SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Belediyesi'nde 'Felaket' Tablosu.. Borç 17 Katrilyon!..

Büyükşehir Belediyesi'nde 'Felaket' Tablosu.. Borç 17 Katrilyon!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında yapılan ilk toplantısında, Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve bağlı şirketlerin 'felaket ötesi' diye yorumlanan borç tablosu açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, Selahattin Gürkan başkanlığındaki önceki dönemden, Sami Er başkanlığındaki yeni döneme 17 milyar 080 milyon 045 bin 700 TL (17 katrilyon 080 trilyon 045 milyar 700 milyon lira) borç devredildi.

Yeniden aday gösterilmeyen AKP'li başkandan AKP'li bir diğer başkana devrolan Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının borç tablosu, 'mali felaket- mali çöküm- adeta iflas' yorumlarına yol açarken, 2024 yılı bütçesi 10 milyar TL civarında olan belediyenin bu borçlarla iş yapabilirliğinin önünde çok büyük engel bulunduğu ortaya çıktı.

Meclis toplantısında açıklanan tabloda, Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri olarak gösterilen Kayısı Ticaret Merkezi, Buğday Pazarı, YİMPAŞ Satışı ile ilgili konulara ilişkin olağandışı iş ve işlemler ile rakamlar skandal boyutlar içerdiği gözleniyor. (Bunlarla ilgili ayrıntılı bilgiler, haberin sonundaki linke tıklayarak görülebilir)

BÜYÜKŞEHİR'DE VAHİM TABLO!.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başkanlığında toplanarak yeni dönemi başlattı. 

Toplantıda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediyesinin güncel borç durumunu ekrana yansıtarak kamuoyu ile paylaştı.

Paylaşılan borç rakamları  şu şekilde:
Büyükşehir: 12 milyar 138 milyon 933 bin TL
MASKİ: 3 milyar 631 milyon 872 bin TL
ESENLİK: 361 milyon 381 bin TL
BELSOS: 10 milyon 764 bin TL
MEGSAŞ: 28 milyon 337 bin TL
MOTAŞ: 307 bin 668 bin TL
MESTON: 581 milyon 840 bin TL
KÜLTÜR A.Ş.: 18 milyon 185 bin TL
MAKLİDAŞ: 1 milyon 50 bin TL
TOPLAM: 17 MİLYAR 80 MİLYON 45 BİN TL

KREDİLER: (15 NİSAN 2024)
Kısa Vadeli Banka Kredileri- Ana Para: 296 milyon 60 bin TL
Uzun Vadeli Banka Kredileri – Ana Para: 3 milyar 309 milyon 359 bin TL
Toplam Krediler Ana Para: 3 milyar 605 milyon 319 bin TL

Kısa Vadeli Banka Kredi – Faiz Giderleri: 1 milyar 291 milyon 113 bin TL
Uzun Vadeli Banka Kredi – Faiz Giderleri: 5 milyar 376 milyon 427 bin TL
Toplam Faiz Giderleri: 6 milyar 667 milyon 540 bin TL

Kısa Vadeli Kredi Ana Para ve Faiz Toplamı: 1 milyar 587 milyon 173 bin TL
Uzun Vadeli Kredi Ana Para ve Faiz Toplamı: 8 milyar 685 milyon 786 bin TL
Tüm Krediler Ana Para ve Faiz Toplamı: 10 milyar 108 milyon 426 bin TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi Borçlar (Yıllara göre)
2021: 762 milyon 571 bin TL
2022: 1 milyar 603 milyon 357 bin TL
2023: 9 milyar 428 milyon 870 bin TL
2024: 11 milyar 373 milyon 933 bin TL

Büyükşehir Belediyesi, MASKİ ve bağlı şirketlerin mali durumunu tüm ayrıntılarıyla görmek için aşağıdaki linki tıklayın

BORÇ TABLOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

181 yorum yapılmış

  • Volkan (1 hafta önce)
    İnceledim raporu. Kattrilyon değil 17MİLYAR
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sen incelesen ne olur incelemesen ne olur?Daha 1 milyarın eski para karşılığı 1 katrilyon olduğundan haberin yok.Birde Katrilyon değil 17 milyar yazmışsın.Senin mantığına göre lise mezunu bir memur bu borcu tek başına kapatır.Şimdi Belediyenin niye bu durumlara düştüğünü daha iyi anlıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Megsaş ekmeği bir seneden fazla sırf seçim uğruna zararına 4 liraya veriyor, işte böyle olur sonucu. O kadar fırın bakkal ve market ekmek satamadı bunlar yüzünden, insanların ekmek kapısıyla oynadılar. Seçim ve siyaset uğruna belediyeyi kimse zarara sokamaz, ekmek her yerde aynı olmalıdır. Yazıktır günahtır. Esnafı mahfettiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Carbon (1 hafta önce)
    Ee seçim öncesi o kadar vaatler nasıl olacak başkan daha ilk günden bahane başladı şimdi ne yapalim bu düştüğünüz duruma oturup ağlayalım mı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Karahan (1 hafta önce)
    Bilim insanı belediyecilikle övünüyordu yapamadığı işler bir yana dursun tarihi bir borç bıraktı . Peki araştırılacak mı ? Eğer araştırılacak kişiler varsa yeğenlerinin hesapları kontrol edilsin öncelikle . Şirketler üzerinden gerçek anlamda nasıl harcamalar yapılmış içeriği incelensin . Bunlar malatya halkının parası !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öyle değil mi (1 hafta önce)
    Sayın Malatyalilar başkanı seçtiniz sayın başkanım da şu oksun diğer vergiler olsun zamlamali ki belediye arina borçlarından taşın altina koymak lazım veli bey kazansaydi belki diğer belediyeler el atardı o da yok şimdi durum bu
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Acun (1 hafta önce)
    Koca yazarlar okumayıda saymayıda bilmiyor demekki. Sırf algı olsun diye, Türk parasından sıfırları atalı çok oldu. 17 milyar ı insanların gözüne sokmak içinmi katrilyon yazıyorsunuz. Böylemi yapıyorsunuz gazeteciliği…
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)Acun isimli kullanıcı yorumuna
    Sami bey toplantı sırasında kendi ağzıyla 17 katrilyon diyor, videosu var izleyebilirsin, kimse algı yapmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (1 hafta önce)
    Sayın selattin başkanım her alanda REKOR kırıyordu Borç tada REKORU kırmış ...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesini kim yönetti? ''Ben bilim adamıyım, deprem insanların azmasından oldu'' diyen zat yönetti. Her şey açık ve net değil mi? Güzel Malatya'ma yazık oldu, halka yazık oldu. Malatya'yı bu hale getirenlere nalet olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 hafta önce)
    Popilist politikaların Türkiye'yi getirdiği sonuç. Sadece Malatya Belediyesi değil, güzel yurdumun her tarafı böyle. Çıkarları için yapmadıkları kalmamış. Siyaseten çümüşlüğün sonucu. Harun gibi geldiler. Hepsi Karun oldular. Daha bir de millete kendimizi anlatamadık diyorlar.Tüm T basın hergün propagandanızı yaptı. Kaybettikleri Belediyelerde beş yıl daha devam etselerdi memleketin hali ne olurdu acaba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ezan (1 hafta önce)
    Bayrak inmez ezan susmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Arkadaş esenlik nasıl zarar edebilir ya, senin market zincirin var, eti sebzeyi gıdayı daha uygun koşullarda temin ediyorsun. Hiç bim şok zarar ediyor mu? Motaş neden nasıl zarar edebilir, günde kaç yüz bin insan taşıyorsun hepsi para veriyor, mazotu kdvsiz alman lazım sen belediyesin. Belsos niye zarar ediyor ki kirası bile yok, kafeler kira öderken ciro yapıyor. Ben anlamadım bu nasıl iş biz kimlerin eline düştük arkadaş. Ama suç bizde tepkimizi gösteremedik, bu paralar bizim bunu sorgulamak sahip çıkmak bize düşer, bu akp il ve ilçe örgütlerinin bir yerlerini şişirmeyecektik.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Şirket Genel koordinatörleri her kimse incelenmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakki (1 hafta önce)
    Alacakları neden kimse bahsetmiyor. Böyle mi calisiyor vicdan ve adaletiniz
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Alacağı da 18 katrilyon öylemi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Şatafattan, itibardan tasarruf etmiyorlar. Millet aç perişan. Milletin parası hep faiz ödemelerine gidiyor. Bu savurgan yöneticilerde dünyada kimse hesap sormuyor. İyi ki ahiret var. Allah cc. hepsinden ayrı ayrı hesap soracak. Milletin paralarını faize aktaran yöneticileri ahirette büyük azaplar bekliyor. Bari kalan ömürlerini tövbeyle geçirsinler. NOT: YENİ GELENLER DE AYNI ŞEKİLDE ŞATAFAT PEŞİNDE OLACAK. MİİLETİN PARASI FAİZCİLERE AKTARILACAK.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 hafta önce)
    Su, ulaşım, ekmeğe zam kapıda görünüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Besmele ile göreve başlayanlar maaşallah belediyeyi kurutmuşlar. Doğmamış çocukları borca sokmuşlar. Demek ki neymiş, önce insan olacaksın. Gösteriş için yapılan dini ritüeller insanı insan yapmıyor, maskeliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 hafta önce)
    Malatya Belediyesi Turkiyedeki Belediye borclanmasinda rekor kidding bu kadar harcanan borclanan paranin yaptirilmis bir yatirim ureten bir eseri varmi bunlar Metromu Travaymi yaptilar 15 icerisinde bir projem yaptilar yok yaptiklari beton Park yol 7 tane sirket kurmuslar yazik bu paralar milletin vermis oldugu vergiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 hafta önce)
    Lafla peynir gemisi yürümez. Deniz bitti gemi karaya oturdu. Takke düştü kel göründü. Bunu da belimize kim sardı, kesin dış güçlerin işidir. Uçmaya az kaldı kanatlarımız nerede.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ey malatya uyan artik uyan.... (1 hafta önce)
    Sadece borclari yazmislar paralari yazmamislar. Alacaklari yazmamislar. Bu esenlik meston belsos zarar degil hep karda mesela sirketleri biliyorum bunlar kasadaki parayi yazmamis sadece borclari yazmis. Gazeteci olarsk sizde arastirmadan yayinliyorsunuz. Madem oyle alacaklar ve mal varliklarini da yazin bakalim finalde borc mu kaliyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Kasada para olsaydı maaşları ödemek için kredi çekmezlerdi.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Neyine uyanacaz. Sen belediyenin alacağını, mal varlıklarını da kat.ya bizim evleri de kat ...kısaca Malatya yo kat. Bak bakalım 17 kattrilyon ediyor mu? Milyon değil milyar değil trilyon değil kattrilyon. Sen paradaki sığırları pardon sıfırlari bilmiyorsun sanirim
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Cahil vatandaş (1 hafta önce)
    Şu anki Malatyanın güncel nüfusuna böldük mü bu parayı kişi başı her gördüğümüz malatyadaki adam için 23.000 Türk lirası yapıyor Taktir etmek lazım bu işinde sanatını varmış
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şahıs (1 hafta önce)
    Belediyedeki torpille çalışanları çıkartıp yerine bilgili insanları koysalar en azından içim cız etmez maski çalışanları sözde çalışanlar altlarında belediyenin arabası mazot bedava geziyorlar şahsi olarak kullanıyorlar bu düzende borçta çok olur yolsuzlukta
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Londra belediyesi belediye önünde kurduğu Led ekrandan günlük belediyenin gelir ve giderlerini yayınlıyor bizde ise belediye meclis üyelerinin bile belediyede olup bitenlerden haberi yok, malatyada ne yaptılarda bu kadar borç oldu yapılan hizmette görmüyorum Malatyamız adeta büyük bir köy görünümünde deprem sonrasını bile iyi değerlendirelim dedik oda olmadı kasap pazarı civarındaki yeni yapılaşmayı imarı bir görün ne demek istediğimi anlarsınız Sami bey etrafındaki insanları dinlese bile iyi bir ekip kurar son kararları kendisi verir israfı ve şatafatı önlere başarılı olacağını ümit ediyorum tabiki burada hükümetin desteğini alması gerekiyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Biz belediyenin web sayfasında meclis kararlarını göremiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KARA (1 hafta önce)
    Mansur yavaş seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesinin borcunu açıkladı sonra anlaşıldı ki SSK borcunu dahil etmemiş artı ABB 2 katrilyon SSK ya borcu varmış. MBB 17 katrilyon borcun içinde SSK borcu dahil mi hariç mi denedim hesap sorma mekanizması kurmalı aslında var amma işlemiyor işlenecek şekilde yeniden yapılandırmalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şule (1 hafta önce)
    20 yıldır aynı parti kimi kime şikayet edecek? Bu gidişata cumhurbaşkanımız el koyma vakti gelmiştir. Devlet büyükleri Ankara'dan gelip bu işe el koysunlar .Yolsuzluk varsa yapanlar ceza alsın.Adalet ve kalkınma olsun adı gibi.Kapkaç yeri değildir Belediye makamı.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Keşke bu borçlar yapılırken, bu borçları yapanlar görevdeyken; haber yapsaydınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yapmazlar, yaparlarmi sence?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Semih (1 hafta önce)
    Adam olmaz olmaz deme olmaz olmazsa olmaz olmaz derken bunu anlatmak istemiş ama biz anlamamisiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tokmak (1 hafta önce)
    Davulcular meydana çıkamadılar bu sefer. Tokmağı bile çalmışlar ya da satıp yemişler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)Tokmak isimli kullanıcı yorumuna
    O sahte mahte dolarları yakan gevendeler nerde acep, birde depremden önce Sezen Aksu yu yıllar önce okuduğu bir şarkıdan dolayı maneviyatı zedelenen bir grup vardı, deprem sonrası zedelenmiş maneviyatları orta mı ağır mı hasara geçti acep???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dümenciler (1 hafta önce)Atıf Hoca isimli kullanıcı yorumuna
    Dümenciler gerçek dolar yakamıyorlar işleri güçleri dümencilik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (1 hafta önce)
    bu borca rağmen yollar çöp , çukur , hendek , hiç yatırım göremiyorum son 10 yıldır...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beydagi (1 hafta önce)
    Sayın Eri tebrik ediyorum.En azından durumu ört bas etmedi ya da particilik yapmadı. Tek sıkıntı Sayın Er çok vaatte bulundu. Bu şekilde bunların gerçekleşmesi imkansız.Sanırım Sayın Er beş yıl boyunca pek bir hizmette bulunamayacak. Maaşları ödemek için bile kredi çekiliyorsa diyecek bir söz yok. Önceki durumu tüm şeffaflıkla açıklaması gayet olumlu bu yüzden Bçbence her ay ya da üç ayda bir belediye borcunun son durumu açıklansın. Malatyanın alt ve üst yapıya acil ihtiyacı var. İnsanlar ev bekliyor. Esnaf işyeri bekliyor ama belediyenin 17 katrilyon borcu var. Akıl alır gibi değil. Sanırım benzer nufusa sahip olan belediyeler içinde birinciyiz. Ben buradan bir vatandaş olarak önceki belediye yönetimini Allaha havale ediyorum.Rabbim her şeyi hakkıyla gören duyan işiten. Rabbimin adaleti tez zamanda yerini bulur inşallah ve hakkımı helal etmiyorum.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Aydın Ay (1 hafta önce)Beydagi isimli kullanıcı yorumuna
    Tamamda bu açıklamanın aynısını, devraldığı zaman Selahattin Gürkan da yapmıştı.Degisen bişey mi var.Bu bırakınca da bundan devralan yapacak.Mesele ,borcumuz var bizden bişey beklemeyine gelecek.Sanki başka partiden devralmışlar... Seçime kadar kolkola ,sonrasında git öte.Hepsinin yedikleri içtikleri haram olsun.Gerci harama inansalar yemezlerdi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kernek (1 hafta önce)
    Vallahi nutkum tutuldu bu nasıl bir borç. Belediyenin hiç geliri olmasa bile bu borç olmazdı. Bu paraya yolda yapılırdı evde yapılırdı. Sayın Selahattin Gürkan lütfen bir açıklama yapın. Geldiğinizde mali disiplin dediniz, çalışanların maaşından denge tazminatlarını kesmiştiniz. Teslim aldığınız ve hatta o dönem eleştirdiğiniz durumun aynısının kat be katını siz yaşatıyorsunuz. Depremde o kadar para geldi nerede bu paralar merak içerisindeyim. Lütfen çıkın ve bir açıklama yapın. Malatya halkına bunu yapmakla yükümlüsünüz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    2029 yerel seçimler öncesi mesela 1 ay öncesi bu rakamların karşısına yeni rakamlar yazılarak gösterilmeli.ya da yeni bir kural olsun yerel seçimlere girmeden tüm belediyeler 2 ay önceden bunları tüm ayrıntısı ile basına versinler.ben geldim enkaz aldım olayı olmasın selahattinde 5 yıl önce kendini yerden yere vurup bütceyi borçları açıklamıştı.sami er aynısını yaptı yani birini al ötekine vur.kimki esenliği kapatıp satacağım derse işte ona güven gerisi boş laf..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet4462 (1 hafta önce)
    balık baştan kokar demiş atalarımız 23 yıldır ktidar olanlar hesap veriyormu ki beş yıl belediye başkanlığı yapan beyefendi de hesap versin o da biliyor hesap sorulmayacağını bu rezillik sadece malatyada değil tüm türkiyede kaybettikleri belediyelerde ortaya çıkıyor onun için değişim olmalıydı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mestoneski çalışanı (1 hafta önce)
    Battalgazi belediyesininin teşebbüsü Mormaş var onlar neden zarar etmiyorda meston bu kadar zarar etmiş?bu büyükşehir in teşebbüsleri bari gidip mormaşdan ticari eğitim görsünler
    %40
    %60
    Yanıtla
  • turan (1 hafta önce)
    Oy verenlerin suçu yokmu!...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yav bu nedir (1 hafta önce)
    Bu nasıl bir borcyav nasıl ödenecek acaba bence defterlerinin tamamı incelemeye tutulsun bu para Malatya'yi satsan ödenmez yani fazlanin bile küçük kaldığı bir borç limiti bu.Ayrica kendi parasını harcarken düşünen pazarlık yapan ama mevzu kamu parası olunca korkusuzca harcayan varsa hesabı sorulsun yazık günah haram
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yok canım troller çıkmış hemen . Sire ve buğday pazarındaki dükkanları satınca üstüne para kalıyormuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MOTAŞ TORPİL YUVASI MI ? (1 hafta önce)
    ACİLEN BELEDİYEDE ÇALIŞANLARIN İSTİSNASIZ TÜMÜ KOVULMALI VE YERİNE YENİLERİ ALINMALI ! Nasıl motaş bu kadar borç yapabiliyor ? TORPİL ' le işe girip yatanlar yüzünden !!!!! Sakın o paraya helal demeyin kuruşu kuruşuna haram torpil ile işe girenler !!!! akp gençlik kollarında bayrak sallayıp ta işe girenler varya hanii ????
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    malatyaya her şey müstehak...halay çekenler hadi belediyenin önünde halay çakin borcu kutlayın
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ilyas (1 hafta önce)
    Yazıklar olsun. Lüks içinde yaşayıp,sefalet içinde bir belediye bırakanlara.. iş'in ilginç yanı bunların veya bunlara benzeyen tüm belediye ve ekiplerinin hesap vermeden bırakıp gitmeleri. Her seferinde fatura vatandaşa kesiliyor ve hala oy veriyoruz. Az oldu biraz daha düdük işi yap diye.. neyse yeni ekibe geçmiş olsun ve hayırlı olsun başka parti bırakmamış...???.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (1 hafta önce)
    Memleket ve bağlı kurum kuruluşlar borç batağında iflas ederken, Nasıl oluyorda bu kuruluşların üst düzey yöneticileri servet sahibi oluyor.? Hiçbir krallıkta kral veya padişah veliahtına borç veya enkaz bırakmazken demokrasilerde her giden gelene neden enkaz bırakıyor.?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat bey çok haklısınız amma velakin hem şikayet edip hemde bu insanlara oylarımızla destek olmak akıl işi değil aklım almıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Elhamdülillah.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Takoz (1 hafta önce)
    Malatyalilar için borç sorun deyil malatyada para toplar o borcu kapatırlar.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ömer guler (1 hafta önce)
    Müslüman kardeşlerim götürdüler...........
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vahit (1 hafta önce)
    Afiyet olsun beyler ne yemişsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 hafta önce)
    Seçimden önce Selahattin Gürkan'ı isteyenler nerede!....
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mahmut (1 hafta önce)
    ilginç olan Maski hiç bir harcama gider olmadan dağda çıkan suyu şebekeye veriyor 3.6 milyar borç, belsos 10.7 milyon borç diğer harcamalara bir şey diyemem yada gerek yok ama demek ki Belsos ta yağlı yağlı yenmiş Maskide de kaynağın başında tas tas su içmişler!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhittin (1 hafta önce)
    Ey malatyali hemserilerim; Yillardir Malatya yi sömüren bir kadina abla abla derken bunlari bilmiyor muydunuz da simdi sasirmis gibi yapiyorsunuz? Devekuslari saklambac oynarken kafalarini kuma gömer kendileri hic bir sey görmeyince kimse de kendilerini görmez sanirlarmis. Siz saklambac oynamaya devam edin. Daha cok borc ödersiniz. Durmak yok,sürünmeye devam!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Porgalı (1 hafta önce)
    Sami Er öncelikle ekibini iyi kurmalıydı.Çok değerli Başkanları da vardı önceki dönemden ama yola çıktıklarını yolda bulduklarına değiştirdi.Emek verenleri küstürdü ve geri hizmete aldı.Bakalım afyonlu, diyarbakırlı, Vanlı Başkanları ne kadar faydalı olacak.Zamanla belli olur.Umarım gelenler işinin erbabıdır.Yoksa Malatyaya yazık olur.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Bence geriye dönük yapılan 15 - 20 yıllık harcamalar araştırılması sadece malatya değil tüm iller bu belediyelerin devasa borçları ve gereksiz harcamaları mercek altına alınmalı yazıktır günahtır bu paralar milletin parası israf ve.... Harcamalarına faiz lobilerine geleceğimiz ipotek ediliyor. Bence her belediye kendi bütcesinden sorumlu olmalı ve hazine yardımı da kesilmeli her başkan kendi dönemindeki borçtan hesaba çekilmeli ve sayıştaya deteylı hesap vermeli varsa hatası ve ihmali yargılanmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (1 hafta önce)
    işte akp nin 21 yıldır yönettiği belediyenin tablosu acaba yeşilyurt ve battalgazi ne durumda yazıklar olsun başkanlık yapanlara şimdi sami er buyrun hadi şehri ayağa kaldır kaldıra bilirsen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burimi (1 hafta önce)
    Halay başı nerde Malatyalılar :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Tyo (1 hafta önce)
    Ele alınır hiç bir hizmet yapmadan bu kadar borç, bari deseydik ki şunu yaptılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • misafir (1 hafta önce)
    Vatandaşa 110 120 metre evi çok görüp çadırlara konteryenlere mahkum ettiler neymiş efendim para yokturmuş kümes damı gibi evlere insanları mahkum kıldılar toki daha büyük ev yapamazmış bütçe kısıtlıymış. Yoksa bu kadar para kredi nerden geldi ve geliyor. Milletin ahı yakanızı bırakmasın inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alo (1 hafta önce)
    Nasıl isterseniz,öyle yonelitirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hanlı (1 hafta önce)
