SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türk Milleti Kutlu Mirasınıza Sahip Çıkmaktadır"

0
Güncellendi - 2019-09-01 02:59:00
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyük Zafer'in 97. yıldönümü Malatya'da da kutlanıyor.. Kimler MESAJ Yayınladı?.

Büyük Taarruzun zaferle sonuçlanmasının 97. yıldönümünü 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenle kutlanıyor. Bu arada, bayram dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

30 AĞUSTOS KUTLAMA PROGRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla, 30 Ağustos Cuma günü Malatya’da ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapılacak.

09.00- 09.15 arası Anıta Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve Vali tarafından Anıt Şeref Defteri’nin yazılmasıyla, Atatürk Anıtı’ndaki tören son bulacak.

09.30’da Vali Aydın Baruş, makamında kutlamaları kabul edecek.

İnönü Caddesi AVM önündeki geçit töreni ise 10.15’de başlayacak. Buradaki program şöyle:

-Vali ve Beraberindeki Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanının tören birlikleri ve halkın bayramını kutlamaları,

-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

-Silahlı Kuvvetler adına konuşma,

-2 Öğrenci tarafından şiir okunması,

-Geçit Töreni.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Tarih boyunca hürriyetin, vatanseverliğin, cesaretin ve kahramanlığın timsali olan Aziz Türk Milleti’nin emperyalist işgal güçlerine karşı canıyla, kanıyla vermiş olduğu destansı mücadelenin taçlandırıldığı Büyük Zafer’in 97. Yıldönümünü ve binlerce yıllık mazisi zaferlerle dolu Kahraman Ordumuzun şan ve şeref günü olan Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın engin mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Kahraman Türk Ordusu’nun düşmana olduğu kadar imkânsızlıklara karşı da kazanmış olduğu bu eşsiz zafer, Necip Milletimizin gerek duyulduğunda vatanının ve bağımsızlığının düşmanları ile savaşmak için neleri göze alabileceğinin en nadide örneğidir.

Merhum Akif’in İstiklal Marşımızda ifade ettiği gibi, ezelden beridir hür yaşamış ve Yüce Allah’ın inayetiyle kıyamete kadar hür yaşayacak olan Şanlı Milletimiz, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayâsızca saldırılara hiçbir zaman boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Çünkü Türk Milleti, mukaddesatını namus bilen, toprağın altında kefensiz yatan şehit ceddi gibi gözleri ufukta düşman gözlerken geride bıraktığı anasını, yârini, evladını aklına getirmeyen serdengeçti bir millettir.

Malazgirt'te kendisinden beş kat büyük bir ordunun üzerine hiç tereddüt göstermeden at süren Sultan Alp Arslan’dan gemileri karadan yürütüp devasa şahi toplarıyla yıkılmaz sanılan surlarını yerle bir ederek Bizans'ı tarihin tozlu raflarına kaldıran Fatih Sultan Mehmet’e, Mohaç'ta tarihin en kısa ve en kesin zaferlerinden birini kazanan Kanuni Sultan Süleyman’dan dünyanın en güçlü devletlerini ve en güçlü ordularını Anadolu'yu karış karış gezerek hilalin gölgesinde topladığı Milletiyle birlikte zelil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e uzanan cesaret timsali Atalarımız, İsimsiz Kahramanlarımız, Aziz Şehitlerimiz, Şanlı Gazilerimiz… Emin ve müsterih olunuz ki; Aziz Türk Milleti bıraktığınız mirasın kutsiyetini bilerek azim, cesaret ve kararlılıkla kutlu mirasınıza sahip çıkmaktadır.

Bu kutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Zafer’in ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman mimarlarını, milli güvenliğimizin muhafazası ve devletimizin bekası uğruna şehadete yürüyen emniyet ve güvenlik güçlerimizi, ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi, saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyor, Kahraman Ordumuza ve Emniyet Teşkilatımıza muvaffakiyet ve muzafferiyetler diliyor, Şehit Ailelerimize, Şanlı Gazilerimize ve ailelerine, Malatya’mızın muhterem halkına ve Aziz Milletimize Cenab-ı Allah’tan sağlık, esenlik ve huzur dolu günler niyaz ediyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günümüz kutlu olsun."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

Tüfenkci yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"30 Ağustos 1922’de aziz milletimiz her türlü yokluk ve yoksunluğa rağmen azim ve inancıyla Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır. 97. yıl dönümünü kutladığımız sonuçları ile tarihe yön veren ve bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, hepimiz için iftihar vesilesidir.

Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını açan ecdadımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir. Tarihimizi süsleyen şanlı zaferlerimiz, milletin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğinin, vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağının ispatıdır. Geçmişte sayısız örnekte olduğu gibi vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunlara karşı milletimizin göstermiş olduğu mücadele ve irade bizi geleceğe taşıyacak en büyük güvencemizdir.

Ecdadımızın tüm dünyada benzeri görülmemiş fedakarlıklarla koruduğu vatanımızı, aynı gurur ve şanla geleceğe taşımak, her alanda büyütmek ve güçlendirmek en asli görevimizdir. Tarihimizden aldığımız güçle, aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu emsalsiz zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, inançla zafere yürüyen tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ediyorum. "

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AKÖznur Çalık, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Çalık mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu'yu vatan kılmak uğruna şimdiye kadar verilen bedeller ve mazimizden aldığımız güç, milletimizin azim ve inancı Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir. 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta taçlanan istiklal ve istikbal mücadelesi bugünün Türkiye'sinin yeşermesinde atılan tohumdur.

26 Ağustos, nice zaferlerin takvimlerde yer edindiği bir tarihtir. 946 yıl önce Sultan Alparslan, Anadolu'nun kapılarını Türkler'e açmış, Anadolu topraklarını nasıl vatan kılmışsa, 95 yıl önce de aziz milletimiz bu kutsal toprakları canı pahasına müdafaa etmekten kat'iyen kendini esirgememiştir.

30 Ağustos, ‘Nasıl millet olunur, vatan, sancak için göğüsler nasıl siper edilir?' suallerine en güzel cevap teşkil etmektedir. Öyle ki Büyük Taarruz, aziz milletimizin bağımsızlığı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağının, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğinin en somut göstergesi olmuştur. Bu zaferle ortaya çıkan sonuç, Anadolu topraklarının ilelebet milletimizde kalacağının nihai ispatıdır.

2023 hedefimize; liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile emin adımlarla ilerlediğimiz şu günlerde, 2053 ve 2071 hedeflerine giden yolda milletimizin göstereceği mücadeleye inancım sonsuzdur. Tarihin birçok kez akışını değiştiren milletimiz, 1071'de, 1453'te, 18 Mart'ta, 30 Ağustos'ta, 15 Temmuz'da olduğu gibi yine tarihe bir not düşmekten asla geri kalmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; zaferlerle dolu ağustos ayının daima zaferlerle anılmasını yüce Mevla'dan niyaz ediyor, Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, şanlı Türk ordusunun daima muzaffer ve muvaffak olmasını temenni ediyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümünü, millet olarak hep birlikte kenetlenerek kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız.

Asırlardır hür yaşayan Milletimizin bağımsızlığına göz dikenlere karşı yoksulluklara rağmen azimle, inançla, birlik ve beraberlik içinde yekvücut olarak toprağını nasıl müdafaa edeceğinin canlı bir örneğidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile aziz Milletimiz vatan topraklarının asla işgal edilmeyeceğini, ezanların asla dindirilemeyeceğini, bayrağın göklerden asla indirilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu onurlu tarihi bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi , kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin, hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun , 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

Bağımsızlığımızın simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük için Kurtuluş Savaşı’nda canını feda eden tüm silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi:

“Birlik ve beraberlik içerisinde bundan 97 yıl önce yazılan bu zafer, Türk Milleti’nin en ağır şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalist işgalci güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın 26 Ağustos 1922’de işgalcilere karşı verilen kararlı ve inançlı mücadele, 30 Ağustos’ta zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustosta yenilen işgal kuvvetlerinin ülkemiz ile ilgili karanlık emelleri o tarihlerde olduğu gibi günümüzde de hala devam etmektedir.

Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık inancıyla verdiği mücadele tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan büyük ve emsalsiz zaferlerden biridir. Yurdun dört bir yanından Ulusal Kurtuluş mücadelesine katılarak canını ortaya koyan kahramanlarımızı minnetle anmak, onların kazandığı bağımsızlığı korumak hepimizin olduğu gibi gelecek nesillerinde görevidir.

