SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da MÜSİAD'ın 'Öteki Eskisi'nden.. Kilise Onarıldığı İçin Deprem Olmuş!

Bu da MÜSİAD'ın 'Öteki Eskisi'nden.. Kilise Onarıldığı İçin Deprem Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük can kaybı ve yıkıma uğramasının ardından, Malatya'ya gelen muhalefet liderlerine saldıranların amaçları, kimlik ve kişilikleri tartışma konusu olurken, bunlar arasında yer alan MÜSİAD'ın eski şube başkanı Hüseyin Kalan'ın, daha sonradan muhalefet liderlerine yönelttiği tepkilerini, deprem sonrası ilk olarak 'kişisel çıkar' nedeniyle sorun yaşadığı AKP'li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a yönelik olarak olarak yaptığı belirtiliyor. Eski otogarın yerini satın alan grubun ortaklarından biri olan Kalan'ın, Ahmet Çakır döneminde bu yere yapılacak yeni inşaat için sonsuz yükseklik (h=serbest) izni verilmişken, Gürkan'ın bunu sınırlamasıyla ilgili sorun yaşadıkları Gürkan'a yönelik olarak tepkisini, Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taş Horan Ermeni Kilisesi'nin Gürkan döneminde onarılarak zaman zaman ibadet yapılan 'Taş Horan Kültür Merkezi'ne dönüştürülmesini Malatya'yı etkileyen deprem felaketinin nedeni olarak gösterdiği "Malatyanın başına belediyenin kiliseyi onarmasından sonra gelen felaketlere bakın.." şeklindeki sosyal medya paylaşımıyla manüple etmeye çalıştığı ortaya çıktı. (Üstteki fotoğrafta solda MÜSİAD'ın yaptığı bina çöktüğü için tutuklanan eski başkanlarından Muharrem Poyraz, sağda kilise onarıldığı için Malatya'nın başına deprem felaketinin geldiğini öne süren Hüseyin Kalan)

KILIÇDAROĞLU'NA DA, KARAMOLLAOĞLU'NA DA..
Eski başkanlarından Muharrem Poyraz, müteahhidi olduğu sitede bir blokun depremde çökmesinden sonra tutuklanan MÜSİAD'ın bir diğer eski şube başkanı Hüseyin Kalan, deprem sonrası muhalefete yönelik tepki eylemleriyle gündeme gelmişti. Daha önce AKP'den Yeşilyurt Belediye Meclisi üyesi olan ve 2017'de MÜSİAD Başkanlığına seçilince meclisten istifa etmişti.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na depremzede ziyaretleri sırasında bir konteynerden protesto etmeye başlayan ve MÜSİAD'ın Malatya eski şube başkanlarından Hüseyin Kalan olduğu belirlenen kişiyle ilgili olarak, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel şunları söylemişti:

“Konteynerin birinden birisi genel başkanımızı protesto etmeye başladı. İlk başta şaşırdım; konteynerden bir depremzede diye düşünüyorsunuz, ‘CHP zihniyetli, biz sizi biliriz, gidin buradan, falan.’ O sırada Veli Ağbaba (CHP Malatya milletvekili) o konteynere doğru döndü ve ‘Hüseyin bey, tanıdım sizi, gördüm sizi’ dedi. ‘Abi tanıyor musun’ dedim; ‘Hüseyin Kalan’ dedi, MÜSİAD’ın eski başkanı"

Hüseyin Kalan'ın kendini bir depremzede gibi konteynerin içine soktuğunu belirten Özel, "Oradan genel başkanımızı protesto ediyor. Foyası ortaya çıkınca, bu sefer döndü Saadet Partililere, ‘Yazıklar olsun size, Erbakan hocanın kemikleri sızlıyor, siz nasıl olur da CHP’lilerle kolkola yürürsünüz. Nasıl hakaretler falan. Bu normal bir şey değil" diye konuşmuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, aralarında Hüseyin Kalan'ın da bulunduğu bir gruba satılan eski otogarın yerinde kurdukları aşevinin Valilikçe kapatıldığı iddiasını sosyal medya hesabında dile getirmiş, daha sonra belirtilen bölgeye gelen CHP İl Başkanı Barış Yıldız, burada yine Hüseyin Kalan'ın tepkisiyle karşılaşmış, Kalan'ın yanındaki iki şahıs CHP İl Başkanına saldırarak yumruklamışlardı (Alttaki fotoğrafta en sağdaki Hüseyin Kalan). Polisin gözaltına aldığı 2 saldırgan, adli kontrolle serbest bırakılmışlardı.

Hüseyin Kalan, "Kılıçdaroğlu’na söylediklerimden dolayı Temel Karamollaoğlu meseleyi buraya getirdi. Kılıçdaroğlu'nun geldiği gün: ‘CHP'nin geçmişini sizler gibi bizler de biliyoruz. Erbakan'ın kemikleri sızlattınız’ demiştim. Bu sözlerimle Saadet Partisi’nin kuyruğuna bastım anlaşılan. Arkasından da CHP İl Başkanı’nı gönderdiler. Provokasyona başladılar. CHP İl Başkanı, milleti kışkırttı, ‘Buradan çıkmayın. Kimse sizi gönderemez’ diye konuşmuştu.

AKP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA, 'KİLİSEYİ ONARDIĞI İÇİN DEPREM OLDUĞU' TEPKİSİ..
Depremden sonraki günlerde, tartışmalı bir satışla sahiplendikleri eski otogar yerindeki konteynerleri ziyarete gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepkisi, bu alanda Saadet Partisi'nin yemek dağıtımına yönelik engelleme çabalarıyla gündem olan, AKP Malatya Milletvekillerinden Öznur Çalık ve Ahmet Çakır'a yakınlığıyla bilinen Hüseyin Kalan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı hedef almıştı.

Deprem sonrasındaki yetersizlik, ilk anda vatandaşın acil ihtiyaçlarının karşılanamaması, organizasyonsuzluk nedeniyle haklı eleştirilerin hedefi olan Gürkan'ı, MÜSİAD eski başkanı Hüseyin Kalan depremden hemen sonra sosyal medya hesabından yaptığı ve 'bel altı vuruş' olarak da değerlendirilen bir şekilde, Müslüman- Hristiyan ayrımcılığı ve din istismarı yaptığı, "Malatyanın başına belediyenin kiliseyi onarmasından sonra gelen felaketlere bakın.." paylaşımıyla hedef gösterdi.

Kalan, Gürkan aleyhine bir başka paylaşımı da ilk depremden haftalar sonra yapmış, "Depremde canlar enkazda iken dirimize ekmeği parayla satan ve halen istifa etmeyen Malatya Belediye Başkanı.... Sen daha büyük bir felaketsin.!!" demişti.

Bu ikinci paylaşımdan önceki günlerde Deprem Koordinasyon Merkezi önünde yaşanan bir olayda, kendilerini CHP'li olarak tanıtıp çadır verilmediği şikayetini dile getiren, Yeşilyurt Kaymakamlığı ile yapılan görüşmede çadır talepleri olmadığı belirlenen, ancak daha sonra gittikleri koordinasyon merkezinde 'ekmeğin parayla satılması ve belediye otobüslerinin ücretli olması' için tartışma çıkaran iki şahsın, daha sonra kamera kayıtlarından tespit edildikleri, bu iki şahsın CHP'yle ilgilerinin olmadığı ve Yeşilyurt Belediyesi'nde çalıştıklarının saptandığı, Büyükşehir Belediye yetkililerinin şikayetçi olmaları üzerinde gözaltına alındıkları, savcılıktaki ifadelerinden sonra salıverildikleri konuşulurken, ekmek ve otobüs ile ilgili konunun bazı çevrelerce özellikle kışkırtıldığı iddiaları da dile getirilmişti.

ESKİ OTOGARIN TARTIŞMALI SATIŞI..
Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan ve tescilli eser olan tarihi Taşhoran Ermeni Kilisesi'nin onarılarak, Malatyalı Ermeni vatandaşların zaman zaman ibadetlerini yapabildikleri 'Taşhoran Kültür Merkezi' adıyla açılmasına, Malatya'daki radikal grupların tepkili oldukları biliniyordu. MÜSİAD'ın eski şube başkanı, depremi bahane ederek, 2015'te dönemin Ahmet Çakır başkanlığındaki belediye yönetiminin tartışmalı bir kararıyla satışa çıkarılan Çevre Yolu Sanayi Kavşağı'nda bulunan eski otogarı satın alanlardan biri idi.

Malatya'da muhafazakar bir grubun özellikle Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan ve Malatya'nın tek uygun toplantı alanı olan yerde bir büyük cami yapılması taleplerine karşı, buranın uygun olmadığı, caminin  belediye mülkiyetindeki eski otogar alanına da yapılabileceği bazı çevrelerce dile getirilmiş, ancak halen AKP Milletvekili olan Ahmet Çakır başkanlığındaki belediye yönetimi bu alanı satışa çıkarmıştı.

4 kez yapılan ihalede sonuç alınamayınca, 5. kez ihale düzenlenmiş, 27 Aralık 2015'te yapılan ihaleye Osmanoğulları Ltd.Şti. ile Global Girişim İnş.San. ve Ticaret A.Ş. olarak iki teklif verilmişti. Çakır'ın katılmadığı ihaleye meclis üyesi Hasan Göğüs başkanlık etmiş; muhammen bedeli 27 milyon lira olarak belirlenen ihaleyi, ortaklarından biri de ihaleyi bizzat takip eden Hüseyin Kalan (İhale sırasında çekilen aşağıdaki fotoğrafın alt sağındaki sakallı) olan Global Girişim A.Ş. 29 milyon 600 bin TL'lik teklifle kazanmıştı.

KALAN'IN BULUNDUĞU ŞİRKETİN YAPISI VE PARAVAN ORTAK İDDİALARI..
İhaleyi kazanan Global Girişim İnş.San. ve Ticaret A.Ş.'nin, ihaleden 1,5 ay önce 13 Kasım 2015 tarihinde kurulduğu, ortak şirketlerinin Günaysan Makina Torna Ltd.Şti., Tercih Teknoloji Ürünleri A.Ş. ve Yağış Enerji Makine Ltd.Şti., şahıs ortaklarının ise Hüseyin Kalan, Mehmet Işık, Hamdi Bayer, Hacı Ahmet Yaman (Yeni Malatyaspor'un şimdiki başkanı), Vahap Özer, Elazığlı otobüs işletmecisi Yavuz Kaya oldukları belirlenmişti.

Hüseyin Kalan'ın, otogar ihalesini aldıktan sonra bu işin en önünde bulunan isim olduğu, tüm iş ve işlemleri takip ettiği belirtilirken, o dönemde bu gruptaki bazı isimlerin Malatya'da önemli siyasi mevkileri olan bazı kişilerin adına paravan ortak oldukları iddiaları da konuşulmuştu. Kalan'ın dışındaki bu isimler hiç ortaya çıkmazken, bu durum 'paravan ortaklık' iddialarını güçlendirmişti.

Yine otogarı satın almak için kurulan şirketin ortakları arasındaki Günaysan Makina Torna Ltd.Şti'nin sahibi ve FETÖ yanlısı MAKİAD adlı işadamı derneğinin yönetim kurulu üyesi Kerem Günay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ davasında yargılanmış ve 7 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Günay, Malatya'da radikal muhafazakar bir grup tarafından kurulan ve şimdi el değiştirmiş olan yerel bir televizyonun da ortakları arasındaydı.

Ayrıca Malatya'da depremin sonrası depremzedeler için ilk etapta çadır kurulan, halen geçici işyerleri inşa edilen Büyükşehir yanındaki toplantı alanının, acil zamanlarda bu tür işler için kullanılabileceği, radikal çevrelerin savunduğu bu alana cami yapma fikrinden vazgeçilmesi gerektiği daha önce gündeme getirilirken, tartışmalı bir şekilde satılmış olan otogar alanının bu cami projesi için gündeme getirilme olasılığının da, burayı satın alanlarda yarattığı sıkıntının bir başka nedeni olduğu öne sürülüyor.

ARŞİV FOTOĞRAF: Kalan'ın ortağı olduğu gruba satılan eski otogar

SONSUZ YÜKSEKLİK İMAR İZNİNİ GÜRKAN DEĞİŞTİRDİ..
Kalan'ın da aralarında bulunduğu grubun satın aldığı eski otogar alanı için Ahmet Çakır dönemindeki belediye yönetiminin sonsuz yükseklik (h=serbest) izni vermişken ve burada 20 kata yakın yükseklikte bir bina planlanırken, 2020'de Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, kentteki tüm yapılar için en fazla 12 kat yükseklik sınırı getirdiği, bunun da söz konusu grubun eski otogar alanında yapmayı planladığı projeyle ilgili hesaplarını alt üst ettiği, Kalan'ın Gürkan'a yönelik husumeti ve tepkisinin en önemli nedenlerinin başında da bunun geldiği iddia ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Malatya'daki binaların büyük çoğunluğunun çeşitli derecede hasar alması, yüzlercesinin de yıkılması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bölgede yeni yapılacak bina kat sayısının 4'ü geçmeyeceğini açıklamalarıyla, bu grubun eski otogara yüksek bina yapma planlarının bütünüyle ortadan kalktı.

