp gruplarında, toki konut yapacakmış, niye kimse kac lira borclandirilacagimizi soylemiyor, sen hala vatan millet, sakarya derdindesin... gonca kuruş, izzettin yildirim ve daha bir sürü domuzbagiyla işkence edilip katledilen insanın canı, yasin borüden, eren bülbülden, daha mi az mukaddes, niye onlara dair bir cümle kuruyorsun, ayrica kimsenin hdp ile birleştiği falan da yok, hdp kendi ittifakı ile seçime giriyor, sadece cumhurbaşkanı adayı çıkarmıyor, ak.parti Hizbullah adaylarını listesinde meclise taşıyacak, bunlara dair var mi bir eleştirin,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • inşallah sag partideki birleşimi de görür gözlerin, hizbullahçı ve üstüne üstlük amed diyen hüdapar ı?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • O masada hdp varmi? algi yapmayin lutfen, kim kimle birlikte olmus diger tarafa bakin,
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kardeş ne birleşmesi siz hangi TVleri izliyorsunuz. Araştırma yapın. İktidar birleşti. Gidip oy vermeye devam edin. MİLLET İTTİFAKİ 6 PAETİDEN OLUŞUYOR. GİDİP CUMHUR İTTİFAKİNA BAKAR MİSİN????
    %88
    %12
    Yanıtla
  • keşke bu görüşlerinizi açılım sürecinde de belirtseydiniz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Habur’u millet unutmadı daha (1 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Habur’u millet unutmadı megri megri türkülerimi bebek katilinin kardeşini trt ye çıkartanları mektupları millet unutmadı devam edin Malatyalılar iktidar değişikliğinde yardımlar bu kafayla çok gelir
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Yasin Börü Kürttü sen burada kalkmış halen faşist söylemde bulunuyorsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cevatcobanli444 (1 yıl önce)
    Millet ittifakı kazansa da Veli Ağababa bakan olsa bi güzel şehri ayağa kaldıranlar. Her şehrin bir adamı var bizim sahibimiz yok. Belki bu sayede olur 2-3 yıla bi seçim daha olur ama olsun sırf Malatya'nın biraz daha sahibi olsun diye Millet ittifakına vereceğiz. Bi değişim şart artık. Bıktık yaşlılardan. Belki bu sayede hepsinden kurtuluruz. Hiçbirinin birbirinden farkı yok ama hepsinden kurtulmamız için ve Malatya dan yetkili birileri çıksın diye vereceğiz bakalım. Şimdiden hayırlı olsun.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı mücadele (1 yıl önce)
    "İlahi ! Sen mümkün ettin muhâli Avrupa'ya alkışlattın hilâli Başımızdan eksik etme Kemal'i." zamanında Kemal paşamıza yazılan diziler geldi aklıma. Bin tane oyum olsa bin tanesini de KEMAL'e verecegim. çatlasanız da patlasanız da LAİK DEMOKRATİK SOSYAL HUKUK DEVLETİ PARLEMENTER SİSTEMİMİZİ YENİDEN KURACAGIZ BAŞARACAGIZ. !
