SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bizim Eski Vali Kanada'ya Tayin Olmuş!

Bizim Eski Vali Kanada'ya Tayin Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2017- 2018 yıllarında Valilik görevinde bulunan ve daha sonra merkeze alınan Ali Kaban'ın, Zonguldak'tan tanıştığı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Kanada'ya eğitim müşaviri olarak atandığı bildirildi.

Malatya'dan önce Zonguldak'ta görev yapan ve aynı dönemde Zonguldak'taki üniversitenin rektörü olan şimdiki bakan Mahmut Özer'le buradan tanıştığı belirtilen Vali Kaban'ın, Kanada'ya eğitim müşaviri olarak atanmasına, Milli Eğitim mensuplarının yayınladığı mebpersonel.com adlı internet sitesinde tepki gösterildi.

Söz konusu sitede, "Bakan Mahmut Özer Rektör olarak çalıştığı Dönemin Valisini Kanada Eğitim Ataşesi Olarak Atadı" başlığıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"...Bakan Mahmut Özer'in göreve gelmesiyle beraber MEB'de yapılan atamalar gündemden düşmüyor. Özelikle Şoförünü Şube Müdürü olarak ataması baya tepki almıştı bununla birlikte birçok yapılan atamada eş dost akraba atamaların yapılması eğitim camiasında büyük bir tepki topluyor.

Bu atamalardan yeni bir örneği verecek olursak Bakan Özer Bülent Ecevit Rektörü olduğu dönemde Zonguldak Valisi olarak görev yapan Ali Kaban'ı Toronto Eğitim Müşaviri olarak atamasını yaptı.

1 Milyonluk eğitim camiasında Toronto Eğitim Müşavirine bir merkez valisinin atanmasının takdirini siz değerli mebpersonel.com okurlarımıza bırakırken Bakan Mahmut Özer'in yapmış olduğu daha çarpıcı atamaları da siz değerli okurlarımıza aktaracağız."

malatyahaber.com- mebpersonel.com

ARŞİV FOTO: Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğünden sonra ÖSYM Başkanlığı görevini üstlenen şimdiki bakan Mahmut Özer, bu görevi sırasında o dönem Malatya Valisi olan Ali Kaban'ı da makamında ziyaret etmiş, Vali kendisine halı hediye etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Akp den milletvekili adayı olması zaten önünü açmıştı. Bu devir böyle. Hak mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efendi (1 yıl önce)
    Malatyanin suyunu içmesi yeterli. Sakın şişe suyu içmeyin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • sinan (1 yıl önce)
    Dam başında saksağan vur beline kazmayı. Bu haber ne kadar anlamsız bir haber. Vali dediğiniz mülki idare amiri değil mi? Valiye bağlı olarak il milli eğitim ve okul müdüleri sağlık müdürleri diğer kamu kurum ve kuruluş yöneticiler( emniyet nüdürü ve il jandarma komutanı vs.) çalışmazlar mı? Hiyaraşik düzende oragnizasyon şemasında il bazında; vali en tepede yer almaz mı? Bakan atama yaptığı şahıs müşavir olarak atamış, sayın halen merkeze alınmış validir ve vali okulda ders vermeyecek. Atanan eski validen daha iyi bir namzed varsa siz söyleyin. Hem bu atamalar bir yönetmeliğe tabi ve atadığı merkeze çekilmiş vali. Vali beyin hakkında herhangi bir şaibe varsa haber niteliği taşır, ama şu haberin hiç bir haber niteliği yok. Ben valiyi tanımam. Malatya için herhangi bir fayda ya da zararı olduğu noktasında dikkat çeken bir haber de okumadım.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Muz cumhuriyeti gibi! Trajikomik bir durum 1- Şu merkez valileri kaç kişidir ne iş yapar? Merkez ne demektir? Ayrı bir ülke midir, şeher midir? Bunların sayısı kaç ve devlete yıllık masrafı nedir? 2- Bir vali yurt dışında ne yapar? Bilmediği bir alan üstelik. Birşey yapmayacağı, her ay 8-10 bin dolar daha devlete kazık atacağı garanti. Amaç, devlet sırtından yurtdışında yaşamak. Bunun hesabını nasıl verecekler derdi bana düştü! Dünyanın 200'e yakın ülkesinde binlerce boş beleş torpilli zeka seviyesi ortaokulu geçmeyen adamlarla dolu. Ağızlarında da adalet, iman Türkiye eksik olmaz.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Keşke sadece valiler merkeze alınsa,bütün il müdürleri görevden alınırsa merkeze aliniyorlar,ilçe müdürleri ve il müdür yardımcıları görevden alinirlarsa istedikleri ilde merkeze alınmış oluyorlar,merkez denince bir iş yapmadan aylık alma aklıma geliyor,inanıyorum bu durumda maaş alanlarda rahatsızdır görevden alınanlar başka bir ilde il müdüru, ilçe müdürü,il müdür yardımcısı olmadan önceki görevlerini yapmalıdırlar.ornegin milli eğitimde ilçe müdürü,il müdür yardımcısı öğretmendir görevden alınırsa bir okula verilir öğretmenliğini yapar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sayın malatyahaber.com çalışanları haber başlığınız biraz tuhaf olmuş Sayın valimiz iyi ya da kötü ilgilenmem ama malatya valilik görevindeyken güzel haberler yaparsınız gittimi unutulur tam tersi olur...Habercilik gazetecilik böyle olmaz ....Bence başık Eski valimiz olsaydı tabiki öneri siz daha iyi bilirsiniz....
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Müdür (1 yıl önce)
    Ali tatlinin balikesire mudur olmasina aracilik eden kisidir sayin Ali kaban.Yoksa Ali nin uzeri cizilmisti.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bu adam kanadaya nasıl gidecek yaşlı gibi ali de inşallah bu seçim. Milletvekili olur sonra milli eğitim bakanı olur
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Nasıl bir başlık nasıl bir haber bu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    MEB personel genel müdürü ve bir başka MEB genel müdürü vali olabiliyorsa sayın valide eğitim müşaviri olabiliyor,olması gereken her insan kendi mesleği ile ilgili görevlere gelmesi daha iyi olurdu.
    %75
    %25
    Yanıtla