Ülkemizi ilerleyişinden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini hüsrana uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı heyecanla sürecektir.

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Türk milleti, en olumsuz şartlarda, dönemin en zor koşullarında bile 30 Ağustos Zaferi gibi nice destanlar yazma özüne ve gücüne sahiptir” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un 30 Ağustos Zaferinin 97. yıl dönümünü mesajı şöyle:

“Milletimizin tarihe altın harflerle yazdığı 30 Ağustos Zaferinin 97. Yıldönümünü büyük coşku ve gururla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi; Türk Ordusunun Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’dan erine kadar milletimizin dünyada bir benzeri daha görülmeyecek fedakarlıklarının ve kahramanlıklarının adıdır.

30 Ağustos Zaferi; Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğine kastedildiğinde ve kutsal değerlerine el uzatıldığında gösterdiği hareket tarzının görünmesi bakımından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle bütün dünya bugün de şunu unutmamalı; Türk milleti, en olumsuz şartlarda, dönemin en zor koşullarında bile 30 Ağustos Zaferi gibi nice destanlar yazma özüne ve gücüne sahiptir.

97 yıl sonra bugün de aynı inanç ve azim; milletimiz için yol gösterici, öğretici ve aydınlatıcı olmaya, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için rehber olmaya sonsuza kadar devam edecektir. Büyük zaferin yıldönümünde, başta zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi; rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Malatya Baro Başkanı Avukat Enver Han’da yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla başlayan büyük taarruz 30 Ağustos’ta büyük bir zafere dönüşmüştür.

Ülkemiz topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyen, imkansızlıklar içinde bile Milli Mücadeleye giren Milletimiz, tarihe bu zaferini de altın harflerle yazdırmıştır. Yüce Milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu azim ve kararlılıkla tüm dünyaya göstermiştir. Her 30 Ağustos’ta büyük zaferimizin coşkusunu daha yürekten, daha gururla yaşıyoruz. Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze içten ve dıştan kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesareti ve mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaklarını, Ulusumuzun buna asla izin vermeyeceğini çok iyi bilmelidir.Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi düşmanlarımız ‘Geldikleri gibi gidecektir’.Bu duygu ve düşüncelerle,Yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, ülkemiz uğruna canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet , saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarihimize altın harflerle yazılan, milletimizin hürriyetine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne büyük önem verdiğini tüm dünyaya bir kez daha gösteren Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97.Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Başkan Çınar, “30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle hep birlikte bir direniş gösterdiği kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Milletimiz hiçbir tehdide karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bizlere bu büyük zaferi yaşatan tüm kahramanları, şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum. “dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Güder, “Türkiye Cumhuriyeti, 1071’de Malazgirt Zaferi ile atılan sağlam temeller üzerine, 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz sonrası vatan haline gelmiştir” dedi.

26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mesajında “Ecdadımızın Sultan Arparslan’ın öncülüğünde 1071’de kazandığı Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu’nun kapısı yüce milletimize açılmış, bu açılan kapı ile birlikte adalet, merhamet ve barışın timsali olan bir medeniyetin temelleri atılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos’ta eşi ve benzeri görülmemiş Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması sonrası Türkiye Cumhuriyeti vatan haline gelmiştir. Aziz milletimizin 1071’de başlattığı kutlu yürüyüş, Büyük Taarruzla taçlanırken, “Ya İstiklal, Ya İzmihlal” tercihi ile baş başa kalan bir milletin, bağımsızlık, hürriyet ve onuru için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sultan Alparslan’ın “Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun. Ben nefsimi Allah’a adadım. Benim için şehadet de, muzaffer olmak da bir saadettir. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir” sözleri ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz Türkler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz” sözlerinde dikkat çekilen nokta, hürriyetine, bağımsızlığına ve zafere inanmışlığın en güzel ifadeleridir. Türkiye Cumhuriyeti, Malazgirt’te atılan o sağlam temeller üzerine kurulmuş, bugün gücüne güç katarak, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yerini almıştır. Zaman ve komutanlar farklı olsa da, düşman karşısında akan kan aynı kandır. Son yıllarda başta 15 Temmuz hain darbe girişimi ve kalkışma başta olmak üzere ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma adına gösterdiği kararlılık, takdire şayandır. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, yüce milletimizin Zafer Haftası’nı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Avşar'ın mesajı şöyle:

"30 Ağustos ülkemizi bölüp parçalamak isteyen emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiği; yan yana, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı gündür. Türk Milleti şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca göstermiştir. Birçok kahramanımız canı pahasına düşmanla savaşıp bağımsızlık ve özgürlük için kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Kurtuluş Savaşı sırasında ortaya koydukları destansı mücadele örneğiyle topraklarımızı savunmuş, tarihimize şanlı bir direniş sayfası eklemişlerdir. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve Memleketimizi, Atatürk'ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, kahramanca yurdunu savunan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum. Şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesi dileğiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Anadolu’nun Türk-İslam yurdu olarak kalmasında en önemli rollerden birisini de 30 Ağustos Zaferi ve o zaferi kazanan kadrolar oynamıştır.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan MESOB Başkanı Şevket Keskin şu ifadeleri kaydetti:

“30 Ağustos Zafer Bayramı, Anadolu’nun tarihi açısında bir dönüm noktasıdır. Anadolu’nun Türk-İslam yurdu olarak kalmasında en önemli rollerden birisini de 30 Ağustos Zaferi o zaferi kazanan kadrolar oynamıştır. Türk milletinin imandan saydığı vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu açıkça bütün dünyaya meydan okuyarak tarihe altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zaferinde ortaya koymuştur. Bugün ve yarın bizlere çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Çok dikkatli olmak durumundayız. Şu durum hiç bir zaman unutulmasın; başta Amerika ve batı ülkeleri olmak üzere FETÖ denen alçak terör örgütüne nasıl darbe girişimi yaptırıldıysa, mutlaka ikinci ve üçüncü alternatif cemaat ve dini grupları zamanı geldiğinde milletin üzerine göndermek için hazır kıta bekletiyorlardır. Kutsal değerlerimiz üzerinden milletimizin ve ülkemizin sömürülmesine müsaade edilmemeli. Devletin sırtından geçinerek vakıf ruhunu bu topraklarda öldürerek büyük zararlar veren vakıf ağalığına son verilmeli. Esnaf ve sanatkar camiası olarak başta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile 30 Ağustos Zaferinin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını, tüm şehitleri ve gazileri minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Başkan Özcan, mesajında şunları kaydetti:

“Bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde büyük fedakârlıklarla yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, işgal ve esarete asla boyun eğmemiş asil bir millettir. Bu uğurda vatanına ve bayrağına göz diken düşmana karşı ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla canı pahasına ülkesine sahip çıkmıştır. Bugün bizler de ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara ve kurulan tuzaklara karşı bir ve uyanık olmak; bütün yokluklara ve zorluklara rağmen kazanılan bu eşsiz zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimize, sahip çıkmak ve cennet ülkemizi her alanda daha da yukarıya taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan umut dolu süreç, 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi ile taçlandırılmıştır.

Yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur.

Atatürk, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zaferi'nin önemini, "Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir âbidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur." sözüyle dile getirmiştir.

30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusunun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.

Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır.

Başkanlık sistemi adı altında karşımıza çıkarılan tek adam rejimi, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını açık biçimde hedef almaktadır. Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmek istenmektedir.

Emperyalizme karşı verilen çetin mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık bilinciyle hareket ederek içinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düştüğünü asla unutmamalıyız.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her şeye rağmen sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Güngör şu mesajı yayınladı:

"Türk tarihi açısından 97 yıl önce ,dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak ,bağımsızlık ateşini Büyük Taarruz’u başlatarak yaktı.30 Ağustos’un Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin,mili birlik ve beraberlik ruhu için de canları pahasına ,özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza kadar sönmemek üzere yakıldığı bir zaferdir.30 Ağustos zaferiyle ülkemizi parçalamak isteyenlere ,asırlardır hüküm sürdüğümüz bu topraklar üzerinde hain planlar yapanlara büyük bir ders olmuştur. Türk milleti bu zaferle ,aradan geçen 97 yıllık sürede ekonomik yönden güçlenmek ,demokrasiyi geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürecektir.

