SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir İHA Kullanarak Harita Üretiyor

0
Güncellendi - 2020-09-03 02:24:57
Büyükşehir İHA Kullanarak Harita Üretiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, insansız hava aracı kullanarak plan ve projelerin altlığını oluşturan halihazır haritaları kendi üretiyor.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre, İmar ve Şehircilik Dairesi İmar ve Harita Şube Müdürlüğü personelleri tarafından kullanılan insansız hava aracı ile arazilerin mevcut durumu ile arazi üstündeki yapılar çok kısa süre içerisinde taranarak tüm detayları alınıp bilgisayar ortamına aktarılıyor.

Şu ana kadar Malatya genelinde yaklaşık maliyeti 6 milyon 500 bin lira olan ve 22 bin hektarlık alanda Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi personelleri tarafından İHA kullanılarak yersel ve fotonogometrik yöntemler ile hazırlanan halihazır harita üretiminin tamamlandığı bildirildi.

İHA pilot belgesine sahip teknik personeller tarafından yapılan uçuşların ardından, yine kendi alanlarında deneyimli teknik personeller ve yüksek teknolojiye sahip ekipmanlar ile İHA’dan alınan görüntülerin bilgisayarlara işlenerek ve detaylandırılarak yüksek hassasiyetli halihazır harita üretimlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Verilen bilgilere göre Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi İmar ve Harita Şube Müdürlüğü yapılan bu halihazır harita üretimleri sayesinde kendi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi, Büyükşehir Belediyesinin diğer birimlerinin Ulaşım, Yol ve Alt Yapı, Park ve Bahçeler, Kültür Varlıkları, Coğrafi Bilgi Sistemleri gibi çalışmaları sırasında da o çalışmalara altlık olarak kullanılabiliyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, sözkonusu bu uygulama sayesinde halihazır haritaları piyasada serbest çalışan kişi, şirket ve kurumlara da vererek, Belediyeye ayrıca ek gelir sağlamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi İmar ve Harita Şube Müdürlüğü tarafından, bu alandaki teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek, personellerin kapasitesinin sürekli yüksek tutulmaya çalışıldığı belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Aziz (3 yıl önce)
    İlla yapılan güzel bir işe çamur atacaklar,yoksa Malatya diliyle söyleyecek olursak "çatlarlar"
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Yine dunyada bir ilk dunya bizi kiskanmasin da ne yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Geçen gün yaptığınız haberden dolayı millet çok gülmüştü :) şimdi ona misilleme olsun diye yapılmış bir çalışma yapmış belediye
    0
    0
    Yanıtla
  • Guiennes Rekorlar Kitabi Gozlemcisi (3 yıl önce)
    Bu bir rekor ! Yüz yılın hamlesi.Rekor üstüne rekor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirac (3 yıl önce)
    Evet malatyanin haritasi yoktu buyuksehir yine devrim gibi isler yapiyor bravo. Bizim odedigimiz zamlar cok iyi yerlere harcaniyor. Bu arada bu harita kaça ve kime yaptiriliyor bilen var mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Dj Gizemli (3 yıl önce)Mirac isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi personelleri yapiyor hicbir yere kisiye veya kuruma ödeme yapilmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Meraklı Malatyalı (3 yıl önce)Dj Gizemli isimli kullanıcı yorumuna
    Evet... 6 ,5 milyon lira (!) maliyetli olarak kendi personeli tarafından yapılıyor. Bir sıfır fazla gibi geldi bana... Bu maliyetin içerisinde neler var merak ettim. Dışarıdan ne tür hizmet veya mal alımı yapılmış. Merak ettim...
    0
    0
    Yanıtla