SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugünden İtibaren Herkesin Belediye Başkanıyım"

A- A+ PAYLAŞ

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AKP’den Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit mazbatasını alarak, 5 yıllık görev süresine başladı. Yoğun ilgi altında mazbatasını teslim alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, yeni dönemin Malatya ve Yeşilyurt’a hayırlı olmasını temenni ederken, Yeşilyurt’u en kısa sürede ayağa kaldırmak için 7/24 vatandaşların emrinde olacaklarını söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından Yeşilyurt’ta 69 bin 296 oy karşılığında yüzde 49.37’lik oranla birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığında düzenlenen törenle mazbatasını teslim aldı.

Mazbatasını Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Komisyonu Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu’nun elinden alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt’a hizmet edecek olmanın onurunu yaşadığını söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AKP ve Cumhur İttifakını destekleyen tüm vatandaşlara teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt’a herkesin ve herkesimin Belediye Başkanı olacağını ifade ederken, çözüm odaklı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışıyla yönetecekleri Yeşilyurt Belediyesinin kapılarının toplumun tüm kesimlerine sonuna kadar açık olacağını dile getirdi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, kuracakları güçlü bir ekiple deprem yaralarını el birliğiyle saracaklarını ve hayata geçirecekleri hizmetlerle birlikte Yeşilyurt’u çok güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı gibi ulvi bir göreve gelmesinde büyük katkıları olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saygı ve şükranlarını ilettiği konuşmasında ayrıca vatandaşlık hakkını kullanarak sandıklara giden tüm vatandaşlara ise teşekkürlerini iletti.

“Bugünden itibaren oy vermiş, vermemiş herkesin Belediye Başkanıyım” sözleriyle konuşmasına devam eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “ 31 Mart seçimlerinin ülkemize ve şehrimize öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçimler artık geride kaldı artık milletimize hizmet etme zamanıdır. Ayırmadan ayrıştırmadan hizmet edeceğimize sözünü buradan veriyorum. Biz sadece bize oy verenlerin değil, tüm hemşerilerimin belediye başkanıyım ve o hizmet kapısında her daim onları güzel ağırlayıp hizmetlerini yapmak için 24 saat esasında çalışacağımızın taahhüdünü bir kez daha veriyorum. Güçlü bir ekiple Yeşilyurt’umuza en güzel hizmetlerin gelmesi için çalışacağız.2 yıl içerisinde şehrimizi ve ilçemizi ayağa kaldıracağız inşallah. Bizlere seçimlerde oy veren ya da vermeyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. El birliği ile çok çalışacağız. Çünkü Yeşilyurt’umuz hepimizindir, geleceği bize emanetidir. Hep birlikte çalışıp hep birlikte başaracağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Biriz, beraberiz ve birlikte başaracağız.” diye konuştu.

GÖREVİ ÇINAR'DAN DEVRALDI

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde AKP’den Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesine düzenlenen devir- teslim töreniyle görevi 2019 ile 2024 yılları arasında Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Çınar’dan devr aldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit mazbatasını almasının ardından Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamının bulunduğu Yakınca Mahallesindeki Yeşilyurt İŞGEM Binasına geldi. 2019 ile 2024 yılları arasında Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Çınar ile belediye personelleri ve çok sayıda vatandaş tarafından çiçeklerle karşılanan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, gösterilen ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığına seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit’e başarılar dileyen eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’a hizmet ederken birlikte çalıştığımız herkese öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizlere Malatya ve Yeşilyurt’a hizmet etme fırsatı tanıyan Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hizmetlerimizin ilçemize gelmesinde desteklerini esirgemeyen Bakanlarımıza, AK Parti Genel Merkezimize, Milletvekillerimize, AK Parti ve MHP İl ve İlçe Teşkilatlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza, saygıdeğer eşime, aileme ve çocuklarıma, belediyede birlikte mesai yaptığımız tüm personellerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünden itibaren görevi yapılan seçimlerde Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak seçilen Prof.Dr.İlhan Geçit Başkanımıza devr ediyoruz. Malatya’mızın yetiştirdiği değerli bir insan olan, şehrimizin kıymetli bir değeri Sayın Başkanımızın yeni dönemde başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Rabbim mahçup etmesin, hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit ise, 2019 ile 2024 yılları arasında Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Çınar’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt’ta gönül belediyeciliğinin kazandığını dile getiren Belediye Başkanı Geçit, Yeşilyurt’u birlik ve beraberlik ruhuyla yöneteceklerinden bahsederken şunları söyledi:

"Makamları şahsileştirmemek lazım,  bu makamlarda çok aidiyet duygusu da geliştirmemek gerekiyor. Buralar hizmet makamlarıdır, kimseye ait makamlar değildir. Hemşehrilerimiz bize görevi tevdi eder günü geldiğinde de o makamı alır, buna da hepimizin hazır olması gerekiyor. Görevi devr aldığımız Mehmet Çınar Başkanımızı uzun yıllardır tanıyorum, iyi bir aileye mensup, iyi bir insan, alanında deneyimli ve  birikimli bir insan, şehrimize ve ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.Allah yolunu açık etsin.”