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Vatandaşını ayırmayan, kadını ve gençleri dışlamayan, esnafını, emeklisini, işçisini ve memurunu unutmayacak ve ayrıştırmayacak ve cocuklarımıza torunlarımıza halen iyi bir gelecek bırakma umudunu kaybettirmedigi icin Bay Kemal'e teşekkürler. Yolun açık olsun Bay Kemal. Allah yolunu açık eylesin. Yolun yolumuz davan davamızdır. Pazara kadar değil mezara kadar seninleyiz Bay Kemal.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Kahtalı (1 yıl önce)
    Bende İnönü üniversitesi! ile Malatya Büyük Şehir Belediyesi ! yapmış sandım, sonra Dokuz Eylül yazısını gördüm. Fıkra bu kadar
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vatandaş Kemal (1 yıl önce)
    Cumhuriyet tarihinin tüm geçmiş seçimlerini inceleyin Malatya her zaman iktidar kimse ona oy vermiş bir toplum. 3-5 kişinin yuhalaması vs hikaye. Yarın Chp iktidarı ele geçirirse Malatya'nın % 60'ı Chp ye oy verir ve bu yuhalayanlar gençlik kollarına, il yönetimlerine ilk kayıt yaptıranlar olur , bu hep böyledir. Malatya'nın vekilleri nerede ?, Yıkımın ve hasarın büyük çoğunluğu Malatya'da olmuşken AKP'nin Malatya vekilleri nerede ?, neden Malatya'yı sahipsiz bırakıyorlar?, Yoksa doyum noktasına eriştirlermi ?. HDPKK deyip duruyorsunuz. HDP'yi meclise sokan kim, Abdullah öcalanın mektubunu TRT'de yayınlayan kim ?, Sınır kapılarında teröristleri davul zurna eşliğinde karşılayan , megri megri diyen kim ?, Şivan Perver ile şarkı söyleyen elini havalara kaldıran kim ?. Partizanlık yapmayı veya yalakalık yapmayı ne zaman bırakacak Malatya'lılar. (çoğunluğu tenzih ederek). Geçmiş geçmişte kaldı, üstelik Cumhuriyetin ilk kurulduğu zamandan sonra iktidara gelmemiş, seçilmemiş bir partiyi suçlamak akıl yoksunluğudur. Şuan Malatya'nın derdi Deprem yaralarını sarmak olmalı, depremde yıkılan,yıkılacak olan binaların sorumlulularını bulmak olmalı. Bundan sonra bu tür olaylar başımıza gelmesin, 1 canımız dahi yitip gitmesin diye önlem almak olmalı.Göstermelik yapılan adı hizmet diye belirtilen işleri görün artık ,cenazelerimizi usulüne göre defnettik demeyi bırakın artık, Elazığ depreminden sonra hiç çalışmadık; hasarlı binaları tespit etmedik, deprem için hiç çalışmadık diyenleri alkışlarla omuzlarda taşımaya devam etmeyin. Gerçekleri görün artık. Depremin ilk dakikasından hala bu güne kadar ne bir organizasyon, ne bir hazırlık , nede sorunlumluluk taşımayan insanlara gerekeni yapmak, sorunluları bulup cezalandırmak olmalı, tabi yüreğiniz ve cesaretiniz yeterse.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bir lideri özgürce protesto edebiliyorsunuz cesaretiniz varsa diğer liderlere aynısını yapın bakalım.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Vatan 44 (1 yıl önce)
    Biz seçim istemiyoruz ev barınacak çalışacak yer istiyoruz sizler makam mevki koltuk istiyorsunuz 1 yıl erteleseydiniz canınızmı çıkardı 7 . Ortağınız iftara gelmemiş acaba çağırmayımı unuttunuz!
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kim? İttifak 6 partiden oluşuyor. Haaa cumhur ittakina bak orada 1 tane bulabilirsin. Dürüstsen tepki verirsin !
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Onu seçimi depremde olsa kıyamette kopsa 14 Mayısta olacak diyene söyleyeceksin ha tabi cesaretin varsa
    %34
    %66
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    yuhlayanlar şire pazarındaki fotograflar :) paralı askerler yani :) 15 mayıs çok güzel olacak :)
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Resme baktım da bizim fenomen trol İrfan'ı aradı ama içlerinde yok, bu gözlüklü de onun farklı versiyonu muhtemelen de geçen yıl dolar düştü diye halay çeken şire pazarı ekibinden olması gerek, orda bulunanların bir çoğu da orda niye olduğunu bilmeden duruyor, şuan bu yaptıklarını bir örnekle anlatayım. Sosyal medya da bir sokak röportajı izlemiştim orada amcanın biri tam da şuan bu protesto edenleri anlatıyor, videoda ki konuşma tam olarak şöyle; Erkekler tuvaletine seni seviyorum Sibel yazan bir karakter Sibel'in hiçbir zaman o erkekle tuvaletine girmeyeceğini algılayamıyorsa burada bulunan o protesto ettiğini sananlarda bu ülkede neler olup bittiğini algılayamaz.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • İrfan artık sahadan çekildi, o artık bir milletvekili aday adayi:)
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bir tane oyum var onuda ona verip telef edemem, Şener Şen filmindeki hesaba döner 1 tane oy alır onuda ben verdim diye sahiplenen çok olur:)) tamamen bir irondir. :))
    %85
    %15
    Yanıtla
  • O zat artık mv aday adayı…kaysısını satmıyor çerezini satmıyor bide siyaset işine bulaştı …hayret dün provakasyon yapamadı ortalıkta yoktu sanırım öznür ablası dediki yeter irfan bu kadar oyun oynadın millet senin ne oldugunu ayıkmadan aday ol dedi …bakın ortalıkta yok..dolar a halay çekti millete halay çektirdi türkiyeye alay konusu yaptı güzelim malatyamızı…allah ıslah etsin i
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)
    Az kaldı ve bunun farkındalar.Uyumadığınızı biliyoruz !
