SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gazeteci Saldırısının Sanıklarının İlginç İfadeleri ve Aldıkları Ceza!.

Gazeteci Saldırısının Sanıklarının İlginç İfadeleri ve Aldıkları Ceza!.
A- A+ PAYLAŞ

Haber ve yazılarından rahatsız oldukları kişiler ve bunların 'irtibat kurdukları' bazı şahısların 'azmettirmeleri' sonucu Gazeteci Burhan Karaduman'a yönelik saldırıda bulunan, olay sonrası kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda 'birileri tarafından açıkça yönlendirildikleri' ortaya çıkan sanıkların, polisteki ifadeleri, yakalanmadan önce nasıl ifade verecekleri yolunda yönlendirildiklerini yansıttı. Olayın hemen ardından kendi aralarında yazışan sanıklardan Umut Herdili'nin, diğer sanığa yazdığı "...Bir bok çıkmaz emin ol. Olursada diyeceğimiz şey belli.." ifadesiyle itiraf ettiği kurguya rağmen, sanıklar 'Basit Yaralama' suçundan, yargılamanın ilk aşamasını 'para cezasıyla' atlattılar ve bu aşamada, olayın tüm Malatya kamuoyunun konuştuğu 'geri planı' ve 'diğer şahıslar' ortaya çıkarılamadı.

Burhan Karaduman'a, kendi malatyayenises.com adlı internet sitesinde bazı kurum ve kuruluşlardaki yolsuzluk, kanunsuzluk, keyfi yönetimle ilgili iddiaları dile getirdiği 'Soytarılara Makam Verirseniz Malatya'yı Sirke Çevirirler' başlıklı köşesindeki seri yazılara, bu yazılardan büyük rahatsızlık duyan MTÜ rektörü Aysun Bay Karabulut ile rektörün kocası olmaktan başka bir ilişkisi olmayan üniversiteyi  gayri resmi olarak yönettiği öne sürülen kocası Ercan Karabulut tepki gösteriyorlardı. 

Yeşilyurt Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Burhan Kılıç ile MHP'nin eski il başkanı Bülent Avşar, üniversite rektörünün yasa dışı olarak genel sekreterliğe getirdiği Ömer Akkuş ile ilgili haberin çıkarılmasını Karaduman'dan isterken, Akkuş'un da saldırıdan bir gün önce Karaduman'ın eşinin çalıştığı gazetenin yönetiminden işten çıkarılmasını talep ettiği, buna karşılık gazete sahibinin bir yakınına akademik kadro verileceği taahhüdünde bulunduğu anlaşılmıştı.

Karaduman, saldırı sonrası verdiği ifadede azmettiriciler arasında rektörün kocası Ercan Karabulut'un da adını vermiş, Karabulut savcılıktaki ifadesinde bu iddiayı reddetmişti.

29 Ekim 2021 akşamı Kernek'teki Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve Kernek Meydanı açılışı sırasında meydana gelen olaydan 3 gün sonra yakalanan ve polisteki sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilen, olay tarihinde 19 yaşında olan Umut Herdili, 18 yaşında olan Doğukan Aydın ve 17 yaşındaki Rojhat B. tutuklanmışlardı. Sanıklar, olayın Burhan Karaduman'ın ayağına basılması ve onun küfretmesi üzerine meydana geldiği iddiasında bulunmuşlardı.

MHP VE GÜRKAN AYRINTISI.. 
MTÜ yönetimiyle yakın ilişkisi bulunan ve olaydan önce Burhan Karaduman'a haberle ilgili rahatsızlıklarını ileten MHP eski il başkanı Bülent Avşar ve MHP'li Yeşilyurt Belediye Meclisi Üyesi Burhan Kılıç'ın yanı sıra daha sonra rektörle ilgili haberlerin kaldırılmasını isteyen kardeşi Muhammet Kılıç'ın, üniversite, rektör ve kocası ile saldırıyla ilgili haberlerde isimlerinin geçiyordu. MHP, Burhan Kılıç ve kardeşini ‘kesin ihraç’ talebiyle Disiplin Kurulu'na sevketmişti.

 Sanıkların olay sonrası kendi aralarındaki yazışmalarda geçen '..Yeğen arkası MHP’ye dayanıyor. Bir bok çıkmaz emin ol. Olursada diyeceğimiz şey belli.' ve 'Yeğen arkamızda MHP var sıkıntı yok.' şeklindeki sözlerine, savcılıktaki sorguları sırasında getirdikleri 'ilginç savunma' dikkatlerden kaçmazken, bir başka dikkat çeken bölüm ise , saldırıyla hiçbir ilgisi bulunmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın adını ifadeye karıştırmaları oldu.

Sanıklar, ortak noktaları olan Derebeyi Taraftarlar Derneği'nce , Selahattin Gürkan'ı meşaleli karşılama için gittiklerini, o nedenle meydanda bulundukları iddiasıyla, Gürkan'ın adını da polisteki  ifade tutanağına soktular.

Sanıklardan Umut Herdili ise, savcılıktaki ifadesinde, yazışmalarında geçen ‘MHP’nin neyin kısaltması olduğuna ilişkin ilginç bir savunma yaptı.

SALDIRDIĞI KARADUMAN'DAN BİR DE ŞİKAYETÇİYMİŞ!
Umut Herdili adlı sanığa, poliste yöneltilen sorular ve yanıtları özetle şöyle:

Soru: Burhan Karaduman isimli şahsı tanıyor musunuz? Bu şahısla herhangi bir irtibatınız var mı? Bu şahısla herhangi bir husumetiniz var mı?

-Burhan Karaduman isimli şahsı tanımıyorum. Bu şahısla herhangi bir irtibatım olmadı. Bu şahsın ismini ilk defa burada duyuyorum. Bu şahısla herhangi bir husumetim, alacak veya verecek meselem yoktur.

Soru: Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahısları tanıyor musunuz? Her iki şahısla aranızdaki irtibatı açıklayınız. Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahısların telefon numarası nedir? En son ne zaman telefonla irtibat kurdunuz?

-Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahısları bir kaç yıldır tanırım. Her ikisiyle de Malatyaspor'a ait Derebeyler taraftar derneğinde tanıdım. Ben bu derneğe üye değilim ancak faaliyetlerine katılırım.. Ben dernekte sürekli maçlara giderdim. 29.10.2021 günü öğlen saatlerinde Emeksiz'de bulunan derneğe gittim. Ben derneğe gittiğimde orada 29 Ekim'de saat 18.00'da yapılan kutlamada meşale yakılacağı söylendi. Ben Rojat B. ve Doğukan Aydın da oradaydık. Ben orada bulunduğum sırada üçümüzden başka kimseyi görmedim. oradan üçümüz birlikte yaya bir şekilde Kanalboyu'ndaki Dream kafe önünde meşalemizi yaktık ve oradan üçümüz 29 Ekim'de yapılacak olan kutlamalar için Kernek Meydanı'na geldik..

Soru: 29.10.2021 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Kernek Mahallesi Kernek Meydanı açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Burhan Karaduman isimli şahsın darp edilmesi olayı ile ilgili olarak ifadenizi veriniz. Bu eylemi siz mi gerçekleştirdiniz? Siz gerçekleştirmiş iseniz sebebi nedir?