Malatya'da, Cemal Akın, Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat'ın görev yaptıkları dönemlerde birçok projeye 'yükseklik= serbest' izni verildiği biliniyor.

KENDİNİ ÇARPITILMIŞ OLAYLA SAVUNMAYA GİRİŞTİ..
Hüseyin Kalan'ın hakkındaki haberler üzerine, radikal grupların da sürekli çarpıttığı tarihten gerçekte olmayanı olmuş gösterdileri paylaşımla bir savunma geldi.

Kalan, bu paylaşımında şunları yazdı:

"Biz sizi çok iyi tanıyoruz.
Aslında sizde bizi çok iyi tanıyorsunuz.
Ama gel görkü doğruları konuştukmu hemen çamur atarsınız.
Çünkü savunacak doğruğunuz dünde yoktu bugünde yok.
İktidara da gelseniz asar kesersiniz.
Mezardan ölüyü çıkarıp asanlar sizi iyi biliyoruz.
Nerde sizin fikriniz.
Ve insanlığınız.
Ve insafınız??"

Kalan'ın, bu paylaşımında  mezardan çıkarıp asıldığını öldüğünü ima ettiği kişi Kemahlı İbrahim Hakkı Efendi. Bu kişinin, İstiklal Mahkemelerince mezarından çıkarılarak asıldığı iddiası, farklı tarihlerde sosyal medyada gündeme gelmeye devam ediyor. Oysa İstiklal Mahkemeleri kayıtlarında Kemahlı İbrahim Hakkı Efendi hakkında İstiklal Mahkemeleri tarafından verilmiş bir idam kararı yok. İdam kararının nedeni olarak gösterilen Şapka Kanunu da, İbrahim Hakkı'nın ölümünden bir yıl sonra çıktı. Bu kişinin öz kızları katıldıkları Ateş Hattı programında babalarının cesedine böyle bir muamele yapılmadığını ifade ediyorlar. Ayrıca, Erzincan'da İstiklal Mahkemesi kurulmadığı da belirtiliyor. Ancak, belirli bazı çevreler, Cumhuriyet tarihi ile ilgili birçok olaydaki çarpıtma ve iftiralara bunu da ısrarla katıyorlar.

Bu iddianın gerçek dışı olduğuna ilişkin yalanlamalar şu yayınlarda yer alıyor:

https://teyit.org/kemahli-ibrahim-hakki-mezarindan-cikarilip-asilmadi

https://www.dogrulukpayi.com/dogruluk-kontrolu/chp-iktidari-doneminde-kemahli-ibrahim-hakki-efendi-nin-mezarindan-cikarilip-asildigi-iddiasi

https://islamansiklopedisi.org.tr/kemahli-ibrahim-hakki

KESKİN'LE DE KAPIŞMIŞTI..
MÜSİAD'ın eski başkanı Hüseyin Kalan bu görevi sırasında 2018'de, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in de hedefi olmuştu.Bir grubun Malatya'daki STK'lara hakim olma isteğinin önde gelen savunucularından olan Kalan'ın grubunun, 2018'de ESOB seçimlerine de müdahale girişimine, Keskin “Günlerdir yazıyorsunuz, söylüyorsunuz, ‘Efendim biz Ticaret Odası'nı aldık, Borsa’yı aldık. Sıra Esnaf ve Sanatkar'da’ dediniz. Esnaf ve sanatkarı siz ne bellediniz, memur mu bellediniz? Esnafı bileceksiniz. Aklınızı başınıza toplayacaksınız. Milleti dizayn etmeye hakkınız yoktur. Bunu size esnaf yaptırmayacak. Esnaf şunu söyledi; ‘Biz esnafın başkanını seçeceğiz, birilerinin başkanını seçmeyeceğiz.’ Ben bunlara hodri meydan dedim. Bunlar kendi kendilerine gelin güvey oldular. 100 tane üyesi olan bir dernek, 42 oy ile başkan olmuş, bana ne dedi sıkılmadan, ‘Biz toplandık, karar verdik, seni değiştireceğiz.’ diyor. Aklı bir karış havada. Bende ona, ‘Sen 42 oyla seçilmiş bir dernek başkanısın, 30 bin esnafın birlik başkanını siz kimsiniz ki değiştiresiniz.’ dedim.”

Keskin, 2018 MESOB seçimi öncesinde ERTV’de katıldığı canlı yayında dönemin MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Kalan’a, FETÖ ilişkisini ima ederek, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hangi bankayla çalıştığını ve Adıyaman’daki maden ocağını kimlerden aldığını açıklamasını istemişti. Ancak; Hüseyin Kalan bu soruya yanıt vermemişti.  Keskin, MESOB seçimine müdahale etmek isteyenleri FETÖ kırıntıları olarak nitelendirmiş ve genel kurulda da “FETÖ kırıntıları ve şelaleciler de bu millete ve esnafa boyun büktüremeyecektir, diz çöktüremeyecektir. Biliyorum ki, Malatya halkı da bizimle aynı düşüncede. Bir Malatya bunlardan rahatsız. Bunların karşılığı 30 kişidir, yanında 30 kişi de fakir fukara, toplam 60 kişiler. Sizin karşılığınız ne? Esnafa nasıl kafa tutarsınız? 30 bin esnafa nasıl kafa tutarsınız?” diye konuşmuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

