SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyümeye Devam Edeceğiz, Hedeflerimize Erişeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Zor bir dönemden geçiyoruz, biliyorsunuz ve biliyoruz. Bunun için her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz. Üreteceğiz, istihdamı artıracağız, büyümeye devam edeceğiz. Hep birlikte hedeflerimize, 2023’e erişeceğiz” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yeşilyurt Yakınca Tekel Depolarında faaliyetlerini sürdüren çeşitli iş kollarının temsilcileri ve çalışanlarla bir araya geldi.

Tekstilkent Kooperatifi’nde çeşitli iş kollarının temsilcileri ile bir araya gelen Çalık, “Tekel depolarının küçük işletmelere verilmesiyle kendini geliştiren, büyümeye, hedeflerine erişmek için çaba sarf eden iş insanlarıyla bir araya geldik. Yeşilyurt’ta bulunan tekel depolarındaki Tekstilkent Kooperatifi’nin üyeleriyle bir aradayız. Yaklaşık bin kişilik istihdam sağlayan 20 firmamızı barındıran bu mekâna emek veren herkesi canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, küçük atölyelerin fabrikaya dönüşmesi noktasında gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Tekel depolarıyla ilgili geçmişte yapmış olduğumuz girişimlerle, organize dışındaki tekstil atölyelerinin toplanarak buraya gelmesi ve fabrika olma yolunda emin adımlarla ilerleyen iş insanlarımızla dolu. Ben kat edilen bu yolu çok önemli görüyorum. Bu 10-15 senelik bir hikâye ve bunun neticesinde de kardeşlerimiz kendilerini daha da geliştirmek, daha da büyümek, ihracata gitmek, yurt içi ve yurt dışı transferler yapmak istiyorlar. Bununla ilgili Sayın Valimiz ve kalkınma ajansımızla taleplerini görüştüm. Bu noktada da buradaki küçük atölyelerimiz, fabrika ve sanayici olmak için ilk adımlarını atacaklar.”

Yaşanan zorlukları hep birlikte aşacaklarını dile getiren Çalık, “Zor bir dönemden geçiyoruz, biliyorsunuz ve biliyoruz. Bunun için her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz. Üreteceğiz, istihdamı artıracağız, büyümeye devam edeceğiz. Hep birlikte hedeflerimize, 2023’e erişeceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Bence haklı (1 yıl önce)
    Sonuna kadar Öznur hanımı destekliyorum.Ne kadar tutarsız,vurdumduymaz olduğumuzu her seçimde yüzümüze yüzümüze vuruyor.Az bile yapıyor.Oyum Öznur Hanıma.Daha fazla büyüsün...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Evet buyuyen birileri var !!! Sizi alkışlayan aç akpliler sayesinde buyudunuz evet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ferik (1 yıl önce)
    Tek büyüyen sizlerin ve yandaşlarınız mal varlıkları maalesef!! Yeter artık doymadınız mı parselleyerek, liyakatsizce davranmaktan?? Sizleri düşündükçe şu güzelim şehirden gitmek istiyorum vallahi…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Milletvekillerinin belediye başkanlarının parti yöneticilerinin kendileri ve çevreleri zengin oldu. Bu partiye girmeden önceki varlıklar ve şimdiki servetler araştırılsa hepsi ortaya çıkar. Hele bir milletvekili var ki, kardeşi Malatya'nın gayrimenkul kralı oldu. Yakını olan siyasinin belediye başkanını çok sevdiği, yanından ayırmadığı Yeşilyurt'ta dünya kadar arazi kapattı. Adını buraya yazmıyorum ama tüm Malatya biliyor nereden nereye geldiklerini. Evet kendileri maddi varlıkları itibarıyla çok büyüdüler. Yetmemiş ki büyümeye devam edeceklerini söylüyorlar. Bu Öznur Çalık'ın şimdiki hedefi Büyükşehir Belediye Başkanlığı. Bir de o olursa değmeyin keyflerine.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Doğru söylüyorsunuz Tekeli kapatıp Tarımı bitirip insanlar fakirleşti siz büyüdünüz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mtt (1 yıl önce)
