SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Yanına Esnaf İçin 338 'Çelik Dükkan' Yapılıyor

Büyükşehir Yanına Esnaf İçin 338 'Çelik Dükkan' Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, dayanıklı çelik malzemeden 338 iş yeri inşa ediliyor.

Depremlerden etkilenen kentte çok sayıda iş yeri de kullanılamaz hale geldi. Esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut işbirliğiyle iş yerleri yapılması için çalışmalara başlandı.

Büyükşehir Belediyesi yanındaki 16 dönümlük alanda çelik malzemeden yapılacak iş yerleri 25 metrekareden oluşacak.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, iş yerlerinin yapılacağı alanı ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"En geç bir ay içinde esnafımızın hizmetinde olacak"

Çalık, AA muhabirine, depremin yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Malatya'daki 22 bin esnaftan 20 bininin iş yerinin ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumda olduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

"Esnafımızın yüzde 80'ine yakını hem evini hem de iş yerini kaybetmiş durumda. Sayın bakanlarımızla yaptığımız görüşmede Malatya'yı yerinde inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. İş yerlerini merkezde inşa etmek için Emlak Konut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. Konutları da zemin artı 3 veya 4 yapmak üzere yerinde dönüşüm için planlar devam ediyor. Aynı zamanda esnaf için 2 bin civarında prefabrik iş yeri yapıyoruz. Bununla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın Emlak Konut ile yaptığı görüşmeler sonrası Büyükşehir Belediyemizin yan tarafına 338 çelik ticari iş yeri yapılıyor. Bunlar da inşallah en geç bir ay içinde esnafımızın hizmetinde olacak."

Çalık, kentin farklı bölgelerinde 2 bin civarında esnafa geçici iş yeri yapıldığını belirterek, yaraları hep beraber saracaklarını vurguladı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Hemen ne kadar akp .eş dost varsa başvuru yapsın gerçi durun yapmayın zaten yerleri ayarlandı onların garibana yer yokkkkkkkk
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Vallaha daha başımızı sokacak ne bir çadır ne bir konteyner geldi... Her birimiz ayrı yerdeyiz .Allah sonumuzu hayr eylesin..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu korkunç ve acı dolu afed aslında normalde hiçbir zaman oluşmayacak bir fırsatıda bize vermiş oldu.Malatya şehrinin yeniden imar fırsatı!Malatya zaman içinde biriken çarpık kentleşmenin rant uğruna peşkeş çekilen düzensiz yapılaşmanin yaşandığı bir şehir haline geldi.Bu fırsat iyi değerlendirilmeli ,ezber işlerden ve yerlerden vazgeçilmeli adamakıllı imar edilmelidir.Şehir kısa zamanda tıkanan değil,uzun zaman gelişmeye açık bir şekilde imar edilmelidir.Aslında bu konuda İyı düzenlenmiş şehirler model alınmalıdır.Tabi bu işlerin olması içinde bu konuya kendini adayacak ,Çalışkan,kendi menfaatini düşünmeyen,mücadeleci,ısrarcı Malatyayı seven !idarecilerin olması gerekiyor.İnanın buna fırsat demek ne derece doğru olacak ama böyle bir durum 500 yılda bir gelir!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ranazan Ç. (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Seçimden once İMAR AFFI çıksın, konu kapansın ? !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    2 aydır çamur akıyor suyu düzeltin ilk önce dükan sonra gelsin perişan olduk.Elimizi yıkamaya çekiniyoruz içinde ne olduğu belli değil keşkesiz başkan.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Kurayla teslim edilmesini bekliyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce) Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Kimin demeç verdiğine bakar isek; daha önceki personel alımı vs. vakalarındaki gibi ADELETSİZLİK olacağı aşikar !
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Aman aman sakın yerinde konut inşaatı yapmayın.. yine sokakları caddeleri daracık tek yönlü yollara bu milleti sokup rezil etmeyin memleketi. Eskiden yapılmış artık der geçerdik. Ama bu deprem ile bunu fırsata çevirin ve yolları caddeleri 3x3 yolları otoparklar düşünerek yapacaksanız yapın.. hayal kurmuyorum kayseri orda inanmayan gitsin gezsin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    çarşıda kaç tane dükkan var ki 338 tanelik yer yapıyorsunuz? binlerce dükkana karşılık 338 mi? yada her iş koluna göre bir yerlere çarşı yapın. nerdeyse 2 ay olacak, halen doğru düzgün bir çözüm binlerce esnafın borcu var, malı gitmiş halen çözümsüzlük, belirsizlik.
    %80
    %20
    Yanıtla