SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehir 2 Günde 257 Bin Ekmek Dağıttı'

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:29:47
'Büyükşehir 2 Günde 257 Bin Ekmek Dağıttı'
A- A+ PAYLAŞ

Corana virüsü salgını nedeniyle getirilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası Malatya Büyükşehir Belediyesi, cadde cadde, sokak sokak ekmek dağıtımı yaptı.

İçişleri Bakanlığınca corana virüsle mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, MEGSAŞ tarafından üretilen ekmeği dağıtıyor.

Bir günde 127 bin ekmek dağıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ile MEGSAŞ’a bağlı ekipler araçlarla cadde cadde, sokak sokak gezip ekmek ihtiyacı olan hanelere ücreti karşılığında dağıtım yapıyor. Ekmeğin normal fiyatında da indirime giden MEGSAŞ bu zor günlerde ekmeğe 60 kuruşluk indirim yaparak 50 kuruşa dağıtıyor.

MEGSAŞ, Malatyalıların ekmek ihtiyacını karşılayabilmek için 24 saat üretim yapıyor. Yasağın ilk günü 127 bin ekmek dağıtan Büyükşehir Belediyesi, yasağın ikinci gününde de 130 bin ekmek dağıttı.

Vatandaşlarımız için ekmeği 50 kuruş yaptık

Sokağa çıkma yasağı, ekmek üretimi ve dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi’nin sahada canla başla çalıştığını söyledi.

Malatyalıların salgının ilk başladığı andan itibaren uyarılara dikkate aldığını vurgulayan Başkan Gürkan, “Salgının yayılmasını önleme amacıyla birçok yeni uygulama ve kararlar alınıyor. Sokağa çıkma yasağı da bunlardan biri. Bu kararların tek amacı insanlarımızın sağlığını korumak. Endişe edecek ve korkulacak bir durum yok. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacının yanında acil ihtiyaçlarını da karşılamak için 24 saat aralıksız çalışıyoruz. MEGSAŞ şirketimiz geceli-gündüzlü üretim yapıyor. Ekiplerimiz cadde cadde, sokak sokak gezerek hanelerimize ekmekleri ulaştırıyorlar. Ekmek fiyatımızda da indirime gittik. Daha önceden 1 lira 10 kuruştan sattığımız ekmeği 60 kuruşluk bir indirim yaparak 50 kuruş yaptık. Sokağa çıkma yasağı devam ettiği sürecede bu hizmetimiz hep sürecek. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın her noktasında çalışıyor, çalışmaya da devam edecek” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    ekmeği dağıttı yazınca sanki hayrına dağıtmış gibi bir anlam çıkıyor, sattı diye yazarsanız daha doğrü olur. milletinde 50 kuruş gibi bir talebi yoktu, yeterki ekmek gelsin normal fiyata herkes razi. cumartesi çukurdereye gelmedi yazmıstim, pazar günü geldiler haklarınıda yemeyeyim. pide fırınları açık olsaydı böyle karmaşa çıkmazdı. her mahallede 3-4 tane pide fırını var. neden sadece belediyenin tekeline kalıyor. bu hafta il kurulunun bunu düşünmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (4 yıl önce)
    Çöşnük Tepe Towers; telefon ettik nerdeyse alay ettiler. Ne ekmek geldi ne bişey. İdare edin bişey olmaz vs gibi alaycı ifadeler. Evet bizde ölmedik iki gün ama evde 15 aylık ikiz bebeklerimiz var, süt lazımdı yine sağolsun komşulardan temin ettik. Selahatin gürkan yine aıp tutmuş ama artık yemiyor bu vatandaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (4 yıl önce)
    dilek tarafınada uğrayan olmadı 2 gün.yalandan bir iki yerde ekmek dağıtmış onunda fotorafını çekmişler yorumlara bakılırsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Parasınnan ekmek satılar birde sanki bedavaymış gibi haber yaptılar asli görevlerini unutup bunu reklam yapar gibi lanse ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • beyfendi (4 yıl önce)
    belediye emeksiz,hasanbey ismetpaşa cad. uğramadı bile
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (4 yıl önce)
    yeşilyurt gedik mah ve merkeze dağıtıldımıyeşilyurt polisinden Allah razı olsun tlf ettim 15 dakikada ekmeğimi getirdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Esra (4 yıl önce)
    Valla bostanbaşı da sipariş verdik kimse bize ekmek getirmedi bu tarafa belediye gelmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sap döner (4 yıl önce)
    Toki bölgesinde neden bu uygulama yok burdaki oylar MAYA tutmamış sanırım yada birileri burdaki oy potansiyelini yabana atıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalaka44 (4 yıl önce)
    Hangi mahallelere dağıttığını yazar mısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    2 gündür evdeyim HANIMIN ÇİFTLİĞİ nde ekmek getireni görmedim ALLAHTAN 2gun sokağa çıkma yasağı vardı 1 ay olsa bizim belediye bizi öldürür
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Sivas cd uçbağlar mh goremdik sanirim buradakilre hngi gozle bakldysaa .
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (4 yıl önce)
    Millete Hizmet edenlerin Emeğine ve ellerine sağlık. Biz bize yeteriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Malatya platformu denen arkadaş, okuman yazman varsa bakta gör.Milleti olmayan kıt aklın ile töhmet altında bırakıyordun.
    0
    0
    Yanıtla