Seçimlerin artık geride kaldığını ve yeni hizmetlerle Malatyalıların 7/24 emrinde olacaklarını söyleyen Başkan Geçit, “ Yeşilyurt’u tüm kesimleriyle gönülden kucaklayarak hizmetlerimize bugünden itibaren start vereceğiz. Vakit şehrimize ve ilçemize hizmet etme zamanıdır. Ayırmadan ayrıştırmadan bütün hemşehrilerimizle bir ve beraber olarak bu işin üstesinden inşallah başarıyla geleceğiz. İlçemizin her noktasına kaliteli ve güzel hizmetler götüreceğiz, bundan yana kimsenin kuşkusu olmasın. Yeşilyurt İlçemiz Antakya’dan sonra en fazla hasar alan ilçemizdir, sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. Sahada gezerken vatandaşlarımızın öneri ve taleplerini aldık, ona görev çözüm yollarını devreye koyacağız. Hizmet ederken bu eleştiri ve önerilerden üst seviyede faydalanacağız. Yeşilyurt için iyi ve güçlü bir ekip oluşturacağız, istişare ve ortak aklı her zaman ön planda tutacağız. Cumhur İttifakı olarak iki aylık seçim çalışmalarında sahada çok yoğun çalıştık, ittifakın içerisinde yer alan bütün siyasi partilerimizin değerli yöneticilerine en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra Cumhur İttifakının ruhuna ve anlayışına uygun olarak davranacağız, bunu seçim hattında bırakmayacağız, ortak hareketimize devam edeceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha fazla güçlendirmek için çalışacağız. Çünkü şehirleri fiziken ayağa kaldırabilirsiniz ancak önemli olan birlik, beraberlik, kardeşlik hukuku ve anlayışını kuvvetli hale getirmektir, bizler buna azami gayret göstereceğiz. Emaneti ehline vereceğiz, liyakati esas alacağız. Kapımız herkese açık olacak, herkese bize rahatlıkla ulaşabilecek. İşlerimizi hızlandıracağız, Malatya’mızı ve Yeşilyurt’umuzu söz verdiğimiz gibi  iki yıl içerisinde ayağa kaldıracağız, kimsenin bundan yana kuşkusu olmasın. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanacağız, bu makamlar şatafat sürme makamları değildir, tasarrufa gideceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki; israf ettiğimiz her kuruşun hesabı bize bir şekilde sorulacaktır. Burada sorulmazsa diğer tarafta sorulacaktır. Yetimin malını ve hakkının burada olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını etkin, verimli ve isabetli bir şekilde kullanacağız, buna çok dikkat edeceğiz .Sürekli sahada olacağız, hemşehrilerimizi dinleyeceğiz. Vatandaşlarımızın öneri, talep ve eleştirileri yolumuza ışık tutacaktır. Yeni dönemin Malatya ve Yeşilyurt’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Mehmet Çınar Başkanımıza da bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim töreninde eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit’e belediyenin mührünü emanet etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen devir teslim töreninden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevini Prof.Dr.İlhan Geçit’e devr eden eski Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, programa katılanlar tarafından belediyeden uğurlandı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Osman (3 hafta önce)
    Yeni dönemde bazı başkanlar devir aldıkları belediyelerin kâr ve zarar durumlarını belediyeleri önüne astıkları formlarla Halkı bilgilendirmeye başladılar.Bu çok yerinde bir hareket.Yeni dönemde parti ayırmaksızın Malatya belediyelerinde de şeffaflık adına bunu görmek istiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gri çırmıktı (3 hafta önce)
    Üstün hizmetler bekliyoruz yine Yeşilyurt belediyesinden yurt dışına gitmek isteyenleri sadece malatyalı olmasını istiyoruz başka illeri kabul etmiyoruz ve sınavsız memuriyet bizimde hakkımız sınava girmeden evde oturup devlet memuru olup maaş almak istiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (3 hafta önce)
    Bu dönemde de Yeşilyurt belediyesi Almanyaya gri pasaportla gitmek isteyenlere yardımcı olacakmı?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • berk (3 hafta önce)
    sayın mehmet çınar 2020 elazıg depreminde kentsel dönüşüm adı altında turgut özal mahellesinde insaların evlerini arsalarını aldınız .. daha binaları yapamadınız .görevi bırakmakla bu işten kurtulamazsınız ....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ÇIRMIKTILI (3 hafta önce)
