SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçen Yıl Bu Felaketin Yaşanmadığı İllerden Biri de Malatya

Geçen Yıl Bu Felaketin Yaşanmadığı İllerden Biri de Malatya
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de geçen yıl çıkan 2 bin 160 orman yangınından 830'unun ihmal ve kazalardan meydana geldiği belirlendi.

AA muhabirinin Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yıl ülke genelinde 2 bin 160 orman yangını kayıtlara geçti. Söz konusu yangınlarda 12 bin 799 hektar alan zarar gördü.

Yangınlarda kasıt, ihmal-kaza, doğal ve sebebi bilinmeyen nedenler öne çıktı. Bu kapsamda, geçen yıl meydana gelen yangınlardan 886'sının sebebi belirlenemedi. Bu yangınlarda 2 bin 132 hektar alan etkilendi.

İhmal ve kaza nedeniyle 830 yangının çıktığı anlaşıldı. Söz konusu yangınlarda 5 bin 428 hektar alan zarar gördü. Bu kapsamda, 98 yangının enerji şebekesi ve hatlarındaki sorunlar, 72'sinin anız yakma, 47'sinin çoban ateşi ve 42'sinin sigara nedeniyle çıktığı belirlendi.

Kasıtlı olarak 86 yangın çıkarıldığı kayıtlara geçti. Bu yangınlarda 4 bin 722 hektar alan zarar gördü.

Doğal nedenlerle 358 yangın çıkarken bu yangınlarda 517 hektarlık orman alanı etkilendi.

En çok Muğla'daki ormanlar zarar gördü
Geçen yıl en çok orman yangını görülen il Muğla oldu. Bu ilde 234 yangın çıkarken 5 bin 523 hektar alan zarar gördü. Muğla'yı, 189 orman yangını ile Antalya, 169 ile İzmir, 128 ile Manisa ve 118 ile Çanakkale takip etti.

Söz konusu dönemde Yalova, Kırşehir, Ağrı, Iğdır, Malatya ve Muş'ta ise orman yangının çıkmadığı kaydedildi.

Geçen yıl en çok orman yangını çıkan iller ve zarar gören alanlar şöyle:

İllerAdetHektar
Muğla2345523
Antalya189194
İzmir169721
Manisa128580
Çanakkale118600

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Malatya da orman mı varki orman yangını çıksın. Kaç yıldır beydağlarını ağaçlandıramadık. Ağaçlandırma deyince sadece çam ağacı anlayan, 30 cm lik fideyi dikmeyi ağaçlandırma sanan zihniyetten ağaçlandırma beklemek te olmaz zaten. Anadolunun asıl ağacı çam değil, meşe, çınar, sedir ağaçlarıdır. Eğer anadoluyu ağaçlandırmak istiyorsan ağaç fidanları en az 1,5/2 metre boyunda olmalıdır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abdulvahap (1 yıl önce)
    Malatya'da orman mı var ki yansın?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ysf (1 yıl önce)
    Biriniz deseydiniz ya malatyada orman mi var ki yana diye
    %88
    %12
    Yanıtla