Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Şeker Fabrikası'nın Malatyalılara satılması durumunda buranın işleyerek, üretim ve istihdamını sürdürebileceğini savundu.
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki partililerle birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek, burada Şube Başkanı Nuri Murat ve işçilerle bir süre görüştü. Ziyaret için teşekkür eden Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, "Şeker Fabrikası Malatya'nın çok önemli değerlerinden birisi. Bölgenin en büyük sanayi kuruluşu. Devletin en büyük yatırımı. Malatya bölgesi için yarattığı istihdam ve değer, küçümsenecek bir kurum değildir. Sizinde buna göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka
içinde teşekkür ediyoruz. Özelleştirme süreci başladı. Başladığı günden bugüne kadar Malatya kamuoyu da takip ediyor, bir mücadele veriyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Henüz nihai karar verilmedi. Malatya'da bugüne kadar yapılan özelleştirmelerin devlet ve millet yararına yapılmadığı malum. Şimdi sıra Şeker Fabrikasında. Özelleştirmenin programının bu şekilde devam edeceği taktirde burana kapatılacağını söylememize rağmen, önemli bir destek bulamadık. Burası Malatya'nın ekmek kapısı. Biz sadece buradaki işçiler için değil, çalışanlar için değil, Malatya'nın geleceği için mücadele veriyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Buradan Malatya ve Türkiye'ye söylemek istiyorum, başka örnekleri de var, Malatya'da da yapılabilinir. Eğer burası illa satılacaksa, bunu Malatyalılara satın. Buradan garanti veriyorum, burayı biz Malatyalılar, ortaklaşa alırız ve hep beraber işletiriz. Bunun örneği var. Diyorlar ki, 'özelleştirmeye karşı mısın?' Evet arkadaşlar ben özelleştirmeye karşıyım. Niye karşıyım? Çünkü özelleştirme, çağdaş ülkelerde yapıldığı gibi, aynı mantıkla yapılmıyor. Çağdaş ülkelerde özelleştirme istihdamı arttırmak için, verimliliği arttırmak için, fiyat dengesini oluşturmak için yapılır. Ama Malatya'daki özelleştirmeleri hepiniz biliyorsunuz. Malatya'daki bir tane özelleştirmede bir tane kamu yararı var mı? Burada sizin yararınız var mı, faydanız var mı? Sümerbank'a bakın, Tekel Fabrikası'na bakın, hatta Et-Balık Kurumu'na bakın, burada hanginiz ne kazandınız? Bakın, Şeker Fabrikası değerinin 10'da birine satılıyor. Bunu Emlakçılar Odası söylüyor, tarafsız kurumlar söylüyor.
Bütün siyasi partilerin ortak söylediği bir şey bu. İşte size kul hakkı. Arkadaşlar burada kul hakkı yeniliyor. Bunun olmaması içinde her türlü mücadeleyi verdik. Malatya'da bir iki kurum dışında istenilen desteği ben göremedim. Her konuda fikir söyleyen, örneğin Fransa'nın aldığı karara karşı, bende karşıyım, fikrini söyleyen Malatya'daki kurumlar Şeker Fabrikası için fikir söyleyemediler. Referandum'da rengini belirterek evet diyenler, Şeker Fabrikası konusunda bir şey söyleyemediler. Burası Malatya'nın ortak malı. Şeker Fabrikasının satışını desteklemek Malatyalılara ihanettir. Burası sadece işçilerin mücadelesi değildir, burada 85 bin-100 bin kişi ekmek yiyor. Burayı siyaset dışı tutmak lazım. Biz CHP olarak Malatya'da ne oy alıyorsak, maalesef Şeker Fabrikası'nda da aynı oyu alıyoruz. Ama biz buraya sahip çıkmak zorundayız. Fabrikamızı, a işçimize, pancar eken çiftçimize, nakliyecimize, besicimize sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kaydetti.Ağbaba, bir süre sendika yöneticileri ve işçilerle görüştü.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.