SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2020-03-12 20:43:06
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, dünyanın çeşitli ülkelerinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan coronavirüsü ile ilgili olarak kurumlarla koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyleyerek “Toplu taşıma araçlarımız, trambüsler, otobüsler sürekli temizlenerek dezenfekte edilmektedir. Hizmet Binamız ve hizmet verdiğimiz tüm birimlerde günlük temizlikler yapılarak hijyenik bir ortam sağlanmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı çalışmalarına başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı teklifler okunarak gündeme alındı ve maddelerin görüşülmesine geçildi. Ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı 30’u aşkın madde imar komisyonuna havale edilirken bazı maddeler de ertelendi.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından bir adet vidanjörün MASKİ’ye hibe edilmesine ilişkin teklif, MASKİ Genel Müdürlüğünde Yiyecek Yardımı Yürütme Kurulu Yönergesi ve Yardım Sandığı kurulması hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek kabul edildi.

Malatyaspor’a destek mesajları

Dilek ve Temenniler kısmında bazı meclis üyeleri söz alarak Malatyaspor’un bugün Trabzonspor ile oynayacağı maç öncesi destek mesajları verildi.

Corana virisü ile ilgili açıklama yapan Başkan Vekili Selim Pilten, “Malatyaspor ile Trabzonspor arasında gerçekleştirilecek maç öncesinde de insanlarımızın stat da ortak olarak kullandığı alanları dezenfekte edeceğiz. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri noktasında da afiş, bilboard çalışmaları yapılacaktır” diye konuştu.

Toplu taşıma araçlarının da dezenfekte edildiğini kaydeden Pilten “Büyükşehir Belediyesi olarak kendi iktisadi teşekküllerimizde dahil çalışmalar yapıyoruz. Toplu taşıma araçlarımız, trambüsler, otobüsler sürekli temizlenerek dezenfekte edilmektedir. Hizmet Binamız ve hizmet verdiğimiz tüm birimlerde günlük temizlikler yapılarak hijyenik bir ortam sağlanmaktadır. Ayrıca bugün Malatyaspor ile Trabzonspor arasında gerçekleştirilecek maç öncesinde de insanlarımızın stat da ortak olarak kullandığı alanları dezenfekte edeceğiz. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri noktasında da afiş, bilboard çalışmaları yapılacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayı ikinci oturumunu 13 Mart Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı