SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir'den Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Yemeği

Büyükşehir'den Her Gün 5 Bin Kişiye İftar Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, her gün Hükümet Meydanı'ndaki (15 Temmuz Meydanı) çadırın yanı sıra ihtiyaçlı vatandaşların evine dağıtımı yoluyla 5 bin kişiye iftar yemeği verdiği bildiriliyor.

Meydandaki çadırda zaman zaman il yöneticilerinin de katıldığı iftar yemeği ve evlere yapılan servisle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Millet Meydanında kurulan iftar çadırı; 7’den 70’e engelli, yaşlı, öğrenci ve iftar saatinde evine yetişemeyen binlerce Malatyalının iftarlarını açtıkları mekân haline geldi.  

Yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayında, Büyükşehir Belediyesi ayrıca 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların iftarlıklarını evlerine servis ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve BELSOS tarafından organize edilen iftar programları kapsamında binlerce Malatyalı aynı iftar sofrasında bir araya gelerek iftar yapmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor.  

Hayırsever iş insanlarının yardım ve destekleriyle her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz Meydanında kurulan iftar çadırı ile iftar çadırına gelemeyen 65 yaş üstü engelli, yalnız yaşayan ve yemek yapamayacak durumda olanların bizzat evlerine teslim edilmek üzere, 5 bin kişiye sıcak iftar yemeği ikramında bulunuluyor.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Sanat Etkinlikleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki tiyatro ekipleri de ilçelerde özellikle çocuklara yönelik Hacivat-Karagöz, meddah ve orta oyunlarını sergilemeye devam ediyorlar.

Öte yandan Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Meydanında kurulan platformda iftar öncesi ve iftar sonrası yerel uydu televizyonlarında da Ramazan ayının manevi atmosferine uygun programlar yapılıyor." 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kadir KAYA (2 yıl önce)
    Ben şahsen bu israfa karşıyım. Orada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sadece ihtiyaç sahiplerine yemek verilmeli ama her gün 5000 kişiye yemek verilmesi uygun değildir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Kul hakkı yemek işte budur Bir Malatyalı yurttaş olarak Benim hakkımı Benim iznim olmadan yediriyorsun zehir zıkkım olsun inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Çarşı esnafının alayı orda yiyor.. Allahtan korkun bırakın da ihtiyaçlı fakır fukara,yolcu,yaşlısı,kimsesiz insanlar nasiplensin...Bu ne açgözlülük..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şehitfevzili (2 yıl önce)
    Seni Alla a havale ediyoruz sehitfevzi olarak bit pazarını layık gördün bizleri hor gördün
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Orhan (2 yıl önce)
    Üretim,Üretim,Üretim eğer hep tüketim toplumu olursak, 3.dünya ülkesi oluruz. Dünyanin en zengin ülkelerinden Almanyada 2 Alman bir lokantada birlikte yemek yerse herkes kendi hesabını öder. Bunu bir kültür meselesi haline getirmelidir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (2 yıl önce)
    Benim hakkımı dagitiyorsun adamlarına hakkım zehir zıkkım olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hazeyin (2 yıl önce)
    Rabbim mübarek günlerde yapılan hayırları kabul eylesin.
    %34
    %66
    Yanıtla