Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. İstinaf Mahkemesi için belediyenin bir alanı Adalet Bakanlığı'na,...
Malatya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı başkanvekili Mehmet Şehitoğlu başkanlığında ve üyelerin katılımı ile yapıldı. Meclis, gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı.
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantı İmar ve Şehircilik müdürlüğünün 7, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 1, İnsan Kaynakları Müdürlüğünün 2 ve Emlak Müdürlüğünün gündeme alınması istemiyle verdiği 11 önergenin okunup gündeme alınması ile başlayan toplantı, 2010 Mali Yılı kesin hesabının tasdiki oylanarak kabul edilmesi, Şehir Şantiyeciliği Yönetmeliği tasarısı önergesi ihtisas komisyonuna havalesi ve Mezarlıklar Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün Çalışma Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik önergeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gündeme alınması istemiyle verilen ve parkmetre uygulamasının devam ettiği Ömer Efendi Sokak, Saray Mahallesi Saray Sokak, Kasap Pazarı ve Sabuncular Sokağı, Küpçüler Sokak, Dışbudak Turfanda Sokak, Sarıoğlu Sokak, Palancıoğlu Otel Arkası PTT Sokak, Azizler Sokak, Lebleci 2. Sokak, Çöşnük Caddesi, Şeker Sokak ile Fuzuli Caddesi Arpacı Sokakta tek yönlü park uygulamasına devam edilmesi önergesi okunduktan sonra söz alan CHP’li mimar üye Gunnür Almasulu “Toplanan parkmetre paraları nereye gidiyor? Ayrıca alınan otopark paraları var. Ama otoparklar yapılmıyor. Neden?” sorularını sordu.
Başkanvekili Şehitoğlu “Kentin bir çok yerlerine otopark yapımı için projeler hazırlandı. Yakında uygulamasına geçilecek. Paraların amacı dışında kullanılmadığından emin olabilirsiniz” diye yanıt verdi. Önerge oylanarak kabul edildi.
İMAR KONULARI..
Malatya Belediyesinin Mayıs ayı toplantısı gündeminde bulunan ve aralarında, geçtiğimiz yıl kaldırılan ek yoğunlukla ilgili taleplerin yanı sıra imar planı değişikliği, cep otoparkı oluşturulması, eski planda 7 kat olan ve yapılan yeni imar planına göre 4 kata düşürülen alanın tekrar eski plana dönüştürülmesi ve 7 kattan 10 kata çıkarılması gibi maddelerinde bulunduğu önergelerin görüşülmesine geçildi.
İmarı durumu olmayan Uçbağlar mahallesi 43 ada 104 parselde cep otopark oluşturulması kabul edilirken, İmar planında 7 kat olan Uçbağlar mahallesi 3944 ada 1 No’lu parselin 10 kata çıkarılması yoğunluk sabit kalması koşuluyla kabul edildi. İnönü Mahallesi 3787 ada 2nolu parsel (Kavuklar petrol) deki 10 metre olan çekme mesafesinin 5 metreye düşürülmesi talebi, Akpınar mahallesinde konut alanından ticari alana dönüşmesi maddeleri reddedilirken, aralarında ek yoğunluk talebinin de bulunduğu bazı maddelerin ertelenmesine bazı maddelerin ise incelenmesi için komisyona havalesine karar verildi.
MAHKEME YERİ..
İnönü mahallesi 5498 ada 1 no’lu parsel (Eski kömür tevzi) alanının İstinaf Mahkemelerinin Malatya’ya kurulması için Adalet Bakanlığına tahsisi önergesi sırasında söz alan CHP’li Doğan Ağdaş “ Kent merkezinde nefes alacağımız yer kalmadı, Kömür Tevzi de şehir içinde kalan yerlerden biri. Tahsisi Yavuz Selim mahallesinde bulunan binlerce hazine arazisinde yapsanız olmaz mı? Böylece o bölgenin gelişmesine de katkıda bulunursunuz.” diyerek alternatif öneride bulundu.
Bu öneriye AKP’li mimar Hasan Atay, “ Kurulacak olan istinaf mahkemelerinin bölgeye ek yük getirecek bir yükü yok. Aksine bu tahsisi yapmazsak ve başka bir ile kayarsa o zaman ne diyeceksiniz” diyerek öneriye itiraz etti. Bu arada bağımsız üye Mehmet Moran, “Bütün iller, Misakı Milli sınırları içinde değil midir? . Mahkeme ha buraya kurulmuş ha başka ile. Neden olayı saptırıyorsunuz” diyerek araya girdi. Önerge, kurulacak olan idare binası dışında bina yapılmaması, amacı dışında kullanılmaması ve mülkiyeti Malatya Belediyesinde kalması koşuluyla Adalet Bakanlığına tahsisi oylanarak kabul edildi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Dağdelen’in istifası ile boşalan Trafik İhtisas Komisyonu üyeliğine, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Günnur Tabel Almasulu seçildi.