SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Alanya'dan 3 Puan Çıkarmak İstiyor

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 20.haftasında 2 Şubat Pazar günü deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin 19.haftasında, Elazığ Sivrice’de meydana gelen ve Malatya’yı da etkileyen deprem nedeniyle maç oynamayan sarı kırmızılı takım, Akdeniz ekibini yenerek, zorlu deplasmandan 3 puan çıkarmak istiyor.

Süper Ligin 20.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Mücadele, 2 Şubat Pazar günü 16.00’da Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanacak. 

İKİ EKİBİN ALTINCI RANDEVUSU

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, daha önce Süper Lig’de 6 kez karşı karşıya geldi.

İki ekip, ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Alanya’da oynanan karşılaşmayı Aytemiz Alanyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Aytemiz Alanyaspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Alanya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. 

Bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Aytemiz Alanyaspor 3-2 kazandı. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Yeni Malatyaspor ile oynadığı beş Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Alanyaspor (2G 2B), tek yenilgisini bu stattaki son karşılaşmada aldı (Kasım 2018'de 0-1).

Dört haftadır ligde puan kaybetmeyen Alanyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez beş maçlık galibiyet serisi yakalamak için sahaya çıkıyor.

Deplasmanda çıktığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 4B), tek yenilgisini son karşılaşmada Başakşehir'den aldı (1-4). Malatya ekibinin bu sezon dış sahada üst üste iki yenilgisi bulunmuyor.

Bu sezon Süper Lig'de kornerden en fazla gol atan takım Alanyaspor (8). Yeni Malatyaspor'un ise kalesinde gördüğü tek korner golü son maçta Başakşehirli Mahmut Tekdemir'den geldi.

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla isabetli şut çeken (119) ve kalesinde en az şut gören (58) takım Alanyaspor.

Bu sezon deplasmanda oynadığı maçlarda 25 net gol pozisyonuna giren Yeni Malatyaspor, bu alanda Sivasspor'un (26) ardından Süper Lig'in en iyi takımı konumunda.

Bu sezon Süper Lig'de attığı gollerle takımına en fazla puan kazandıran oyuncu Papiss Cisse (14 golle 13 puan).

Alanyaspor formasıyla çıktığı son dört lig maçında da gol atan Papiss Cisse (toplam beş gol), Süper Lig kariyerinde ilk kez beş maçlık seri yakalamak için sahaya çıkıyor.

Şu an Yeni Malatyaspor kadrosunda yer alan oyuncular arasında dış sahada en fazla gol kaydeden isim olan Thievy Bifouma (4), son dört deplasman maçının üçünde rakip fileleri havalandırdı (toplam üç gol).

Yeni Malatyaspor'un başına geçen Kemal Özdeş, Süper Lig kariyerinde yeni takımlarıyla çıktığı ilk maçlarda henüz galibiyet alamadı (4B 2M).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kim 3 puan istiyormuş! en az 5 tane yemeden gelirsek başarı sayılır.halimizi bilmeyen mi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    Kendini yırtma ağaoğlu Trabzon şampiyon olması için senin gitmen gerek Bu yıl fener şampiyon olacak gs yında az da olsa şansı var sivas 3 maçın sonunda pes eder başakşehir gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yousef (4 yıl önce)
    Guilerme Trabzon ile anlasmis deniliyor. Bunun doğruluğu nedir? Doğruysa Adil Gevrek in 1 dakika bile o koltukta oturmaması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Cigerme trabzona gitti adamin akli gitmekten başka sey yoktu iyi oyuncydu ama bizi istemeyeni biz hiç istemek
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih yavuz (4 yıl önce)
    Bu sene trabzon şampiyon olabilir. Maddi durumları çok iyi. İyi transfer de yaptılar guilerme yi de almışlar. Sivas trabzon çekişir gibi. Fenerin bjk nin gs nin şansı yok gibi. Şampiyonluk istemekle olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Ligde bir iddaası olmayan sahipsiz bir kulüp olursan elinden ekmeğini alırlar kulüp başkanı malatya sporun onurundan çok parayla meşkul. Son dakika! Trabzonspor Guilherme'yi transfer etti Trabzonspor, adı bir dönem Beşiktaş'la da anılan Yeni Malatyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Guilherme ile anlaştı. 28 yaşındaki futbolcu transferin tamamlanması için Trabzon'a geldi. Takımın başına Hüseyin Çimşir'i getiren Bordo-Mavililer, Guilherme'nin bonservisi için Benevento ile de anlaşmaya vardı. Malatyaspor'da kiralık oynayan futbolcunun Trabzonspor'a transferinin resmen açıklanması bekleniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    PAYLAŞ - A + Son dakika! Trabzonspor Guilherme'yi transfer etti Trabzonspor, adı bir dönem Beşiktaş'la da anılan Yeni Malatyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Guilherme ile anlaştı. 28 yaşındaki futbolcu transferin tamamlanması için Trabzon'a geldi. Takımın başına Hüseyin Çimşir'i getiren Bordo-Mavililer, Guilherme'nin bonservisi için Benevento ile de anlaşmaya vardı. Malatyaspor'da kiralık oynayan futbolcunun Trabzonspor'a transferinin resmen açıklanması bekleniyor. Guilherme, bu sezon oynadığı 26 resmi karşılaşmada 7 gol atarken 6 da asist yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Y.Malatyaspor’umuz bu sezonun en iyi oynadığı maçlardan biri Alanyaspor maçının 2.yarısında oynadığı oyundur .Adeta Alanyaspor ‘u sahadan sildi.Umarım Sn Kemal Özdeş o maçın 2.yarısını seyreder ve ona göre gerekeni yapar.
    0
    0
    Yanıtla