SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Arama Kurtarma Birimini Kapatan Üniversitenin Deprem Raporu!

Arama Kurtarma Birimini Kapatan Üniversitenin Deprem Raporu!
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya'da, büyük depremlerden bir süre önce yönetiminin, eski rektör Prof.Dr. Cemil Çelik döneminde kurulan İNOSAR Arama Kurtarma Ekibi'ni  skandal bir kararla dağıttığı ve bölgenin deprem tehlikesiyle ilgili bir öngörüsü olmadığı böylece ortaya çıkan İnönü Üniversitesi'nin, 6 Şubat depremlerinde 65 öğrencisi ile 7 personelini kaybettiği,  kampüsteki 20 binanın ağır hasarlı, ayrıca 50 binanın da az hasarlı olduğu bildirildi. Bu arada, İnönü Üniversitesi yönetiminden, belki enkaz altından onlarca canı kurtarabilecek bir birimi kapatmasıyla ilgili skandal kararının hesabı sorulmazken, 1,5 yıl önce bu karara imza atan rektör Prof.Dr. Ahmet Kızılay, depremlerin üniversite bünyesinde yarattığı can ve mal kaybı ile açıklamasında, buna hiç değinmedi ve deprem sonrası lojistik gelen yardımlar için lojistik üs olarak kullanılmakla övündü. Ayrıca, bünyesinde inşaat bölümünün bulunduğu mühendislik fakültesini de barındıran İnönü Üniversitesi'nin, yıllardır gündeme getirilen deprem riskine rağmen kendi binalarının sağlamlığını kontrol etmeyi ve güçlendirmeyi akılına getirmediği de 20 binasının ağır hasar almasıyla ortaya çıktı. Depremlerde  binlerce binanın büyük hasar gördüğü Malatya'da, çok tartışılan hasar belirleme çalışmalarına güvenmeyen vatandaşların başvurduğu adreslerden biri olan İnönü Üniversitesi'nin durumu, ‘Kendi muhtaç Himmet Dede’ deyimini hatırlattı.

"Şehrimiz büyük bir afetle sarsıldı"
Malatya’da, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda kamu kurumu ile birlikte İnönü Üniversitesi zarar gördü. Depremlerde yıkılan yapının bulunmadığı üniversitede 50 bina az hasar alırken, 20 yapı ise ağır hasar aldı. Depremde sonra uzaktan eğime geçiş yapan üniversitede bazı bölümlerde kısmen de olsa uygulamalı eğitimlere devam edilirken, normale dönme çalışmaları ise sürüyor. Depremlerde üniversite yerleşkesinde yıkılan yapının bulunmadığını kaydeden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, "Üniversitemiz, şehrimiz 04.17’de büyük bir afetle sarsıldı. Arkasında bir depremler fırtınası diyebileceğimiz artçılarla beraber büyük depremleri yaşadık. Aynı gün 13.24’te büyük bir deprem daha yaşadık. Malatya’da asıl ağır yıkım da bu depremde oldu. Üniversitemiz de şüphesiz bu büyük afetten etkilendi. Fakat üniversitemiz ilk depremin ardından çok çabuk organize olup kurumsal kapasitesini devreye sokarak hem kriz yönetimine geçti bir taraftan da kapılarını şehrimize açarak şehrimiz için bir barınma sığınma alanı sıcak yemeğe ulaşma merkezi oldu. Yine AFAD’a lojistik görevi üstlenerek üniversite olarakta AFAD’a da çok destek verdik. Üniversitemizin topluma hizmet verme yönünde verdiği çalışmalar depremin ilk günlerinde ne durumdaydı bugün ne durumda. Deprem olduğunda üniversitemiz ara tatilde idi. Tıp fakültemiz eğitimdeydi diğer fakültelerimiz ara tatildeydi. Dolayısıyla öğrencilerimizin çok önemli kısmı depremi kendi memleketlerinde yaşadılar. Önce iyi ki ara tatildeyiz diye düşünüyordum ama bir iki hafta depremin üzerinden geçince bu düşüncem değişti keşke deprem olduğunda öğrencilerimiz burada olsaydı dedik çünkü 5’i yabancı uyruklu olmak üzere 65 öğrencimiz ile 7 personelimizi kaybettik. Öğrencilerimiz burada yurtlarda olmuş olsaydı bu kayıpları vermezdik çünkü yurtlarımız sağlam çıktı. Hiçbir bir binamız yıkılmadı dolayısıyla can kaybına yaralanmaya sebebiyet verecek bir hasar oluşmadı. Sonrada yaptığımız incelemelerde üniversitemizin binalarında 50 bina az hasarlı bunların çok önemli bir kısmı kullanılabilir durumda lojmanlarımız hasarsız bu bir şans 20 binamız ağır bir binamız ise orta hasarlı" dedi.

