SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir, Yol İçin TCDD'den Arsa Kiralanmış

Büyükşehir, Yol İçin TCDD'den Arsa Kiralanmış
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Köprüsü ile Sivas yolu arasında yapılan Anayurt Bulvarının açılması için Şeker Fabrikasına ait siloların geri çekilmesi mümkün olmayınca, TCDD’den arsa kiralandığı ortaya çıktı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ergenekon Köprüsü ile Sivas yolu arasında demiryolu güzergahında Temmuz 2020’de hizmete aldığı Anayurt Bulvarı’nın açılması esnasında Malatya Şeker Fabrikasının büyük silolarının geriye çekilmesinin mümkün olmaması üzerine, TCDD’nin demiryolu kenarındaki boş alanının arsa olarak kiralanarak yolun genişletildiği belirtildi. 

-Büyükşehir kira ödeyecek 

TCDD’nin demiryolu kenarındaki boşlukların Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yolu katılması nedeniyle ilk etapta 2 yıllık bir kiralama protokolü imzalanacağı kaydedildi. Malatya Büyükşehir belediyesinin TCDD’ye 2 yıllık yol kirası için toplamda 14 bin TL ödeme yapacağı öğrenildi. 

Söz konusu kiralama protokolünün yapılması için Nisan ayında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında karar alındığı bildirildi.

Karar özeti şöyle:

 “Mülkiyeti TCDD’na ait Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesinde (Tapunun Karakavak Mahallesi) bulunan 763 nolu parselin kısmen Belediyemiz tarafından yol olarak kullanılmak üzere 2 yıl süreyle kiralanmasına, imzalanacak protokol için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.” 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yorum (2 yıl önce)
    Şu an malatyanın en büyük problemi trafiktir,özellikle çarşı içindeki yollar araç yoğunluğunu kaldırmıyor,birde herkes kendi kuralını uyguluyor,kaldırımlara park etmeler,yayalar kafasına göre istedigi yerden karsiya geciyor,modern sehirlerde kaldirima demir barikatlar konulmuyor ama biz modern degilizki,yayayla arac yolu ayrılmali,sinyal kullanan yok,çarşı icindeki otobus duraginin uygun biryere kaldirilmasi lazim,dur diyecek kimse yok,mobese var fahri trafik mufettisi var polis var hala bu kesmekeslik devam ediyorsa bir problem var demektir..istanbuldan gelenler bu nasıl trafik diyorsa bir sorun var demektir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 yıl önce)
    Istasyon caddesi her gün saat 17.00 da tren garında k kadar kuyruk yazık neden altgeçit ile çevreyolunu ve kavşakları rahatlatmıyolarda gereksiz yerlere alt geçit yapıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • HAK İLE BATILI AYIRAN (2 yıl önce)
    Öncelikle şu çevreyolundaki çukurları kapatsalardı. Çevreyolu köy yollarından beter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tugay (2 yıl önce)
    Şu Malatya trafiğini çözün artık,çarşıya gelemez olduk heryerden trafik var bıktık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akil (2 yıl önce)
    Kiralama yerine neden viyadük dikip üst geçit şeklinde daha sağlılıklı bir yol yapılmıyor. Ankara , Konya, Bursa gibi birçok büyükşehirler viyadükler ile üst yollar yaparak trafiği daha işler hale getiriyorlar. Yıl 2022 olmuş Ankara - Akçadağ yol ayrımı gibiiller arası yolda millet ışık bekliyor. Dedekorkut parkı, SSK, Fahri Kayahan ve Bostanbaşı kavşaklarındaki trafik yapılacak üst geçitlerle rahatlatılabilir. Bu şehrin siyasileri,yöneticileri karayolları bölge müdürlüğünden neden üst geçit yapılmasını talep etmiyor ? Bu trafik sorununu kimse yaşamıyor mu ? Ya da bu şehrin yöneticileri bu şehirde mi yaşamıyor ?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Battı çıktı daha uygun olur o kavşaklara ancak nerde o vizyon.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 yıl önce)akil isimli kullanıcı yorumuna
    Özellikle Bostanbaşına girişte Fırın Ertan ı geçince yolun tek şeride düşmesi ve kaldırım olmaması nasıl bir belediyeciliktir!? O ev kime ait, nasıl bir dokunulmazlığı var ki binlerce vatandaşın yaşadığı bir mahallenin ana yolu üzerinde 3-5 m2 yol alanını istimlak edip belediye alamıyor! Ama aynı belediye kafasına göre vatandaşın bağına, bahçesine, arsasınaokul, park, kongre merkezi, sağlık ocağı vb. gibi projelerle sessizce el koymayı biliyor. Burada soru : O evin sahibi kim????? Onbinlerce insan neden mağdur?????
    %100
    %0
    Yanıtla