-29.10.2021 günü saat 19.00 sıralarında ben yanımda Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli arkaraşlarım ile birlikte Kernek Meydanında geziyorduk. Orada öylesine gezmeye gittik. Kernek Meydanı'nda orta kısımlarda bir yerde arkadaşlarımla birlikte gezerken ortam kalabalıktı. Orada gezerken tanımadığım 40-45 yaşlarında beyaz saçlı, gözlüklü, elinde kamera olan bir şahsın ayağına yanlışlıkla bastım, ayağına bastığım şahıs bunun üzerine bana hitaben 'Doğurup doğurup anaları sokağa atıyor, o.. çocuğu' dedi. Ben de yüzüne doğru bir tane tokat attım. Bir tane de kalçasına tekme attım ama tam değmedi. Oradan Kanalboyuna doğru koşarak uzaklaştım.  Kanalboyunun ilerisinde bir yerde Rojhat'ın kullandığı bilmediğim telefon numarasını, kullandığım telefon numarası ile aradım. Rojat ve Doğukan ile çevreyolunda şemsiyelerin olduğu yerde buluştuk. Biz orada buluştuğumuzda bana niye bir şahsa vurdun diye sordular. Ben de şahsın ayağına bastığımı, şahsın da küfür ettiğini, ben de bu yüzden şahsa vurduğumu söyledim. Doğukan ve Rojat da biz de bir kaç tane vurduk dediler. Ben olay sırasında yanımda bulunan Doğukan ve Rojat'ın şahsa vurduğunu görmedim ancak olaydan sonra kendisiyle buluştuğumuzda biz de bir kaçtane vurduk dediler. Benim Burhan Karaduman isimli şahsa vurmamın sebebi, şahsın bana küfür etmesidir. Kavga ettiğim bu şahsı daha önce hiç görmemiştim. İlk defa orada gördüm. Ben şahsa vurduğum dakika şahıs beni göğsümden iteledi ancak bana vurmadı. Burhan Karaduman isimli şahsa vurduğum sırada, şahsın yüzü bana dönüktü. Karşı karşıyaydık. Yanımda arkadaşlarım vardı ancak Doğukan Aydın ve Rojat B. benim arkamdaydı. İkisinin tam olarak neremde olduğunu hatırlamıyorum ancak arkamda olduğunu düşünüyorum. Ben Burhan Karaduman isimli şahsa vurduğum sırada elindeki kamera veya cep telefonu gibi elinde veya üzerinde bulunan hiç bir şey yere düşmedi. Ben sağ elim ile şahsın yüzünün alt boyun kısmına tokat attıktan sonra şahıs elindeki kamera ile birlikte sırt üstü yere düştü. Ben şahsa vurduktan sonra birisi beni arkamdan çekip tutmaya çalıştı ancak kendisine sırtım dönük olduğu için beni kimin çektiğini görmedim. Burhan Karaduman isimli şahsa kavga sırasında hiç bir şey söyemedim. Arkamdan beni çekmeye çalışan kişi de yanımdaki arkadaşlarım da bana hiç bir şey söylemedi. Ben olaydan sonra yanımda olan arkadaşlarım Doğukan ve Rojat'ın olaydan sonra hangi istikamete nereye doğru kaçtıklarını görmedim.

Soru: 29.10.2021 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Kernek Mahallesi Kernek Meydanı açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Burhan Karaduman isimli şahsın darp edilmesi olayı ile ilgili olarak temin edilen kamera görüntülerinin yapılan izlemesinde kamera saatinin 18.12'yi gösterdiği sırada, Kernek Meydanı'nda bulunduğunuz, beraberinde olayla ilgili olarak yakalanan Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahısların olduğu görülmektedir. Devam eden kamera görüntülerinin yapılan izlemesinde kamera saatinin 19.07'yi gösterdiği sırada müşteki Burhan Karaduman isimli şahsa yakın konumda bulunduğunuz, hatta akan kamera görüntülerinde müştekiyi tahmini 20 metre kadar takip ettiğiniz, bu sırada sizinle birlikte iki kişinin daha size eşlik ettiği akabinde ise müştekiyi darp ettiğiniz görülmektedi. Devam eden kamera görüntülerinin yapılan izlemesinde müştekiyi darp ettikten sonra olay yerinde kaçtıınız görülmüştür. Söz konusu darp olayına karışan diğer iki kişi kimdir, bu konuyla ilgili olarak ifadenizi verinniz. Kamera görüntüleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde müştekiyi yakın takibe almanız, bu eylemi öncesinden planladığınız ve müşteki ile aranızda herhangi bir tartışma olmaksızın darp ettiğiniz ve olay yerinde planlı olarak kaçtığınız görülmektedir. Müştekiyi darp etme eylemini planlamanızın nedeni nedir? Bu eyemi yapmanız için birileri tarafından yönlendirildiniz mi? 

-Ben  arkadaşlarım Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahısla birlikte hatırladığım kadarıyla saat 18.00 sıralarında Kernek Meydanı'nda bulunuyorduk. Biz olay yerinde Burhan Karaduman isimli şahsı planlı bir şekilde takip etmedik. 300 tane polisin içinde kimseyi takip etmedik. Yanımdaki iki kişi yukarıda belirttiğim üzere Doğukan Aydın ve Rojat B.'dür.  Burhan Karaduman isimli şahsı darp etmek için daha önce bir plan yapmadık. Olaydan sonra rasgele kaçtım. Bunun için herhangi bir plan yapmadım. Burhan Karaduman isimli şahsı darp etmem için kimse beni yönlendirmedi. Yanımda bulunan Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahsın Burhan Karaduman isimli şahsı darp etttiğini görmedim. Ancak olaydan sonra kendileri ile buluştuğumda kendilerinin de şahsa bir kaç tane vurduğunu bana söylemişlerdi.

Soru: Tuna ve Ender isimli şahısları tanıyor musunuz? Bu şahıslarla herhangi bir irtibatınız var mı? Tuna ve Erdem isimli şahısların telefon numaralarını biliyor musunuz? Bu şahıslar ne iş yapar? Telefon rehberinizde bu şahısların iletişim bilgileri mevcut mu? Bu şahıslar ile en son ne zaman görüştünüz? Bu şahıslar ile 29.10.2021 günü görüşmeniz oldu mu? Bu şahıslar hakkında bildiklerinizi anlatınız?

-Tuna isimli şahsı tanımıyorum. Ender isimli şahıs ise Derebeyleri taraftar Derneği'nin başkanı olarak bilirim. Ender isimli şahıs ile samimiyetim yoktur. Şahsın kullandığı cep telefonunu bilmiyorum. Ender isimli şahsın cep telefonunun bende kayıtlı olup olmadığını bilmiyorum. Ender isimli şahsın soy ismini K. olarak biliyorum. Ender isimli şahsı en son olay günü Kernek Meydanı'nda gördüm.  29.10.2021 günü yani olayın olduğu gün Ender isimli şahıs ile bizzat görüşmedim.