    neden bu büyümeyi göremiyoruz büyüyen tek şey cepteki delik büyüyen tek şey insanların yoksulluğu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Evet ülke o kadar büyüdü o kadar büyüdü ki (bir partilinizin- yöneticinizin oğlu) Ankara’da 22 dönüm yer aldı benzinlik aldı bizler sayesinde o kadar büyüdünüz ki üç milyonluk dairelerde oturuyorlar gerçekten çok büyüdük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Büyüyen tek şey yoksulluk,işsizlik ve borçlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Size artık hiç inanmıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Nerede büyüyor ne yapılıyor, bölge hava ambulans helikopteri hizmeti durdurulmuş, merkez elazığa götürülmüş, bundan haberin varmı?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • alp (1 yıl önce)
    bu zor durumların sebebi sizlersiniz.. Ne tedbiri alıyorsunuz carşı pazar el yakıyor....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet4420 (1 yıl önce)
    Sayın vekil üretiyoruz, büyüyoruz derken neyi kastettiniz. Ülkede tarım bitti, sanayi bitti, büyümeyi bırak, yerimizde dahi sayamayıp geriye gidiyoruz. mazotun litre fiyatı 30tl siz hala üretiyoruz diyorsunuz. çiftçi nasıl ekip biçecek. Sebzeler nasıl nakliyeyi karşılayacak, bunları sizde çok iyi biliyorsunuz ama sizleri dinleyen kitle belli onlara hitap ettiğinizi bizlerde çok iyi biliyoruz, insanlarla dalga geçmeyi bırakın artık. Farklı bir şehirde karı koca devlet memuruyuz, bu sene Malatya'ya tayin istedik inşallah çıkmaz diye dua ediyoruz. taşınma için devletin bana verdiği para 4 bin tl, nakliyecinin istediği fiyat ise 13 bin tl. Bayramda Malatya'ya nasıl gideceğimizi düşünüyoruz bilet fiyatları 500 tl. işçiye, emekçiye, memura, askeri ücretliye reva gördüğünüz ücret nedir peki? Allah asgari ücretle geçimini sağlayanların yardımcısı olsun. sizlerde artık seçmenlerinizle dalga geçmeyi bırakıp susun bari, konuşmak zorunda değilsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Talip D. (1 yıl önce)
    Yav he he. 2023 e kadar şu hedeflerinizin hangisi gerçekleşti. Hızlı tren Malatya’ya geliyordu, Enflasyon %5 e düşüyordu, kişi başı milli gelir 25 bin dolar oluyordu, ihracat 500 milyar dolar oluyordu, İşsizlik sıfır olacaktı, yolsuzluk yoksulluk yasaklar bitiyordu, Avrupa Birliği üyesi oluyorduk. Hedefler 2023 de gerçekleşmezse inşallah 2053 de, olmadı 2071 de, o da olmadı 2153 de gerçekleşeceğine dair umudumuz var. Umudumuzu yitirmedik. Umut fakirin ekmeği ye Mehmed’im ye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    Siz devam edin sayin calik. Bu memleket bunlari hakediyor cünkü habire sizi sectigine göre durumdan memnunlar demektir. Hakettigini yasayan toplum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Memoli (1 yıl önce)
    Malatya ayvayı yedi desene.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Şehir hastanesi olmayan tek büyükşehir olarak mı büyüyeceksiniz. Hava ambulansı da gitti. Malatya yı sağlıkta bitirip küçük şehirlerden hizmet alır duruma düşürdünüz. Malatyalı bunu unutmaz. Ak partiliyim ama size oy vermeyeceğim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • GRKN (1 yıl önce)
