SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Deprem' Uyarısı! "İl Afet Risk Azaltma Planları Ciddiyetle Yapılmalı'

'Büyük Deprem' Uyarısı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Pazartesi gecesi meydana gelen depremi değerlendiren Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, büyük deprem ihtimaline işaret ederek, Malatya ve Adıyaman bölgelerinde İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) ciddiyetle yapılması gerektiği uyarısında bulundu.  

31 Ekim Pazartesi gecesi saat 21.34'te meydana gelen, AFAD'ın büyüklüğünü 4,1 ve merkezini Battalgazi, Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ve Rasathanesi'nin de büyüklüğünü 4 ve merkezini de Pütürge- Kavaklıdere olarak duyurduğu depremle ilgili değerlendirme yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı değerlendirmede, büyük depremin Çelikhan-Ekenek’ e (Doğanşehir) doğru taşıyacağını düşündüğünü ifade ederek, özellikle Malatya ve Adıyaman bölgesi için İl Afet Risk Azaltma Planlarının ciddiyetle ele alınması uyarısında bulundu.  

Prof.Dr. Görür, 31 Ekim Pazartesi gecesi meydana gelen son depremle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede; “Kavaklıdere-Pütürge/Malatya’da 4,0 deprem oldu. Deprem DAF (Doğu Anadolu Fayı) Zonunda. Her zaman söylediğim gibi, DAF’ın GB’ya doğru kırılarak büyük depremi Çelikhan-Erkenek’ e doğru taşıyacağını düşünüyorum. Bu yörelerde İRAP (İl Afet Risk Azaltma) planlarının ciddiyetle yapması gereğini düşünüyorum.” ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Naci Görür, 28 Ekim Cuma gecesi saat 22.16’da merkez üssü Pütürge olan depremle ilgili olarak da “Arkadaşlar, az önce Karşıyaka-Pütürge/ Malatya’da 4,0 deprem oldu. Daha önce ifade ettiğimiz gibi, DAF’ın (Doğu Anadolu Fayı) bu kesimi stres biriktiriyor. Geçmiş olsun, sevgiyle.” paylaşımını yapmıştı.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Prof.Dr. Görür'ün 31 Ekim gecesi meydana gelen deprem sonrası paylaşımı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Tk044 (1 yıl önce)
    Deprem bağıra bağıra ben geliyorum diyor ama hala şehir buna hazırlık yapmadan kadercilik oynamaya devam ediyor. Beklenen deprem hali hazırda hasar almış binaları ve özellikle 2000yılı öncesi yapıları ne yazık ki dümdüz edip tahmin edilemeyecek ve geri dönüşü olmayacak kayıplara sebebiyet verecek. Acilen depreme dayanıklı konutlar üretilip şehir merkezindeki eski yapılar boşaltılmalıdır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halil (1 yıl önce)
    merhaba; 1.derece deprem bölgesinde bu kadar yüksek binalara olur verenlerin vebali büyüktür. Allah korusun. hani yatay mimari. geçin bunları. rant varken dikine dikine 10-15 devam .herşeyimiz sahte
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Müdür (1 yıl önce)
    Selahattin başkana haksızlık yapıyorsunuz. belediyenin arkasında aşevi tırı ne güne duruyor.. ........
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MALATYALI MÜCADELE (1 yıl önce)
    olası senaryoyu söyleyeyim. deprem olur. halkıyla iç içe malatyanın gurur altın zümrüt başkanlarımız lüks tamamı en kaliteli malzemeden üretilmiş evlerinden depremi hissetmezler bile tv den veya danısmanlarından ögrenirler. hemen en kaliteli takım elbise ve 100 bin liralık saatlerini takıp kuyruklarında bir ordu ekibiyle deprem bölgesine giderler. dudaklarını da büzerler halka sıcak çorba battaniye dagıtırlar sonra kızılay twweet atar 81 milyondan 10 tl ister ah memleketim ah bunları yazarken gözlerim doluyor. nazım hikmet'in dedigi gibi "SANA DÜŞMAN BANA DÜŞMAN DÜŞÜNEN İNSANA DÜŞMAN VATAN Kİ İNSANLARIN EVİDİR SEVGİLİM ONLAR VATANA DÜŞMAN"