Soru: Soruşturma kapsamında yakalandıktan sonra üzerinizden çıkan cep telefonu üzerinde C.Savcısının talimatı doğrultusunda ön inceleme yapılmış, yapılan ön incelemede, telefonunuzda Mitat K. olarak kayıtlı olan kişi ile yaptığınız görüşme esnasında göndermiş olduğunuz mesaj içeriği ve ses kaydı yüzünüze karşı okunmuştur. Ses kaydı içeriği ile ilgili olarak ifadenizi veriniz. Ses kaydı içeriğinde ismi geçen Tuna ve Ender isimli şahıslar kimdir? Sizin bu eylemi gerçekleştirdiğinizi öncesinden biliyorlar mıydı? Öncesinde bilmiyorlar ise sonradan nasıl ve ne şekilde öğrendiler? Bu eylemi gerçekleştirmenizi size Tuna ve Ender isimli şahıslar mı söyledi? Bu konu ile ilgili olarak ifadenizi veriniz. Ses kaydı ve yazışmaları açıklayınız. Arkanızda MHP var dediğiniz kişi veya kişiler kimdir? Bu eylemi yapmadan önce kimlerle irtibat kurdunuz, menfaatiniz nedir? Bu eylemi yaptıktan sonra size bir şey olmayacağı yönünde kimler nasıl bir güvence verdi? 

-Mitat K. benim çocukluk arkadaşımdır. Kendisi şu anda İzmir ilinde askerdir. 29 Ekim günü Mitat K. ile telefonda kendisi ile görüşmedik. Kavga olayından önce Mitat ile telefonda görüştüğümü ya da kendisi ile mesajlaştığımı hatırlamıyorum. Ancak hatırladığım kadarıyla kavga olayından sonra whatsapp üzerinden kendisiyle masajlaştık. Mesajlaşmanın içeriğini hatırlamıyorum..  Mitat'ın bana gönderdiği ses kaydını şu an hatırlamıyorum. Bana okumuş olduğunuz telefonumda whatsapp uygulamasında bulunan 31.10.2021 günü Mitat K. ile birbirimize gönderilen bana okumuş olduğunuz ses kayıtları ile ilgili hiçbirşey hatırlamıyorum. Yapılan yazışmalara gelince, Mitat K.'nin bana göndermiş olduğu "Hiç mi kamera kaydı yok, sizi bulamadılar" ardından tarafımca gönderildiği belirtilen "Yegen arkamızda MHP var, sıkıntı yok" şeklinde bir mesaj gönderip göndermediğimi hatırlamıyorum. ..

Soru: Soru 7'de Tuna isimli şahıs ise sorulduğunda verdiğiniz cevap 8'de, Tuna isimli şahsı tanımadığınızı beyan ettiniz. Soru 8'de Mitat K. ile Whatsapp üzerinden Mitat K.'ye gönderdiğiniz ve tarafınıza metin olarak okunan sesli mesajlarda Tuna abi diye birinden bahsetmektesiniz. Tuna abi olarak bahsettiğiniz kişi ile size sormuş olduğumuz Tuna isimli kişi aynı kişi midir? Bu şahsı tanıyor musunuz?

-Benim tanıdığım Tuna isimli kişi Malatyaspor Derebeyler taraftarı olarak bir maçta statta görmüştüm. Benim tanıdığım başka Tuna isimli kimse yoktur. Tuna isimli şahıs ile herhangi bir samimiyetim yoktur. Kendisinin ne iş yaptığını, nerede ikamet ettiğini bilmiyorum.

Soru: Cep telefonunuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Kernek Meydan açılış öncesinde çekilmiş fotoğraf içeriğinde Doğukan Aydın, Rojat B. ve iki diğer kişinin olduğu görülmüş, diğer iki şahıs kamera görüntülerine yansıyan darp eylemine karışan müştekiyi sizinle birlikte takip eden kişiler midir? Bu konuyla ilgili olarak ifadenizi veriniz. Bu şahıslar kimdir?

-Fotoğrafa bakıldığında sağ baştaki koyu giyimli kişi Bülent isimli şahsın soyadını bilmiyorum. Bülent'in telefon numarası cep telefonumda Bülentciğim olarak kayıtlıdır. Bülent'in telefon numarasını ezbere bilmiyorum. Fotoğrafa bakıldığında sol baştaki üzerinde griye benzer kapşonlu hırka koyu renk pantolonlu şahsı tanımıyorum. Bu şahıs galiba Bülent'in arkadaşıdır. Bu fotoğrafı olay günü, olay olmadan önce Kernek meydanında çekilmiştik. Benim telefonumun kamerası iyi olduğu için benim telefonumdan fotoğraf çekildik. Biz sadece fotoğraf çekildiğimiz sırada bu iki şahıs yanımıza geldi. Onun haricinde olay günü Kernek Meydanında ben, Doğukan ve Rojat üçümüz birlikte gezdik.

Soru: Müşteki darp edilmeden öncesinde (..... selamını getirdim") şeklinde sözler söylendiğini ifade etmiştir. Şahsı darp etmeden öncesinde kimin selamını ilettiniz? Ayrıca bu konuyla ilgili olarak olaydan sonra Mitat K. ile aranızda geçen görüşmede "Selam gönderme yok yegen" şeklinde yazışmanız olduğu gözükmektedir.

-Ben olay günü olaydan yaklaşık bir saat önce 5 tane Efes marka birayı Cezmi Kartay'da içtim. Alkol aldığım sırada yanımda kimse yoktu. Alkol aldığım sırada herhangi bir mekanda değil Cezmi Kartay'da pavyonların bitiminde bir tane otoparkta arabaların arkasında içmiştim. Alkol aldığım biralar cam şişeydi. Darp olayından önce şahısla kavga ederken kimsenin selamını getirdim diye birşey söylemedim. Yukarıda da belirttiğim üzere Mitat K. ile aramızda geçen whatsapp üzerinde yapılan sesli meaj ve yazışmaları hatırlamıyorum. Bu sebeple Mitat K.'ye "Selam gönderme yok yeğen" diye birşey yazmadım. Yanında bulunduğunu beyan ettiğim Doğukan ve Rojat'ın da böyle birşey söylediğini duymadım.

Soru: Bozo lakaplı bir şahsı tanıyor musunuz? Tanıyor iseniz bu şahsın adı soyadı nedir? Ne iş yapar? Siz de iletişim numarası var mı? Bozo lakaplı şahısla en son ne zaman ne şekilde görüşmeniz oldu? 29 .10.2021 günü ya da bugünden sonra veya önce bir görüşmeniz oldu mu?

-Bozo isimli kişiyi çocukluğumdan beri Battalgazi'den tanırım. kendisini isim ve soy ismini bilmem, ne iş yaptığını bilmiyorum. Şahsın adresini bilmiyorum. Bozo lakaplı bu şahsı bu tarihten yaklaşık üç hafta önce Kışla caddesinde gömüştüm. Kendisi ile aramızda kısa bir konuşma oldu. Birbirimize telefon numaramızı verdik. Şahsın telefon numarası ezberimde yoktur. Telefonuma şahsın numarasını Bozo abi olarak kaydetmiştim. Olayın olduğu gün 29.10.2021 günü Bozo benim cep telefonumu bir kaç kere aramıştı. Ancak ben kendisine cevap vermediğimi hatırlıyorum. Olay günü ya da bugüne kadar yüz yüze bu şahısla görüşmedim. Kendisiyle telefonla konuşup konuşmadığımı da alkollü olduğumu hatırlamıyorum.

Soru: Bozo isimli şahıstan uyuşturucu temin ettiniz mi? Size uyuşturucu madde verdi mi? Doğukan ile görüşme içeriğinizde Bozo lakaplı şahsın size uyuşturucu madde verdiği değerlendirilmektedir. Bu konu ile ilgili olarak ifadenizi veriniz.

-Ben uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmam. Bozo isimli şahıstan uyuşuturucu temin etmedim.