77 yorum yapılmış

  • Cenk (1 yıl önce)
    Malatya’da azınlık olup da çoğunluğa hükmeden demeyeyim de çoğunluk sayesinde siyasi ve ekonomik güç devşiren bir grup var . Bunlar da malum dernek ve etrafında örgütlenen malum şahıslar. Bunların en önemli özelliği Malatyalı saf seçmen kitlesinin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ a duyduğu şahsi sevgisinden kaynaklanan seçim sonuçlarını kendilerine tahvil etmekteki başarılarıdır. Bunlar seçim sonuçlarını öyle bir yansıtırlarki sanırsınız Malatya’da Akpartiyi bunlar birinciliğe taşıyorlar. Sonuçta gelsin her türlü rant ve partinin sahibi gibi kasım kasım kasılmalar, bizim saf seçmende zannede dursunki kendileri iktidar olmuş. Hani köpek balığı ile birlikte okyanuslarda gezen asalak balıklar var ya avdan kendilerine de kırıntı düşsün diye bekleyen asalaklar onlara benzerler. Bugün beslendikleri gövde Akpartidir, yarın onlarla iş bittiğinde başka bir parti olacaktır.Anavatan Partisinin Refah Partisinin başına gelenler malumdur. Sayın Cumhurbaşkanı biliniz ki Malatya’da aldığınız bütün oy sizin şahsınıza verilen oylardır. Hiç ama hiç kimsenin veya cemaatin Malatya’da alınan oylar üzerinden kendilerini size pazarlamalarına ve bu sayede rant sağlamalarına müsaade etmeyiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Yıllarca Malatya yi sizler yediniz tüm gelirler size aktı para geldikçe elhamdülillah çok şükür dediniz. Malatya sizlerin sandınız . Sonuçta Malatya'nın durumu ortada . Bu iki şahıs inşaat ci birinin sukurlerle yaptığı evler ortada baskanda dahil tüm siyasilerimiz ve su işadamı başkanlarına sözümüz su bu dünyada Malatya'da yasattigini zi yaşarsınız inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • deist (1 yıl önce)
    dinden nefret ettirdiniz 50 sinden sonra deist oldum sizin sayenizde midemi bulandırıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Alıştık artık muhalefet liderleri nerede bunlar orada Malatya kesmez muhalefeti il il takip etsinler.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Yorumları niye yayınlamıyorsunuz. Yayınlamazsanız sizin satılmış kalemler olduğunuz tescillenmiş olur. Bunuda yayınlamayacaksınız ama
    %13
    %87
    Yanıtla
  • kemal (1 yıl önce)
    Sayın kılıçdaroğlunun proğramında vinsanları proveke eden şahısn değilmi kardeşim bakın şehir yıkık insanların evleri viran olmuş ve şehri terk etmişler büyük bir bölümü sen hala demoğoji yapıyosun bak malatya ile depremi yaşayan diğer hatay maraş ve adıyamana sürekli yardım ve destek geliyor malatya yine yok tgr haber akşam kuşağın depremolan diğer şehirlerle ilgi haber var malatya yok gerçekleri saklamak la bir şey değişmez işte haliniz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk hayranı olmak ve onun izninden gitmek gereklidir. Hiçbir akıma kapılmadan onurlu şerefli ve haysiyetli bir şekilde yaşayarak...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)
    Kilise Malatya'nın en eski yapılarından ve Malatya turizmi açısından da önemlidir. Hüseyin Kalan denilen şahıs tam bir rantçıdır. Rant koparamadığı için iftira siyasetini iyi yapar. Artık midem bulanıyor sizin gibi insanlardan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sümerler döneminden kalan yazılı belgelerde deprem nedeni olarak fay hatları gösteriliyor 21.yüzyılda ise deprem in nedeni kilise onarımına bağlanıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Bunların bütün derdi para. Bunlar amerikan dolarını çok severler
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Muhalif Burhan Bey: Sevgili hemşerilerim, kasabamızda cami var, gelin bu derneği kuralım ama cami değil okul yaptırma derneği olsun. Kasabamızda bir lise yok, gelin okul yaptırma derneği kuralım. Zübükzade: Biz muhalifleri aramıza bozgunculuk çıkarsınlar diye sokmadık. Din olmadıkça bilgi ne işe yarar? Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz, bunlar hep Komunist oyunları.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Macid44 (1 yıl önce)
    Bu depremin sebebinin yıllardır yapılan yolsuzluk, Gençlerin işe girerken uğradığı mülakat zulmü ve her türlü kul hakkı olduğu kanaatindeyim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Suriye ve Irak'taki insanlara yapılanları unutmayalım.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Senin bu mantığına göre suriye ve ırakdaki de hakketmiş oluyor!Ne yiyip?Ne içiyorsunuz?Böyle!Çürük bina yapan ve bunlara onay verenleri unutmayacağız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Birinin müteahhitliğini yaptığı yeni bina yıkıldı ilk depremde birçok kişi öldü şimdi cezaevinde diğeri Malatya'ya her gelene saldırıyor provake ediyor. Al birini vur ötekine. Müsiad nasıl bir dernek böyle ?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Beren (1 yıl önce)
    Tecde İsmet Paşa Caddesindeki Sevgi Konutlarına verilen yoğunluk Malatya'da hiçbir inşaata verilmemiştir. Bitişik nizam dükkanlar üzerine 3 blok. Hem de 15'er kat. Gökyüzünü komşularına haram kılanlar hakkknda Allah gelsin diyorum. Hele kod farkını kapatmak için yaptıkları hileler... Acilen bu inşaat ruhsatı değiştirilmeli inşaat bitmeden çevresindeki binalar gibi 10 kata düşürülmelidir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ensar (1 yıl önce)
    Hayırdır Malatya Haber sayın Gürkan 'la arayı düzeltmenin derdine düşmüş ki depremzede halkına suyu ve ekmeği parayla hatta deprem öncesinden daha pahalıya satan 2020 depreminde hiç denetim yaptırmayan hasar tespit çalışmalarını sürdürmeyen, ulusal kanalda sorulan soruları geçiştiren bşkan beyi başarılı göstermenin derdine düşmüşsünüz sizleri kınıyorum.
    Editörün Notu: Bu kadar yazılandan bunu mu çıkarabildin Ensar!. Haberin neresinde Gürkan'ı başarılı gösterme çabası var? Anlayarak okursan, depremle ilgili olarak Gürkan'a yönelik eleştirilere 'haklı olarak' diye de bir ifade var.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Azîz (1 yıl önce)Ensar isimli kullanıcı yorumuna