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu şehrin en önemli meselesidir debrem konusu. Bilim adamları deprem geliyor diyor. Şehirdeki tüm konutlar incelenmeli, depreme dayanıksız olanların yıkılıp yeniden yapılması için planlar yapılmalı ve bir an önce uygulanmaya başlanmalıdır. Bu kader değildir. Kader denilerek vatandaş uyutulmamalıdır. Kader ise niçin Japonya da daha büyük depremler olduğunda kimse ölmüyor da, Türkiyede daha küçük depremlerde çok sayıda ölüm oluyor. Belediye bu konuyu bir an önce ele almalıdır. Durum çok acil ve bir dakika bile geç kalınmamalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şehit Fevzi (1 yıl önce)
    Şehit Fevzi de mutahit 6 aydır inşaatı durdurdu.secime yakın evler bitsinki buranın reklamı yapılsın ama oradan ayrıldık 50 yıllık evlere kiraya gittik neden burayı siyasiler baskı yapıp hızlandırması 450 aile şuan eski binalara taşındık.kira yardımı ödediğimiz kiranın yarısi kadar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    korkunun ecele faydası yoktur.tedbiri almak eşşeği sağlam kazığa bağlamak en doğrusudur.takdir ilahi kudretindir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet yuksel (1 yıl önce)
    Depremler en korkutucu afetlerden bir tanesi Allah düşmana bile vermesin ama şuda bir gerçekki deprem kuşagindayiz suan söyleyeceğim fikri maliyetten dolayi kimse begenmeye bilir ama söyleyeceğim mesela 5 kisilik ailenin yasayabilecegi 50 bin tane prefabrik ev monte edilse olabilecek deprem anında 250 bin kisi ayni anda kar kış yaz farketmez hemen bu evlere nakil olabilir cadirlarla battaniyelerle yemekle onla bunla uğraşılmaz hizlica yaralar sarilir kokmaz çürümez deprem riski olan her sehire nüfusun 3/1 ni karsilayacak sekilde yapilabilir maliyet elbette olacak ama diger türlü maliyet cok daha fazla normal zamanlardada evi barki olmayan insanlarada tahsis edilebilir bu tabiki benim sahsi dusuncem yanlista düşünüyor olabilirim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tek kelime düşüncen yanlış.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet yüksel (1 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Düşüncem yanlışsa doğru olanı sizin söylemeniz gerekmezmi ? düşünceniz yanlış ama doğru olanı bende bilmiyorum demiş çıkmışsın kenara :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Utanıyor, korkuyor ve hayret (1 yıl önce)
    Bu şehrin Büyükşehir belediye başkanı, ilçe başkanları ne yapıyor aklım almıyor. Belediyecilik hizmeti olmuş reklam hizmeti. Mübalağa, konser,festival, özel gün kutlamaları ve misafir ağarlama. Adam bağırıyor deprem dibimizde duyan kim? Yazan kim ?Utanan kim ? Korkan kim? Hayret. Şehir ideolojik gerekçeler ve birilerine kızgınlık ile Selahattin beye ve diğer iki zavallı ilçe belediye başkanına bırakıldı. Kocaman köye döndük. Ne belediyecilik ufku ne şehircilik ufku? Hamaset bol . Darul rıfat, güneşin altın yumurtası , destan şehir huzur şehri vs vs En büyük projesi sosyal entegrasyon diye dalga konusu olan şehrimiz. Ses yok tepki yok. Bir hemşehrimiz tüm reklamlara , festivallere, ağarlamalara bedel. Başkanlık depreme hazırlık yapmaktır. Başkanlık depremden sonra zavallı bir teyze ile poz vermek değildir. Hayret !Birilerinin insafıda kurudu.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)
    Gaybı şeksiz, şüphesiz Allah (CC) bilir lakin bu konunun uzmanlarına da kulak verilmelidir. Naci Hoca, 24 Ocak 2020 Elazığ depremini 3 ay öncesinde işaret ederek, uyarmıştı. Naci Hoca'nın ön görüsü çıkarsa ki-İnşAllah çıkmaz- olası bir depremde en büyük hasarı Malatya ve Adıyaman görecektir. Tedbir alınıp takdir Allah (CC) bırakılmalıdır. Bir de insanlar çok azdı, zıvanadan çıktı, saygı, sevgi, hoşgörü, Allah korkusu kalmadı. Her türlü çirkef, rezillik normal görülmeye başlandı. Kurban olduğum Allah yine de çok sabırlı insanlar, günah işlemeyi terk edip bir an önce tövbe edip helallik almalıdır zira afetlerin sadece bilimsel boyutu yoktur, bu afetlerin bir de manevi boyutu var. Allah (cc) cümlemizi bu tür afetlerden muhafaza buyursun. ( amin)
    %91
    %9
    Yanıtla