SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve MOTAŞ İşçileri İçin Toplu Sözleşme

Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve MOTAŞ İşçileri İçin Toplu Sözleşme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve MOTAŞ bünyesinde KHK kapsamında çalışmakta olan personellerin Birleştirilmiş Sosyal Yardımları yüzde 100 artırılırken, yıllık 32 yevmiye olan ikramiyeleri 40 yevmiyeye yükseltildi. Ayrıca diğer ücret ve sosyal haklarına da yüzde 70 zam yapıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan maaş zammı sözleşmesi ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yaptıkları zammın hayırlı olmasını diledi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak amacıyla şimdiye kadar olduğu gibi şimdide azami titizliği gösterdik. Dün nasıl işçinin alın teri kurumadan mesai arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını koruyup, maaşlarını günü geldiğinde yatırdıysak, bugünde aynı durumdayız. Biz Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, şu anda Türkiye’nin en güçlü belediyesiyiz. SSK’ya, maliyeye beş kuruş borcumuz yoktur.  Diğer belediyelerde personel giderleri yüzde 100’e ulaşırken, bizim belediyemizde verdiğimiz zam ile birlikte bütçeye oranla yüzde 18’dir. Bu da Türkiye’de birincidir. Hedefimiz her zaman birincilikti. Yatırımlarda, sosyal ve kültürel hizmetlerde hep önde olarak personellerimizle birlikte başarı ve hizmet destanını yazdık. Çalışan arkadaşlarımızı da hiçbir dönemde mağdur etmedik. Bu dönemde de mağdur etmiyoruz. Diğer Ücret ve Sosyal Haklara yüzde 70 zam yaparken, yıllık 32 yevmiye olarak verilen ikramiyeyi de 40 yevmiyeye çıkardık. Ayrıca personellerimizin Birleştirilmiş sosyal yardımlarına da yüzde 100 oranında zam yaptık. Yaptığımız zammın personellerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, “Ben de Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminden bugüne kadar işçisini, çalışanını, emekçisini hiçbir zaman muhannete muhtaç etmedi. Bizim için asıl olan gününde maaşımızı almak, ikramiyemizi almak, iş yerinde birlik, beraberlik içerisinde hep birlikte çalışmak. Başkanımızın liderliğinde biz bu durumu yıllarca burada yaşadık. Toplu iş sözleşme zammımızı biz zaten ortalama almıştık ama ona ilaveten yine her zamanki gibi başkanım merhametli davrandı ve enflasyona ezdirmemek için bir zam daha vererek, yüzde 70’e, ikramiyelerimize 8 gün, birleştirilmiş sosyal yardımlarımıza yüzde 100 zam yaptı. Yine bizi enflasyona ezdirmedi. Yine bizi muhannete muhtaç etmedi. Başkanım emekçiler adına sizlere teşekkür ediyoruz. Malatya’ya yaptığınız hizmetler dillere destan. Gerçekten söylediklerinizi yıllardan beri bizler de sosyal ortak olarak, Hak-İş olarak geliyoruz her yerde de anlatıyoruz. Cenab-ı Allah sizlerden razı olsun, ödeme gücü versin. Malatya’ya gece gündüz hizmet eden bu işçileri yine yok saymadınız, yine yakışanı yaptınız” dedi. 

Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Sengir, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışanların arkasında oldu enflasyona ezdirmedi. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Mart (3 ay önce)
    Gider ayak kıyak yaptı aday gösterilse yapacakmıydı hepsi bildiğini okuyor resmî kurum ve belediyeler de çok boş çalışan var herkes hesabını bir gün verecek ondan sonra ekonomi kötü bari gitmeden el altından biraz daha adam alın herseyiniz gizli saklı veballl
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Battal (3 ay önce)
    Ya esenlik ya Belsos onlar senin şirketin değil mi...Aynı iş yerinde aynı iş ve daha fazla çalışmalarına rağmen belediye kendi şirket personeline asgari ücret veriyor .Kadrolu ortaokul mezunu khk lı personel üniversite mezunu mühendis belediye şirket peronelinden 5000 lira fazla maaş alıyor...Zam yapılınca halkımız belediye calışanlarinin tamamına yapıldığını sanıyor..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ali Koç (3 ay önce)
    Malatya halkına bakıyorum birbirini istemez çekemez,esnafına bakıyorum 1 ken 5 der,ev sahibine bakıyorum 5 ken 20 der,birisi ekmek yemesin diye hemen karlısına aynı iş yerini açar,depremde cenazemiz yerdeyken davullu zurnalı oyun oynanır....daha neler var neler yorumlara bakıyorum çok üzülüyorum çok malatya halkı bu olamaz...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Avşar bey (3 ay önce)
    Şimdi bunlar zam yaptık diyorlar.sendika her zamanki gibi etkisiz. başkan ne verirse biz aldık diyorlar.her iki taraf iktidarı temsil ettiklerinden çokta karşı karşıya gelmezler.Arastirin Türkiye genelinde hangi belediye ne kadar zam vermiş yüzde 100 altında zam yok.khk geçişinde herkes 52 yevmiye alırken bunlar son zamlarla zorla 40 yevmiyeye ulaştı.battalgazi ve Yeşilyurt belediyesi 27 bin promosyon alırken büyükşehir 12 TL aldı.simdi soruyorum bu zam mi geciken haklar mı karar sizin. Deprem bu personelin sırtında geçti depremzede oldukları halde ailesini bırakıp gelip canla başla yatacak yiyecek olmadan günlerce çalıştılar.gurkan ilk depremde Malatya'da bile değildi ikinci depremde geldi ama personel sahadaydi.personele her zamanki gibi Gürkan başkan üvey evlat muamelesi yaptı.gecen beş yılda personelin çok ahını aldı.cok bankamatik memuru aldı inşallah Sami bey bu süreci daha iyi yönetecek eminim. Personelin çok ahını aldılar ve sonuç buraya geldi. Adamlar adam edemedi adamı...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tolgi (3 ay önce)
    Motaş sadece torpillilere maaş bağlamak için açılmış bir şirket başka hiçbir vasfı yok. Ulaşım yok çalışma yok koordinasyon yok. Sadece torpillilere maaş öder
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Başefendi (3 ay önce)
    Bu sendikaların ne işe yaradığını bir türlü çözemedim. Çalışandan birer yevmiye kesiliyor bu sendikalar için. Bu paraları ülke genelinde toplayınca korkunç rakamlar çıkıyor. Bu paraları kim yiyor, nerelere harcanıyor. Yani bu sendikalar olmayıp da belediye direkt bu zamları verse ne kaybedilir anlamış değilim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aziz (3 ay önce)
    Aha buraya yazıyorum bu millet selahattin gürkanı arayacak...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (3 ay önce)
    İzmir’den gelen müteahhit arkadaşımla 3 gün süren keşif gezimizin sonucunu arkadaşımın cümlelerinden aktarıyorum; Ulaşım neden aksak? Marketler neden bu kadar pahalı? Yemek yiyecek mekân yok, olan da neden bu kadar pahalı? “Deprem yerde değil zihinlerde olmuş” dedi, çekti gitti.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakko (3 ay önce)
    Bu para orda hakkı ile çalışan insanlar için az. Çok az. Ama torpille giren boş boş gezen ne iş yaptığı belli olmayan adamlara da haram zıkkım olsun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (3 ay önce)Hakko isimli kullanıcı yorumuna
    ikinci cümle için Amin. Akraba kadrosu yerin dibine girsin. Belediyenin önünde geziyor, banaa rastlamış abi canım sıkılıyor diyor, seninle çarşıya doğru geleyim biraz zaman geçsin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)Hakko isimli kullanıcı yorumuna
    Allah aşkına belediye ye torpilsiz giren kaç kişi var ve kaç kişi ise yarıyor o kurumda 20 bin çalışani varsa yüzde 80 i yatarak kazanıyor Selahattin başkan i sevmem ama o yatanlari az da olsa çalıştırdı gelecek olandan da gidenler dende bin kat daha dürüst yönetti
    %75
    %25
    Yanıtla
  • vatandaş (3 ay önce)Hakko isimli kullanıcı yorumuna
    Maskide vatandaşa bir cevap vermeye bile tenezzül etmeyen boş beleş yüzlerce insan var
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Müteahhit (3 ay önce)