    Çınar efendi yaradanın adaleti şaşmaz seni tahttan indiren rabbim şu işgemin başında ki kul hakkı yiyen belediyenin betonunu kilit taşını asfaltını ücreti mukabilinde satan kendi saltanatını kurmuş olanı da laık olduğu yerlere göndersin tabi m.ç'yi de unutmamak lazım!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 hafta önce)
    Gelenlerde bu seçimden dersini almıştır inş eskilerin düştügü hataya düşmezler o makamlar millete hizmet için var üçbeş kişinin çıkarı için degil millet makama hizmet etmeyecek makam milletin hizmet karı olacak bu son fırsat yoksa sizinde sonunuz adıyaman gibi olacak demedi demeyin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (4 hafta önce)
    Mehmet ÇINAR şimdi ne İş yapacak Adıyamana mı gidecek ?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • FATİH KINACI (4 hafta önce)
    ilhan bey hayırlı olsun.ben bostanbaşında oturuyorum.binamız yıkıldı.yerinde dönüşüm yapmak istiyoruz;lakin eski yöneticiler sanki evi yapmamamız için her türlü engeli yaptılar.sizin ilk işiniz yerinde dönüşümün önünü açmak olaçak ilhan bey.bir buçuk sene oldu. vatandaş çok mağdur.tekrardan hayırlı olsun.allah kolaylı versin.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (4 hafta önce)
    Bunların sayesinde chp birinci parti oldu. Kin kibir kendini beğenmişlik.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • konuralp (4 hafta önce)
    İnsan Kaçaklığı (Gri Pasaport), Topsöğüt Konakları belediye içindeki usulsüzlükler yüzünden Mehmet Çınar adalet önünde hesap vermeli
    %94
    %6
    Yanıtla
  • işte bu saydıkların gibi yolduzluklar yüzünden millet AKP ye oy vermedi. herşey ayyuka çıktığı halde cumhurbaşkanı kulaklarını tıkadı duymadı, görmezden geldi. AKP li olunca herşey serbest mantığıyla herşeyi yaptılar ceza almayınca daha da cesaretlendiler. yeniden aday yapmamak ceza değil ödül. AKP bu kafayla devam ederse bir dahaki seçimlerde İYİ parti gibi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Raşit Dayı (4 hafta önce)
    Mehmet Çınara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.İlhan Geçit' e başarılı bir başkanlık dileriz.İşi zor ve meşaketli.Ama üstesinden gelebilecek kabileyete zekaya ve birikime sahip.Malatya Akp çatısı altında depremde malatyayı ayağa kaldıracak kadroya yetki verdi.Şimdi bekleyip görme zamanı.Yayırımlarla birlikte 5 yıllık süreçte Malatya mı yoksa Chp Adıyaman mı kendini daha iyi noktalara getirecek.Gönül ister ki tüm depremden etkilenen illere aynı yaklaşımla hassasiyetle yaklaşılması ve milletin mağduriyetinin giderilmesidir.Selamla kalın güzel memleketimin güzel insanları.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Siz herhalde Almanyadan yazıyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (4 hafta önce)
    Yahu senin partinin fıtratında ötekileştirme var kin var kardeşim bir de demezlermi herkesin belediye başkanı olacağım diye. Neyse sağlam ve çoktan hak ettiğiniz tokatı nihayet yediniz . Ama ders alırmısınız elbette hayır ! Kibir ve tepeden bakmalarınız ve de insanı ötekileştiren siyasetiniz tam gaz devam edecektir. Kötülük bile utandı da siz utanmadınız be kardeşim.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    İnşallah dediğiniz gibi hizmet aşkıyla hemen kolları sıvarsınız. Yeşilyurt, Gündüzbey, Konak, Yakınca gibi bölgelerin kültürel değerleriyle özdeş mimarisini, imarını planlayın hemen. Çırmıktı için oradasınınız unutmayın, hiçbir şeyi adıyamanlılara peşkeş çekmeyin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Deli (4 hafta önce)
    Hastanelerde doktor bulmak zor, yok .mevcut olanda , Müdür, yönetici,bakan,vekil,başkan yapılıyor .Ülkede binlerce Mimar,şehirci,plancı boş gezerken. İşte liyakat bu Bu adam ne anlar,şehircilik,plancılık,imar,Yerel Yönetimlerden.ne olacak hep bir alttakinin memurun tavsiyeleri üzerine ilçeyi yönettiğini sanacak ,olan bu şehre 50 yıl daha yerinde sayacak
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Semir (4 hafta önce)
    gri pasaport hizmeti devam edecek mi? basvuruyu nereden yapabiliriz?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ahmet (4 hafta önce)
    Acaba Almanya ya adam götürme işi devam edecek mi? Bekleyen çok fazla sayıda genç var. İyi bir hizmetti.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Sade vatandaş (3 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Üzüldüğümüz noktada tam burası gidip de dönmeyenlerin içlerinden bir tane malatyalı yok maalesef hepsi başka yerlerden burda bile malatya genlerinde kimse faydalanamadı çınar ailesi bukadar zenginsen eşini sınavsız devlet memuru yaptı adam kendinden Baska kimseye iş yapmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Artık resmi yoldan götürme bitti.:) gayrı resmi devam eder artık. :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 hafta önce)
    Bastan yazayım Battalgazi osman guder i mumla arayacak demedi demeyin
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Niye mumla aranacak?Ne oldu iktidar mı değişti? Seçim kazanılırsa sadece Bayram beyin geleceğini bilmiyormuydun?Kaldıkı burada Battalgazi değil,Yeşilyurt konuşuluyor.Bu saatden sonra amacın ne?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (4 hafta önce)
    Yalnız Çınarın liyakatsiz ekibindeki tedirgin bakışı gördünüz mü?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 hafta önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Gelen sanki çok farklı ayni zihniyet koca yeşilyurt ve Battalgazi yine Adıyaman lilar a teslim
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Portalı Pala Dayı (4 hafta önce)
    Yaptığı usulsüzlükler için (Pasaport, Topsöğüt Konakları, Bostanbaşı, Usulsüz imar ihaleleri) hiçbir yaptırımla karşı karşıya kalmadan sözde alnı ak bir şekilde başkanlıktan sıyrıldı Sn. Çınar. Ben bir Malatyalı olarak hakkımı helal etmiyorum. Zerre yanlışı varsa bir Malatya yakasında olsun inşallah ahirette.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bavey (4 hafta önce)
    Başkan yeniden refa geçmez ise iyi geldiği yeri unutmaz avukat işini bilir
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Cephe (4 hafta önce)
    Yeşilyurt cephesinde değişen birşey yok. Vatandaşlar ve Yurttaşlar olarak kendinizi fazla beklenti ve havaya sokmayınız. . .
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Tecdeli (4 hafta önce)
    Hele sükür Mehmet Cinar efendi gitti.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • gariban (4 hafta önce)
    Bakalım Çevreyolunun üstüne zengin mıntıkaya mı sürekli çalışacak ÇINAR gibi, yoksa Çevre yolunun altına maddi gelirin daha az olduğu tabiri caizse gariban kesime çavuşoğlu, bentbaşı, salköprü, kiltepe unutulmuş hizmetin gitmediği bu yerlere emek verecek mi göreceğiz... Umarım görür
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Halil (4 hafta önce)
    Banazı'ya bekliyoruz.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • orhan (4 hafta önce)
    Öncelikle Malatyamıza ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum. Tabiki her ferdin kendi sorunlarına yönelik beklentisi vardır. Benimde sayın başkandan öncelikli talebim; Bostanbaşında yerinde dönüşüm ile ilgili olarak atılması gereken bütün adımların bir an önce atılması. HİBE + KREDİ ye ilaveten ek kaynak bulunması. İmar yönünden engel teşkil eden prosedürlerin ivedilikle çözümlenmesi. İnşaat maliyetlerine etki edecek zamların ötelenmesi. Yerinde dönüşümün biran önce hayata geçirilmesi. Allah yar ve yardımcınız olsun sayın Başkan.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (4 hafta önce)
    Hocam canı gönülden İnanıyorum Tüm yeşilyurtların Köylüsü Kentlisi Mahallelisi Şusu busu İnşallah ayrımcalık olmaz tüm halkı bir bilip pir bilim takdire layık bir başkan olursunuz .Başkanlar gecici yeşilyur kalıcı.hayırlı olsun başarıların daim olması dileğiyle.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Çırmıktı44 (4 hafta önce)
    Hayırlı olsun başkan inşallah birilerinin çıkarına göre degil milletin şehrin vatandaşın çıkarına olan işler yaparsınız
    %95
    %5
    Yanıtla