SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS 6 Haftada 27 Oyuncu Değişikliği Yaptı

0
Güncellendi - 2020-07-18 19:50:48
BYMS 6 Haftada 27 Oyuncu Değişikliği Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, koronavirüs süreci sonrası liglerde uygulanmaya başlayan 5 oyuncu değişikliği kapsamında şuana kadar 6 lig maçında 27 oyuncu değişikliği yaptı. Sarı siyahlılar,  3 maçta 5, 3 maçta ise 4 oyuncu değişikliği yaptı.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), koronavirüs dolayısıyla 2020 yıl sonuna kadar takımların 5 oyuncu değiştirebileceğini açıklamış, daha sonra bu kuralın 2021 sezonunun sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. 

FIFA, koronavirüs salgını dönüşünde kulüplerin rotasyonlarını daha verimli kullanabilmeleri ve sakatlık riskinin önüne geçilmesi için bu kararın alındığını ve kuralı kullanmakla her federasyonun kendi ligiyle ilgili kararı vermekte özgür olduğu belirtti. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de koronavirüs sonrası 6 haftalık bölümde Galatasaray ve Medipol Başakşehir’den sonra Göztepe, Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor, Çaykur Rizespor, Yukatel Denizlispor ve Gençlerbirliği ile birlikte en çok 5 oyuncu değişikliği yapan takım oldu. Ligde geride kalan 6 haftalık bölümde Fenerbahçe, hiçbir maçta 5 oyuncu değişikliğine gitmedi. 

Takımların şuana kadar yaptıkları oyuncu değişikliği sayıları şöyle:

27.hafta

Göztepe 4, Trabzonspor 4, Fenerbahçe 4, Kayserispor 2, Başakşehir 5, Alanyaspor 2, Beşiktaş 5, Antalyaspor 5, Yeni Malatyaspor 5, Kasımpaşa 4, Gençlerbirliği 5, Konyaspor 4, Rizespor 5, Galatasaray 5, Gaziantep 4, Ankaragücü 4, Sivasspor 4, Denizlispor 5

28.hafta

Ankaragücü 5, Başakşehir 5, Kayserispor 4, Gençlerbirliği 4, Yeni Malatyaspor 4, Göztepe 5, Denizlispor 5, Beşiktaş 5, Kasımpaşa 4, Fenerbahçe 4, Galatasaray 5, Gaziantep 5, Konyaspor 4, Sivasspor 5, Alanyaspor 4, Trabzonspor 4, Antalyaspor 5, Rizespor 4 

29.hafta

Beşiktaş 5, Konyaspor 5, Fenerbahçe 3, Yeni Malatyaspor 5, Trabzonspor 4, Ankaragücü 3, Göztepe 4, Alanyaspor 4, Sivasspor 5, Kayserispor 3, Rizespor 3, Denizlispor 3, Başakşehir 5, Galatasaray 3, Gaziantep 3, Antalyaspor 3, Gençlerbirliği 5, Kasımpaşa 3 

30.hafta

Denizlispor 4, Gaziantep 4, Yeni Malatyaspor 4, Gençlerbirliği 3, Ankaragücü 3, Alanyaspor 5, Antalyaspor 3, Başakşehir 4, Fenerbahçe 4, Göztepe 5, Kasımpaşa 4, Sivasspor 4, Konyaspor 3, Rizespor 3, Galatasaray 5, Trabzonspor 5, Kayserispor 4, Beşiktaş 4 

31.hafta

Gençlerbirliği 4, Fenerbahçe 3, Başakşehir 5, Denizlispor 2, Sivasspor 5, Yeni Malatyaspor 4, Trabzonspor 3, Antalyaspor 3, Alanyaspor 4, Galatasaray 2, Göztepe 4, Ankaragücü 4, Rizespor 5

Kayserispor 3, Beşiktaş 3, Kasımpaşa 5, Gaziantep 5, Konyaspor 3

32.hafta

Göztepe 5, Gençlerbirliği 5, Ankaragücü 4, Galatasaray 5, Fenerbahçe 4, Sivasspor 3, Antalyaspor 3, Alanyaspor 3, Kasımpaşa 4, Rizespor 5, Kayserispor 5, Gaziantep 4, Denizlispor 5, Trabzonspor 4, Konyaspor 3, Başakşehir 4, Yeni Malatyaspor 5, Beşiktaş 3 

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, 5 oyuncu değişikliği kararının alınmasının ardından “Adam maç 2-2 iken 5 oyuncu değiştiriyor. Kadrosu geniş takımlar 5 oyuncu değiştirme hakkını çok iyi kullanacak. Örnek veriyorum. Ben kullanamayacağım ama adam kullanacak. Bir santrforu var. İki santrforu daha yedekte bekliyor. Orta sıralardaki bazı takımların da çok işine geliyor bu durum” yorumunda bulunmuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Çakırrr (4 yıl önce)
    Bırda Minaya sen forvete geç Umut defansa geçsin diyor.Farnolle ile saha kenarındaki top toplayıcı yer değiştirecek,Yosef sen bu hafta dinlen,Şabek sende ceza alanına gireni vur düşür diyor ellâm.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Hikmet hocanın düşürdüğü takım sayısı kaç oldu acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Walter ve vidar ile başla hocam yoksa bu takımı küme düşürecek.Robinden forvet ,Donald dan futbolcu olmaz .. Her maç 2 eksikler oynuyoruz görmüyormusun hocam.. Fofanayi bu maçta kullan kustürmeyin adama maçtan önce gazı verin tek başına maç aldıracak adam .. Fornoll,chabake,mina,hadebe,kerim murat,Acuah,Walter,Gökan,fofana vidar... Bu kadron ile çık küme düs ..Umut ,Robin,Donald seni kurtarma hocam vaz geç bu sevdadan..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer mor (4 yıl önce)
    Kimi değiştirirsen değiştir ama skor bizden yana olsun şansımız bol olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Teknik taktik şu oyuncu bu oyuncu geç bunları bana 11 tane yürekli mücadele eden sahayı teri ile sulayan parayı pulu 90 dakika unutan meslek ahlakına sahip futbolcu lazım hikmet hocam sahaya böyle bir 11 sürün tarihe geçmek istiyorlarsa çıksın oynasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Site güncelleme (4 yıl önce)
    3.7 deprem oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Ne güzel işte oynat altyapıdan adamı .
    0
    0
    Yanıtla