SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'den 2.3 Milyonluk İlaç Yardımı

0
Güncellendi - 2017-12-26 01:01:36
Büyükşehir'den 2.3 Milyonluk İlaç Yardımı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriyeli mülteciler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2017 yılında toplam 2 milyon 350 bin TL’lik ilaç yardımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen ilaçların önemli bir bölümü, Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla Suriye sınırındaki mülteci kamplarına ulaştırıldı. 2017 yılında kamplardaki sağlık birimlerine toplam 1 milyon 68 bin TL değerinde ilaç gönderildi. Son olarak İYİLİKDER aracılığıyla 147 bin TL’lik daha ilaç yardımı gönderildi. Bu yardımla birlikte mülteci kamplarına toplam 1 milyon 215 bin TL’lik ilaç yardımı yapılmış oldu.

İhtiyaç sahiplerine reçete karşılığı ilaçları veriliyor

Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında Malatya’daki cezaevi ve huzurevine de toplam 18 bin TL’lik ilaç yardımı yaptı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçeteleri karşılığı yıl boyunca toplamda 1 milyon 117 bin TL’lik ilaç yardımı sağlandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Büyükşehir Belediyesi’nce ilaca ihtiyacı olup temin edemeyen vatandaşlara ve Suriyeli Mültecilere imkanlar dahilinde ilaç yardımı yaptıklarını belirtti. 2017 yılında yapılan yardımın genel toplamının 2 milyon 350 bin TL olduğunu belirten Kesriklioğlu, “Önümüzdeki yıl da ilaç yardımlarımız artarak devam edecek. Bu vesile ile hayırsever, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    reçete karşılığı ilaç yardımı nasıl oluyor ,bizim sgk primlerimizle yardım yapıyoruz deyin de ayakta alkışlayalım sizi.utanmadan yardım yaptık diyorsunuz,bi sorun bakalım hangi ödenekle olmuş,doktorların yazdıgı receteler için vatandaş tek tek aranıyor,siz möi yazdırdınız yakınınız mı recetenizi diye,egere yakını gidip yazdırdıysa doktordan kesiyorlar ücretini,doktor kendi yaşlısına yardım ederken suç oluyor,siz böyle dagıtırken olmuyor mu,80 yaşındaki 10 yıllık hastasının ilacını oğlu getirip yazdırınca hesabı soruluyor,sonra doktor ceza alıyor.böyle sistem olmaz !
    0
    0
    Yanıtla