SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Hayrınız Toplumu Kandil Gibi Aydınlatır"

A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aile odaklı hizmetlerinden "Koruyucu Aile" uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla geçen yıl ilan edilen ve bu yıl ilk kez 81 ilde kutlanan ‘30 Haziran Koruyucu Aile Günü’ kutlamaları kapsamında, Vali Hulusi Şahin'in eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Koruyucu ailelerle kahvaltı programında buluştu.

Programa Vali Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Eşi Hafize Gürkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen; “Gönül Elçileri Projesinin bir amacı da kuruluşlarımızda 0-6 yaş çocukları bırakmamaktır. Bu projeden önce ilimizde 7 ailenin yanında 8 çocuk koruyucu aile hizmeti almakta iken şu an 41 ailenin yanında 46 çocuğumuz bu hizmetten faydalanmaktadır. Sloganımız ise “Koruyucu Aile Ol, İki Cihanda da Mutlu Ol” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise; “Çocuklarımızın ve Türkiye’mizin geleceği ve sosyal barış açısından çok önemli bir proje. Bu anlamda koruyucu ailelerimizi tek tek tebrik ediyorum ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Vali Hulusi Şahin;  hayırda yarışmanın en güzel örneğini Koruyucu Ailelerin verdiğini söyleyerek, “Saf iyilik nedir deseler koruyucu ailelik diyebiliriz. Devletin koruması altında olan yetim, öksüz ve korumaya muhtaç evlatlarımıza bakma sorumluluğunu alıp onlara sıcak bir yuva, anne ve baba şefkati veren bu ailelerimiz gerçekten iyiliklerin en üst seviyesine yerleşebilirler. "dedi.

Bir insanı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmak kadar değerli olduğuna değinen Vali Şahin; bunun bilincinde olan koruyucu ailelerin bu evlatlarımızı yetiştirip millete faydalı bireyler olarak topluma kazandırdıklarını söyledi. 

Konuşmasına devam eden Vali Şahin; “Sizlere olan minnettarlığımızı ifade edecek kelime bulamıyorum. Bugünler hayırda yarışmanın unsuru olarak başkalarına da örnek olma, rol model olma fırsatı verir. Bu hayrınız toplumu kandil gibi aydınlatır ve yeni kandiller, yeni koruyucu aileler, yeni hayırlı faaliyetlere de ön ayak olur” diyerek sözlerini tamamladı.

Koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için 2012'de “Gönül Elçileri Projesine” öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın koruyucu ailelere göndermiş olduğu 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Tebrik Kartını" ailelere veren Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, aileler ve çocuklar ile tek tek ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

KORUYUCU AİLE YÜRÜYÜŞÜ

Bu arada Malatya'da 30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Fuzuli Caddesi'nde başlayan ve Millet Bahçesi'nde sona eren yürüyüşe, Malatya Valisi Hulusi Şahin ile eşi Ebru Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Yürüyüş sırasında 0-6 yaşlarındaki çocuklar ve koruyucu aileleri, Büyükşehir Belediyesine ait üstü açık otobüs ile korteje katılarak cadde üzerindeki vatandaşları selamladı.

Yürüyüşün ardından Vali Şahin, gazetecilere, bir memleketin medeniyet seviyesinin dezavantajlı kesimlerine vermiş olduğu değerle ölçüldüğünü ve bu nedenle engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç kesimlere daha fazla destek olunması gerektiğini söyledi.

Türk-İslam medeniyetinin de çocuklara çok büyük değer atfettiğini, yetim ve öksüz hakkını her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Annesinin, babasının desteğinden, korumasından, şefkatinden uzak kalmak zorunda kalmış çocuklarımız var. Çeşitli sebeplerle toplumun her kesiminde bunlar olabilir. Koruyucu ailelerimiz bu çocukları alıyor, evlerinde kendi çocuklarından ayrı tutmayarak anne baba şefkati veriyorlar. İşte bizim aradığımız böyle şefkatli aileler. Malatya'da böyle 41 tane çok değerli ailemiz var ama çok daha fazla olması lazım. Çünkü bu şekilde anne baba şefkatine muhtaç çok sayıda evladımız var. Hem Malatyalılara hem de milletimizin tüm fertlerine sesleniyoruz, eğer imkanınız, gücünüz varsa bundan daha iyi bir iyilik, daha iyi bir hayır düşünülemez, bir çocuğa ev olun, yuva olun, anne baba olun."

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan da koruyucu ailenin önemine değinerek, "Bu çocuklarımızın içerisinde bir tanesi bu memleketin geleceğine yön verecek bir eğitim öğretim formasyonu içerisinde olursa bir ülkeyi kurtarma gibi bir şansımız olur." dedi.

Etkinlik, Millet Bahçesi'nde çocuklar için düzenlenen eğlencelerle devam etti.

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatya Yader (2 yıl önce)
    Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan bir bakım modeli olan Koruyu Aileliği destekliyoruz Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün bu alanda gerçekleştirdiği tüm çalışanlarını destekliyoruz Malatya halkının bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Başkan gürkanın konuşmaları koruyucu ailelerin alkışlarıyla sık sık kesildi...unuttunuz heralde...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Kalbi pırlanta gibi bir insan. Malatya firs lady konusunda şanslı. Biz sn valimizide saygideger eşleri Ebru Hanimi da çok sevdik.
    %75
    %25
    Yanıtla