    belediyeler kadro gelecek ayağına piyasada işten anlayan kaç kişi varsa belediye şirketine alıp asgari ücretle çalıştırıyor. 2005 de giren akrabam var ekskavatör kullanıyor dışarıda adam 45 bin liraya çalışıyor o hala kadro gelecek diye bekliyor :)
    %83
    %17
    Yanıtla
  • malatian (3 ay önce)
    malatya'da geçim hiç de ucuz değil. Belki ülke ortalamasının üstünde bi pahalılık var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Personel (3 ay önce)
    Yorumlara bakıyorum da.. içi bizi yakıyor dışı eli yakıyor... Ben 9 yıldır çalışıyorum ilçe belediyeler de dahil neredeyse tüm belediye çalışanları ek iş yapıyor. Sabah sokağı süpüren adam mesaiden sonra el araba üstünde maydanoz satıyor.. En düşük kira olmuş 10 lira ama istiyorlar ki belediye çalışanı 5 lira alsın. Niye abi niye? Bu adamların çağası yok mu? Eve ekmek götürmesin mi bu adam? Ama sizin gözünüzde bunlar torpille girdi hepsi yatarak para kazanıyor sanıyorsunuz. bunu bir de seferi yetiştirmek için yemek yiyemiyen lavaboya gidemeyen namazını kılamayan motaş şoförüne sormak lazım. Beline kadar kanalizasyon pisliğine girip çalışmak zorunda olan maski personeline sormak lazım. Geçen dayının biri şikayet ediyor su patladı maski 4 gün sonra geldi kaldırımı bozdular 20 gündür arıyorum battalgazi gelip yapmıyor diyor. Yaw dayıcım hastaneden canın için randevu alacaksın bazı bölümler bir yıl sonraya randevu veriyor. Yani kaldırım mı çok acil gelip yaparlar elbet sanki bi senin kapında ki kaldırım bozuk dedim. Neyse konu dağıldı Allah a emanet.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Birol (3 ay önce)
    Şahlanan eşek sırt üstü düşer
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Fatih (3 ay önce)
    Son bir haftada 3 daire başkanı 1 Genel Sekreter Yardımcısı atamıştı. Bugün de 2 Daire Başkanını görevden aldı onların yerine 2 şube müdürünü Daire Başkanı olarak atadı. Sonra bugünkü atamaları iptal etti. Ayıptır ayıp. Gider ayak yangından mal mı kaçırıyorsunuz. Allah'tan korkun, kuldan utanın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan (3 ay önce)
    Yüzde 70 neden emekliye yüzde 50 yapıldı ?
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Emekliye %50 yi Selahattin Gürkan mı verdi kardeş?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Memleket Sevdalısı (3 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yüzde yetmiş olmasının nedeni, Emeklilere yıl içerisinde iki defa zam yapılıyor, belediyelerde memur dışı çalışanlar yılda bir defa zam alıyor.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Yani ne kadar olmuş ki işçilerin aylığı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • En düşük 25 civarı (yol yemek dahil) yani asgari ücret.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • En düşük maaş 28900 oldu sen hangi ülkede yaşıyosun bilmiyosan sor öğren
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Asgari ücret 17002 tl şükretsinler
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Öyle değil (3 ay önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Sendikanın attığı mesajda en düşük 28.900 TL . Buna SGK dahil değil. O dahil 35 bin. Temizlikte park bahçed çalışanlar. Diğer 2.,3,4 vd gruplarda rakamları siz hesap edin. Ayrıca 40 yevmiye ikramiye . Yani var oğlu var. Malatya’ya hizmete para yok. Personel gideri belediye bütçesinin %70 ini aşmış. Zaruri giderler, ısınma ,elektrik vb ile özellikle yakıt, bu dönem daha çok alınan kiralık araçlarda düşününce yatırım ve hizmeti unut Malatya. Gürkan sadece 5 yıl Malatya’yı mahvetmedi giderek ayak 5 yıl daha mahvetme derdinde.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Kardeş bilmeden konuşma 3000 de market yardımı en düşük 28900 denk geliyor. Asgari ücret 17000 lira değil mi. Karala da nasıl karalarsan karala
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Arkadaşlar 25 -28 fark etmiyor maaş düşük mü düşük? Kanalizasyon da çalışan sahada çalışan adam için bu maaş düşük. 3 sene boyunca bu adamlar %4 zam aldılar. Yani belediyede çalışan insanlar şeytan değil arkadaşlar inanın bir çoğu düzgün insan. Asıl mesele çok çok fazla personelin olması. Görmüşsünüzdür geçen hafta bile birsürü insan aldılar ve inanın bir çoğu sadece zaman geçsin diye takılmaya geliyor. Yani deprem bölgesi kiralar ortada 28.900 diye hava atıyorsunuz da , sizce iyi bir rakam mı? Neyse selametle
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Selo babasının malı ya gider ayak dağıtıyor Allah bildiği gibi yapsın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ne dağıtıyor ne verdi ki Türkiye de en düşük maaş veren belediye burası bunu biliyor musunuz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hayırdır kardeş sen belediyeye giremedin heralde
