SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Ulusal Güvenlik Problemi"

0
Güncellendi - 2019-09-25 03:24:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline "Bağımlılık Yapan Maddelerin Arzıyla Mücadele" eğitimi verildi.

Malatya Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Bağımlılıkla Mücadele Teknik Çalışma Gurupları Toplantısı'nda aldıkları kararla personele eğitim verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Madde bağımlılığının dünyanın bir sorunu olduğunu aktaran Macit, bu konu üzerinde bu tarz eğitimlerin önemli olduğunu ifade etti ve "Bu bağlamda kurumumuz personeline Jandarma Komutanlığınca eğitim verilmesi amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Uyuşturucu madde bağımlılığı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de her yaşta vatandaşımızı tehdit eden bir problem hâline gelmiştir. Sosyal, ekonomik, güvenlik gibi birçok farklı yönü bulunan bağımlılık yaratan madde problemi ancak sorunun taraflarının iş birliğiyle çözülebilir. Önleme, madde bağımlılığından arındırma ve rehabilitasyon süreçleri bunların başlıcalarıdır.

Uyuşturucuyla mücadele genel bir halk sağlığı sorunu olup Türkiye'de diğer Avrupa ülkelerinde olduğu kadar yaygın olmamakla birlikte, tehdit boyutuna gelmeden önce önlem alınması gerekmektedir. Bu, aynı zamanda, bir ulusal güvenlik problemidir.

Alkol, tütün ve madde bağımlılığı ülkemizin ve belki de dünyanın en önemli sorunudur. Bu konuda böyle bir eğitim düzenlenmiş olması ve sizlerin bu konuda bilgi edinmeniz son derece önemlidir.  Bu sebeple bu eğitimin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitimi düzenleyenlere ve siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum.”dedi.

İl Jandarma Komutanlığı Konu Uzmanları tarafından multivizyon eşliğinde verilen eğitim, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ergun (5 yıl önce)
    Ben birşey anlamadım bu bağımlılıkla tarımın ne ilgisi var güzel memleketim benim ne halde..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    İŞİNİZ YOK KENDİ ARANIZDA OYNAYIN EN İYİSİ TARIMDAN ANLAYAN PERSONELİNİZ ANLAMAYANA EĞIİTİM VERSİN BELKİ MİLLETE FAYDANIZ OLUR,İŞİN YOKLUĞUNDAN PERSONEL YÜKSEKLİSANS DOKTORO YAPIP MAAŞ ARTIRMA PEŞİNDE
    0
    0
    Yanıtla
  • öz malatyalı (5 yıl önce)MALATYALI isimli kullanıcı yorumuna
    Doktora ve Yüksel Lisansın Maaşa bir katkısı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla