SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"MOTAŞ'ın Malatyalılara Attığı Kazık!."

0
Güncellendi - 2019-02-01 02:34:20
A- A+ PAYLAŞ

Havaalimanı yolcu taşıma ihalesini gündeme getiren ve "adrese teslim" olarak nitelendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya ihalenin adrese teslim edildiğini öne sürerek, “Çalışacak araçların koltuk sayısını bile ihale verecekleri firmaya göre ayarlamışlar. AKP Genel Başkanı, 30 yıl önceki CHP Belediyeleriyle uğraşacağına, bugün buram buram yolsuzluk kokan ihaleler yapan AKP’li belediyelere baksın“dedi.

KOLTUK SAYISI BİLE FİRMAYA GÖRE YAZILMIŞ

Ağbaba, Malatya’da da dillere destan bir ihale gerçekleştirildiğini belirterek “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ AŞ’nin şehir merkezinden havaalanı güzergahına yolcu taşımacılığı için yaptığı ihale ‘Adrese teslim’ ihalelerin son örneği oldu. ‘İhale şartnamesinin (K) maddesinde yer alan “İşin uzmanlık gerektirmesi sebebiyle aktif olarak Havaalanına kombine toplu taşıma hizmetini son 5 yıldır aktif olarak yaptığını gösterir belge (İlgili yetkili resmi kurumdan alınmış) olacaktır’ ve ‘İhalede çalışacak araç sayısı ; 1 Adet 14-17 koltuk sayısı, 2 adet 26-35 koltuk sayısı, 1 adet 46-55 koltuk sayılı olacaktır’ denilerek aslında bir tek ihaleyi verecekleri firmanın ismini söylememişler.İhaleye tek firma girmesin diye de MOTAŞ Genel Müdürünün memleketi Samsun’dan bir firma daha bulup getirmişler.Göstermelik ihale gerçekleştirmişler” ifadelerini kullandı.

İŞTE MALATYALILARA BÖYLE KAZIK ATTILAR

İhaleye Samsun firması ile halen taşıma işini yapan Malatya'daki firmanın katıldığını belirten Ağbaba, “503 bin TL’lik muhammen bedel üzerinden firmalardan biri 504 diğeri 505 bin vermiş,açık artırmada Malatya'daki firmanın verdiği 515 bin TL’lik teklifin ardından Samsun firması ihaleden çekilmiş.Günlük ortalama 500 yolcunun taşındığı, yolcu başına 10 lira alındığı düşünülürse, ihaleyi kazanan firmanın 1 günlük cirosu 5 bin, 100 günlük cirosu 500 bin lira. Yani firma 10 yıllığına aldığı ihale bedelini 103 günlük cirosu ile ödeyebilecek. Geri kalan 9 yıl 9 ay da kendisine çalışacak.İşte AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MOTAŞ’ın Malatyalılara attığı kazık bu kadar net”dedi.

MOTAŞ NE İŞ YAPAR?

Veli Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi, ihaleye çıkmadan kendi otobüsleriyle bu işi çok rahat bir şekilde yürütebilirken,neden ihaleye çıktığını da kamuoyuna açıklamalıdır.Şehir merkezinden 40 km uzaklıktaki Kale’ye, 35 km uzaklıktaki Akçadağ’a, 30 km uzaklıktaki Yazıhan’a , hatta havaalanına 5 km mesafedeki Özal Köyü’ne bile otobüs koyarak ulaşımı sağlayan MOTAŞ, 34 km uzaklıktaki Havaalanına neden yolcu taşımadığını Malatyalılara açıklamalıdır” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • kadızade (4 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi; ihale yapmadan, birilerine para kazandırmadan kendi otobüslerini bu güzergahta çalıştırarak Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı fevkalede yapabilirdi. .Malatya BB si şehir merkezinden; 40 km deki Kale’ye, 35 km deki Akçadağ’a 30 km deki Yazıhan’a 30 km özal köyüne otobüs koyarak ulaşımı sağlıyor, özal köyünden 7 km gibi bir mesafe kalıyor neden hava limanına gitmiyor izmir hava limanında belediye otobusu ve tren var fiyat (3.75 tl tren 90 dk aktarma ücretsiz) belediye otobusu çift bilet basıyor (6.5 tl ) aktarma hakkı yok yolcular madi durumuna göre seçimini yaparlar kardeşim adil olun vatandaşa hizmet edin
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZGE ESEN (5 yıl önce)
    Veli bey siyaset kişiler üzerinden yapılmaz.mademki mecliste yemin ettiniz lütfen yemininize sadık kalınız.Motaş adam gibi ihale yapmış belli bir bedel karşılığında kiralama yoluyla havaaalanı hizmetini yerli bir firmaya vermiş.benim şu soruma cevap verirmisin sayın vekil.Yirmi yıldır HAVAŞ şirketi kayseri.izmir.adana .antalya.ordu.trabzon.dalaman.bodrum.gaziantep daha sayayımmı buralarda hiç bir belediyeye para ödemeden çalışıyor.bu belediyeler kamu değilmi.neden ihale açmadan belediyenin kaynaklarını peşkef çektiriyorlar.lütfen arartırda devletin zararlarının ne olduğunu lütfen gör ve açıkla ki yemininiz yerine gelsin.unutmaki havaş ta daha düne kadar malatya belediyesine yıllardıt bir kuruş ödememiştir.bedava çalışırken neredeydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akparti genel başkanı Satın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanımız belediyeler halk ile yönetilir deyip boğaz patlatıyor.Veli bey doğru birşey tespit etti.Sayet araştırılırsa haklı olduğu ortaya çıkacaktır.Havaş deyip konuşuyorsunuz fakat boş konuşuyorsunuz.Havaş belediyeye birşey ödemediyse T.C. devletinin ilgili tüm bakanlıklarına aldığı yetki belgelerine istinaden gerekli ücretleri ödediğini herkes biliyorsa bir siz bilmiyorsunuz demekki.Yazik ediliyor Selahattin başkana.Bu işi moras neden yapmıyor.Siz onu sorun.Birsey yazarkende araştırıp öyle yazın.Bu yapilan ihale Kamu ihalesi.Arastirin kamu nekadar kazanmış acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (5 yıl önce)
    ihaleyi alanlar yıllardır buraya çalışan adamlar. Çalışırken bir problem yoktu da belediyenin kasasına para gireceği zaman mı problem var. Havaş kimden ihale almış ona bakın her şehirde havaş var bu adamlar nasıl çalışıyorlar neden belediyelere para vermiyorlar. nihayetinde malatyanın yerel bir firması almış önemli olan yerli bir firmanın çalıştırması
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim sizde bu işin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuzda ,gözlerinizi ve kulağınızı kapatıyorsunuz.Sizin derdiniz Havaş galiba.Malatyalinin derdi gider ayak yapilan ihale.Halka hizmet verilecekse belediye kendisi versin.Özal köyüne giden motaş, neden 8 km daha gidip malatyaliya hizmet vermiyor.Bunu soralım.Bırakın havaşı. O firmanın yetki ve izni olmasa belediyeler çoktan durdururdu.Herkes havaş gibi çalışır inşaallah. Tabi biraz fiyatını düşürsün. Sonuç olarak Selahattin başkanı kimse çıkmaza sokmasın.Selehattin başkanı niye beklememişler.Motaş niye seçimden sonra yapmamış bu ihaleyi.Lütfen bunları araştırın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaşlar lütfen cahil olmayın.Havaş kazandığı paranın kârını Ulastima bakanlığına yatırıyor.Belediyeye ne parası vermesi gerekiyor?Birilerini karalayarakmı bu yapilan usulsüzlüğü örteceksiniz. Yazık oluyor Akpartiye .Chp milletvekili başından sonuna kadar haklı.Selehattin başkan bu konuyu elbetteki soruşturacaktır.Selehattin başkan yanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa B (5 yıl önce)
    Veli birşeye itiraz ediyorsa emin olun orda temiz birileri vardır.Turgut Özal ne derdi solcuların istemediği herşeyi yapardım, çünkü solcular memlket faydasına herşeye karşı çıkar.Veli yukarda bi hesap yapmış bakkal yapmaz o hesabı,yok kloltuklar belli edilmiş,koltukları belli etmezsen biri gelir 4 otobüsü 14 kişilik yapar fiyat veriri,biri gelir 55 kişilik kolrtuğa göre fiyat veriri,neymiş 5 yıllık tecrübe istemiş,sorarım veleye inşaat firmana personel alırken kaçtane tecrübeszi personel çalıştırdın.basit bhir firmasın,bazı işler yapılırken bazı özellikler istenmeli doğrdur.belediye niye bu işi yapmadı sorusuna gelince bence belediye yapmalıydı,ama yatırım maliyeti diye bir şey var,alacağın otobüslerin maliyeti,o otobüste çalışıcak personel maliyeti,yakıt maliyeti,bakım maliyeti,işin riskleri göz önüne alındığıonda yapmaması çokta hoş değişmiş gibi ghelmedi.Beyler memleketinize sahip çıkın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Belediye bu işi halka hizmet değil de rant olarak gördüğü için ne yazık ki başarılı olmamıştır. Halkın bu uygulamadan hiç bir kazancı olamaz. Her şeye rant önceliği ile bakarsanız olacağı budur. İstanbul da da belediye otobüsleri 5.45 tl ye hava alanına halkı götürmektedir. Tam da seçime giderken Malatya halkı gerekli tepkiyi vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Madem bu işte tecrübe arıyorsunuz.Madem yerel firma yapsın diyorsunuz.Ozaman bu ihale şartnamesine 5 yıl şartını koymayacaklardıki ,yerel firma olan,Beydağı,Zafer turizm,Kayısı Kent,Medine turizim gibi tek işi taşımacılık olan firmalarda ihaleye girebilsin.Herşey göz önünde.Milletin aklı ile dalga geçmeyin.Sizin derdiniz zannedersem havaş. Motaş bu işi yaparak ihale ücretinin kat be kat fazlasını kazanır.Malatyali olmayan motaş genel müdürüne sorun.Seçimlerden sonra neden yapmamış bu ihaleyi.Bu işte belediyemiz kazansın halkımızda hizmet alsın.Yani motaş yapsın bu işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Godoş Ramazan (5 yıl önce)
    Bi sefer başladın mı benim bu işe bırakamıyorsun!!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (5 yıl önce)
    Hava alanına uçakların kalkışından en az iki saat önce servis yapılmalıdır.Bu işi Belediye kendi otobüsleri ile yapmalıydı.Habere bakılırsa kişi başı 10.-lira ücret alınacakmış.Bu para çok yüksek.Örnek vermek gerekirse İzmirde HAVAŞ 15.-lira alırken her saat başı kalkan Belediye otobüsleri 3.75 lira(Üç lira 75 kuruş) almaktadır 65 yaş üstü vatandaşlar yasa gereği bedava.Belediye bu yanlış uygulamadan vazgeçmelidir.İnşallah seçimden sonra yeni Belediye yönetimi bu adrese teslim ve yanlış uygulamayı kaldırır.Şu unutulmasın Belediyeler vatandaşın sağlığı ve mutluluğu için vardır.Halkımız Belediye icraatlarından mutlu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet ünlü (5 yıl önce)M.Sinan ÖZTAN isimli kullanıcı yorumuna
    sinan bey yıllardır izmirde servis kullanıyorum adnan menderesden 27 tl ödüyorum hangi belediye aracı 3.45 tlye taşıyor el insaf birde izmir servisleri km bazlı ücret uyguluyor ce ha pe reklamı olmuş bu sinan bey
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (5 yıl önce)mehmet ünlü isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey anlaşılan sen havalanına belediye otobüsleri ile gitmiyorsun.Burada özel servislerden bahseden yok.hava alanına ya İzban ya da Belediye otobüsler ile gidersin.İzmirim Kartı kullanırsan 3.25 lira,Otobüsler belki yanılabilirim 3.75 yada 4.25 lira alıyor.Burada CHP reklamı yapan yok Sen Benim bu yazımdan sen neden alındın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (5 yıl önce)
    Veli bey 100 günlük ciro ile ihale bedelini söylemiş keşke otobüs fiyatını şöför maaşını mazot SSK vergi giderlerinide söylese milletim aklını bulandıracağına aynı otobüsü birer tane üretmiyorlar isteyen aynı koltuk sayısında otobüs alabilir şartnamede olan yolcu hizmeti yapmış olan bi firması olması da gayet mantıklı ve ihale herkese açık bu yaptığı siyaset değil milleti boş şeylerle Ganyana getirme
    0
    0
    Yanıtla
  • gündüzbey (5 yıl önce)Enver isimli kullanıcı yorumuna
    100 gunlukk ciro diyor 3.4 ay ihale ediyor ihale sonucı 10 sene ihaleyı alanları galiba tanıyorsun kaç kişi kaç otobus çalışcak el insaf be yazık hacı ugur giderayak motaş başkanıyla beraber malatyada iyi hatırlanacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımız ve yetkililerimizin buna el atması lazım. Bazı şehirlerde HAVAALANI yolcu taşımacılığını mevcut şirket Havaş taşıyor ve arkasında belediyenin umumi araçları taşıma işini yapıyor. Biz Malatya havaalanına yolcularımızı gönderirken mevcut yolcu servislerinin pahalı olmasından zaten yolcularımızı uğurlamaya gidemiyoruz. Belediye otobüslerimiz o bölge halkına da hizmet etmiş sayılır hem. Özal Köyü’ne kadar giden belediye otobüsleri havaalanına çok az bir mesafeye neden yolcu taşımacılığını yapmıyor. Gider ayak neyin kovalamacası ve ihale saati verilmeyen ihaleden bir hafta sonra sadece iki kişinin ihaleye girmesi ne garip ve gülünç bir durum. Gider ayak Malatya’ya YAZIK EDİYORLAR. Akp sandıkta Malatya’da düştükçe düşecek bunların yüzünden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Allah tan korkun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet kartal (5 yıl önce)
    Artık bu motaştan bıktık otobus çilesi yeter artık bu bostanbaşı otobuslerine balık sırtında gidiyorum allah rızası için sık ve büyük otobüsleri gönderin defalarca şikayet hattını aradım motaş müdürü şehir dışında falan filan nereye derdimizi anlatalım bilemiyoruz artık
    0
    0
    Yanıtla
  • DAVUTBEY (5 yıl önce)
    MOTAŞ YETKİLİLERİ SÖZDE İHALE YOLU İLE BOSTANBAŞI OTOBÜSLERİNİ MİNÜBÜSÇÜLERE VEREREK HALKI IZDIRAP İÇERİSİNDE TAŞIMAKTADIR.BU BÖLGEDE SİTELERİN HERGECEN GÜN ÇOĞALMASI İLE OTOBÜSLER BİR DURAKTA DAHİ DOLARAK 2. DURAKTAKİ YOLCULARI ALAMAMAKTADIR.SAYIN YETKİLİLER İHALE YAPILIRKEN KÜÇÜK OTOBÜSLER YERİNE BÜYÜK OTOBÜS ALINAMAZMIYDI.BU HATLARDA SABAH 07:00 İLE 08:30 ARASI VE AKŞAM 16:00 İLE 18:00 ARASI MUTLAK SURETLE BÜYÜK OTOBÜS KUNULMALIDIR VEYA KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER BİLE KONULABİLİR.HALK BIKTI ARTIK TEPİŞ TEPİŞ DİDİYOR. KENDİNİZİ ULAŞIMCI SANIYORSANIZ YANILIYORSUNUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    Laf ola beri gele. Ağbaba neyin kavgasını yapıyor. İhaleyi alan adamlar yıllardır havaalanı servis işi yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (5 yıl önce)
    Veli bey haklı, MOTAŞ'ın işi temiz görünmüyor gibi. Mevcut büyükşehir yönetimi 2 ay sonra yolcu, şirket müdürleri de yolcu olacak, 10 yıllık ihale yapılamaz. Ayıptır, insanda azıcık edep olur, 2 ay sonra yönetimden gideceğini bildiğin halde 10 yılık ihale yapamazsın. Bari yaptın adam gibi yap, soru işareti kalmasın. Beyler, beycikler, KUL HAKKI VAR, KUL HAKKI. Eyyyy Veli beğ bu gibi işlerin yapılmasında seninde payın ve katkın var. Tam hesap soracağın dönem, sandık geldi ama sen gittin öyle bir aday çıkarttın ki büyükşehire evlere şenlik.
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Yolsuzluk yapanları Allaha havale ediyorum. Daha nice yolsuzluklar var. Reis kendini parçalıyor amaa birileri har vurup harman savuruyor. Yapılan haksızlıklar tarih boyunca kimseye kalmamıştır. Ak partide bunun bedelini bir gün öder. AĞBABA DOĞRU SÖYLÜYOR.ADRESE TESLİM ÇOK İHALE VAR MAALESEF.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    İnanın sayın Malatya vekilim Veli Ağbaba çok haklı motaşın o kadar aracı varken ihale yapma neyin nesi demekki resmen ihale vermek denir bu işe Devletimizin parasına yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (AkPartili) (5 yıl önce)
    Veli beyi sevmem ama tespitleri çok doğru ve bu tür uygulamalarda yeni değil. Asli işi ulaşım olan bir kurum neden ihale yapar anlamak mümkün değil. -Şimdi iddia ediyorum Türkiye'nin en pahalı ulaşımı kesinlikle Malatya dır. Geçmişte belediye çalışanları (kadrolu zenginler hariç onlar bedava) indirimli otobüsten paso ile faydalanırlardı. Şimdi güya kadro (taşeron)verildi bu işçiler (geliri en az olan %4 zam reva görülenler) sivil bilet kullanmak zorunda bırakıldılar ve bu uygulama 1 ay oldu kimse ses çıkaramıyor (korkudan) hele o maaşı yüksek olanların elinden bir toplu iğne alın bakın yaygaraya. Bu uygulamalardan Mevcut başkanın bilgisi varmıdır veya Gelecek olan başkan için kötü bir yatırım mıdır ? Soruyorum sizlere....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Kara (5 yıl önce)
    Bizlerde şok olduk.Çünkü taşıma mevcut hali gibi yapılacaksa,yolculardan 12 TL alınacaksa ve yanlızca havaalanı yolcuları taşınacaksa bunu niye Motaş ihale ediyor.Belediye bu yola bir hat açar gerekirse ylcular iki bilet basar bu belediye otobüslerinden güzergahta bulunan vatandaşlarda faydalanır.Sayın başkanımız biran önce bu yanlıştan dönmeli ve taşıma belediye otobüsleri ile yapılmalıdır.Çünkü yol boyunca bulunan köylüler de ulaşım sıkıntısı çekmektedir.Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • 5c (5 yıl önce)
    İş bu kadar açık net ise adam haklı... Ozaman bu işin arkasında dur akp ye oy verenler bile arkanda durur
    0
    0
    Yanıtla