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Evet çok uğraştım dayım yoktu kardeş belediyeye giremedim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kardeş mesele belediyeye girip girmemek değil neden bir hafta önce bu zam yapılmadı mesele şu ki selo efendi giderek bunu neden yaptı bırakaydı gelen başkan belediyenin imkanları dahilinde isterse %200 zam yapaydı ilk geldiğinde çalışanların sosyal yardımlarını kesen selo bu gün bu zammı yapıyorsa bu tamamen gayri ahlakidir.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sözleşme bitti mecbur bu ay zam yapılacaktı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kopral (3 ay önce)
    Adam giderayak herşeyi mahvetmek ve şirin gözükmek için yapmayacağı yok.hesabı bağımsız aday olmak.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Yazık Malatyaya (3 ay önce)
    5 yıldır vermediğini bir anda %70 ve %100 vermek nedir? Malatya’ya yapılacak yatırımı gider ayak kendisinden sonra gelecek adamı tıkamak için işçiye vermek. Zaten belediyeyi devraldığında belediye, maski ve şirketler dahil 3000 civarı eleman işe aldı. İnsan Allahtan korkar kuldan utanır. Şimdi 400 personel alacakmış. 400 personelin Belediyeye yıllık maliyeti asgari ücretten bile (dahil) 1 milyar 200 milyon. Yani hizmete yatırıma ayrılması gereken 6 milyar parayı çöp etmek. Eğer yeni gelen başkan hangi partiden olursa olsun ak parti dahil 5 yıl önceki personel sayısı ile şimdiki personel sayısını, borç miktarını ve araç sayılarını açıklamazsa ne adil başkan olur ne cesur başkan. Malatya’ya sahipsiz olmadığı gösterilmeli.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yeni gelecek başkan, ayakları yere basan bir ekonomik model uygulamalı. Belediye üstten alta kadar fedakarlık yapıp maaşlarının bir kısmından feragat etmeli .Bence sami başkan gerekeni yapacak uçuk kaçık şeylere dur diyecektir
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Sen neyin ne oldugunu biliyormusun bu şekilde konusuyorsun sen evli olup cocugun olsa kirada otursan sen feragat edermiydin tabi belediye de calısan sen degilsn git yolda gördüğün bir belediye calısanına sor ne alıyormus diye burda da bilmişlik yapma tanıdığım var belediyede calısan yapılan zam eski asgari 11.400 ücret üzerinden yemek parası yol parasını cıkar ne kalıyormuş diye sor hı bu yapılan zam da söyleymis eski asgari ücret üzerinden yemek parasına yol parasına %100 vermis aldığı para para degil anlıyacagın belediye baskanı diğer belediyelere göre işciye verdiği zam cok zayıf belkide söylediklerime inanmıycaksın inanmıyorsan da belediye çalışanı gördüğün yerde sor ne olmus maaşından ne fark etmis diye bilip bilmeden her yoruma sazan gibi atlama
    %89
    %11
    Yanıtla
  • normalde yevmiyelere %100 zam olacaktı neden %70 e cekilde hele bi sor bakalım. Kim başkan ile görüşüp 70 e çektirdi :))) bilmeden konuşuyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Peki sana sorayım sen cevap ver bilmiyorum senden öğreneyim %100 den %70 e kim çektirdi ? Gecen seferki zam da eski asgari ücret üzerinden yapıldı hesaplasana %100 verseydi diğer belediyelere göre yine altta kalıyordu yapmayın gözünüzü seveyim iş çıkaran o belediye işçisi arabamızla gectigimiz asfaltı o işçiler yapıyor o kaldırımlar aynı sekilde hic mi görmüyosunuz işçinin halini yemek parasını çıkar yol parasını çıkar bu İşci ne yiyecek ailesine cocuguna nasıl yetişecek geniş çaplı düsünün bir operatör belediye de alacagı zamlı maaş 29.900 dısarıda Malatya şartlarında operatörlük yap en az 40 bin ya yazık günah degilmi bunlar insan degilmi niye yeni asgari ücrete göre zam yapılmadı eski asgari ücrete göre yapıldı ? Verdiklerinde bisi yok %70 verdik tabi kimse ne oldu ne bitti bilmiyor neymis %70 zam vermis kimse içeriyi bilemez bir calısanı getirelim konusalm o anlatsın işcinin taban maaşı asgari ücret yemek parası yol parası ne kaldı yapın hesabınızı dışarıdan gören de oo iyi zam almıslar diyor işçinin günahı ne soruyorum
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (3 ay önce)My auto isimli kullanıcı yorumuna
    Belediye çalışanları Hükümetin yalakası hak iş sendikasına üye olursanız daha cokkkk ağlarsınız. Bide hak iş genel başkan yardımcısı adam çıkmış diyorki başkanımız personele merhamet etti %70 zam verdi. Lafa bak . Gariban işçi falan diyordu videoda. Burada ağlayıp sizlamanin bı anlamı yok bence
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En düşük memur maaşı 32 bin lira tüm kamu kurumlarında ama belediye çalışanı asgari ücretin altında çalışsın :)
    %65
    %35
    Yanıtla