Soru: Doğukan ile instagram üzerinden yaptığınız görüşmede Doğukan'ın size "Yegen bunlardan cigara alabilir miyiz" şekilindeki mesajına sizin cevap olarak "Öyle. Denk gelirse verirler" şeklinde cevap verdiğiniz anlaşılmaktadır. Bu mesajda bunlar diye size sorduğu kişiler kimdir?

-Doğukan ve Rojat uyuşturucu madde kullanmaz. Benim Umut Herdili olarak adıma açılmış instagram hesabım vardır. İnstagram hesabımın profil fotoğrafını hatırlamıyorum. İnstagram hesabımın bağlı olduğu mail adresimi hatırlamıyorum. Doğukan ile instagram üzerinden yazışma yaptığımızı hatırlamıyorum. Soruda bana okuduğunuz mesajın içeriğini anladım. Doğukan ile instagram üzerinden yaptığımız mesajlaşmaların tarihini hatırlamıyorum.

Soru: Olaydan sonra Doğukan Aydın isimli şahısla instagram üzerinde yaptığınız görüşmede, Doğukan AYdın isimli şahsın size hitaben "Yeğen sana yemin ederim bunlar bizi kullanıyor. Hele havuzun orada vurmadım, ne sinir oldu" şeklindeki görüşmenizde olay yerinde Bozo isimli şahsın olduğu anlaşılmakla birlikte bu şahsın sizi yönlendirdiği değerlendirilmektedir. Bozo isimli şahıs sizi kullanan kişi midir? Bozo'dan bu eylem için ne menfaat elde ettiniz? Bu konuyla ilgili olarak görüşme içeriğini açıklayınız. Bozo isimli şahsın açık kimlik bilgilerini biliyor musunuz?

-29.10.2021 günü Bozo isimli şahsı görmedim. Burhan Karaduman isimli şahsı darp etmem için Bozo isimli şahıs veya başka bir kimse bizi yönlendirmedi. Bu olaydan herhangi bir menfaat sağlamadım. Soruda bana okuduğunuz mesajın içeriğini anladım. Doğukan ile instagram üzerinden yaptığımız mesajlaşmaların içeriğini ve tarihini hatırlamıyorum. Bana okumuş olduğunuz "Yeğen sana yemin ederim bunlar bizi kullanıyor, hele havuzun orada vurmadım ne sinir oldu" şeklindeki mesajı hatırlamıyorum.

Soru: Tarihi yazmayan ancak yedeklenen tutanakta saat 04.24'te başlayıp en son 04.26'da biten toplam 10 adet ekran görüntüsü içeriğindeki mesajlaşmalar ve yenie tarihi yazmayan yedeklenen tutanakta saat 04.27 olarak belirtilen fotoğrafta olaydan sonra Doğukan Aydın isimli şahıs ile instagram üzerinde yaptığınız görüşmede adı geçen Tuna isimli şahıs kimdir? Tuna isimli şahsa Gazeteci Burhan Karaduman isimli şahsı darp ettikten sonra "Görünmeyelim" demenizin nedeni nedir? Tuna isimli şahsın bu olayla ilgisi nedir? Sizi yönlendiren kişiler arasında Tuna isimli şahıs var mıdır?

-Doğukan ile instagram üzerinde yaptığımız mesajlaşmaların içeriğini ve tarihini hatırlamıyorum. Bana okumuş olduğunuz "Görünmeyelim" şeklindeki attığım mesajı hatırlamıyorum. Ayrıca bana en son mesaj olarak gösterdiğiniz 04.24 saatlerindeki ekran fotoğraflarındaki "Bizim kapıya polis geldi, Eoşhat'a söyle yazma" şeklinde attığım mesajı hatırlamıyorum. Tuna isimli şahsın kim olduğunu daha önceden açıklamıştım. Kendisini bir defa Malatyaspor maçında görmüştüm. Tuna isimli şahsa Gazeteci Burhan Karaduman isimli şahsı darp ettikten sonra görünmeyelim şeklinde bir instagram mesajı yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum. Tuna isimli şahsın bu olayla bir alakası yoktur.

Soru: Olaydan sonra Doğukan Aydın isimli şahıs ile instagram üzerinden yaptığınız görüşmede "Bize şafak yaparlar" şeklindeki sözlerinizden anlaşıldığı üzere olaydan sonra polislerin şafak operasyonu ile alabileceği ihtimali üzerine konuştuğunuz yakalanmanız halinde arkanızda olduğunu ifade ettiğiniz "Arkası MHP'ye dayanıyor" şeklindeki görüşme içeriğini açıklayınız. "Diyeceğimiz belli" şeklindeki görüşmede yakalandıktan sonra aynı yönde aynı doğrultuda ifade vereceğiniz yönünde bir görüşme olduğu değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili olarak ifadenizi veriniz.

-Mesajlaşma içeriğini hatırlamıyorum.

Soru: Yusuf isimli tanıdığınız biri var mı? Var ise bu şahısla irtibatınız nedir? En son Yusuf isimli şahısla ne zaman ne şekilde görüşmeniz oldu? Yusuf isimli şahsın telefon numarası telefonunuzda kayıtlı mı?

-Bana sormuş olduğunuz Yusuf isimli kişinin soyadı B.'dır. Yaşı benden büyüktür. Aramızda abi -kardeş ilişkisi vardır. Bildiğim kadarıyla İnönü Üniversitesi öğrencisidir. Yusuf isimli şahısla en son ne zaman görüştüğümü hatırlamıyorum. 29.10.2021 günü Yusuf isimli şahsı görmedim. Kendisiyle telefon görüşmemiz olmuş olabilir. Ama net olarak hatırlamıyorum. Yusuf'un telefon numarasını ezbere bilmem. Telefonumda Yusuf B. olarak kayıtlıdır. Yusuf'un bu olayla bir alakası yoktur.

Soru: Olaydan sonra Doğukan Aydın isimli şahısla instagram üzerinde yaptığınız görüşmede Doğukan'ın size "olum sen niye Yusuf abiye dedin 200 aldın, aq olum bu konuyu unutun" şeklindeki sözlerinde anlatmak istediği nedir? Görüşme içeriğini anlatınız. Görüşmenin devamında "Mesajları sil" demenizdeki amaç nedir? 

-Mesajlaşma içeriğini hatırlamıyorum. Ben bu olay için kimseden para almadım. Yusuf B. bu olaydan haberi olmadı. Ben kimseden 200 TL ya da farklı bir meblada para almadım..

Soru: Olay tüm yönleriyle ele alındığında gerek kamera görüntülerine yansıyan hareketleriniz gerekse olay sonrası aranızda geçen konuşmalarda bu eylemi yapmak için birileri tarafından yönlendirildiğiniz anlaşılmakta, bu eylem için bir menfaat elde ettiğiniz değerlendirilmekte, birileri tarafından azmettirildiğiniz, birileri tarafından korunma teminatı aldığınız değerlendirilmektedir. Bu olayı yapmanız için size menfaat sağlayan, azmettiren öncesinde ve sonrasında size her türlü yardımı yapan kişiler kimdir? 

-Bu olay yukarıda anlattığım gibi ben şahsın ayağına bastığım için sahıs bana küfür etti ve daha sonra olay oldu . Bu olay için kimseden menfaat sağlamadım, korunma teminatı almadım. Bu olayı yapmam için kimse beni azmettirmedi.