    utanmıyorlar da gerile gerile geziyorlar bu milletin parası çar çur edildi Ankaralar da şurda burda Malatya insanın dan alışveriş bile yapmadılar su başların da hep adamları hep bereber yediler Malatya nın hak ettigi de bu kimse sızlanmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zorlu (1 hafta önce)
    Kasa boş, kaynak yok, borç çoksa Sami Er başkanlığı Selahattin Gürkan’a geri devretsin.Gelen ağlıyor giden ağlıyor.Gelir gelmez personel maaşı için 100 milyon kredi çekmesini biliyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • KİM ÇALMIŞ (1 hafta önce)
    Kim Çalmış, Belediyeye Bağlı birimlerdekilerin ve yakınlarının mal varlığına baksınlar. yeter. Ama buda 10 gün sonra unutulur gider.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Malatya belediyeleri son 3-4 dönemdir ne yazık ki liyakatsız yöneticilere teslim edildi. Sonuç ortada. Malatya halkı da bu suçun ortağıdır. Öyle seçim kabinine girip gözü kapalı mühür basmakla olmuyor bu işler. Seçmenin de bilinçli oy kullanması gerekiyor. Ancak neredeee. Parti tutmayı futbol klübü tutmakla eşdeğer kabul ettiler. Sonuç ortada. İflas etmiş bir belediye. Ağbaba felaketten kurtulmuş, seçimi kazanamayarak. Son 20 yılın belediye hesapları bir incelense gör neler çıkar neler. Belediye meclisine ilkokul, ortaokul, lise mezunlarını doldurursan ellerini kaldırır indirirler. Durum ortada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)
    Savcılığa ver kardeşim, bırakın bu şovları. Selahattin de geldiğinde amanın borç var falan diyordu, o da bir şey yapmadı çünkü çok daha fazlasını kendi yapacakmış. Savcılığa verin, adam gibi her kuruşun peşine düşün de size inanalım. Varsa çalma çırpma, çalanların malına el konulup hapse girmiyorsa biz bu haberlere neden inanalım. Demek ki siz babadoluyu anayurt yapan testan şehir Maldia'nın tüşmanısınızzz! Malatya sadece depremzede değil, selozede olmuş. Neyse, her zamanki gibi gene biz çalışıp öderiz, siz de aynı tas aynı hamam devam edersiniz. Halep oradaysa arşın burada, Selo gibi timsah gözyaşı mı dökeceksiniz yoksa gerçekten savcıya gidecek misiniz? Ha, zaten devletin devletliği kaldı mı acaba? Savcı dediğin şu haberi ihbar kabul eder, hayırdır kardeşim ne demek milletin malına çökmek getirin bakayım şu defterleri der sıraya dizer eski belediye başkanı başta herkesi. E tabii, AKP'li devlet olunca, o da olmuyor galiba? Çünkü götüren AKP'li olunca dokunulmaz oluyor galiba... Oyna devam :) Siz de oy vermeye devam, Maldialılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (1 hafta önce)
    Her olayda olduğu gibi yapanın ya da yapanların yanına kar kalır.Üstü örtülür.(Su yolsuzluğu gbi) Sonra birşey olmamış gibi pişkin pişkin halkın arasında dolaşıp oy istenir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osmangl (1 hafta önce)
    Belediye binasını satın kaynak yaratın. Cumhuriyetin parlayan fabrikalarını babanızın malı gibi satıp yerine ucube avmler yaptınız. Size belediye binası çok satın yerine konteynera geçin zaten ihale kovaliyorsunuz oradan da imza işlerini halledersiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Allah rızası için yetkili bir kisi Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunup, dava acmiyorsa o zaman hepsi aynı değirmenin içindedir demektir. Yazıklar olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yıldırım (1 hafta önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Tabii öyle ne sandın :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhittin (1 hafta önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Kimi kime sikayet edeceksiniz? Sayistay, danistay demeyip tüm kontrol mekanizmalarini yok eden kim? Yine bunlar. Sonuc kacinilmaz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umudunu kaybeden (1 hafta önce)
    Sadece 532 milyon $ cık ne varki bunda demi ama itibardan tasarruf olmaz not: dolar 32.5 try Selam olsun ey belediye kulubesi önünde ekmek sırası bekleyen dostlara
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ezanlar susmaaaaz,vatan bolunmeeeeez , bayrak inmeeeeezzz eyyyyy amerikâ ey dış güçler malatyayi diz çöktüremeyecesinizz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dernek44 (1 hafta önce)
    Malatya’yı ayağa kaldır başganım borç varsa nasıl ayağa kalkacağız
    %65
    %35
    Yanıtla
  • İlhan (1 hafta önce)
    Gerçek Belediyecilik anlayışı budur işte yaparsa AKP yapar
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Eman (1 hafta önce)
    Diyecek bişey bulamadım Sütlaç tarifi vereyim bari Bir bardak pirinç 4 litre süt 1 bardak şeker Biraz vanilya
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kafamda Deli Sorular (1 hafta önce)
    Belediye beş sene boyunca hiç bir yatırım yapmasa bu borcu ödeyebilir mi acaba ???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vay baboo (1 hafta önce)
    Veli Ağbaba seçimden sonra millete yemek vs dağıtıyor diyordum ki kaybetti neden yapıyor bunu meğer adam büyük bir yükten kurtulmuş sevinçten olsa gerek
    %96
    %4
    Yanıtla
  • OpTiMiST (1 hafta önce)
    Sami Başkan kendince demiştir.hoş geldim ama boşa geldim.Yenecek ne ekmek kalmış ne de içilecek su.Adam hepsini açıklıyor ki millet Sami Baskan birsey yapmadı demesin.Yarin Personele para bile veremez hale gelinirse şaşırmayalım.Yimpaş Binası emekli olan Belediye Yönetimindeki üst düzey bürokratların ortak oldukları bir alan.Selo Abim ekmek yer mi orasını bilemem.O Yimpaşin arkasında ki oteli bekliyordur.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (1 hafta önce)
    TCMB'nın 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren 92. Hesap Dönemi Bilançosunda Bankanın 2023 yılında 818.2 Milyar TL zarar ettiği açıklandı. Yine Ocak ayı sonu itibarıyla, Kısa Vadeli Dış Borç Stoku'nun 174.9 Milyar ABD doları olarak gerçekleştiği açıklanmıştır. Masal bu ya, az gittik uz gittik dere tepe düz gittik, birde baktık ki, 22 (yirmi iki) yıl sonra, bir arpa boyu yol gitmişiz. Masalın sonunda, ya kırk satır ya kırk katır. Ya kara çul ya karadelik. "ELİN AT'INA BİNEN TEZ İNER"miş. "TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ"miş Deniz bitti, gemi karaya oturdu. Vatandaşa verdiğiniz sözleri, vaatleri bu bütçe ile mi yerine getireceksiniz. "HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA." Gerçi Ne Halep kaldı nede arşın. Allah bütün ümmeti Muhammedi daha beterinden esirgesin korusun İnşaallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (1 hafta önce)
    Bu borç seçim zamanı illaki biliniyordu köprüyü geçene kadar şunu yapacaz bunu yapacaz dediler şimdi de yok borç var falan filan hizmet görme Malatya Böyle olacağı belliydi.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Gürkan efendi borcum yok diyordu
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ahmet çoban (1 hafta önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin başkan ilk geldiginde belediye nin borcu olduğunu hizmet beklenmemesi gerektiğini açıkladı daha önce ki yönetimlerden süre gelen borçlar bunlar adam 2019 da seçildiği günün sabahı açıkladı belediyecilik akp işidir.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuto44 (1 hafta önce)
    Açıklanan tablo, 5 yıl önce seçilen Gürkan'ın karnesidir. Sonuç ortada. Merak ediyorum, 5 sene önce Gürkan'ı seçenler bugün şu tablo karşısında; keşke elimiz kırılaydı, gözlerimiz kör olaydı da Gürkan'a oy vermeseydik" diyorlar mı? Yoksa; oyumuzu verdik, helal-i hoş olsun" mu diyorlar?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kendi yazar (1 hafta önce)
    Ahmet Çakır 9 sene 510 milyon (hizmete harcanan) H.Uğur Polat 3 ay 310 milyon (reklama harcanan) Selahattin GÜRKAN 5 sene 17 katrilyon (karşılığı olmayan borç) Malatya gelen hizmetlerin tamamı devlet eli ile yapılmış olup logosu bb aittir Deprem den sonra geçen süre içerisindeki AFAD’dan MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE NE KADAR AKTARILDI VE PARA NE OLDU bu borcun hesabını kim verecek? Kimse hesap sormayacak mı? Yanına mı kalacak
    %96
    %4
    Yanıtla
  • İbrahim (1 hafta önce)
    ben ekonomistim (:
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Bu giden de önceki gidenin bir sürü borç bıraktığını söylüyordu. Sonuç söylemde kaldı öncekinin yaptığı bu dünya da yanına kar kaldı, şimdi de Sami bey kendine bırakanın bir sürü borç bıraktığını söylüyor,son cümle olarak o da soylemde kalacak bu devran böyle sürecek.Vatandas olarak bizler de üç beş gün kızıp sonra herzaman ki gibi unutacağız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BURHAN (1 hafta önce)
    Yiyin efendiler yiyin, bu iştah veren sofra sizin, Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin. Az bile yemiş efendiler sizlere bunlar yarar ''EFENDİLER''
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    İktidar partisi olmazsa hizmet gelmez gardaş diyenler iyice okusunlar halka hizmet için gelen paralar kimlerin cebine giriş yapmış
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Ye kürküm ye. Bunlara zehir zıkkım olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Selçuk (1 hafta önce)
    Tabloda çok şaşıracak bir şey yok. Bu kadar yorum yapılmasına şaşırdım açıkçası ben. Sandık 16 gün önce önünüze geldi. Gerekeni yapsaydınız eyi olurdu zaar. 20 senedir iktidar partisinin ülke genelini getirdiği durum ortadadır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Başefendi (1 hafta önce)
    Eskiler boşa dememiş. Ya işten ya dişten arttıracaksın diye. Geliri arttıramıyorsan, gideri kısacaksın. Sami başkana Allah yardım etsin. Yerinde rahat rahat çalışıyorken, bataklığa saplandı maalesef.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Orhan (1 hafta önce)
    Esenlik nasıl 361 milyon zarar eder hahahahaha. Halaycilar haydi halaya. Reisiniz kurtarır malatyayi. Hahahahaha o kadar seviniyorum ki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Hesap veren yok belediyeyi babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar paraları israf içinde harcıyorlar sonrada çantalarını alıp gidiyorlar maalesef aynı durum futbol kulüplerindede devam ediyor örnekmi malatyasporu batırdılar yenisini kurdular şu anda Burcu bilinmiyor Kulübü batıran başkan yeniden başkan seçiliyor 2 yıldan beri sahaya çıkamıyoruz maalesef burdada hesap veren yok.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Taner (1 hafta önce)
    Konteynır kentte kalıyorum. Belediye de çalışan işçi resmi plakalı araçla konteynır kent içine kadar giriyo. Maski de çalışan resmi plakalı maski araçla konteynır kent içine giriyor. Niye bunlara otobüs bileti verse de otobüsle gelseler ayakları mı aşınır
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Yani sürpriz değil ki bunlar, aşağı yukarı bütün AKP li belediyelerde durum aynı. Yemişler de yemişler, çatlayana kadar yemişler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Belediyede amirinden memuruna işçisine kadar kim haksız kazanç elde ediyorsa kamu malını yiyorsa burnundan gelsin çocuğundan ailesinden çıksın...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Meşapalamudu (1 hafta önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam evladım
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Motaş kaç kişiye ücretsiz biniş kartı vermiş verilen bu kişilerin maddi durumları lütfen araştırılsın.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Matim iş merkezine 70 milyon harcanmış ve içerisine sadece boya badana yapıldı o parayla 3 tane Matim yapılırdı..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Olmaz (1 hafta önce)
    Olmaz olmaz deme bak oluyomuş Malatya'ya da bu yakışır borç yiğidin kamçısıdır hamd olsun çok şükür diye diye getirdikleri yer burası
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet malatyalı (1 hafta önce)
    Belediyenin kamyonları iş makineleri dururken Arac gereç kiralamalarda bunca zamana kadar söylenmedi
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet Efendi (1 hafta önce)
    Bence Sayın başkan Sami Er yapamayacağını bildiği halde seçimden önce bol keseden attığı vaadlerine kılıf hazırlamak. Nasıl olsa verdiği o vaadleri yapamayacaktı sırf oy toplamak için desteksiz attı şimdi bu kadar borç varken kimse hizmet yapmamı beklemesin edebiyatı. Diyeceğim şu; 1) kendi düşen ağlamaz 2) altta kalanın canı çıksın 3) bu işi halay ekibi düzeltir, hemen davul-zurna çalıp halay çekmeye başlasınlar.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Eski bir asker (1 hafta önce)
    Ben olsam 1 ayda giderleri yarı yarıya indirim 1.2 basit şeyler le bütün kurum müdür lerin altında araçlarını alın saat 5 de sonra bütün araçlar belediye bırakılsin mesai saatler içinde takip cihazı varsa takip edilsin araçlar servis kulllanmyan kisiler kendi araçlarıyla gelip gitsinler çoğunu okula birakan mi dersiniz yoksa misafirlikte gezen mi dersiniz niye belediye araçları altlarinda adamlar servis tutmuyor çocuklarına belediye araçlarını altlarinda servis gibi kulllanmi dersiniz yazik günah ya 40.50.bin TL maas alıyorlar Halen belediye sırtında geçiniyor bedava
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Sen bu dönem gör arabayla nasıl geziliyor:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Karakavaklı (1 hafta önce)
    Bir vatandaş olarak merak ediyorum. Sürekli belsoslarda organizasyonlar görüyorum. Bunlar kim tarafından karşılanıyor?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Huzur (1 hafta önce)
    Hiç keşke miz yokmuş. Bide helallikten bahsederler.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yimpaş (1 hafta önce)
    Yimpaş satıldı. Belediye milyonlarca para harcadı ve beleşe sattı. Yimpaşa imza atanlar yaptıklarının Usulsüzlük değil bilakis suç olduğunu açıkça biliyordu. Hatta uyarıldılar. Bu büyük suç hapis yatarsınız malınıza el konur bile dendi. Ama sattılar. Çünkü biliyorlardı ki ak parti iktidarı bunları yargıda Sayıştayda teftişte korur. Yazık çok yazık. Kesinlikle yargılanmalılar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Asa (1 hafta önce)
    Hani bu Türkiye nin en güçlü Belediyesi Malatya belediyesiydi. Borcumuz yoktu, hatta geçmiş sarmal saran borçları kapatmıştık. Dağ fare doğurdu.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Yazıklar olsun ÖLÜM VAR ÖLÜM hiçmi ALLAH korkunuz yok
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyaaşığı (1 hafta önce)
    Belediyeyi denetleyen kurumlar var nasıl bunlara bu rahatlığı veriyorlar anlamak mümkün değil bırakıp gidenlerinden bunu nasıl rahatlıkla yapıyorlar Allah aşkına bunların yakasından tutacak kimse yokmu insan azda olsa sıkılır seçilen kişiye gelince adı gibi biliyordur bu durumu bizim siyasette bir yapamayacaksan çamur atmak bir beş yıl daha istemek için kılıf beş yıl borç ödedik bir daha oy verin bu defa vaatleri yerine getireyim arkadaş ben anlamam hata yapan rant sağlayan kısaca kanunsuz iş yapan kim varsa yakasından tutulup hesap versin ayıptır bu ne yav malatyam yine garip kaldın bu gidişle bu kafayla malatya mın eski günlerini görmek nasip olmayacak
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Şeref (1 hafta önce)
    Seçim sonrası AK PARTİ ve medyası neden bu hale geldik diye kendince araştırma yaparak hemen hemen genel merkezden tuun da taşara teşkilatlarının tamamının değiştirilmesini gündeme almayı düşünmektedir. Bu değişimden önce yerel yönetimlerdeki kendisine bağlı bütün belediyelerde bağımsız hesap uzmanları tarfından inceleme başlatmalıdır, bu incelemeler sonucunda tesbit edilen yolsuzlukları ve müsebbiplerini kamuoyuna açıklayıp yargıya teslim etmeli ve mal varlıkları artan yöneticilerin mal varlıklarına da el koymalıdır. Aksi taktirde ne kadar değişim yaparsanız yapın (MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR) yapacağınız değişimler hiç bir netice vermeyecektir VESSELAM
    %93
    %7
    Yanıtla
  • New Malatya (1 hafta önce)
    Teleferiğin civatasını kontrol etmediği için cezaevine atılan belediye başkanı olduğu gibi halkın 17 katirilyonunu buharlaştıranlarda cezasını çekmelidir. Malatya’ya beş kuruş yatırım yapılmamış. Ne bir köprü, ne bir kavşak, ne bir raylı sistem, ne bir ne bir alt geçit, nede sosyal konut yapılmış şehrin hali içler acısı başkanından milletvekiline, bunları denetlemeden bu paralara imza veren herkes soruşturulmalıdır. Malatyaya yatırım yapmak yerine cebe atanları Allaha havale ediyorum. 17 katirilyonu gerçekten malatyaya harcasalar şehir kim bilir nasıl olurdu.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)
    Sen onyetti mıliyar kırhbeşbinğ yeddiyuz lira naptin?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kerem (1 hafta önce)
    Akp'li değilim. Hatta Ağbaba'ya verdim. Sayın Er seçildi. Kendisine bu saatten sonra kolaylık diliyorum. Çünkü adam toparlamaya çalışsa bile imkanı yok toparlayamaz. Koca belediye borç batağına gömülmüş.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Ali İhsan (1 hafta önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi deprem sürecinde yapmış olduğu alt ve üst yapı çalışmalarının her bir m2 si için, dagıttığı her corbanın, ekmeğin, yemegin masrafını en az 10 misliyle AFAD dan ve Kızılay'dan aldı. Kimse depremi bahane etmesin. Evet yaptığı harcamaların 10 katını aldı. Devletin ve milletin iyi niyetini auistimal ettiler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakkı (1 hafta önce)
    Deprem sonrası borç katlanmış maskinin şebeke borularını değişmesini, megsaşın bedava ekmek dağıtmasını, belediye sosyal mekanlarının depremzedelere açmasını, motaşın bir süre ücretsiz yolcu taşımasını unutmayalım bide eski başkandan dinlemek lazım afet zamanında sami başkan burda yoktu varsada yolsuzluk ortaya çıkarsın
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    ihale Sami Er e kaldı. Yapması gereken eski belediye başkanlarını ve daire müdürlerini mahkemeye vermek. Bütün detayları Malatya halkına anlatması getekiyor. olmayacak gibiyse istifa etsin yoksa kendi ismini de lekendirir bu iş.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Tayfun (1 hafta önce)
    Şire ve buğday pazarı yapım işi ile, Yimpaş mağazasının yapımı ile detay bilgi vermiş yeni idare. Türkçesi şu, bu ihalelerde ciddi oranda kamu zararı söz konusu. Ortada büyük bir rant transferi var. İncelendiğinde ulusal ölçekte skandal bir ihale usulü var. Yakında Türkiye'de patlar. Şimdi bu konuda bir suç duyurusu bulunacak mı Belediye? Bu vebali paylaşıp günaha ortak mı olunacak yoksa buraya kadar mı?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Davut (1 hafta önce)
    Buradan sadece hesap yapmasını bilen Malatya cemaatine sesleniyorum.1- Bu eski şire pazarının yeri ve yeni şire pazarının yeri. 2- Eski buğday pazarının yeri ile yeni buğday pazarının yeri. 3- Yıkılan polis evinin yeri bunların belediyeye ve halka getirisi 5 yıl sonra ne olur. Hem gelir hemde emlak değeri olarak bu açıklanan borcun yarısından çoğunu bu enflasyon ile götürür. Kardeşim o kadar borç da olsun
    %15
    %85
    Yanıtla
  • abdulvahap (1 hafta önce)
    Bu Selahattin Gürkan büyükşehire başkan oldukdan sonra Ahmet Çakır için o zamanlar 500 milyon borç bırakmış diyip ortalığa yaymışdı güya o borcuda temizlemişdi şimdi bu borç nerden çıktı bu borç karşılığında ne gibi hizmet ettinde bu kadar borçlandın yazıklar olsun sana kimleri zengin ettin kuruşuna kadar Allahım hesabını soracak inşallah
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Necatin (1 hafta önce)
    Selahattin başkan tasarruf diyordu borçsuz belediye diyordu israf diyordu ihanet diyordu dürüstlük diyordu vs...noldu bu kadar para belediyeye gelen para+ borç hesap sorulmalı hesap verilmeli hepimizin parası çünki...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Bunu Malatya ya Malatya halkına kim nasıl açıklayacak yazıklar olsun asrın felaketini yaşayan Malatya şimdi de asrın belediye borç felaketi ile bir kez daha yıkıldı bunun hesabını umarım soran birileri çıkar Adalet yerini bulur tüyü bitmemiş yetimin hakkı bu paralar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Böyle borç olmaz olmaz deme hiç olmaz olmazsa olmaz olmaz. ( birkac tane virgul koyalacak yer var ama nereye koysan anlam degisiyor. Bu orijinal sözün sahibine haksizlik olmasin diye bu sekilde yazdim )
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Ramazan (1 hafta önce)
    Borcun %80 i 2023 yılına ait. İhtimal depremle ilgili. Yeni başkan enkaz devraldım edebiyatı yapacak.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Sanki raylı sistem yapmış malatya ya.. sanki teleferik yapmışlar.. vay bee
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (1 hafta önce)
    Yafff peki tutuklanan var mı,bıraktığı borç yüzünden mal varlığına el konulan biri var mı….Böyle barbar ,cahil,bozuk inançlı toplumlarda bir kaç kişi zengin olur binlerce insan ise sefalet yaşar onlara da şükredin veya itiraz ederseniz başınıza bir dünya iş gelir gibi tehditler söylenir…itiraz etmeyen ,eleştirmeyen ,hesap sormayıp,adaleti sağlamayan toplumlar yalnızca bir kaç kişi zengin ve mutlu eder…Ha üzülüyormuyum asla çünkü Malatya ve Malatya’daki Adıyamanlılar,baskilliler bunu haketti.Sağcı,solcu,milliyetçi farketmez kim çalıyorsa hırsızdır
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ck44 (1 hafta önce)
    15 Nisan 2019 tarihli malatyahaber.com haberinde göreve yeni gelen Selahattin başkanın belediyenin borcundan şikayet ederek borcun 1 milyar 778 milyon(eski parayla 1 katrilyon 778 trilyon) olduğunu belirttiği yazıyor. Şimdi 8 katına çıkmış VAY VAY VAY . Allahım sen bizi ıslah et. Şimdi kemer sıkma adı altında fakirin ümüğüne çökecez 10 yıl
    %79
    %21
    Yanıtla
  • O günkü borc 320 milyon dolara tekabül ediyor, bugünkü borc da 530 milyon dolara
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ayrica suni da eklenmektedir fayda var 320 milyon doların yıllara sarı faiz giderlerini, dolayısıyla eski yönetimlerin bürokratların is başına getiren bir idarenin o kadar da fazla yaygara koparmayın gerek yok, yapılması gereken sadece son beş yılın değil, ahmet cakir ve h. Ugur polat dönemlerinin de mercek altına alınmasıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 200 milyon dolar az paramı çakır malatyanin alt yapisini komple yeniledi iş yapti Selo ne yaptı???? Artı deprem zamanı Avrupa birliğinden 400 milyon dolar ayriyetten ekstra ne paralar geldi nerde bu paralar yada ne hizmet nerde boy boy 50 metrelik giderayak yakışıklı resimlerini asmadimi Malatya'nın her köşesine
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Devir (1 hafta önce)
    Devir tilki ile plan yapan kurt ile borçlanan koyun ile yas tutanların devri.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Teknik Bilimlerde Araştırma Yöntemleri-A101 (1 hafta önce)
    ANAKRONİZM, kişi, nesne ve olayları kendi gerçek zaman ve mekanlarından kopartıp farklı bir çerçeveye oturtulması amacıyla kullanılır. Hayatta kasıtlı olarak abartı, propaganda, veya algı oluşturma amacına hizmet eder. Ahlaki değildir. Teknik bir konu olması sebebiyle sunumun esasına girmeyeceğim, ancak sunumun içeriğine bakıldığında bir sunumun olmazsa olmazı metodolojiden eser yok. Kaynakça yok! Dipnot yok! Veri yok! Sayıştay raporlarına atıf yok! İç denetim ve Teftiş Kurulu raporları yok! Varsa CHP meclis üyelerinin koyduğu şerh tutanakları yok! Basın bültenleri yok! Bağlamından kopuk 3-5 evrak dışında hiçbir şey yok. Tamamen tepeden inmeci kurgu ve senaryolarla oluşturulmuş nümayişten öte bir şey değil. Bu sunumdaki asıl amaç; mali tablonun vatandaşlara şeffaf, güvenilir ve gerçek şekilde açıklanması mı yoksa "bakın bakın görüyor musunuz enkaz devraldım ben şimdi ne yapacağım sayın Malatyalılar. Vallahi ben böyle olduğunu bilseydim seçimden önce size söylerdim. Bilmiyordum! anneeee!! babaaaa!" gösterisi mi? İş yönetme ciddiyetleri de sunum hazırlama ciddiyetleri gibiyse vay Malatya'nın haline...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Fatih (1 hafta önce)
    Selahattin beyle ilgili çıkan bütün haberlerinde bu adam şunu yaptım bunu yaptım diye abartılı rakamlarla anlattığında hep buradan yada başka mecralardan yazdım sordum birde belediyenin borcunu sorun açıklasın diye ama ne bir gazeteci nede TV programcısı birgün başkan borç nekadar diye sormadı olacağı önceden belliydi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Benim anlamadığım bu kadar borç neden kalmış normal bir vatandaşın 100 tl borcu olsa onu almadan hiçbir işlemini yapmıyorlar. Peki bu yöneticilere hesap soracak bir merci yokmu. Yazık günah halkın parasını heba ediyorlar.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Batak (1 hafta önce)
    Esenlik fahiş fiyatlarla mal satan ve malın en kalitesizini 1. Sınıf maldan pahalıya satan bir kurum iken böyle bir zarar söz konusu ise, yöneticileri çok iyi incelenmelidir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hamdi (1 hafta önce)
    Selahattin Başkanın Ankara'daki bir adamı, şimdi bir köşe yazar İstanbul'daki elemana yayınlatır. 1-2 tanede köşeyi yazıp Malatya'daki satın aldıkları siteye yayınlatırlar. Sonra rahatlarlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Birilerine peşkeş çekmek için yapılmış ne kadar usulsüz harcama varsa alana ve sebep olana zehir zıkkım olsun. Allah cümlesini kahretsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayibey44 (1 hafta önce)
    Elazığ nüfusu 610 bin borçları 3 katrilyon Malatya nüfusu 800 bin borç 17 katrilyon biri bunu bize izah etsin nasıl oluyor bu tabloyla büyükşehir değil büyük köy oluruz artık
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Üstelik elazığ ın yıllar önce açılmış bir ek çevreyolu var. Bizimkiler yıllardır seneye diyip duruyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Recep (1 hafta önce)
    Oturduğunuz makam şikayet değil icraat makamıdır. Selahattin Gürkan aldığı borçla devretmiştir. Hesabınızı iyi yapın.
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 hafta önce)
    Bizim belediyenin 20 katı nüfus ve bütçeye sahip mega şehir bile bu kadar borç bırakmamıştır, maşallah.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Sami bey benden iş beklemeyin diyor. Madem bu kadar vahim bir tablo var neden aday oldunuz ?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Motaş şaşırttı beni en çok ulaşım zarar eder normalde. Orası iyi yönetilmiş görünüyor. Diğerleri için söyleyecek söz yak. İyi ki ahiret var ne diyim.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan göreve geldiği gün önceleri büyük paralar ödenen ihaleleri kendi imkanlarımızla daha ucuza yaptık demişti, hatta gösteriş için belediyenin garajında ne kadar eski araç ve traktör varsa yüksek maliyetle onarıp göreve çıkararak bizim zamanımızda tasarruf olacak demişti!!!, Sonuç ne oldu, Sadece ulusal kanal ve bilbordlarda boy boy Selehattin Gürkan izledi bu malatyalı Tam 5 sene. Birde şu reklam ve basına ödenen faturalarıda açıklayın size zahmet.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)
    AKP kurulduğundan beri Malatya belediyesi ve daha sonra büyükşehir belediyesini bu parti yönetiyor.Körler sağırlar bir birini ağırlar.Bu borç geçmiş dönemlerden de gelen borç.O yüzden bırakın bu İŞLERİ Sami Bey.Davul zurna ekibi hazır.Hadi bir an önce Malatya'yı mega şehir yapmaya başlayalım. Zamanımız daraldı.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 hafta önce)
    Ahmet ÇAKIR: “Belediyenin borcu vatandaşı ilgilendirmez”
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Sayın çakır doğru demiş.Peki kimi ilgilendirir Maliye bakanlığını! Peki maliye bakanlığı bu durumda bu borçları neyle kapatır?Vergi ve zamlarla! Nasıl olsa aradaki bu kurumu millet bilmez değilmi?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Banazılı (1 hafta önce)
    Banazının girişinde bulunan köprünün sadece bir tarafından 1 metre genişletip, 50 metre taş duvar örülmüştü. Daha sonra basına açıklama yapan başkan. Banazının girişini 25-30 milyona genisleterek hizmetimize devam ediyoruz demişti. 1 milyona yapılması gerekeni 25-30 milyona yaparsaniz olacağı bu.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    buğday pazarında 91 adet dükkanı 600 milyona almışlar.bankadan kredi çekmişler 3.150 milyar ödeme yapılacak hesapladım 3.150 milyar :91 adet dükkan = 34.6 milyona geliyor.bunun açıklaması nasıl olacak merak konusu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)
    Belediye resmen erimiş,örnek matim iş merkezi yenilendi kimin kesesinden milletin dükkanlarını yapdınız ne kadar para harcadınız kime sordunuz nasıl oldu bu iş sağdan soldan konuşulanlara göre 250 milyon lira sade buraya gitmiş gidin bakın ne yapılmış
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alp (1 hafta önce)
    Şu paraya Malatyayi yeniden yaparsin. Hani birseyler yapilmiş olsa diyecegiz ki tamam. Harabe ve borca batmiş bir sehir var elimizde.Yaziklar olsun. Allah Malatya halkina sabir versin. Gorevi yeni devralan ekiplerin de Allah yardimcisi olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 hafta önce)
