Malatya Barosu'na bağlı bir grup avukat ortak açıklama yaparak, referandumda evet oyu vereceğini bildirdi.
Malatya Barosu avukatlarından oluşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Üyeleri ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Av. Necati Karabay, "Başörtülü kızlarımızı ve hanımlarımızı rahibelere benzeterek, hem Hıristiyan rahibelere, hem de inançlı Müslüman kadınlarımıza hakaret eden zihniyete ders vermek için 'evet' diyoruz. 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açtığı için 'Evet' diyoruz. Yeni değişiklik ile Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilenlerin, eskisi gibi 65 yaşına kadar değil, en fazla 12 yıl bu görevde kalacakları, bir seferden fazla Anayasa Mahkemesi Üyeliğini kaldırdığı için ve yine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını getirdiği ve Anayasa Mahkemesi'ni 6 okun baskısından kurtardığı için 'Evet' diyoruz. Bir siyasi parti gibi davranan CHP'nin arka bahçesi görüntüsü veren, atamalarda Ergenekon Savcılarını görevden alıp, yerlerine kendi görüşündeki savcıları atamak için korsan kararnameler çıkarmaya çalışan HSYK'nın üye sayısı 22'ye çıkartılarak 7 üyenin Anadolu'da görev yapan Hakim ve Savcılar arasında, 3 üyenin de İdari Yargı Hakimleri arasından seçilmesini getirdiği, böylece HSYK ile Yargıtay ve Danıştay hakimlerinin kendi aralarında birbirlerini seçtiği, al-gülüm, ver gülüm oyununu bozduğu için 'Evet' diyoruz" şeklindeki ifadeleri kaydetti.
AV. GÖRGEÇ'İN REFERANDUM AÇIKLAMASI
Malatya Barosu'nun 2002-2008 yılları arasında 6 yıl süreyle başkanlığını yapan Av. Mehmet Görgeç, referandumda evet oyu kullanacağını ve bu değişikliğin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu bildirdi.
Av. Görgeç yaptığı açıklamada, "12 Eylül de aziz milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için, yeni ve demokratik bir anayasa için, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, Yargının, millet adına karar veren bir erk olması için, Yargısız infazların önlenmesi için, faili meçhul cinayetlerin ve yargısız infazların aydınlanması için, yargıda ehliyet ve liyakata göre bir düzenlemenin önünü açmak için referandumda evet oyu kullanacağım" dedi.
"13 Eylül sabahının, ülkemizde hukuk güneşi'nin doğduğu, millet iradesi üzerindeki vesayetin sonlandırıldığı bir gün olmasını diliyorum" diyen Av. Görgeç, "Yargıdaki kask sisteminin kalkması için, milli irade üzerindeki vesayetin sona erdirilmesi için, ülkemizde adalete olan güvenin yeniden tesisi için, kendisini milletten büyük gören, bireyi değil, devleti kutsayan bir zihniyetin sonlandırılması için, ülkemizde, hukuk ve adalet güneşinin doğmasına katkı sunmak için, 12 Eylül de aziz milletimizi anayasa paketine 'Evet' demeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.