Soru: Cep telefonu üzerinde yapılan ön incelemede 29.10.2021 tarihinde Kernek Meydanında çekilmiş bir fotoğraf olduğu görülmektedir. Bu fotoğraf söz konusu olaydan önce mi çekildi, fotoğrafta sizin Doğukan Aydın ve Rojat B. isimli şahsın olduğu görülmüş, yanınızda ise kimliği tespit edilemeyen iki şahıs bulunmaktadır. Kamera görüntülerinde 5 kişinin olay sonrası kaçtığı göz önünde alındığında bu iki şahsın sizinle olay sonrası birlikte kaçan şahıslar mıdır? Bu şahısların açık kimlik bilgileri nedir? Sizde bu şahıslara ait iletişim numarası var mıdır? 

-Bana sorulan soruyu anladım. olay sırasında benim yanımda Doğukan Aydın ve Rojat B. vardı. Bana göstermiş olduğunuz fotoğraftaki sağ baştaki koyu giyimli Bülent ile fotoğrafın sol tarafında bulunan kişi olay sırasında yanımızda yoktu. Olaydan sonra ilk ben kaçtığım için diğer kaçan kişilerin kim olduğunu bilmiyorum. Bu şahısların açık kimlik ve adresleri ile ilgili bilgileri yukarıda vermiş olduğum cevaplarda açıklamıştım.

Soru: Uğur Ç. isimli şahsı tanıyor musunuz? Bu şahısla irtibatınız var mıdır?  Burhan Karaduman isimli şahsı darp etmeniz için sizi Uğur Ç. isimli şahıs mı yönlendirdi? 

-Bana sorulan soruyu anladım. Uğur Ç. isimli şahsı tanımam. İsmini ilk defa burada duydum. bu olayı yapmam için Uğur Ç. isimli şahsın beni yönlendirmesi söz konusu değildir.

Soru: Müşteki Burhan Karaduman isimli şahsın alınan ifadesinin bir bölümünde kendisini 0539 403........ numaralı hattın aradığını, kendisinin darp edilmesi olayını bu numarayı kullanan şahsın da yapmış olabileceği yönünde şüphelerinin olduğunu beyan etmiştir. Bu telefon hattını kullanan kişiyi tanıyor musunuz?

-Bana sorulan soruyu anladım. 0539403......... numaralı hattı kimin kullandığını bilmiyorum. Telefonumda böyle bir numaranın olup olmadığını bilmiyorum.

Soru: Ercan Karabulut isimli şahsı tanıyor musunuz? Bu şahısla doğrudan ya da dolaylı olarak bir irtibatınız var mı?

-Ercan Karabulut isimli şahsı tanımam. İsmini ilk defa burada duydum. Şahsın kim olduğunu bilmiyorum.

Soru: İfadenize eklenmesini istediğiniz başka bir husus var mıdır?

-Benim olayla ilgili olarak bildiklerim, gördüklerim ve söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Benim kapalı yerlere karşı fobim vardır. Tek başıma ve kapalı yerde kalmak istemiyorum. Burhan Karaduman isimli şahıs bana küfür ettiği için ve şahsıma iftira attığı için kendisinden şikayetçiyim. İfade içeriğinde bana metin olarak okuduğunuz ses kayıtlarını savcılık aşamasında dinlemek istiyorum. Burhan Karaduman'ı  darp etmemden dolayı pişmanım.

Savcılığın MHP sorusuna yanıtı!
Sanık Umut Herdili, savcılıktaki ifadesinde ise, yazışmalarda geçen ‘MHP’yi ilginç bir şekilde açıkladı.

Herdili,  “Yeğen arkamızda MHP var, sıkıntı yok” mesajında kimi ve neyi kastettiğine ilişkin soruya, “Ben bu konuşmanın içeriğini hatırlamıyorum. Çünkü o gün alkollüydüm. Ama Mithat Köse benim arkadaşım olur, kendisi şu an er olarak askerliğini yapmaktadır. Benim bu mesajdaki MHP’den kastım “Mithat Hamdi Piçi” kelimesinin baş harflerinin birleşmesi olan MHP’dir. Hamdi’de Mithat’ın abisi olan kişidir. Aramızdaki arkadaşlık muhabbeti yüzünden öyle yazmışımdır, yoksa parti olan MHP ile bir ilgisi yoktur. ” yanıtını verdi.

DOĞUKAN AYDIN..
Soru: Burhan Karaduman isimli şahsı tanıyor musunuz? Bu şahısla ilgili her hangi bir irtibatınız varmı? Bu şahısla herhangi bir husumetiniz varmı? 

-Burhan Karaduman isimli şahsı tanımıyorum. Şahsın ismini olay nedeni ile öğrendim. Burhan Karaduman ile ile ilgili aramda herhangi bir alacak verecek meselem veya bir husumetim yoktur.

Soru: Rojat B. ve Umut Herdili isimli şahısları tanıyor musunuz? Samimiyetiniz ne derecededir?

-Rojat B. isimli şahıs eski mahalleden yaklaşık 12-13 yıldır tanırım. Kendisi ile samimiyimdir. Rojat B. ile aramızda herhangi bir alacak verecek meselem veya bir husumetim yoktur. Umut Herdili’yi Derebeyler taraftar derneğinden yaklaşık 1 yıldır tanırım. Kendisi ile fazla samimi değilim ancak bir dostluğumuz vardır.

Soru: 29 10 2021 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Kernek Mahallesi Kernek Meydanı açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında BurkanKaraduman isimli şahıs darbedilmesi olayı ile ilgili olarak ifadenizi veriniz? Bu eylemi sizmi gerçekleştirdiniz? Siz gerçekleştirmişseniz sebebi nedir? 

-Ben Derebeyler taraftarlar derneğine üyeyim ve bu derneğe ait faaliyetlerine katılırım. Umut ve Rojat da bu derneğe üyelerdir ve faaliyetlerine katılırlar. 28 Ekim 2021 günü derneğe gittiğimde Kernekte yapılan kutlamada meşale yakılacağı bize söylenmişti. 29.10.2021 günü tesadüfen Derebeylertaraftar derneğinde Rojat’ı gördüm orada biz Fahri Kayhan Bulvarında Çarşı market karşısında bulunan Ö..t Malatya sayılı kasap dükkanının açılışından bir gün önce yani 29 Ekim 2021günü broşür dağıtacaktık ve ikimiz birlikte kasaba giderek broşür dağıttık. Tüm gün boyunca Rojat B. isimli arkadaşım da aynı kasap ile ilgili  farklı yerlerde broşür dağıttı. Saat 13.30 sıralarında broşür dağıtmaya başladım ve aynı gün saat 17.00 sıralarında dükkandan Rojat ile birlikte çıktık. Oradan çarşıya Hazar Y. A. isimli şahsıma ait plakasını hatırlamadığım gri renkli Mercedes marka araç ile geldik. Hazar bizi çarşıya bıraktıktan sonra yanımızdan ayrıldı. Bize de aynı gün Kernekte yapılan kutlamada meşale yakmamız gerektiği söylendiği için derneğe gittik. Derneğe gitttiğimizde Umut Herdili de dernekteydi. Saat 18.30 sıralarında dernekten meşaleleri alarak yaklaşık 25 kişi ile birlikte yürüyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaklaşık 45 dakika sonra geldi. Biz de meşaleleri yaktık. Selahattin Gürkan konuşma yapmak için meydana gittikten sonra yanımda bulunan Umut ve Rojat ile birlikte meydana gittik. Meydanda havuzun kenarında gezdik. Havuzun kenarından Kernek yazısının olduğu yere doğru yürüdük. Süreyi tam olarak hatırlamıyorum ancak biz meydana gittikten bir süre sonra Umut bir şahısla tartıştı. Ben kendimi birden arbedenin içinde buldum. Olayın tam olarak nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Umut ile şahıs tartıştığı sırada Umut’un şahsa vurup vurmadığını görmedim. Ben kimseye vurmadım. Rojat’ın da kimseyi darp edip etmediği görmedim. Tartışma sırasında çevrede ayıran şahıslar vardı ancak kimin olduğunu görmedim. Sadece zabıta üniformalı birin gördüğümü hatırlıyorum. Ama ayıran şahısların kim olup olmadığını görmedim.