“Hızlı bir şekilde normale dönmek için gayret gösteriyoruz”
Deprem sonrası normale dönmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Kızılay, "Depremde sonra senato ile üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) aldığı tüm ülkemizi ilgilendiren karaların uygulanmasıyla uzaktan eğitime geçtik uzaktan eğitim üniversitemizin tümünde devam ediyor. Uygulamalı eğitim verdiğimiz alanlarda ise öğrencilerimizin bir kısmı eğitim alıyor bir kısmı da bayramdan sonra gelerek eğitim almaya başlayacaklar. Öğrencilerimiz için şu anda en önemli problem yurtlarda depremzedelerin kalması dolayısıyla öğrencilerimizin kalacak yurt kontenjanı kısıtlı oldu. Yurtlarda depremzedeleri tahliye ettikçe öğrencilerimizi yurtlara yerleşmesini sağlıyoruz bayramdan sonra bunun daha da artacağını bekliyoruz çünkü uygulamalı eğitim alan çok sayıda öğrencilerimiz bayramdan sonra gelecek. Diğer öğrencilerimizin uzaktan eğitimi devam edecek. Üniversite giriş imtihanı üniversitemiz de yapılacak arkasında üniversitemizin öğrenci alacak tüm birimleri deprem öncesi nasılsa aynı şekilde öğrencileri alacağız hiçbir eksiklik aksama olmayacak. Bütün çalışmalarımız her hafta bir önceki haftadan daha hızlı normale deprem öncesi hale dönüş için bütün gayretimiz bunu sağlamak için" ifadelerini kullandı

“Bilimsel çalışmalar peyderpey başladı”
Üniversitede bilimsel çalışmalara peyderpey başlandığını aktaran Kızılay, "20 ağır hasarlı binamız da olan araştırma laboratuvarlarını güvenli hasarsız alanlara taşıyoruz. Taşıma işlemleri tamamlanınca inşallah o laboratuvarlarda da araştırma çalışmaları kaldığı yerden başlayacak. Gerek araştırma görevlilerimizden gerek hocalarımızdan gerekse de idare personellerimizden bu dönemde çok sayıda geçici görevlendirme veya geçiş için başvurular aldık bu başvuruların hiç birini kabul etmedik. Başka üniversitelere başvurup bize üniversite aracılığıyla talep gelmişse onları da hocalarımıza ihtiyacımız olması hasebiyle talepleri geri çevirdik. Biraz sabra biraz zamana ihtiyacımız var ben hocalarımızdan genel olarak bu yaklaşımı anlayışı görüyorum. Bu dönemde üniversitemizin en büyük önemli gücü olan beşeri sermayesini insan kaynağını çok değerli bilim inşaları hocalarımızı kaybetmeyeceğimize birlikte depremin yaralarını saracağımıza inanıyorum. Üniversitemiz deprem fırtınaların arkasında önemli bir insanı kaynağı kaybına uğramayacak. Ben konuda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanımız ve tüm üniversite rektörlerimizi de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu

“Sağlık hizmetleri depremin ilk anında itibaren devam ediyor”
Turgut Özal Tıp Merkezi’nin deprem sonrası sağlık hizmetlerine ara vermeden devam ettiğine de ifade eden Kızılay, "Turgut Özal Tıp Merkezi’mizde sağlık hizmetleri depremin ilk anında itibaren aralıksız iki buçuk aydır devam ediyor. Ayrıca Karaciğer nakli ameliyatları depremde iki hafta sonra başladı devam ediyor, kök hücre kemik iliği nakli ameliyatları depremden üç hafta sonra başladı hali hazırda devam ediyor, kanser hastalarımızın kemoterapilerine hiç ara vermeden devam ediyoruz. Tıp merkezimiz bütün önemli alanlardaki çalışmalarına ara vermeden ya da bir iki haftalık ara ile devam ediyor. Poliklinik çalışması ile acil servis ameliyatlarına ise depremin ilk dakikalarından bugüne kadar aralıksız devam ediyor. Polikliniklere gelen hasta sayımız deprem öncesine göre çok az Pazartesi günü polikliniklere bin 200 hasta başvurmuştu. Bu bizim normal zamanın dörtte biri kapasite bir başvuru şehrimizde insan sayımız artıkça polikliniklere başvurularda artacak. Dolayısıyla hastanemiz bütün poliklinikleriyle hizmete devam ediyor. Şu an da personelimizin en önemli ihtiyacı barınma ihtiyacı burada da her geçen hafta bir önceki haftaya göre mesafe alarak gidiyoruz. Bayramdan sonrada bu konuda daha da fazla mesafe alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Üniversite bünyesindeki arama kurtarma birimini skandal bir kararla kapatmışlardı