    Ensar denilen şahıs yıllardır fetö ile ortaklık kurdunuz İnönü stadyumunu şölen ile yıktılar. Artık midem bulanıyor sizin gibi insanlardan
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Fetonun kurduğu masada nemalananlarsınız masadan kalkanları her türlü tehditle masaya getiren de feto yani borozanlığını yaptığınız siyasi çevrelerdir geldiklerinde tüm terör örgütlerini salacak olanlar da sizsiniz . Stadyumu kime peşkeş çekmişler ki alakaya bak şehrin içinde yeşil alan açılmış şehir nefes almış miden bulanacaksa feto ve terörden atılanları yeniden işe almayı vad edenlerden bulansın cunhuriyetçi bey.,.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    MÜSİAD'ın bu öteki sakallısı ve benzer kafadakilerine sormak gerekmiyor mu, "İyi de aga, depremde kilise dimdik ayakta kalırken başta Yeni Cami olmak üzere 40'a yakın caminin tamamen yıkılması, 500'e yakın caminin hasar görmesini, Allah'ın mesajı olarak nasıl değerlendiriyorsun?" diye. Bu menfaatçi, kara cahil ve istismarcıların buna cevabını çok merak ediyorum. Konuşsanıza Hüseyin Kalan ve siyasal islamcı tayfa.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 130 civarında ilahiyat fakültesi var, binlerce imam hatip okulu var, 130 bin görevlisi bulunan diyanet teşkilatı var lütfen halkımıza kurana dayalı peygamberimiz dönemi İslamını anlatınız dinimizi emeviler döneminde olduğu gibi siyasi ve dünyevi amaçlarımıza dayanak olmaktan çıkaralım, insanlarımızı kurana ve peygamberimizin örnek ahlakına dayalı güzel davranışlara yönlendirelim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Büyük (1 yıl önce)
    Manevi büyük olmak amacıyla yola çıkanlar maddi büyük oldular .
    %74
    %26
    Yanıtla
  • ülkü (1 yıl önce)
    insan çıkarı için ne hale gelebilir ne kadar düşer işte ancak bu kadar sataşmayla kavgayla saygısızlıkla bu toplum malesef ancak yerinde sayar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Nisa 4/78-79 "İyiliği benden,kötülüğü nefsinizden bilin".Her kim haksız yere kazanç elde etmiş,yetimin hakkını yemiş,menfaat temin etmişse yüce Allah belasını üzerinden eksik etmesin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Amin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İsrafil ÇATALKAYA (1 yıl önce)
    Malatya da basın yürek yemiş gibi yazı yazmaya başladı, İşte gazetecilik budur kopyala yapıştır Malatya'nın 50 yılına sebep oldu, Saygılarımla,
    %60
    %40
    Yanıtla
  • 21 yıldır Malatya haberi takip ediyorsanız 21 yıldır yayın politikası hep bu şekildeydi Belki siz yürek yiyip yeni okumaya cesaret etmiş olabilirsiniz
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Yallah bismillah diye imam ve papazlâ kilise açan zihniyeti savunan hüseyin é bak,ayrıca bu başımıza gelenler bence olsa olsa müslüman görünümlü münafıklar yüzünden gelmiştir bence
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hak (1 yıl önce)
    Eğer kim Malatya üzerinden menfaat sağlamışsa kim 6 kat olan yere 12 kat almışsa bütün deprem şehitlerinin Hakkı tüm Malatyalıların Hakkı yedi sülalenizden çıkar inşallah
    %94
    %6
    Yanıtla
  • beddua da edelim hesap da soralım gerekirse sandıkta cezalandıralım kardeşim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    böyle küçümsemeyin bunları , buna inanan binlercevar.. din iman diye diye tüm değerleri sömürdüler .ceplerini para doldurdular bunlar da Allah korkusu da yok ..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yakup Birol kılınç (1 yıl önce)
    Sayın editör bu yorumu paylaşmazsan bir Tarafın tarafında olduğunu , yorumumu paylaşmadığını düşünecem. Kalan da Akp li Gürkan da zaten haberinde belirtmişsin müsiada başkan olmadan önce Yeşilyurt belediyesinde akp Meclis üyesiymiş , o dönem gürkan da akp Battalgazi belediye Başkanı bu otogar satış işlemi 4 kere olmuş sağır sultan duymuş 5.satışta adam almış yazında yazmışsın ihaleye sayın Yeşilyurt belediye başkanı mehmet çınarın aile şirketi Osmanoğulları şirketi adı altında girmiş şimdi Osmanoğulları ihaleyi alsaydı Onamı peşkeş çekmişler oluyorlardı madem öyle Gürkan bu satışları mecliste red etseydi akp Battalgazi belediye başkanıydı o gün neredeymiş onun da imzası var bugünmü keşkesi yokmuş bu aralar bakıyorumda Gürkan’ı kurtarma operasyonu var adam işini güzel yapıyor bir ulusal kanalda zaten itiraf ediyor ölüleri usulüne göre gömüyor dirilere de suyu ekmeği Parayla satıyor.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    2000 li yıllara kadar mütevazi bir emlakçı olan ilk yıllarda yaptığı binalar ayakta olan sonraki binaları yıkılan yanındaki arkadaşa sor bakayım nasıl birden zengin oldu, bir ömür boyu çalıştım bir evim ve üç beş eşyam vardı hepsi yıkılan evle gittiler onlara üzülmüyorum enkaz kalkarken manevi değerleri olan fotoğraf albümüm, evrak dosyamın bile alınmasına enkaz kaldırma işini alan ilimizde beton fabrikası bulunan insanın adamları izin dahi vermediler, ilahi adalete inancım sonsuz bir gün beklentim burada olmazsa Ahirette mutlaka hakimlerin hakimi önünde hesaplaşacağız.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kiliseye takacağına tarım arazilerini yerleşime açanlara yüksek kat izni verenlere, gerçek denetim yapmayan firmalara, hazır çimanto fabrikalarına, yıkılan evimde gördüm eksik demir, kalitesiz beton kullananlara, her önüne gelenin mütahit olmasına, Kaçak binalara surekli af getirenlere, ilimizi 2.deprem bölgesinden 3.deprem bölgesi ilan edenlere, şehrin imar rantını yiyenlere, Sivrice depreminden sonra binaların depreme dayanıklılık testlerini yaptırmayanlara, şire pazarı, bakırcılar çarşısı gibi yerlerin dış yüzeylerini cilalıyanlara neden sesiniz çıkmaz, benim gibi Rsbbimin verdiği aklı kullanıp düşünen sorgulayan inançlı insanları sevmediğinize eminim.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Yazıda ismi zikredilen şahıslar eskiden ağababalarıyla birlikte aynı deliğe yapıorlardı şimdi birbirlerinin üzerine yapmaya başladılar esas filimin sonunu bekleyip bakmak lazım fırtına o zaman kopacak
    %91
    %9
    Yanıtla
  • umut (1 yıl önce)
    sen insanmısın