Bulunduğumuz yerden Umut’un kaçtığını görünce ben de oradan Kernek yazısının altına doğru koştum köprüden geçtim oradan yukarı doğru gittim ve sola doğru döndüm. Arkamdan da kendisini dernekten tanıdığım olan Bülent İ. geldi. Rojat da olay yerinde yukarı doğru koşup sola dönüp yanıma geldi. Bülent arkada kaldı.. Bülent'e git dedim. olay olduğu sırada bülent ve yanındaki siyah giyimli şahıs yanımızda yoktu.  Biz olay yerinden koşarak uzaklaştığımız için Bülent ve yanındaki şahsın arkasından koştular. Rojat ile birlikte bulunduğumuz sırada Umut, Rojat'ı telefonla aradı ve kendisiyle olaydan 20 dakika sonra dernekte buluştuk. Dernekte buluştuğumuz sırada olayın neden olduğunu Umut'a sorduğumda hatırladığım kadarıyla Umut bize orada şahsın ayağına bastığı için mi yoksa çarpıştıkları için kavga çıktığını söyledi. Umut bana orada siz de şahsa vurdunuz mu diyince ben de Umut ile dostluğumuz bitmesin diye şahsa vurduğumu söyledim. Bu konuşma olduğu sırada Rojat'ın yanımızda olup olmadığını hatırlamıyorum. Ben kardeşim Nazif, Rojat ve Umut hep birlikte Emeksiz Caddesinden yukarı doğru çıkarken sağ tarafta bulunan Derebeyleri derneğinden çıktık. Yıldız büfe civarında bulunan Battalgazi otobüs duraklarına hep birlikte gittik. Ben, kardeşim ve Rojat oradan Melekbabaya yürüyerek gittik. Rojat kendi evine gitti ben de kardeşimle birlikte Melekbaba'dan ikamet eden Nurettin Aydın isimli amcamın evine gittik. Olay sırasında benim üzerimde beyaz Nike marka spor ayakkabı, üzerimde mavi yırtık kot pantolan, turuncu swett short ve kahverengi yelek vardı. Anne -babam ile kaldığım ikametimde yelek ve ayakkabım vardır. Kirlendiği için çıkarmıştım. Diğer kıyafetlerim de Melekbaba'da bulunan amcamın evinde de pantolonum ve sweetshortum vardır. Amcamın evinde de arasıra kaldığım için kıyafetlerimi de oraya bıraktım.

Bu kavga olayında olayın olduğu yerdeydim ancak ben kimseyi darp etmedim, olay yerinden kaçarken birine çarpmışsam hatırlamıyorum. Olay günü alkollü değildim. Yanımdaki arkadaşlarımın da olay günü alkollü olduğunu düşünmüyorum.

Soru: 29.10.2021 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Kernek Mahallesi Kernek Meydan açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Burhan Karaduman isimli şahsın darp edilmesi olayı ile ilgili olarak temin edilen kamera görüntülerinin yapılan izlemesinde kamera saatinin 18.12'yi gösterdiği sırada Kernek Meydanında bulunduğunuz, beraberinizde olayla ilgili olarak yakalanan Umut Herdili ve Rojat B. isimli şahısların olduğu görülmektedir. Devam eden kamera görüntülerinin yapılan izlemesinde kamera saatinin 19.07'yi gösterdiği sırada müşteki Burhan Karaduman isimli şahsa yakın konumda bulunduğunuz hatta kamera görüntülerinde müştekiyi tahmini 20 metre kadar takip ettiğiniz, bu sırada sizinle birlikte iki kişinin daha size eşlik ettiği , akabinde ise müştekiyi darp ettiğiniz görülmektedir. Devam eden kamera görüntülerinin izlemesinde müştekiyi darp ettikten sonra olay yerinden kaçtığınız görülmüştür. Söz konusu darp olayına karışan diğer iki kişi kimdir?

-Saat 18.12 sıralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı beklerken Kernek Meydanda ben, Rojat ve Umut ile birlikte Kızılay kan arabası ve Kovid 19 test arabası civarında gezdik. Meşaleyi yakıp Derebeyleri taraftar derneğinin verdiği görevimizi tamamlayarak saat 19.00 civarında havuzun oradan çıktık. Umut önden gitti, biz de arkadan gittik. Birisini takip edip etmediğimizi bilmiyorum. Ben olay yerinde kimseyi darp etmedim.

Soru: Uğur Ç. isimli şahsı tanıyor musunuz? Bu şahısla irtibatınız var mıdır? Burhan Karaduman isimli şahsı darp etmeniz için sizi Uğur Ç. isimli şahıs mı yönlendirdi?

-Uğur Ç. isimli şahsı tanımam. İsmini ilk defa burada duydum. Ben Burhan Karaduman'ı darp etmedim. Burhan Karaduman'ı  darp etmem yönünde kimse beni yönlendirmedi.

Soru: Müşteki Burhan Karaduman isimli şahsın alınan ifadesinin bir bölümünde kendisini 05539 403........ numaralı hattın aradığını, kendisinin darp edilmesi olayını, bu numarayı kullanan şahsın da yapmış olabileceğini beyan etmiştir.  Bu telefon hattını kullanan kişiyi tanıyor musunuz? 

-0539 403 ....... numaralı hattı kimin kullandığını bilmiyorum. Yaklaşık 2.5-3 aydır da zaten telefon taşımıyorum ve kullanmıyorum.

Soru: Müşteki darp edilmeden öncesinde ("......... selamını getirdim") şeklinde sözler söylendiğini ifade etmiştir. Şahsı darp etmeden öncesinde kimin selamını ilettiniz?

Ben olay sırasında kimseye "..........  selamını getirdim" demedim. olay sırasında bu şekilde bir konuşma duymadım. Bunu kimin söylediğini bilmiyorum.

Soru: Olaydan sonra Umut Herdili isimli şahısla instagram üzerinden yaptığınız görüşmede "Yegen sana yemin ederim. Bunlar bizi kullanıyor" şeklindeki sözlerinizde sizi kullanan kişi kimdir. Devam eden görüşmenizde gazeteci Burhan Karaduman isimli şahsa yönelik eylemi birilerinin sizi yönlendirmesi ile gerçekleştirdiğiniz dosya içeriği incelendiğinde değerlendirilmektedir. Bu eylemi gerçekleştirmek için sizi yönlendiren kişiler var ise kimdir? Menfaatiniz var mıdır? Bu konu ile ilgili görüşme içeriğini açıklayınız? Görüşme devamında Bozo abi diye ifade edilen kişi kimdir? Bozo isimli şahsın bu olayla ilgisi nedir?