6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan, n 1500'e yakın insanın öldüğü binlerce insanın yaralandığı Malatya'da, ilk 2 gün enkaz altında kalan vatandaşlar için yeterli eğitimli ekip olmadığı arama- kurtarma çalışması yapılamaz ve birçok insan bu nedenle can verirken, İnönü Üniversitesi Senatosu'nun, üniversite bünyesinde afetlerde arama kurtarma çalışması için kurulan İNOSAR adlı birimi 1,5 yıl önce kapattığı ortaya çıkmıştı.

Ülkede depremlerle birlikte, bilim adamlarının görüşlerine ve değerlendirmelerine, 'bilimsel akıl'a değer verilmediği eleştirileri yapılırken, İnönü Üniversitesi'nin senato kararıyla, birinci derece deprem bölgesi olan ve 3 yıl önce de Elazığ- Sivrice merkezli depremde can ve mal kaybı yaşayan Malatya'da, arama kurtarma birimini, daha iyi eğiterek ve donatarak geliştirmek yerine kapatması, 'skandal' olarak değerlendirilmiş, malatyahaber.com bu durumu 24 Şubat 2023'te "Bu da Malatya'nın 'Üniversite Aklı'.. 'Arama Kurtarma'yı Kapatmışlar!." başlıklı haberiyle (aşağıda ilgili haberler bölümündeki linki tıklayarak okuyabilirsiniz) gündeme getirmişti.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • çırmıhtılı (1 yıl önce)
    İlk defa doğru bir girişimde bulunmuşlar tebrikler. Bizden sonraki nesillere ibret olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaptanedi (1 yıl önce)
    Yorumları keserek yayınlamışsiniz. Burada bile sesimizi duyuramiyoruz. Benim yorumum hiç yayınlanmamış bile. Çok yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Bıyıklara bakınca gençlerin eğitimi için değil, başka amaçlar için rektör yapıldığı belli oluyor zaten. Bu zihbiyetten çok da bir hayır beklemek gerek zaten.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)
    Bu rektörün yaptığı bir icraatı gösterin. En iyi hocaları kaçırdı elinden. Projesi Cemil Çelik'e ait hastanenin üzerine kondu. Giderde yerine doğru dürüst biri gelir inşallah. Sezai Hoca olmasa övünecegi bir icraat yok.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Yıllardır lojman dağıtımında dönen adaletsizliğin haddi hesabı yok. Tüm yandaşlar en iyi lojmanlarda ilana çıkmadan aralardan verilir, bilim için çırpınan yayın yapan üniversitesi ve ülkesi için çabalayan öğretim üyelerine bir lojman dağıtımı için ilana çıkarlar orada da en kötü lojmanlar yer alır eğer verilecekse de kılı kırk yararlar en kötü lojmanları verirler. Bir tane memura bırakmışlar bu işleri hiç bir inisiyatifi yok her lojman çıkana diyor ki hocam senin için elimden geleni yaptım akabinde ne bekliyor bilemiyorum. Hocam o kadar felaket yaşadık yarına çıkacağımız meçhul hepimiz yaşadıklarımızdan ders aldık umarım bundan sonra adaletli ah almadan ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtım yaparsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bostan köy (1 yıl önce)
    8 senedir tek projesi olmayan insanlar ekolojik köy kuracakmış siz hobi bahçelerini talep oldu halde büyütemediniz okadar arazi varken eski yönetimin yaptığı kulübeler dışında geri kalanı millet kendi imkanlarıyla Küba mahallesi gibi evler yaptı Malatya habere soruyorum hobi bahçesindeki kulübeyi yapmayanlar köyü nasıl yapacak .İnosarın kapatıp malzemeleri kime peşkeş çektiler kurtarma botu vardı mesala onla balığa filanmı gidiyorlar kurtarma ekinine alınan kaliteli elbiseleri bazı üst düzey yöneticilerimiz doğa yürüyüşü yaparken giydiğini paylaştığı resimlerden görüyoruz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Üniversiteye gelmiş geçmiş en büyük hayal kırıklığı Ahmet kızılaydır. Başka sözüm yokkkk
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yerelli (1 yıl önce)
    Üniversite, ünivesite olsaydı, Mühendisi mühendis olsaydı, Müftüsü müftü, İmamı imam olsaydı, Bu depremlerde hiç bir bina yıkılmazdı. 50 bin insanımız da ölmezdi. Bunların yatacağı yeri yoktur. İlim ilminden, Ahlak ahlakından, Disiplin disiplininden taviz verdikçe biz daha çok ağlarız. İşini güzel yapmak haktır, haktan anlamayana da herşey müstehaktır...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Hocam Ahmet kızılay siz genel sekreteriniz Mustafa gezeri deprem sonrası az hasarlı evi olmasına rağmen deprem akabinde üniverste lojmanlarına yerleştirdiniz için teşekkür ederiz biz evimiz olmasada 24 nisansan itibaren işimizin başındayız Allah sizden razı olsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Akademi (1 yıl önce)
    Laboratuvarları taşıyoruz derken… ? Umurlarında bile değil, insanlar yıllarca binbir emekle kurdukları laboratuvarlarını, milli servet milyonlar değerinde cihazları kurtarmak için iki aydır çırpınıyor, şehirden insan getiriyor, para verip vinç kiralıyor cihaz kurtarmaya çalışıyor. O binalara gözünü karartıp giriyor. Sayın rektör ve ekibinin zerre haberi de yok umuru da değil. Hep palavra… Rektörü bu üniversitede, bu binaların durumuna bakmak için bir kere gören var mı? Yoksa gizli gizli bakıyor da biz mi görmüyoruz. Bu ülkede rektör olmak, yazık çok yazık ülkeme… umuyoruz bu devran artık sona erecek, başka türlü işimiz gerçekten çok zor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Şener (1 yıl önce)
    Rektör Kızılay deprem sürecini çok iyi yönetti. Önce genel sekreterine tripleks lojman verip akademik personeli hiçe saydı. Akabinde mareşalına (bashekimine) makam otosuyla yiyecek içeceklerini lojmanına kadar bizzat yolladı. Bashekimin karısını halk sağlığı doktorasına sahipken karaciğer nakil enstitüsüne aldı. Tabi bu süreçte el altından kendisine yakın olan öğretim üyelerine lojman dağıtımına devam etti. Görev süresinin bitmesine 1.5 yıl kalmışken yetiştirilemeyecek olan ekolojik köy projesiyle öğretim üyelerine yalandan umut dağıtmaya devam ediyor. Yola çıktığı herkesi yolda bulduğuna tercih etti. Eden bulur, başka da bir şey söylemiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ekolojik (1 yıl önce)Şener isimli kullanıcı yorumuna
    Ekolojik köy palavrasıyla, şimdiye kadar 6 şeritli bulvar yapmak için kestirdiği onbinlerce ağaca kaç onbinlerce ağaç katliamı daha ekleyecek ve hangi ormanlık alanda bu “ekolojik köyü” inşaa edecek acaba? Zaten konteyner kent için de binlerce ağaç yok olmuşken. Ekolojikmişşş, komedi Bir de adı peysaj mimarlığı olan kendine bile hayrı olmayan bölüm var işin içinde sanırım, mimar sanıyorlar kendilerini ama binalarının çevresi bile mezbelelikten geçilmiyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)Ekolojik isimli kullanıcı yorumuna
    Aslan hocanin yıllardır diktigi ağaçları kesti demek yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşil düşmanları (1 yıl önce)Malatya44 isimli kullanıcı yorumuna