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Asıl gündem bu değil (1 yıl önce)
    Al birini vur ötekine. Ne Gürkan’dan köy olur ne Kalan’dan kasaba olur. Şehir depremden ötürü mahvolmuş biz hala p ne dedi bu ne dedi derdindeyiz. Bay Gürkan böyle laf söz dedikodu ile başkan olmadı mı? Onu düşman bunu düşman gösterip reklam yapa yapa depreme zerre hazırlık yapmadı. 2014 den beri Büyükşehirde ya meclis üyesi yada başkan olarak meclisin tüm yanlış kararlarında imzası onayı var. Kendi ayıbını örtmek için hedef şaşırtma derdinde. Expo’ya 35 milyon reklam parası vereceğine bilbordlar ulusal kanallara sms lere reklama milyonlar harcayacağına kentsel dönüşüme, depreme tedbire çalışsa idi. Verha reklam festival konser. Aha da öldük. Depremde altta kalanlar eğer utanma varsa mevcut belediye başkanları , mevcut vekiller mevcut oda başkanları ve bir kısım medya. Bu Kalan mıdır nedir gündeme almaya bile gerek yok. Kalan mış Keskinmiş , Poyrazmış boşverin çok konuşan çok ses getirenleri. Boş tenekeden de çok ses çıkar. Söz artık aklın bilimin ahlakın ve utanmanın olsun. Bir an önce enkazlarımızı kaldırıp şehri imarı konuşalım
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bırakın dünya sevenlerin olsun ahiret bizim.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Sizi gidi rantiyeciler sizi artık sizi ve sizin gibileri iyi tanıyoruz 70, 80 yıllarda gençliğimi 90 lı yıllardaki hayellerimi yediniz hep anlattınız yaşamaya gelince tam tersini yaptınız bundan sonra bireysel olarak İslamı yaşamaya çalışıyorum sizin gibilerin peşine takılıp geçen günlere üzülüyorum, sizin gibilerin gerçek yüzlerini insanlarımıza anlatmaya çalışıyorum.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet Öztürk (1 yıl önce)
    Şu müsiad çıların birçoğu malatyalı değil. Hepsi adıyamanlı bingöllü Malatya ne çektiyse bunlardan çekti. Bu arkadaşların hayatında sorgulama denen şey yok. Çocuk okutma eğitim vs gibi dertler yok. Tek dertleri para para para. Hayattaki herseyi parada gören bir zihniyetleri var. Bunlara odtü yü ,tıpı ,mühendislikleri anlatsan Onlar ne ki derler!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    İstanbul'da onlarca kilise tamir edilip ibadete açıldı ve bunlar bu iktidar zamanında oldu ama ülkemizde Ermeni Yahudi ve diğer mezheplerden bir sürü vatandaş yaşıyor bunu buna bağlamak en hafif benzetmeyle terbiyesizlik.... Aldığı yere istediği imar çıkmamış bunun derdi bu...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Davud (1 yıl önce)
    Musiad kim ? Tuhaf ülke olduk valla çok tuhaf. BEYLER , BAYANLAR , COCUKLAR, YAŞLILAR! Bu seçimde bu ve bunun gibi niceleri bizi yönetmek için yine yine yine oy istiyor artık vermeyelim. Bu nedir arkadaşım nebati gibi kişiler hazine bakanı şuan bir ekmek bulabilmemiz bile mucize.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Şu tiplere baksana bunları ciddiye almak zaten başlı başına hata.resmen felaketi yaşıyoruz.bu zatlar çıkmış hala siyaset hala yalakalık peşinde kendi cukkalari saglam olduğu için bunların millet umurunda değil...esas yapılması gereken bunları Malatya'da barindirmamak...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • berat (1 yıl önce)
    Deprem kilise onarımından değil bu insanların haşa kendini ALLAH, Peygamber, Mehdi ,Şeyh veye tek hak edici .Tek karar verici olmalarından olması daha muhtemel.Tüm arsaları topladılar fakir kimsesizlerin evlerini zorla aldılar.Bazı kurum personeliyle anlaşıp nereye çökebilirler onu yaptılar .İnsanları ağlayarak sokaklara bıraktılar, köy garajının satılmasına direnen esnafa yapmadıkları kalmadı.hazır bahçeleri kestiler bina yaptılat kuşlara konacak ağaç bırakmadılar .Birilerini gördüklerinde selam vermemek için nerdeyse çiğneyerek geçtiler iyice şımardılar vs... deprem ondan olmuştur.yazıklar olsun bunlara.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • FUAT (1 yıl önce)
    kapatacaksın kardeşim yok musiad mış,yok Tusiadmış bunların hepsi başa bela.milletin başına bela bunlar.önüne gelen iki kişiyle dernektir vakıftır kuruyorlar halkın sırtından nemalanıyorlar.Ben istesem şimdi validen randevu alamam ama bu dernek vakıf meraklılarına hemen randevu verilir.ne yapıyor işverenmiş.olsun ne var gitsin işini yapsın.ondan sonra bir yerleri bunlara peşkeş çekerler ya daha diyecek cok şey varda bakalım yayınlarlarmı..::::))))
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çelebi (1 yıl önce)
    Hemşehrilerim, bu ve bunun gibi cahiliye döneminde kalmış kafaları çok göz önüne çıkartırsanız hakettiğinizi de yaşarsınız kimse de Malatya'yı umursamaz, kendi düşen ağlamaz ama biz hem düşkünüz hem ağlıyoruz. Karar sizin.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (1 yıl önce)
    Ah Malatyam kimlerin elinde kalmışsın..Bunlar şehrimize sözde yön verecek insanlar..Vah ki vah...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)DİLAVER GÜR isimli kullanıcı yorumuna
    Bunun aklı ne ki malatyayı yonetsin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Davası , kıblesi, aklı, vicdanı,kişiliği,dünyası kısacası herşeyi para olanlar, güce tapanlar, işlerini düzgün yapmayanlar, liyakata ,hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığına önem vermeyenler, kendileri gibi düşünmeyene yaşam hakkı tanımayanlar, çocuğun ve kadınların namusuna göz dikenler, bir kereden birşey olmaz diyenlerdir bu acının sorumluları. Ve onlar kendilerini çok iyi bilirler.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Akla bilime insan davranışlarına okumaya çalışmaya önem veren İslam dinini kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayan bu din bezirganlarından kurtulmamız gerekmektedir maalesef samimi Müslüman olan bir çok insanımız bunlara inanmaktadır İslam dini sorgulamayı, öz eleştiri yapmayı, aklı kullanmayı düşünmeyi güzel davranışlara sahip olmayı emrederken bunlar düşünen sorgulayan aklını kullanan insanlardan korkarlar temel sermayeleri düşünmeden sorgulamadan biat eden insanlardır Allaha iman eden bir Müslüman olarak 57 İslam ülkesinin içinde bulundukları durumu 57 ülkenin bir Almanya kadar üretim yapamadıklarını sorguluyabiliyormuz. İnsanların başlarına gelenlerin kendi elleriyle yaptıkları sonucu olduğunu unutmayalım, Allahın külli iradesi ile olan deprem, yağmur yağması vb olaylara engel olamayız ama biz insanlar Allahın bize verdiği cüzi irade ile depreme dayanıklı evler yapabiliriz örnekmi toki gösterişten uzak sade ilme bilme uygun evler yapıyor dimdik ayakta, birileride tarım arazisine 16 kat 4 daire üzerine denetimi mış gibi yapılan bina yapıyor sonuç ortada bunun kilise ile ne ilgisi var.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Ya editör arkadaş, sen bunları değil de Malatya'nın depremden sonra içinde bulunduğu durumu yazsana. Hiçbir ulusal basın haber yapmıyor, bari siz yapın. Sanki Malatya'nın 1/3'ü yıkılmamış herşey güllük gülistan. Bakın daha enkazların kaldırma işi bitmedi ki acil yıkılacak binalar ve sonrasında ağır hasarlılar yıkılsın. Adamlar geldi, bize yer gösterin toki yapalım dediler, bizim siyasiler gittiler Altay kışlasını, ikizceyi, bulgurluyu yer gösterdiler. Şehrin merkezindeki yıkım alanları ne olacak hiç konuşulmadı. Abi adamlar daha dedikleri yere bile temel atmadılar. Konteyner yok. Saçma sapan bir düzen var memlekette ve bu anlayış ile devam ederse vallahi de billahi de değil 1-2 yıl, 8-10 yıl da düzelmez. Hiç kepce, kırıcı, makas gelmez mi ya... Anca varsa yoksa kamyon. Abi diğer deprem illerinde moloz işinin yarısından fazlası bitti ve toki inşaatlarına başladılar. Bu nasıl bir memleket ki yüzde yetmiş oy vermiş ama kötü günde yüzde birini alamamış. Vallahi millet çıldırmış durumda abi. Bunları haber yapın. Başlarım müsiadına. Gündem bu olmamalı. Mesela orta hasarlılar yıkılacak dendi ama ikinci kontrollerde bile orta hasar verildi. Kalacak yer yok arkadaşım. Bu nasıl olacak, bari millete bıraksınlar millet yapsın ne yapacaksa. Siz de sürekli gezin enkaz alanlarını haber yapın. Yeni devlet hastanesinden tokiye giden yol üzeri iki kavşak arasında kolonları patlamış bina yıkıldı yıkılacak ama önündeki yoldan yüzlerce araç, yüzlerce insan geçiyor. Bunun gibi yüzlerce bina var. Vallahi Malatya'dan sıtkım sıyrıldı arkadaşım. Anca geldiler gittiler. Lütfen haber yapın bunları...
    %97
    %3
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 yıl önce)
    Yarın Kılıçdaroğlu seçimi kazansa buraya geldiğinde bu Hüseyin gibi zavallılar yanında el pençe divan durup hazır olda bişeyler anlatmaya çalışacaklar .......
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Memlekettin,haline bakin. Tukenmisligin ,ayak sesleri.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • RECEP (1 yıl önce)
    2020 yılında Selahattin Başkan tarafından bütün binalara 12 kat sınırı getirilmişken neden hâlâ inşaatı sürmekte olan Tecde Mahallesi Yeşilyurt Caddesindeki Sevgi Yapıya ait 3 bloklu inşaat 15 katlı yapılıyor. Eğer kimseye bir ayrıcalık yok ise ve imarı adil bir sisteme kavuşturmak istiyorsak bu inşaat bitmeden ACİL fazla olan 3 katın tıraş edilmesini Selahattin Başkandan bekliyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)RECEP isimli kullanıcı yorumuna
    Benim adamım davası oldukça böyle olur..mutahit parayla iş yapar parasını verdikten sonra belediyede istediğini yapar..asıl suclular mutehitler değil.bunlara izin. Veren belediyedeki ilgili daireler. A partisi b partisi demeden üzerine gitmek gerekli.yoksa daha çok enkaz başında bekleriz.. takdiri ilahi ves selam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)RECEP isimli kullanıcı yorumuna
    SEVGİ KONUTLARI. Tecde İsmetpaşa Caddesi üzerindeki 24.000.M2 ye çok katlı Ve yoğunluktan fazla işyeri imarı veren Hacı Uğur Polat Ve Ahmet Çakır dır.Proje incelendiği zaman çok Rant döndüğü ortaya çıkacaktır.Sevgi Hastanesi 13 yıldır inşaatın kabasını bitirememiş arsa sahiplerini mağdur etmiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Bağnazlık, yobazlık böyle bir şey. Sorgulayan, düşünen beyinler bu tip insanlara prim vermez.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Cahil ile bir olup cahil olmamak gerek bence. Bu tip adamlar rüzgar onunde sürünüp gidecektir elbet. Bunları baz alarak cami kilise gibi ayrıştıcı haberde yapmak yanlış olur bence. Malatya olarak çok buyuk ve köklü bir şehiriz. Hafif, yalaka, riyakar, denizde kum misali şahsiyetler için güzel şehrimizi yanlış yansıtmayalım. Zor günlerimizde bide bu meseleler yazık olur memleketimize.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Şerif (1 yıl önce)
    Yalan dolan iftira oyunculuk hak yeme herşey var. Allahın işine bile karışıyorlar ki depremin neden olduğunu vahiy almış gibi söylüyorlar. Ah akp şu cahilleri başımıza bela ettin müdür ettin şimdide gidiyorsun. İnşallah her şeyin hesabını tek tek verip yargılanırsınız.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Fetö kırıntıları ve kripto fetöcüler hala her yerde güçlü ve işleri tıkırında. Bu tür münafıkların zırvaladığı ve dine verdiği zarar penceresinden bakarsak: Yabancı biri deprem sonrası sormuş; "Tanrı'yı bu kadar kızdıracak ne yaptınız?" diye. Önce çok sayıda ile yerle bir eden 50.000'den fazla inasanımızı alan ve milyonlarca insanımızı evsiz, ocaksız ve işsiz bırakan depremin ardından yaşanan, yaşanacak don nedeniyle zirai üretim de ağır bir darbe yedi. Kilise onarıldığı için deprem oldu demek, İslam'a ve Yaradan'a ihanettir. Kiliseye karşı çıkmak, diğer peygamberlere karşı çıkmaktır dolayısıyla kutsal kitap Kur'an'a karşı çıkmaktır. Sizler gerçekten bizim bildiğimiz ve inandığımız İslam ümmeti misiniz? Olmamış, yaşanmamış olayları olmuş gibi gösterip bir de İslam'ı kirli işlerinize alet ediyorsunuz. Sizin gibilerin yeri; paranın ve menfaatin olduğu yerdir. Ülke işgal edilse çiçekle karşılayacaklar var ya.... Allah'ı kızdıracak çok şey yaptınız. Dini yönden bir deprem oldu ise suçlusu tamamen İslam'ı dejenere eden, şirk koşan, siyasi ve maddi çıkar için kullananlardır. 20 yıldır depremin olacağını, hatta şiddetini söyleyenler acaba Tanrı'nın habercileri mi? Düşün bu milletin yakasından. Aldıklarınız da yeter. Gidin okyanus ötesine. Kölesi olduğunuz kişinin dizinin dibine ve CIA talimatlarını bekleyin. Cennet yurduma da bir daha uğramayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Din ile insanlari aldat kendine cikar sagla, ona buna camur at iz birak bu nasil bir devire denk geldik. insanlarin en temiz yanini kullanarak birseyler elde etmek ne assagilik bir seydir. Allah herkesi bunlar gibisinden korusun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Selahattin başkanın yerinde olsam oranın yoğunluğunu azaltırım kat yüksekliği 4 yaparım h serbest nedir yahu