    İnşallah hislerimizde yanılırız bu şehre seni belediye başkan adayı yapma gibi bir gaflete düşmez bu hükumet çünkü hal ve hareketlerin bunun peşinde olduğunu gösteriyor ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    Ne güzel ve anlamlı bı haber başlığı tabi anlayana... "Büyümeye dewam edeceğiz" Derken sizi kast etmedik fakirler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    He, büyüdü. Kazığımız büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Ama yine de dünya bizi kıskanıyor. Hele o Almanya, İsveç, Norveç, Fransa, Hollanda, İngiltere, Amerika, Kanada ve diğerleri hasetlerinden çatlıyorlar. Edirne'den kaçak olarak Türkiye'ye girip hamallık yapmak isteyen onbinlerce avrupalı yakalanıyor! Ne edeceğiz bunları vekile hanum? Kamplar avrupali ve amerikalı ile dolu. Hadi oradan! Mümkün olsa ülkenin tamamına yakını kaçmak istiyor sayenizde. Sanki 20 yıldır bu güzelim ülkeyi siz değil de başkaları yönetiyor. Liyakat ve adaletin olmadığı bir ülke cehennemden farksızdır. Zor dönem dediğin sizin gibilerin sayesinde. Fetöcülerle ve diğerleri ile bir olup ülkeyi bu hale getirdiniz. Şimdi de başkalarının önünü açıp işleme devam ediyorsunuz (anladın sen onu). Halka, ülkeye hizmet filan boş laflar. Muhatap almak bile hata aslında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • carlos (1 yıl önce)
    Doğrudur ailece büyüdünüz ablası :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • behlül (1 yıl önce)
    Af buyur..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Siz büyüme dedikçe biz küçülmeye devam ediyoruz. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Gördüğümüz ve yaşadığımız kadarı ile; Eğitim çok kötü. Liyakatsiz rektörler, İmam hatip okullarını çoğaltma uğruna azaltılan düz liselerde her sınıfta 40-50 öğrenci, artık lise öğrencileri açık lisede okuyor. Eğitim bitti. Sağlıkta şehir hastaneleri derken artık randevu alınamıyor. Doktor maaşları işçi maaşlarına yaklaştı. Doktorlar ya yurt dışına, ya da özel hastanelere gidiyor. Bir çok hastanelerde doktor olmadığı için bölümler kapanıyor. Tıp fakültesini seçen öğrenci sırlaması 25 binlerin altına düştü. Sağlığı da en sonunda bitirdiler. Tarımda kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri iken, şeker fabrikalarını kapatıp, şekeri ithal ediyoruz. Sigara fabrikalarını kapatıp, sigarayı ithal ediyoruz, tarımı maliyetlerden dolayı azaltıp ithale gidiyoruz. Velhasıl tarımı da bitirdik sonunda. Adalet desen yine öyle, demokrasi dersen aynı durumda. Liyakatsizlik almış başını gidiyor. Geçen bir yazar yazmıştı, bir devlet bankasının yönetim kurulunda bankacılıktan anlayan kimse yoktur diye. Aslında ne iyi gidiyor diye sormak lazım. Ancak iyi giden pek de bir şey bulamıyoruz. Paramız pul oldu. Ancak hala iktidar halktan destek alıyor. Türkiye bir garip ülke. Bundan 2500 yıl önce yaşayan yunanlı filozof Platon un bir sözü vardır; "Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar"
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    Hangi tedbiri aldınız? Kira artışı %25 i geçemeyecek! Bravo. Geçen aylarda tefe+Tüfe / 2 ile yıllık kirasını ödeyenler ne yapacak? Köprü, hastane ve yollara geçiş/hasta garantileri ne olacak? Elektriğe zam %25 i geçti kime hesap sorulacak? Akaryakıt zammının yarısı petrol fiyatının dünyada artışından kalan yarısı da sizin ekonomiyi yönetemeyen "ekonomistlerinizden" kaynaklı. Tebdir almış. Pehhhhh. Konya kadar yüz ölçümü olan Avrupa ülkesi tarımda örnek gösterilirken , kaynağı Anadolu olan mercimeği Kanada dan alırken, Sudan da tarla kiralarken ( harbi ne oldu Sudan da terör yüzünden kiralanan tarlalar ekilemedi!) Sayın çalık beceriksiz yönetiminizi yazmaya sayfalar yetmez. Millete "ölümü gösterip sıtmaya razı" ediyorsunuz. Artık evinizde torun sevme zamanınız geldi de geçiyor. Onlarca şahsi ve parti danışmanlarınız bariyer olmak için maaş alıyor. Yüksek faizde dünya 6. olduk. Enflasyonda dünya 5. olduk. Size hakkımızı helal etmiyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Doğrudur. Aile boyu baya büyüdünüz, özelliklede gayrimenkul alanında. Bir Malatya ailenizin özellikle bir ferdinin gayrimenkule olan çok aşırı ilgisini konuşuyor.
    %98
    %2
    Yanıtla