    Hem de nasıl kesiyorlar, hiç izan ve insaf yok. Binlerce çam ağacı, sedir katlettiler. Katledemedikleri ağaçları da odun niyetine kurusun diye her yıl budaya budaya rezil ettiler. Ellerinde hızar sürekli ağaç buduyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adam iyi olan herseye düşman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürşat (1 yıl önce)
    Depremin ikinci günü personele mesaj atıp mesaiye gelin gelmeyen istifasını versin diyen genel sekreter Mustafa bey evi az hasarlıyken hemen lojmana göçmüş yardımcıları ve daire başkanlarıyla lojman daha emniyetli diye şehri üniverste misafir eden Kızılay Hocam personel aileleri için bir yer ayarlamışmı Fabrikalar bile çalışanlarına konteynır verirken belki boşta olan lojmanları bile ellerindemi tutuyorlar tokideki vakfın dairelerinde kim oturur .İnşaat bölümünü gelince onlar dışarda parayla test yapıyorlar üniverstede depremden 1ay önce bilgi işlem binası internet merkezinde özel firma getirip karot testi yaptırdı karot alınan yerlerdeki sıvalar belli inanmayan üniverste inşaat bölümü depremden sonra parayla dışardaki sitelere bakıyor üniverste dışardan firma getirip karot testi yaptırıyor siz bilimden bahsediyorsunuz.Üniverstenin 500 yakın lojmanı vardır bunların içinde muhtemelen boş beleyende vardır evi yıkılan personele verin adaletli bir şekilde az hasarlı olan idari personelin başı lojmana taşınarak ölümden kaçacağını zannetsin ama biraz personelinize sahip çıkın adaletli olun
    %96
    %4
    Yanıtla
  • mustafa (1 yıl önce)
    bu akıl depremin 1. haftasında yüksek gerilim lab. ihalesi yaptı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Parçalanan kolona dikkatli bakın. Onun iç kısmı tuvalet ürik asit betonu parçalamış. Bunu yaptırmayanlar ve görevi olup bunun farkında olmayanlar bunun hesabını vermeliler. Oturma ile bu işler olmaz. İlgili birimler sorumluluk alanlarında çıkıp sahada sürekli denetim yapmalılar. 1 liralık tamirat 1 milyon liraya mal olacak. Allah kahretsin sizleri. Sürekli Makam odası döşetenler en büyük vebal sizlerin.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • aşkım_44 (1 yıl önce)
    üniversitede çalışan arkadaşların söylemine bakılırsa yönetim ancak idari ve akedemik personelle uğraşmayı çok iyi beceriyor deniliyor başka yaptığı bişe yok deniliyor. ona şu kadro buna bu kadro şu şunu niye yaptı bu bunu niye yaptı bildiği bu diyorlar.. ilime bilime malatya ya ve malatya sanayisine yaptığı bişe varmı. İNOSAR ı saf dışı bırakmasında belli zaten buda malatyamızın şansı ne yapalım.. depremde belediye olarak milletvekilleri olarak ulusal kanalların ilgisi olarak herşeyle sınıftta kaldık bakalım bundan sonra güzelim malatyam ne olacak
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Meltem (1 yıl önce)
    sayın kızılay ve sn bentlinin tek yapması gereken doğru şu dönemde inşaat mühendislerinizi ve hocalarımızı sahaya indirmek olsun bilimle ilimle bakılsın şu evlere bu seferlik halktan bu testler için para istemeyin halk yorgun halk düştü yatacak yerleri yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Arama-Kurtarmayı kapatan zihniyet, dağcılık vs hobi ekibine 4 çeker araç almayı, milmetin kesesinden gezdirmeyi ihmal etmiyor. Aynı durum Malatya Belediyesi için geçerli. Çoğu gönüllü ve deneyimli arama-kurtarma grubunu yok edip, ne yaptığı bilinmeyen zabıtaların altına 4 çeker son model pikapları alıp gezdirmeyi, yatırmayı iyi beceriyorlar. "MEDENİYETİN BEŞİĞİ MALATYA" söyleminden, YOK OLAN MALATYA'YA!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Bu adamlar boyle haberlerle gundeme geldgi icin utanmiyorlarmi yada biz fazlami erdemliyiz?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Gezgin (1 yıl önce)
