SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS 229 Gündür İç Saha Galibiyetine Hasret

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, bu sezon 229 gündür iç sahada galibiyete hasret. Sarı siyahlılar, 27.haftada 13 Haziran Cumartesi günü 21.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmayı kazarak hem galibiyet hasretini noktalamak hem de çıkışa geçmek istiyor.

Süper Lig’de son galibiyetini, 15. haftada Beşiktaş’a karşı deplasmanda 2-0’lık skorla alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ardından çıktığı 11 mücadelede ise 3 puan elde edemedi. Kovid-19 salgını nedeniyle lige verilen ara öncesi oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 7 beraberlik, 13’te mağlubiyet yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde son oynadığı 11 karşılaşmada galibiyet alamadı. Son olarak 15.haftada deplasmanda Beşiktaş’ı 2-0’lık skorla mağlup eden sarı siyahlılar, son 17 lig maçında 1 galibiyet, 6 beraberlik, 10’da mağlubiyet yaşadı. 

Sarı siyahlı takım, bu sezon iç saha avantajını ise hiç kullanamadı. Malatya temsilcisi, koronavirüs süreci öncesi çıktığı 12 iç saha maçında 3 kez galip gelebildi. Sarı siyahlılar, 3 karşılaşmada berabere kalırken, 6 karşılaşmayı ise kaybetti. 

Şuana kadar çıktığı 12 iç saha maçında 12 puan toplayabilen BtcTurk Yeni Malatyaspor, son iç saha galibiyetini ligin 9.haftasında 27 Ekim 2019’da Kayserispor’a karşı 4-0’lık skorla aldı. Sarı siyahlılar, o günden bugüne 229 gündür iç sahada galibiyete hasret.

Ligde son galibiyetini ise 15.haftada deplasmanda Beşiktaş’a karşı 15 Aralık 2019’da alan sarı siyahlılar, 180 gündür ligde galip gelemiyor. 

Süper Lig’de 26.hafta karşılaşmaları 13, 14, 15 ve 16 Mart tarihlerinde oynandıktan sonra koronavirüs tedbirleri kapsamında lig bir süre ertelenmişti. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un şuana kadar sahasında oynadığı karşılaşmalarda aldığı sonuçlar şöyle:

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir: 3-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 2-3

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Galatasaray: 1-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Yukatel Denizlispor: 5-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Hes Kablo Kayserispor: 4-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe: 0-0

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor: 1-3

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Çaykur Rizespor: 0-2

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor: 1-3

BtcTurk Yeni Malatyaspor-MKE Ankaragücü: 0-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor: 1-2

BtcTurk Yeni Malatyaspor-İttifak Holding Konyaspor: 1-1 

Sarı siyahlı takımın kalan iç saha maçları ise şöyle:

27.hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa

28.hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor-Göztepe

30.hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gençlerbirliği

32.hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor-Beşiktaş

34.hafta BtcTurk Yeni Malatyaspor-Gaziantep Futbol Kulübü.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: BYMS'nin kendi sahasında son galibiyetini aldığı 27 Ekim 2019'daki Kayserispor maçının seremonisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Sahamızdaki maçlar çok ama çok önemli.Bugün kayseri deplasman da 85 dakikaya kadar fenerbahçe karşısında galip oynuyordu..Ta ki penaltıdan gol yiyinceye kadar.Işler hiçde kolay görülmüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (4 yıl önce)
    Ne sehir, ne takim, ne yaş ortalamasi 16 olan ergen derebeyleri, ne 55 yaş üstü stada gelip çekirdek citlayan ayağı kalkinca oturun diye bağıran dayılar, ne de başkan en uçtan en tepeye kadar bu ligi haketmiyorsunuz. Hakkettiginiz amatör kümede Malatyasporla Yeni malatyasporun derbisini izlemektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (4 yıl önce)Hikmet isimli kullanıcı yorumuna
    onlar haketmese bile bizler hakediyoruz.bu maçı,sizlere canı gönülden inanan, hop oturup hop kalkan taraftara armağan edin.yürüyün beee kim tutar sizi.mesela ilk golü benim için atın.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (4 yıl önce)
    Haydi kaplanlar Kasımpaşayı yenelim ve tüm kabus bitsin. Bu galibiyet tüm haftalardan daha değerli. Rakibimizin üstüne çıkıp herşeye yeniden başlamak için son fırsat tüm gücünüzle ölümüne oynayın. Ölüm kalım maçı dedikleri tam olarak bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    kasımdan beri seyyar satıcı stad önüne bırakılmıyor sonuç hüsran birilerinin cebi daha çok dolsun diye birilerini ekmeğinden ederseniz sonuç bu olur işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakırrr (4 yıl önce)
    Son 8 takım içinde en iyi fikstür bizim takımın kalan maçları.Her galibiyet bizi ikişer basamak yukarıya taşır.Tabiki Kasımpaşa maçını alırsak.Alamazsak hem moralmen hemde puan olarak düşme garantili takım durumuna düşeriz.Kasımpaşa maçı 9 puanlık bir maç.Ya alır yola devam edersiniz,ya alamaz pes edersiniz.Herşey kaplanın pençesinde.Biz inanıyoruz ya siz?
    0
    0
    Yanıtla