SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Maç Bizim İçin Çok Önemliydi"

0
Güncellendi - 2018-01-29 00:58:48
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyetiyle sonuçlanan Evkur Yeni Malatyaspor- Demir Grup Sivasspor maçından sonra, her iki takımın teknik direktörleri maçı değerlendirdiler ve soruları yanıtladılar.

"ALT SIRALARDAN UZAKLAŞMAK İSTİYORDUK.."

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü Erol Bulut, “Kalemizde gol görmedik, gol atarak maçı kazanmış olduk” dedi.

Demir Grup Sivasspor karşısında aldıkları 3 puan sonrası basın karşısına çıkan Bulut, “Bugün ki maç bizim için çok önemliydi. Burada alacağımız 3 puan, 6 puan niteliğindeydi çünkü sonuçta rakibimizle karşı maç yaptık. Geçen hafta maalesef 2 puan kaybetmiştik Osmanlıspor’a karşı. O yüzden bu hafta maçı kazanıp, üst sıralara yaklaşıp, alt sıralardan uzaklaşmak istiyorduk. Hafta boyunca futbolcularım bu konuda hem defans anlamında hem de hücum anlamında iyi çalıştı. Nitekim ilk yarıda gol bulup öne geçmeye çalışıyorduk. Birkaç fırsatımız oldu. İkinci yarıda rakibin biraz daha baskılı oyunu, bizim değişikliklerimizden ortaya çıktı. Çünkü daha ofansif olmak istiyorduk, kaleye daha yakın gol bulmak istiyorduk. Kalemizde de birkaç pozisyon gördük. Ama istediğimiz 3 puanı bugün aldığımızda dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bulut, bir gazetecinin ‘Savunmada çok pozisyon veren bir Evkur Yeni Malatyaspor vardı, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?’ sorusuna, “İkinci yarıda değişikliklerimizden dolayı ortaya çıkan, rakibimiz fırsat buldu. Çünkü gol atmak istiyorduk. Geçişlerde biraz yavaş kaldık. Dönüşlerimiz biraz yavaş oldu. Ve gereksiz yere top kayıplarımız oldu. Nitekim Sivasspor birkaç pozisyon buldu. Zaten maçtan öncede söylemiştim; Sivasspor kontratağa çıkan en iyi takımlardan biri. Bifouma olsun, Kone olsun orta sahadan Hakan’ın çıkışları ama yine biz kaç maçtır gol yemeden yolumuza devam ediyoruz.”

Forvet oyuncusu Khalid Boutaib’in performansına ilişkin de açıklamada bulunan Bulut, şunları söyledi:

“Bir parantezde Khalid’e açmak istiyorum. Khalid, geçen hafta 2-3 tane pozisyon kaçırdı. Kazanmamız gerekti, penaltı kaçırdı. Bugün birkaç pozisyonu vardı gol atabilirdi, atamadı ama Khalid, bizim için çok önemli bir futbolcu. Atamıyorsa, yine elinden geleni yapıyor. Pozisyonlara giriyor. Bugün atamadı ama penaltı pozisyonunu kazanan kişi o. Bizim için çok önemli bir futbolcu. Defans anlamında çok çalışıyor. Yine pozisyonlara girecek, yine kaçıracak ama önemli olan o pozisyonlara girebilmek. Khalid, önümüzdeki maçlarda kesinlikle gol bulacağını düşünüyorum.”

Bulut, bir gazetecinin ‘Evkur Yeni Malatyaspor öne geçtikten sonra rahat olması gerekirken, daha çok stres yapıyor. Bunu nasıl aşacağız?’ sorusuna, ‘Bu doğru çünkü ikinci yarıda 1-0 öne geçtikten sonra baskı yedik. Basit top kayıplarımız oldu. Saha parsellememiz iyi değildi çünkü atak yaptığımızda hangi pozisyonda olursa olsun çalıştığımız bir oyun. Set oyununda oynarken herkesin pozisyonu belli, orada maalesef futbolcularımız biraz disiplini ve pozisyonu kaybederek oynamış oldu. Bu detay ama bu detaylar çok önemli. Bazen bu detaylar maç kazandırıyor, bazen maç kaybettiriyor. Şükürler olsun bugün kalemizde gol görmedik, gol atarak maçı kazanmış olduk” şeklinde cevap verdi.

"ÇOK POZİSYONA GİRDİK, ÇOK KAÇIRDIK.."

Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Samet Aybaba, gelecek haftadan itibaren çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

Aybaba, 1-0 yenildikleri Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, “İlk haftada oynadığımız pozitif futbol devam etti. Geçen haftada böyle oynamıştık, çok pozisyonuna girdik, çok kaçırdık. Maalesef berabere kalmıştık. Aynı oyun düzeni, aynı düşünce, oyuncularımızın aynı isteği, coşkusu devam etti. Ama bu kadar pozisyona girip de atamazsanız, bu kadar net pozisyonlar yakalayıp atamazsanız, sonrasında oyun içi bir hata oldu. Hatanın adı hakem olur, oyuncu olur, kaleci olur ama sonuçta hata oluyor. Biz, iyi bir takımız. İyi bir takım olduğumuzu da burada gösterdik. Ama futbol şansının da biraz yanımızda olması lazım eğer onu da yanımıza alırsak puan anlamında önümüzdeki haftadan başlayarak çıkışa devam ederiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ‘Carl Medjani’yi kartı olduğu için mi oyundan aldınız?’ sorusuna, tecrübeli teknik adam, “Kartı vardı, birde orada uzun top atıyorlardı onunla ilgili bir önlem almaya çalıştık” diye cevap verdi.

Aybaba, başka bir gazetecinin ‘Penaltı pozisyonuyla ilgili ne diyeceksiniz?’ sorusuna ise “Biz göremedik, penaltı mıdır değil midir, bize o kadar uzak ki arkadaşlar, bakacağız sonra” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • abc44 (6 yıl önce)
    tebrikler malatyam!! hafta sonlarını sabırsızlıkla bekliyoruz ailece
    0
    0
    Yanıtla
  • yücel (6 yıl önce)
    mac skoru ıcın teskkurler ama en azından forvet ve orta saha ıcın kalıtelı dırek oynayacak ve takım ıcersınde rekabet yasatacak en az ıkı transfer daha olmalıydı. Yönetim taraftarlarını ve seyircisini stada getirmek için bir şekilde tedbirler alıp stad da daha cok seyirci ile iç saha maçlarını oynamalı tesekkür etmeliyiz gelen seyircimize ve desteklerine.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (6 yıl önce)
    bobo alınırsa bu takımın gol sorunu çözülür
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Tebrikler malatya tebrikler erol hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHMUT SARICI (6 yıl önce)
    Khalid Boutaib’in performansını iyi görüyorum en azında pozisyon buluyor. Ademin mücadelesini zayıf buldum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Forvet de rekabet ortamı olması lazım performans artsın Khalid de aşırı derecede disiplinsizlik ve konsantrasyon eksikliği var geçen hafta takımı yaktı bu hafta da kaçırdıkları saç baş yoldurdu orta sahaya san yaratıcı bir oyuncu lazım adem yoruldu ikinci yarı sıkıntıya girdik
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekliali (6 yıl önce)
    Başarının en büyük mimarı başkanımızdır.tebrik ediyorum.Ancak ligde en az gol atan üçüncü takımız,çok acil bir forvet ihtiyacımız var.Orta sahayada ofansif bir oyuncu da alınırsa kimse bize kolay lokma olarak göremez.Ligide daha iyi yerlerde bitiririz inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Hakkı Köktürk (6 yıl önce)
    ertuğrul sağlam iyi ki gitmiş.o olsa böyle oyanayamazdık
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Teknik.heyeti.oyunculari.kutlarim.yolunuz.acik.olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • bedir44 (6 yıl önce)
    Tebrikler erol hocaya ve oyuncularına. Emeğine sağlık Şanlı Malatyaspor taraftarı..Hocamız çok azimli ve heyecanlı. Başarıdaki büyük pay onundur. Eğer iyi bir forvet alabilirse yönetim 11. sıradan aşağısını görmeyiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Ben dahil sana burun kivirmistik erol hocam daha cok erken ama helal olsun sana yetersiz kadronla buralara geldinya takdir ediyoruz.. basarilarinin devami gelir insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (6 yıl önce)
    İyi bir forvet alınırsa lig sonunda toplam 50 puanımız olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (6 yıl önce)
    Teşekkürler Erol hocam sen olmasan bu takım bu kadro ile karabugun yanında olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen
    0
    0
    Yanıtla