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Şimdi kılıçdaroğlu malatyada yuhalandı tepki gördü diye sevinç naraları atanlar yine çuvalladınız. üstteki fotoğrafa baksanıza şire pazarı gözlüklüsünün bir başka tiqi bir başkagözlüklü çemkiriyr yanındaki 3-5 kişide izliyor.hepi topu bu.Malatya bu güruhmu?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    ben kemal geliyorum bekleyin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Köylü (1 yıl önce)
    Bence siz milletin değil kendinizin ittifakısınız ve tek derdiniz kendinize birer birer koltuk kapmak. O koltukları kapmak için de sizce her şey mübah. Ülkeyi bebek ve asker katili PKK ya teslim etmekten, parçalamaktan, Amerika ve Avrupaya bu ülkenin kaynaklarını pay vermekten tutun her şeyi yapmaya hazırsınız. Bunu ben söylemiyorum siz söylüyorsunuz açık açık. Siz kendi aranızda bile birbirinize oyun oynuyorsunuz. Ne ittifakı bu böyle. Günde 5 - 10 defa iftar açanlar ve her gün Cuma namazı kılanların ittifakı.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Bunlar cok ezber, klişe cümleler, yok mu kendine ait sahici bir cümlen?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Dr cengiz (1 yıl önce)Köylü isimli kullanıcı yorumuna
    Enkaz altında kendi selaasını dinleyerek ölenlerin vebali Köylü sen ve senin gibilerin üzerinde.. ha bu vebalden eğer haberin yoksa( ki sanmam) sus git üstüne kireç dök yat..cehaletinizin tedavisi yok..
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Size, senin fikrinde olanlara ya da olmadığı halde öyle gorunenlere helal olan koltuk niye başkalarına haram oluyor? Açılım süreci iyi, imrali da mektup'a ses yok, o. Öcalan trt' ye çıkar, üç maymunu oyna... sonra da millet ittifakı yok soyle, yok böyle, kardeşim hudapar parti tüzüğünde eyalet istiyor, talepleri hdp'dwn daha cüretkar,
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Osman Öcalan i TRT ye Kılıçdaroğlu çıkardı PKK lahmacun parasını Kılıçdaroğlu ödedi yıllarca ne istediniz de vermedi mi Kılıçdaroğlu söyledi sümüklü ile boy boy fotoğraf Kılıçdaroğlu verdi ya
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Seçim Jo biden İngiliz lobisi kandilli ile Vatanını milletini sevenler arasında geçecektir boş çene yapmayın
    %20
    %80
    Yanıtla
  • hudapar sizi desteklerken ses yok demi koylu vay yavrum vay
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Köylü isimli kullanıcı yorumuna
    Aklıma; Fetö'nün kankaları ,TRT'de abdullah öcalan, Meclise HDP'nin girmesi ,Şivan perver ile megri megri, Sınır kapılarında teröristleri davul zurna ile karşılamalar, oslo görüşmeleri geliyor. Bunlar CHP'nin olmayan iktidar döneminde mi oldu köylü arkadaş ?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sn köylü kardeşim,bu adama rey vermeyeceğimi sana açıkça söylemek isterim.ama şunu unutma;Türkiye'de en çok yabancıya satış kimin zamaninda yapılmış diye bir arama yaparsan, elde ettiğin verilerle orantı kurabilirsen,kendi tezini kendin çürütürsün.saygilar...