    Gelecekteki insanlara mutahitlere nasıl peşkeş çekip sulak yerlere binalar yapıp üç yıl önce birdeprem oldu bak torunum ondan sobra 2023 yılıydı aynı gün iki büyük depremdaha okdu malatyayi bitirdiler yıktılar bu onun eseri diyeceğimiz bir yapı bıraktınız elinize sağlık malatyayi yıktınız beceriksizler hala hangi yüzle çıkmış yorum yapıyorsunuz anlamıyorum
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Gezgin (1 yıl önce)
    Sabah okadar kötü bir güne basladimki bayram namazında camilere sığmayan yer bulmak için yıllardır erken den giden kartonlari namazliklari ellerinde gelen insanlar yoktu koskoca camide 35 kişinin öldüğü bir bayram namazı Eda ettik tabiki hersey Allahtan gelir a Alla insanlara akıl fikir vermiş insanlar nasıl aracina bindimi ters yönden gitmeyeceğini biliyorsa bazı konularda da alınacak önlemleri almak zorundalar di 2020 elazig depreminden sonra hiç bir önlem almayan başımıza getirdiğimiz bu adamlar insanları yaralayanlar simdi yaraları soracağız diyip demeç verenler sizleri bu malatyayi bu hale getirenleri Allaha havale ediyoruz lütfen akrabalara çıkmayın milletvekillerine belediye başkanlarıda ve bu arama kurtarmayı kapatanlara yaralıyım çıkıp sizleri gördükçe yaramız daha çok çoğalıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adafılı (1 yıl önce)
    Ahmet abiyi depremde 1 ay hastanede gören olmadı. Sosyal medyasında ot çöp paylasan ahmet abi vefat eden personeline başsağlığı dahi dilemedi. Üstüne üstlük öğretim üyelerinin arayıp durumlarını sormadan polikinik açıldı hersey normal süsü vererek popülist yalakalık peşinde koştu. Ah ahmet abi ah. Ahmet abi anca başhekimin karısını halksağliği doktorası (oda il saglik ta yöneticilik yaparken işte ne kadar gittiyse bi doktora yapmış bulundu. Dosyasını yazılarını da genel cerrahiden asistanlar yrd doç lar yazdı yada yazılarına ekledi dosyasındaki yazıları sorsan atamaz içinde bilgisi emeği yok) yaptırıp, ne alakaysa ORGAN NAKLİ ENS ne doktor öğretim üyesi alsin (ah sezai hoca asıl adı fedaidir de Sende Sosyal demokratların büyük hocasiydin bu adil abi ne değerli adammiski ömrünü verdiğin dünyada ses düşürdüğün nakil merkezinin adını bu şekilde al aşağı ettirdin buna nasıl müdahale etmedin ) abla ne iş gorecekse gerci il sağlık ta bilen bilir basarilarini eee evde yakın üni villari ordan arabasına biner otopark havalı bir şekilde yıllarını bilime verip zoraki fakülteye yerleşmiş emektarin gözünün içine baka baka odasında kahve makinesi kesin vardır kahvesini alıp YouTube vsss .....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Güzel haber teşekkürler. Büyükşehir ve belediye başkanı hakkında da böyle bir haber yapar misiniz. ODTÜ’den Bilkent’ten uzman getirmiş bir çok bina kurtarılırmış. İnsanlar ölmeden önce Elazığ depreminden sonra neden o ekipleri getirip şehri inceletmemiş? Topografik bile ekip diye binalara gönderdi kontrollere. Herkes kabahatli. Böyle haberlerle dile getiriniz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Akçadağlı (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Binaların çoğu doğru düzgün incelenmedi.Nedn kokuyorsunuz bırakın incelesin bedava TOKİ’den ev almak için yazık milli sermaye
    %28
    %72
    Yanıtla