    olmaz olmaz edebiyatı yaparken sağa sola dernekçi stk’cı diye parmak sallarken arka tarafta kasayı borçlanarak boşaltmış. Şimdi kaba hesap yapalım; 2019 borç; 160 milyon dolar, 2024 borç; 533 milyon dolar? Peki 5 yılda 373 milyon dolar nereye harcandı? Yollar harap, ulaşım tıkanık, depremde verilen sınav ortada, olmazcı bankalara mı çalışmış? Bu faiz yükü genel bütçede vergi-enflasyon olarak vatandaşa yansır, onu da geç bu genç neslin hayallerini umutlarını çalmaktır… kime ne hesap soracaz peki?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yanlış hesap Bağdatdan döner. 2019 yılında 1.7 borç dolar 5 lira 340 milyon dolar eder. Ama 2024 de doğru hesaplamışsın neden acaba. 5 senede yapılan yerlere bak. Anlarsın arada ki fark ne kadar. Sana saysam burda 5 senede yapılanları karakter yetmez onun için biraz vicdan. Tamam yönetim şeklini tutumunu eleştirir yanlış yapılanları soylersinde bari muhasebe ve matematik bilmeden yorum yapmayın
    %15
    %85
    Yanıtla
  • 5 senede Yapılanları saysam burda karekter yetmez demişsin. Sen say bizde yapmış olduğunuz karakterinizi görelim
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 hafta önce)Kiremit isimli kullanıcı yorumuna
    Kiremit gardaşım, 2019 yılında devredilen borç 801 milyon ₺. Ahmet Çakır başkan malatyayı büyükşehir çehresine kavuşturdu. Hacı Uğur Polat koltukta 9 ay kaldı. Yine de selahattin gürkana devredilirken astronomik bir artış söz konusu değil. Ama gürkan sonrası 5 yılda makas çok fazla açılmış, bariz ortada. (Cümlelerimde yerme övme kin kibir bişey yok ha gücenme sakın, bu borcu tüm malatyalı gardaşlarımız ödeyecek e peki kim için? Bankaları zengin etmek için daha yanında yıkılmış bir şehir var) Allaha emanet olasın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 1kul (1 hafta önce)
    Yerel yönetim kavramı değişmeli. Belediye kavramı kalkmalı. Valilikler tarafından yönetilmeli. Hesap verilebilir denetlenebilir kurumlar olmalı. Ülkleye büs bütün zarar belediyeler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan son 5 yılda 2752 işçi almış.17 katrilyon borç bırakmış.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kiremit (1 hafta önce)
    Gene provokasyon içeren bir yazı ve başlık. Yapılan işlerin binaların arsa payları ve bina paylarını düş. Esenlik şirketinin stoğunu da düş. Boş duran arsaları da düş. Bak bakalım borç ne çıkar. Hesap bilmeden açıklamalar yapılıyor bunlar bu akılla şehri yönetmeye talipler. Buradan da yandaşlar saldırmaya yer arıyorlar
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Madem o kadar hesap uzmanısın adil dürüst sün doğruları söyle ahmet çakır görevi bıraktığı zaman çıktı televizyona dedi o kadar borç yok madem provakasyon içeren yazıysa senin BAŞKANIN da çıkar adam akıllı açıklar...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kiremit (1 hafta önce)Salocu isimli kullanıcı yorumuna
    Çıkar açıklar kardeş sakin ol. Doğru neyse onu söylemek lazım da benim muhasebeciliğim ile ne alakası Selahattin Gürkanın bu açıklama yapmasının. Sen bunu açıklarsan Türkiye de herşey açıklanır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • selim (1 hafta önce)
    bunu bekliyordum ama bu kadarına resmen şok oldum, buna çanak tutan ve sessiz kalan herkes ahirette hesabını verecek özellikle bülent tüfenkçi ,yimpaşı resmen hibe etmişler hangisine baksan insanın kanı donuyor acaba buna ne diyecek, hep birilerini hedef göstererek belediye resmen içi boşaltılmış, görelim mevla neyler neylerse güzel eyler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakkı (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan Yargılanmalı. Hesap vermelidir. Ne demek 17 katrilyon. Öyle kolay mı bu işler?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 hafta önce)
    Halay çeke çeke ödenir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı bey (1 hafta önce)
    Bu açıklama resmen Selahattin Gürkan hakkında suç duyurusudur. İçişleri bakanlığı müfettişlerinin acilen soruşturma başlatması gerekiyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Ez cümle nalet olsun;hırsızlık, yolsuzluk, israf ve liyakatsizlerin sebep olduğu talan düzenine.bütün partilerinin yönettiği belediyelerin çoğu haramilerin talan ettiği bataklıkta.işte bu talan üzerine birde depremlerin sarstığı deprem şehirlerinde yaşayanların vah haline.ama bu dünyada bozuk adalet düzeninde aşağılık işlerin hesabı sorulmuyor diye sevinip çalanlar, öte alemin hesabı çok çetin olacak çok.konut rezerv alan projeleri tamamemen,alt yapı gibi büyük maliyetli bir sorun olmadığı halde ve yer sahiplerini de kuraya sokarak,çökme projesine dönmüş vaziyette.şimdi de yenen belediyelerden yenecek bir hal kalmadığı için konut rezerv alan gibi çok iyi bir sosyal projenin gidişatı dahi şu an en büyük rant kapısına dönmüş vaziyette.artık ülkede ve özelde deprem şehirlerinde nasıl belaların toplumu beklediği herkesin malumu.Yüce Allah adaleti bozuk olan bu düzenin vahşileri ve haramilerinin şerrinden halkı korusun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kerem (1 hafta önce)
    hani belediyenin borcu yoktu diye övünüyodun selattin ALLAH HEPİNİZİ ISLAH ETSİN CEHENNEMDE YANIN İNŞALLAH
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selocukar (1 hafta önce)
    Nerdesiniz selocularin saksakcikari CHP ye çalışan Selo taraftartarlari bu borcun 5 katrilyonu kesinlikle selonun reklam gideridir 5 sene yalanlarını birde resmini gördü Malatya ?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Chp ne alakası var.....anlamış değilim inadına CHP...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • 20 senedir Malatyayı yöneten cehepa zihniyeti,belediyeyi bu hale getirdi!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Bırakırken belediyenin borcu yok diyen arkadaş nerde? Belediyenin kasası tam takır. Bu ay kredi çekip personel maaşı ödenmiş. Bu kadar para nerelere harcanmış mutlaka araştırılmalı ve kamuoyu bilgilendirilmeli? Varsa usulsüzlükler üstüne gidilmeli. Aksi halde tüyü bitmemiş yetimin hakkına girersiniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Berk (1 hafta önce)
    Selahattin Gürkan son 5 yılda 2.752 yeni işçi almış. Malatya Belediyesi hiç ilana çıkmadan el altından bu kadar personeli nasıl alabiliyor? Adalet mi bu? Belediye başkanlarının bu yetkisi kısıtlanmalı. Alımlar KPSS ile yapılmalı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Seçim sonrası AKPartili Sami ER başkan eşliğinde, Çevre Şehircilik Çavuşoğlu Mahallesine REZERV ALAN kapsamında Boztepe Caddesine çökmeye başlandı bile. Sağlam yapıların bile sorgusuz/sualsiz boşaltılıp bu kapsama dahil edileceği aşikar. (-ki Güçar inşaatın ihalesini aldığı Sanayi Caddesindeki rezerv alanında kalan sağlam konutlara bile boşaltın tebligatı gönderildi.) Böyle olacağı belliydi, ama bu iş sus/pus ile sonuçlanmaz çökmeciler, haberiniz olsun !
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Mortaş dağıtığı ücretsiz kartları iptal etse kar'a geçer Gençlere çocuklara bile ücretsiz kart dağıtmışlar sayın başkanıma duyururum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Cebrail (1 hafta önce)
    Eee nasıl olacak bu vadeilen projeler o zaman.hiçbir proje yapılmayacak bence.e bu borçlanma nın bu kadar olduğunu bilmiyor muydunuz...bahane hazır hadi bakalım davul zurna ekibi sahaya insin.Allah tan şehri değiştirdim.yoksa bı 6 sene de Zor toparlanır Malatya
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Memet (1 hafta önce)
    Borç normal 4 dönem malatyayi kim yönetti
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mlt44 (1 hafta önce)
    2 yıl sonra 4 yıl olsun dersin
    %89
    %11
    Yanıtla