-..Hatırladığım kadarıyla 31.10.2021 günü babamın telefonundan instagram adresinden Umut'un kullandığı instagram adresine "Yegen sana yemin ederim bunlar bizi kullanıyor" şeklindeki mesajı attım. Umut ile 31.10.2021 günü çarşıda Emeksiz Caddesinde derneğe giderken, Emeksiz caddesinde tahminen Doğan Eczanesi olduğunu bildiğim taraftarlar derneğinin köşesindeki yol üzerinde tesadüfen görüştük. 

Umut orada bana ne dediğini hatırlamıyorum ancak Umut'un söylediklerinden şüphe duydum. konuşma sırasında "Niye vurduk, niye uyduk" gibi şeyler söylüyordu. Ben bundan dolayı söylediklerinden şüphelendim. İkimiz oradan derneğe gittik.Ben dernekte kimseyle görüşmedim. Sadece orada bulunan yine dernekten tanıdığım Yusuf B., Yakup K. ve Hakan B. vardı. Bu şahısların açık kimlik ve adres bilgilerini bilmiyorum. Ben kendileri ile selamlaştım ve dernekte yemek yedim. Tek başıma da çıktım. Umut dernekte kaldı, ben eve gittikten sonra akşam saat 23.00 veya saat 24.00 sıralarında Umut'un instagram hesabına "Yeğen sana yemin ederim bunlar bizi kullanıyor" şeklinde mesaj attım. Burhan Karaduman'ı darp etmedim, kimse beni bu yönde yönlendirmedi. Görüşme sırasında Bozo lakaplı şahsı Umut'un mahalleden arkadaşı olarak tanırım. Bozo lakaplı şahsın açık kimlik ve adres bilgilerini bilmem. Bozo lakaplı şahsı 29 Ekim günü sadece meşale yaktığımız zaman görmüştüm. olay yerinde Bozo lakaplı şahsı görüp görmediğimi hatırlamıyorum.

Soru: Olaydan sonra Umut Herdili adlı şahısla instagram üzerinden yaptığınız görüşmede adı geçen Tuna şahıs kimdir? Tuna isimli şahsa gazeteci Burhan Karaduman isimli şahsı darp ettikten sonra görünmeyelim şeklindeki görünmeme nedeniniz nedir? Tuna isimli şahsın bu olayla ilgisi nedir? Sizi yönlendiren kişiler arasında Tuna isimli şahıs var mıdır?

-30.10 2021 günü sabah saat 10.00 sıralarında Rojat ile evden çıktık. Umut, Rojat'ı telefonla aradı ve Yıldız Büfenin orada bululaşım dedi. Üçümüz orada buluştuk ve derneğe gittik. Umut dernekte yanımızdan ayrıldı. Biz Dernekde yemek yedik. Oradan postane önündeki şemsiye sokakta Umut ile buluştuk. Umut, ben ve Rojat'a "Derneğin adı kavga ile anılmasın, derneğe gelmeyin dediler" dedi.    Ben de kim söyledi bunu? diye sorunca Umut da bana  dernek yöneticisi olan Tuna Ş.'in söylediğini bize söyledi. İnstagram üzerinden yaptığımız konuşmalarda ismi geçen Tuna isimli şahıs Tuna Ş.'dir. Tuna Ş. isimli şahsın bu olayla ilgisi yoktur. Tuna Ş. isimli şahıs bizi yönlendirmedi.

Soru: Olaydan sonra Umut Herdili isimli şahısla instagram üzerinden yaptığınız görüşmede "Bize şafak yaparlar" şeklindeki sözlerinizden anlaşıldığı üzere olaydan sonra polislerin sizi şafak operasyonu ile alabileceği ihtimali üzerine konuştuğunuz, yakalanmanız halinde arkanızda  olduğunu ifade ettiğiniz "Arkası MHP'ye dayanıyor" şeklindeki görüşme içeriğini açıklayınız. Ayırca görüşmenizde "Diğeceğimiz belli" şeklindeki görüşmede yakalandıktan sonra aynı yönde aynı doğrultuda ifade vereceğiniz yönünde bir görüşme olduğu değerlendirilmektedir. 

-İnstagram görüşme içeriği bize aittir. 30.09.2021  (İfade tutanağında 09 geçmesine rağmen 30.10 olması gerekiyor) günü sabah Umut ile görüştüğümüzde Yıldız büfenin orada Umut bize olayın gündem olduğunu, haber olduğunu söylemişti. Ben de bunun için şafak yaparlar, operasyon yapabilirler demiştim. Umut yine orada bize olaydan sonra MHP'liler bizim oraya gelmiş demişti. Ben de bundan dolayı böyle bir şey söyledi. Benim aklıma geldiği için böyle bir şey söyledim. Mesajlaşma içeriğinde de "Diyeceğimiz belli" şeklindeki mesajımda da olayı olduğu gibi anlatacağımı belirtmek istemiştim. Ben Umut vi Rojat ile görüştüğümde aynı doğrultuda ifade vereceğimiz yönünde herhangi bir konuşma yapmadık.

Soru: Olaydan sonra Umut Herdili isimli şahısla instagram üzerinden yaptığınız görüşmede "Olum sen niye Yusuf abiye  200 aldım aq. Olum bu konuyu unutun" şeklindeki görüşme içeriğini açıklayınız. Görüşme içeriğini anlatınız. Görüşmenin devamında mesajları sil demenizdeki amaç nedir? 

-İnstagram görüşme içeriği bana aittir. 29 Ekim'de olaydan sonra Umut'tan Melekbaba'ya gitmek için 200 TL borç para aldım. Umut bana orada iki tane 100 TL olmak üzere 200 TL banknot verdi. Ben de aldım. Ben de 200 TL'yi borç aldığımı, daha önceden benden borç para isteyen Yusuf B.'a söyleme demek istedim. Bu konuyu unutun demek istediğim de 29 Ekim'deki yaşanan kavga olayını Umut her yerde anlatıyordu. Ben de bu kavga olayını anlatmaması için bu konuyu unutun dedim.

Soru: Olaydan sonra Umut Herdili isimli şahısla instagram üzerinden yaptğınız görüşmede söz konusu olayın haber linki altına yapılan yorumlar hakkında görüşmenizin olduğu babandan sil onu şeklindeki sözlerinizi açıklayınız.

-İnstagram görüşme içeriği bana aittir. Ben mesajları babamın telefonundan attığım için Umut bana haber linkinin ekran görüntüsünü babamın telefonundan sil dedi.

Soru: Olay tüm yönleriyle ele alındığında gerek kamera görüntülerine yansıyan hareketleriniz, gerek olay sonrası aranızda geçen konuşmalarda dosya geneli incelendiğinde bu eylemi yapmak için birileri tarafından yönlendirildiğiniz ve bu eylem için bir menfaat elde ettiğiniz değerlendirilmektedir. Birileri tarafından azmettirildiğiniz, birileri tarafından korunma teminatı aldığınız değerlendirilmektedir. Bu olayı yapmanız için size menfaat sağlayan, azmettiren, öncesinde ve sonrasında size her türlü yardımı yapan kişiler var ise kimlerdir?

-Beni kimse azmettirmedi. Kimseden bir menfaatim olmadı. Zaten ben şahsı darp etmemiştim..

