SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büklüm Büklüm' Köy Yollarına Asfalt

'Büklüm Büklüm' Köy Yollarına Asfalt
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelinde sorumluluk alanı içerisinde bulunan yollarda asfalt çalışmalarını yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kale İlçesine bağlı Çanakçı, Tepebaşı ve Salkımlı kırsal mahallelerinin (köylerinin) grup yolundaki asfalt çalışmalarını da tamamladı. 

“Grup yolumuz güvenli ve sağlıklı bir hale getirildi”

2022 yılı asfalt programı çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Hakan Demir grup yolundaki çalışmaların tamamlandığını belirterek, “Kale ilçemize bağlı Çanakçı, Tepebaşı ve Salkımlı mahallelerimizi Kale ilçesine bağlayan grup yolumuz üzerindeyiz. Önceki yıllarda statik kaplama asfalt çalışması yapılmıştı. Yüksek rakımlı olmasından ve keskin virajlara sahip olan bu yolumuz özellikle kış aylarında yoğun kar yağışlarından dolayı karla mücadele çalışmaları sırasında bu yolumuzda bozulmalar meydana gelmekteydi. Uzun zamandır Çanakçı, Tepebaşı ve Salkımlı mahalle muhtarlarımız bu yolun tamamlanarak Kale İlçesine sağlıklı bir şekilde bağlanması noktasında talepleri vardı. 

2022 yılı asfalt programı çerçevesinde Kale İlçemizde asfalt ihtiyacı olan grup yolumuza önceliği vererek gerek BSK çalışmaları yaparak gerekse yama çalışmaları yaparak yolumuzu sağlıklı bir hale getirdik. Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi olarak çalışmalarımızı tamamladık. Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yatay ve düşey trafik işaretlemeleri yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımız sağlıklı ve güvenli bir yol aksına kavuşmuş olacak. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi. 

“Belediyemizden ve hizmet üreten herkesten memnunuz”

Yollarının çok yıprandığını belirten Tepebaşı Mahalle Muhtarı Osman Karakuş, “Yıpranmış olan bu yolumuzda çok zorluk yaşıyorduk. Allah Selahattin Başkanımızdan ve katkısı olan herkesten razı olsun. Belediyemizden ve hizmet üreten herkesten memnunuz Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. 

Çanakçı Mahalle Muhtarı Metin Bozkuş ise, “Cumhuriyet kurulduğundan beri mahallemiz bu yol gibi iyi bir hizmet görmedi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve Yol ve Asfalt Daire Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. 12 km yolumuz varsa 12 bin tane çukur vardı. Vatandaşımız çok mağdur durumdaydı. Yetkililer feryadımızı duydu ve ellerinden gelen desteği verdiler. Yolumuz Çanakçı, Tepebaşı, Salkımlı, Bağlıca ve Mahmutdursun Mahallelerimizin ortak kullandığı grup yolu. Çok şükür bu mağduriyetimiz ortadan kaldırıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hizmetlerin devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyali (1 yıl önce)
    Lutfen yesilyurt atalar mahallesi ve ikizce bolgelerine de onem gosterin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Teklifimdir! Bu fotoğraflarla Malatya dünyada ilk ve tek örnek yol projesine aday olmalıdır. Bin yılın ödülü verilmelidir üstelik. Oylamaya sunuyorum. Avrupa ülkeleri, amariga, kanada kimin yüreği yetiyorsa onlar da aday olsun. Afganistan, mozambik hariç. Bakarsın orada da böyle bir yol vardır, birincilik elimizden gitmesin. Neme lazım. Haydi malatya. Dünyanın her yerindeki hemşehrilerimizi harekete geçirelim, oy toplayalım. Bizi kıskanan bir yığın ülke bizi geçer sonra. Oylama başlamıştır!
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Halikan (1 yıl önce)
    Asfaltsız köy yolu kalmayacak diyor Selahattin Gürkan bey halikan mengil köyü var ne asfalt ne yol var doğru dürüst
    %0
    %100
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (1 yıl önce)
    Çevre Yolu böyleyken, binlerce kişi bu yolu kullanırken, Yeşilyurt Çavuşoğlu Çırak sokak ın hali hele içler acısı . Elbette köylere yapılmalı ama önce halkın yoğun olduğu yerler bence.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Rezaletin dik alası. Sizin haritacınız yok mu? Bu ne rezillik? Bir de bunları hizmet diye reklam yapıyorsunuz. Eşek yolu patikayı genişlet, çakıl dök üzerine asfalt. Bu yollar neden gereksiz fazladan dolaşıyor?
    %37
    %63
    Yanıtla
  • ya ne yapacaklar günde en fazla 25-50 aracanın kullandığı yola tünel veya viyadükmü yapacaklar eşek yoluymuş boş işkemden anca yorum yapın varsa ora ile farklı bir projen çık sunda millet görsün yoksa boş yorum yapma
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)GRKN isimli kullanıcı yorumuna
    Heç güleceğim yoğudu. :) Allah da seni güldürsün. Oku bakiyim! Oku bakiyim! Olmadı bi daha oku. Yağdanlıkla koşturmak ne insan onuruna yakışır ne de memlekete hayır gelir. Sen kimsin ki avukatlık yapıyon? Bırak sorumlular cevaplasın. Tunel, viyadük yok asma köprü... Oku anla sonra gargara yap öyle yut. Belki tarafsız gözle bakarsın. Öneriye böylesine yorum yapmak da gelişmişliğimizin göstergelerinden birisi. Allah zihin açıklığı versin kardeşim.
    %38
    %62
    Yanıtla