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Cahil olana din satan bol olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    İnsanlar sosyal medyadan tepki gösteriyor neden Malatya'daki deprem hasarı kamuoyunda bilinmiyor diye... işte böyle adamlar kendi dertlerine düşüp gelene gidene saldirdiği için. Meğerse günlerdir yaptığı her türlü şov kendi menfaati içinmiş. Kendi arsalarına sonsuz inşaat talebi, Hiç cami, okul yaptırmak akıllarına gelmez. para para para. Ayrıca mevcut vekiller Malatya'ya zarar veriyor artık. Her olayda bunu görüyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yesilyurtlu (1 yıl önce)
    Dinî çıkarları için kullanmak insana özgü başkası yapınca günah kendine gelince mubah.kanuni bile kefenlenirken elinin birini açıkta bırakarak, halkının içinden geçirilmesini isteyerek halkına gereken en iyi mesajı vermişken...bizimkiler ise yedikçe doymuyor.....kefenin cebi yok. Budunyada sahip olcagimiz yer 2m. Anlayana. Ves selam....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    muhakkak ki herşey Allah tan. ama depremin olacağımı tüm bilim adamları biliyordu. deprem bölgesindeyiz. depremleri sebebini birşeylere bağlamak bilimi yok saymaktır. yapılaşmalarımız depreme uygun olsaydı bugün o depremleri unutmuş olurduk. Kalın gibileri sadece ceplerini düşünerek iş yaptığı için bugün bu haldeyiz. birilerin Kalın a bunu anlatması lazım. muhtemelen beyhude bir çaba olacak ama.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Soruyor? (1 yıl önce)
    Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu mu? (kilise) Dezenformasyon suçu mu?(Kemahlı İbrahim) Yoksa ihaleye Mümin Müslüman İş adamı karıştırma mı? (Eski Köy garajı) Provakasyonları,şiddeti Malatya'lıların itibarını(hoşgörülü ve anlayışlı olmasını )ulusal basında yerle bir etmeleri mi?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Adamın rantı engellen mis sınırsız kat istiyormuş yapılsaydı kaç garibanın daha hayatına mal olacaktı. Bu sözde müslümanlar klavye kahramanının vicdanı rahat olacakti
    %86
    %14
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Selahattin başkan kadar taş düşsün başınıza
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Bunlarla aynı şehirde nefes almaktan bile midem bulanıyor.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Malatya yı mahvettiniz çekin elinizi malatyadan. Malatyam fırsat verme bunlara daha.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • oktay (1 yıl önce)
    bu musibetleri bu guruhu kim musallat etti ise memlekete gun yuzu gormesin nurlari alinmis yuzunden
    %78
    %22
    Yanıtla
  • okta (1 yıl önce)
    kalin az mi geldi eski garaj olmadi otogari da versinler.ama gurkan dislidir orayi vermez sana. Allah islah etsin sizi ve sizin gibileri bu mubarek gunde
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Kızılelma (1 yıl önce)
    Ey Kalın saygınlığını yitirmek için elinden gelen her şeyi yapıyorsun.Ne uğruna yaptığını bilmiyorum.Sn Kalın bağnazlıkla kim yüceldiki sende yücelesin.Saygın bir iş adamı olarak yoluna devam etsen, örnek bir insan olsan fenamı olur.Bırakın bu hırçınlığı.Keskin sirke küpüne zarar.Allah adına konuşmak nasıl bir duygu bilmiyorum.Gaybla ilgili bilgileri toplumla paylaşmanız size nasıl bir haz veriyor onu da bilmiyorum.Kara cahillik dönemi kapandı.Bunu o kafanıza yerleştirin artık.Kilise onarımını musibetle bağdaştırmak sizce akıl ve mantıkla bağdaşır mı?Aklınıza her geleni veya ana babanızdan duyduğunuz her sözü söylemek zorunda mısınız.Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi nasıl ki İstanbul da kuraklığa mani olamadıysa.Burada ki kilise onarımı da afetlerin sebebi olamaz.Lütfen yüce dinimizi ve Allah’ın üstümüze tecelli ettirdiği kaderi; kendi basit düşüncelerinize alet etmeyin.Yani Allah adına bilmediğiniz işleri konuşmayın.Gaybı bilen Allah’tır.Allah bilinmeyeni Cebrail aracılığı ile yalnızca peygamberlerine bildirir.Dostlarına ise Mikail vasıtası ile ilham verir.Sn kalın sen hangisi sin?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İşin komik tarafı teze cami ve başka bir sürü cami yıkıldı ama sehirdeki tek Kilisede hasar yok. Yani boyle bı durumda bilerek ve isteyerek bağnazlık yapmak dahi absürt. Böyle şeyler yobazlık kaldırmaz. Sağlam yapı sağlam zemin yapıyı kurtarır yapı ise insanları kurtarır. Allah akıl vermiş aklı ve ahlâkî kullanmak işini doğru yapmak insanın kendi elinde. Ama akıl ve ahlakta noksanlıklar olunca sonuç sıkıntılı.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Öznur Çalık'ın, sözde muhafazakar kesime şirin gözükme adına verdiği zararlar tek tek ortaya çıkıyor. Ey Çalık; rahmetli babanı çarşının adamları tanıyordu, aileni tanıyordu, bu sözde muhafazakar kesimlere bu kadar şirin gözükmene ne gerek vardı? Bak bu adamları memleketin başına sardın ve gidiyorsun. Öznur Çalık'ın her seçim öncesi ve her 4 ayda bir ziyaret ettiği sözde vakıf ve kıytırık dernekleri şu deprem sürecinde ortalıkta hiç gören oldu mu? Resmi binalarda tabela asarak bedavada oturan o vakıf ve derneklerin Ankara ve İstanbul'daki merkezlerinden şu depremde bir fayda gördük mü? Ah Öznur Çalık ah... verdiğin zarar depremin enkazı kadar ağır bir yük şu memleket için.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Cehalet abidesi bu insanlardan bıktık kendi talanlarını örtbas etme taktikleri
    %88
    %12
    Yanıtla