AVUKATIN SAVUNMASI: “OLAYIN AZMETTİRİCİLERİ DOSYAYA DAHİL EDİLMEMİŞTİR"
Polisteki ifadelerinden sonra Adliye getirilen 3 sanıık, tutuklama Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildiğinde, sanıklardan Doğukan Aydın'ın avukatlığını üstlenen ve müvekkilinin tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Kazancı "Müvekkilimin tutuklanması mağduriyete neden olacaktır. Öğrencidir. Müvekkilimin iddia edildiği gibi kimseden talimat almamıştır. Velev ki, almış olsalar dahi gerçek suçlu müvekkilim değildir. Olayın azmettiricileri dosyaya dahil edilmemişlerdir.  Deliller toplanmıştır. Yaşı küçüktür. Sabıkasızdır. Sabit ikamet sahibidir. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmesini, aksi takdirde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep ederiz."  şeklinde tutanağa geçen sözleriyle azmettiricilere dikkat çekerken, sonraki aşamada bu konuda herhangi bir sonuç çıkmadı.

MAHKEMEDEN PARA CEZASI VE ERTELEME..
Tutuklandıktan sonra 28 gün cezaevinde kalan ve tahliye edilen 3 sanığın yeraldığı 'Basit Yaralama' olarak 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, duruşma gününden haberdar olmayan Burhan Karaduman ve avukatı Fatih Kerimoğlu'nun  katılmadığı 27 Aralık 2021 tarihindeki duruşmada sonuçlandırıldı.

Olayla ilgili, kendisine ulaşan olayın azmettiricilerine ilişkin yeni iddiaları, üniversite rektörü ve kocası ile bunların irtibatlı oldukları şahısların olayla bağlantıları ve araştırılmasını isteyeceği bazı hususları mahkemede dile getirmeyi ve sanıkların ifadelerine yönelik açıklamalar yapmak için duruşmayı bekleyen Burhan Karaduman ve avukatı, 27 Aralık'ta biten ve  duruşmasına haberdar olmadıkları için katılamadıkları davayla ilgili sonucu 29 Aralık'ta öğrendi.

Bu mahkemede; Doğukan Aydın 112 gün adli para cezası (2.240 TL Adli Para Cezası), Umut Herdili 112 gün adli para cezası (2.240 TL adli para cezası) alırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Burhan Karaduman'ın avukatı, mahkemenin bu kararına itiraz etti.

Olay tarihinde 17 yaşında olan Rojhat B.'nin Çocuk Mahkemesi'ndeki yargılaması ise sonuçlanmadı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: Umut Herdili ve Doğukan Aydın adlı sanıklar, polisteki sorgulamalarının ardından Adliyeye getirilirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Burak (2 yıl önce)
    1990 yıllara geri döndük. Allah razı olsun aysun hocamızdan. Bize vallahi çok iş öğretiyor. Adam nasıl dövdürttülür, watsaptan seslii aramayı, usulsuz atamaları, baskı ile kurum yönetmeyi daha ........ Helal olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Allah Allah acaba kim bu azmettriciler :) ?? Yani bu kadar basitçe kurgulanmış bir saldırının arkasındaki sır perdesi de aralanamıyorsa yetkililer koltukları işgal etmesinler bi zahmet .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Adalet birgün herkese çok lazım olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    ahh ahh eski emniyet güçleri olaydı bunları bülbül gibi konuştururdu. Tabi buradaki amaç farklı her şeyin biran önce üstünü kapatmak istiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Bir çapraz sorguda çözülürdü bence iş. İfadelere bakılırsa, polisin aklıyla alay ettikleri bu ifadeleri verirken de bir yardım almışlar gibi görünüyor. Azmettirenlere neden ulaşmak istemiyorlar? Ülke böyle mi oldu artık? Böyle oldu, her gün farklı bir olayda görüyoruz. Hukuk falan, hangi partiyle iş tuttuğuna göre değişiveriyor demek ki... E bu devran dönecek inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Bu davadan bişey çıkmaz her şeyi kılıfına uydurmuşlar gazeteci şükürki darpla kurtarmış yaralamalı bir olay olsaydı sonuç ayni olurdu yapanlar elini kolunu sallaya sallaya gezerdi dışarda yine mhp nin açılımı güzeldi milletle alayda ediyolar resmen adalet herkese lazım olacak bir gûn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tahsin (2 yıl önce)
    Bu olayı baştan sona medyadan takip ettik. Herkes şapkasını önüne koymalı bir muhasebe yapmalı.Önce basın muhasebesini yapmalı vicdanı rahat olmalı gördüğü her eksiği yazıyor mu.? Diğer kurum ve kuruluşlar oda başkanları bölge müdürleri vs bunlar ile ilgili eksikler yanlış işler herkesin malumu iken basında bir şey görmüyoruz.Yerel basın bazı şeylere göz yumuyorsa onun hatırı bunun adamı şunun verdiği reklam diyerek o zaman sıkıntı var demektir.(üstüne alınan savcıya gitsin) Basında önceden çıkan haberler bu sanıkların yazışmaları MHP il başkanlığında kopan fırtınalara bakınca ve bu haberdeki detayları okuyunca deyim yerinde ise olay kabak gibi ortada bu soruşturmayı değil savcı sanayide bir motor ustası da baksa sonuç değişmez. Bu karara göre ben yanıma iki adam alıp (vekiller hariç dokunulmazlıkları var) Belediye başkanını dövsem ama önce ilçe belediyeleri sonra büyükşehir Oda başkanlarını dövsek Kurum müdürlerini dövsek Baro başkanını dövsek Ayağımıza bastı desek yan baktı küfür etti deriz tabi dayak yememek içinde organizasyon yapsak en az 3 kişi olsak. Aynı savcı aynı mahkemeye düşsek aynı sonuç mu çıkar. Şunu demeye çalışıyorum artık yeter bu memlekette atanmış ve seçilmişler bu tür olayları o deri koltuklarınızdan sıcak odalarınızda oturup dedikodu ile izlemeyin. Duruşunuz çizginiz olsun Muhasebeniz vicdanınız olsun. Arkasına 2 kişi alan sokak ortasında sizi peçete eder yargıda ise sonuç bu olur adalet bu gün lazım yarın size lazım olduğunda konuşmanın anlamı kalmaz dinleyende olmaz. Bu gün konuşmayan tepki göstermeyen bu vatanı sevmiyordur. Eyyy seçilmişler illa cumhurbaşkanımı söyleyecek böyle şey olmaz diye. Bu ne korku yok mu kimseden tepki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin (2 yıl önce)
    Adalet herkese esit uygulandigi zaman adalettir! Aksi halde zulümdür! Asiret yönetilir gibi devlet yönetilmez! Su yasananlar demokrasiyle yönetilen hic bir ülkede olmaz ama bizde artik siradanlasti! Yaziklar olsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    şu hale bakın yaa.. bunları okuyunca bazı şeylerden insan nefret ediyor. şanlı malatyamıza mal olmuş efsane cumhur başkanımız rahmetli turgut özalımızın adını taşıyan üniversiteyi kimler yönetiyor ve nasıl yönetiyor böyle vurdum duymaz tavırları görünce yarin seçim olsa kendi şahsım için diyorum düşünmem lazım. çünkü kimlerden aldıkları güç belli. turgut özal üniversitesi ilim yuvası filim yuvası değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (2 yıl önce)
    adalet herkese lazım
    %100
    %0
    Yanıtla