Nereden ve kimler tarafından getirildiği belli olmayan ancak çevreye olan duyarsızlık, eğitim düzeyi nedeniyle biriktirilen kullanılmış bebek bezini Tohma çayına atarak utandıran görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan "sorumsuz ve vicdansız" zihniyet, bu kez de hayvan katliamı görüntüsüyle Arapgirde sahneye çıktı.
Gözü dönmüş avcılar, yasak olmasına rağmen Arapgirde 74 kınalı keklik ve 9 tavşanı katletti. Sözde avcılar, İlçe Jandarma görevlileri tarafından av tüfekleriyle birlikte kıskıvrak yakalandı ve haklarında yasal işlem başlatıldı.
Jandarmanın ele geçirdiği bu görüntüler tüyler ürpertti.
Olay, Arapgir İlçesi Gözeli Köyünde meydana geldi. İlçe Jandarma görevlileri mülki makamdan aldıkları arama kararı sonrasında Gözeli (Mişelli) köyü yol ayrımında yol kontrolü yaparken akşam saatlerinde bir gurup avcıya rastladı. Avcıları soruşturmaya alan jandarma bir yandan da avcıların 23 DV .. plakalı aracında arama yaptı.
Arama sonrasında araçta 74 kınalı keklik ile 9 tavşanın öldürüldüğünü tespit eden jandarma, avcılar hakkında kanuni işlem başlattı.
Elazığ Arıcak nüfusuna kayıtlı avcılar İ.D.-M.A.-E.A.-B.D. ve H.Y. (şoför) adliyeye sevkedildiler.
Ayrıca İl Çevre Orman Müdürlüğüne gerekli cezai işlem uygulanmak üzere evrakların gönderildiği, eğer ekolojik dengeyi bozuyor diye rapor geldiği takdirde avcılar 2 ile 5 yıl arası hapis cezasıyla yargılanacaklar.
Bu arada aynı güzergahta 44 EE plakalı aracıyla gece projektörle avlanan L.Ç. adlı şahıs da kanunsuz avlandığı için hakkında işlem yapıldı. Avcıların av tüfeklerine, araçlarına ve projektöre el konuldu.
Avcılara avlandıkları hayvanlara karşılık 40 bin T.L. ye kadar ceza gelebileceği belirtiliyor.