Bu vesile ile ,başta büyük zaferin mimari ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bayrak uğruna şehit ve gazi olmuş bütün vatan evlatlarını rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Duyar

"Yüce Türk Milleti’nin verdiği onur ve büyük bir mücadele neticesinde, zaferle sonuçlanan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Tarihe altın harflerle yazılan, Yüce Türk Milleti’nin azim ve kararlılığının tüm Dünya Uluslarına ilan edildiği bu anlamlı zaferin 97. yıldönümünde, Büyük Önderimiz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve silah arkadaşlarıyla; vatanı, milleti ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, Allah’ tan rahmet diliyorum.

Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalmaya ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolunun milletçe kenetlenmekten geçtiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.

Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat donanımlı bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile milletimiz birlik, beraberliğinden, hürriyet ve istiklal sevdasından en zor koşullarda dahi vaz geçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır. Haykırmaya da devam edecektir.

Bu vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, en içten dileklerimle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık

"Türk milleti için Ağustos ayı, bir kahramanlık ve zaferdir ayıdır. Sultan Alparslan’a, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Ovası'nda Anadolu’nun kapısına daimi anahtarı astıran o asil ruh, 26 Ağustos 1922’de toplar birbiri ardına ateşlenirken Atatürk’ün gözbebeklerinde gururla taarruzu takip ediyordu... Yaveri ve koruması Yarb. Muzaffer Kılıç O’nun yanındaydı ve taarruzun ilk topu ateşlendiğinde Atatürk’ün ağzından fısıltı halinde dökülen şu cümlelere şahitlik ediyordu;

YA RABBİ!

Sen TÜRK Ordusu’nu muzaffer eyle!

TÜRKLÜK’ün ve MÜSLÜMANLIK’ın düşman ayakları altında, esaret zincirinde kalmasına müsaade etme...!”

Alemlerin Rabbi, İslâm’ın Sancaktarı bu yüce milletin büyük komutanının duasını kabul buyuyordu ve 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve nice isimsiz kahraman şehitlerimiz de, kazandıkları büyük zaferle Anadolu’nun esareti kabullenmeyeceğini ve ilelebet TÜRK YURDU olarak kalacağını dünyaya duyuruyor, mevzuu VATAN olduğunda; bağımsızlık, ezan ve bayrak sevgisinin neler yaptırabileceğini dosta düşmana gösteriyorlardı...

Çanakkale’de olduğu gibi, genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle, ülkemizin dört bir yanından topyekün verilen mücadele sonunda kazanılan bu büyük zafer, birlik ve beraberliğimizin de sembolüdür.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97’inci yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, hasret ve dualarla yâd ediyor, aziz TÜRK Milleti’ne selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ne Mutlu TÜRK’üm diyene!”"

Milli Beka Hareketi Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün

"“Şanlı tarihimizin değerli anlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 97’inci yıl dönümünü, milletçe idrak etmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Tarihi, üstün başarılarla dolu Türk Milletinin övünç abidesi olan 30 Ağustos Zafer’ i, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır.

Şüphesiz ki bu büyük zafer, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir ki; Türk milleti, vatanı ve milletinin varlığı ve birliği söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun, düşüncesizce canını seve seve verebilmektedir.

Bu aziz milletin her bireyi; Türk’ün onuru, bağımsızlığı, kutsal toprakları, şanlı bayrağı, vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü ve huzuru uğrunda, bütün varlığını feda edebilecek yüksek bir karaktere sahiptir.

30 Ağustos zaferimizin 97. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halkımıza ve devrimle kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin ordusu TSK mensuplarımıza ‘kutlu olsun’ dileklerimizi iletiyor ve ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz ifadelerine yer verdi. Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Militarist Bir Genç (5 yıl önce)
    Ahh o eski günler. On , on beş yıl öncesine kadar milli bayramlar inönü stadyumunda kutlanırdı sonra kaldırıldı aynı zamanda inönü stadyumuda yıkıldı. Eski 30 Ağustoslarda TRT de Atatürk Kültür Merkezinde yapılan geçit töreni vardı ayrıca o da artık yok. Milliyetçe benliğimizi güzel adetlerimizi kaybediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Olsun 15 Temmuz Demokrasi Bayramı var.
    0
    0
    Yanıtla