    %22
    %78
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)Köylü isimli kullanıcı yorumuna
    seni çok korkutmuşlar.bi bardak su iyi gelir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    20 senedir akp'yi kullanarak küfrettikleri devletin her türlü nimetinden yararlanan, hak etmedikleri, rüyada göremedikleri makamlara ve kazançlara ulaşan, birçoğu kürtçülüğün dincilik tarafında olan bazı siyasal islamcıları korku sardığı için bazıları terbiye sınırlarını da zorlayarak saldırıyorlar. korkunun ecele faydası yok. geliyor gelmekte olan.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Muhammed Mert (1 yıl önce)
    Ben buradan yazıyorum. Kılıçdaroğlu kazanırsa Malatya kazanacak, malesef Malatyalılar oy vermez.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Hdpkk ile ittifak yapanlar Malatyada çok ciddi tepki gordü.Neden sayfanın sonunda azıcık yer veriyorsunuz.Cumhurbaşkanımız Malatyaya çok önem verirken,bazı nankörler sahipsiz birakildı yazmış.Allah belanizı versin
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Bela okuma, edepli ol biraz, bir fikrin, düşüncen varsa ysz, yoksa da sessizlik de erdemdir.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Veysel inan tarho (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sahipsi bırakıldı yalan mı 47 gün oldu icme suyu yok.Hdp emek özgürlük ittifakindan seçime girdi millet ittifakı'ndan degil.Gaffar Okan'ın katilleriyle işbirliği yapan kim
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Allah senin belanı versin o eskidendi senin ak olmayan partin hdp il binasına ittifak için kimi gönderdi
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kardeşim sen şimdi ben Müslümanım naralari atarsın dimi. Millete hakaret ediyorsun. İsteyen istediğini destekler. CHP-iyi parti - deva - saadet-gelecek-DP 6 li masa. Sacmalamayi bırakın isterseniz komik oluyorsunuz. Gidin bakın hudapar ile kimler ittifak yapıyor. Yazık size açıyorum.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    HDP'ye ve seçmenine saygı duyacaksınız terbiyesizlik yapma herkesin siyasi görüşü kendine. Sizden olmayana vatan haini muamelesi yapmak size birşey kazandırmaz
    %55
    %45
    Yanıtla
  • hakan (1 yıl önce)
    Kılıçdaroğlu dürüst adam niye dürüst biliyor musunuz yıllardır miti emniyeti akp liler adamın tek bir yolsuzlugunu namussuzlugunu bulamadı tek söyledikleri ssk batırdı Allah aşkına kuş kadar beyni olan birisi bilirki devleti memur yönetmez siyasetci yönetir adam diyor o zaman demirele rapor sundum 40 yaşında emeklilik olmaz diye oy için yasayı çıkardılar ssk battı adam için söyledikleri tek şey bu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kübra (1 yıl önce)
    Kendimizi bildik bileli bunlar yönetiyor hep bunlara oy verdik birazda sizlerin yönetimini görelim kimse korkmasın koca devlet 4 yılda batmaz akp olarak muhalefet nasıl yapılırmış gösterin en ufak yanlışlarını millete anlatın.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Densiz (1 yıl önce)
    Bazı densizler yuhalamış güya. yiyorsa başınızdakilere laf söyleyin. Biz herseyi hakediyoz. Az bile bize.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Onlar çorbacı, zurna ile takımıdır, yoksa insan olan böyle zamanlarda, yas evinde hele hosgoru ayi olan ramazanda culunun üstüne gelmiş birine karşı densizlik yapmaz, yapmamalı...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kazım (1 yıl önce)
    Malatya'yi unutturmadiginiz için teşekkür ederiz Kılıçdaroğlu. Allah yolunu açık etsin. Senin gibi durust bir insan yonetirse bu ülke düzelir.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 yıl önce)
    Yıllarca % 60 oy alanların bu şehri nasıl sahipsiz bıraktığını gördük artık ümidimiz sizlersiniz
    %75
    %25
    Yanıtla