SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Guilherme İçin TFF ve FIFA'ya Başvuracak

0
Güncellendi - 2020-01-30 21:13:12
BYMS Guilherme İçin TFF ve FIFA'ya Başvuracak
A- A+ PAYLAŞ

- Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, sözleşmesini tek taraflı fesheden Brezilyalı futbolcu Guilherme Costa Marques'e ilişkin açıklama yaptı.

Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon sarı-siyahlı takıma transfer olan futbolcunun sözleşmesini bugün tek taraflı feshettiğini söyledi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve FIFA'ya başvuru yapacaklarını dile getiren Çelikel, şöyle devam etti:

"Bu konuda her türlü hakkımızı arayacağız. Bu işin kanuni, hukuki boyutu, bir de normal olmayan gelişmiş olaylar var. Transfer bitimine 30 saat kala nezaketen bile bir kere aranmayan bir kulübüz. Bunların yaptığı çok doğru iş değil ama bu saatten sonra onların (Trabzonspor) bizi aramasını, bununla alakalı bir bilgi vermesini de istemiyoruz. Kendi nefsimizi düşündüğümüzden de bunu istemiyoruz. Aynı masada oturmuş insanlar olarak en azından aranıp transferle ilgili bir şeyler söylenmesi gerekiyordu, çizginin bu olması lazımdı. Hayırlı olsun. Biz bu saatten sonra Trabzonspor Kulübünden bununla ilgili açıklama da istemiyoruz, beklemiyoruz da. Trabzonspor gibi bir camiaya böyle intikam gibi bir şey de hiç yakışmadı. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar ama bu saatten sonra bu duruma TFF ve FIFA karar verecek."

Çelikel, futbolcunun serbest kalma ücretine ilişkin de değerlendirmede bulunurken, şunları kaydetti:

"Futbolcunun gündeme düşen 40 bin avroluk bir maddesi var. Evet bu madde doğru ama biz feshetmediğimiz sürece biz haklıyız, haklı sebeplerimiz var. Bu 40 bin avronun niye konulduğunu da söylemek istiyorum. Nihai olarak bizim bu futbolcuyla bir anlaşmamız oldu. Eğer biz o maddeyi koymasaydık kiralama bedeli olarak yaklaşık 500 bin avro para verecektik. O anki şartlarda en mantıklısı buydu. Biz Yeni Malatyaspor Kulübünün menfaatleri doğrultusunda buna karar verdik. Bunu da kamuoyu ve camiamız bilsin. Bu 40 bin avronun dışında ekstra bir madde daha var feshetmeme ile alakalı, belirli bir cezası var. Onu da biz sonuna kadar kullanacağız. Bu saatten sonra TFF ve FIFA bu duruma karar verecek. Yani Trabzonspor'a diyoruz ki yapabiliyorsa yapsın, alabilirse alsın. Fesih taahhütnamesi de vermek zorundalar, buyursunlar versinler."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Olan guilerme'ye olacak, trabzon geçici lisans çıkarabilmek için fesih taahutnamesi vermek zorunda, bu sorumluluğu üzerine alır mi, şüpheliyim, uefanin radarındaki bir kulüp, verirse haksız festin bütün sonuçlarına katlanır, takip edilirse eğer, zira uluslararası spor mahkemesi(CAS) çok acımasız bu konularda, yeterki takip edilsin, hak aranilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Peki arkadaşlar BJK, TS. niye, Alanya'nın, Sivas'ın, Başakşehir in futbolcularını ayartamıyor? Şu anda Alanya ve Sivas'ın elinde Gilherme'den daha kaliteli futbolcular var. Çünkü bu kulüplerin başkanları hem sözleşmeleri sağlam yapmışlar hem de en başından kestirip artılar bizim satılacak futbolcumuz yok diye. Yani tavırları gayet netti. Gevrek ne yaptı, futbolcularımızı isteyen kulüplere kolaylık sağlarız dedi, hem de birkaç kez, geçmişteki demeçlerini bulun okuyun. Beşiktaş çoktan işi bitirmişti ama paraları olmadığı için Trabzon aldı. Gerçeğin yaptığı anlaşmanın detaylarını ancak dün öğrenebildik. Neymiş ankaşma, evet 40 bin euro olayı doğru, Gilherme'nin menejeri bunu şart koştu yoksa 500 bin euro para verecektik kiralama için. Yani Gilherme için bu para verilmek istennemiş. Şimdi Gevrek bu kafayla güya işadamı ve ticaret yapıyor. Bir yıl önce futbolcuyu kiralamışsın özellikle geçen yılın ilk yarısında futbolcu kendini kanıtlamış oynadığı futbolla ve kumaşı Türkiye şartlarına göre kaliteli. İkinci kez kiralarken bu futbolcuya yatırım yapıp belki de önemli paralar kazanmak yerine sen 500 bin euro vermeyi çok görmüşsün, sonrada ağlayıp sızlanıyorsun. Söylesin biri bu mu işadamı aklı. En iyi futbolcun elinden gitmiş, kendi beceriksizliğini hedef şaşırtarak Trabzon'a mal etmeye çalışıyorsun, taraftarı Trabzon'a karşı kışkırtıyorsun. Evet Trabzon, sözleşmede yazılı olmayan nezaket ve ahlak kurallarını hiçe saymıştır, biz Malatyaspor''lular tarafından hiçbir zaman unutulmayacaktır, ama diğer bütün işlemler usulüne uygundur ve de şikayetle falan hiçbir sonuç alınamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Arkadaş bu Trabzonun ne eşi var nede benzeri .Acı,elem ve ölüm üzerinden puan hesabı yapan ,futbolcu ayartan bir başka takım daha görmedim.Bunları kardeş olarak görmek,gözü kapatıp ateşe girmek gibi birşey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Senin elinde satın alma opsiyonu varken neden alamıyorsun biliyorsunki Bjk nin kapısîndan döndü diğer takımlarda peşindeler gelde böylesine faydalî bir oyuncu bul bu saate
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Kulübümüz her geçen gün kan kaybediyor.azıcık kalitesini gösteren oyuncularımız hemen bedavaya gidiyorlar.37 lik umut bulutu transfer diye yutturuyorlar.bu gidiş eski malatyasporun istikametini gösteriyor.Kendisine her zaman saydığımız başkan inanılmaz derecede bir yönetim zaafiyeti gösteriyor.tabiki bu duruma üzülüyoruz.sitemde sevgiden doğarmış.ama bu böylede gitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan (4 yıl önce)
    Boşuna yorulmayın o adamdan Malatyaspora hayır gelmez.Gitsin bakalım gidenlerin akıbeti belli.O yüzden başkana sitem etmeye gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    Trabzonspor başkanı ünala yapılanı unutmadık şimdide 2 haftadır malatyayla uğraşıyor Malatya seni yutar bunu böyle bil Trabzonsporumuzu da bu başkandan kısa zamanda kurtulmasını temenni ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge li (4 yıl önce)
    Tebrik teşekkür ederim Ersun Yenal seni hiç sevmem ama trabzon az bile yapmışsın UNALIMIZI harCadılar beter ol trabzon
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (4 yıl önce)
    Yönetimi eleştirenler çok biliyorsanız kulübe üye olun başkanlığa aday olun yönetin.Tarihinde ilk defa UEFA kupası oynuyor stadı dolduramıyoruz.;acaba bu takımın bir formasını alıp katkıda bulundunuzmu boş konuşuyorsunuz boş.Doğru yoldasın Başkan bazı cahillere aldırmayın padişahında arkasında konuşurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Begenmeyip gonderdigi sergen 25 kisi onunde sözleşme imzalıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • yms'li (4 yıl önce)
    Malatya sehri , ve malatyaspor takimini dingonun yerimi zannediyorlar bu ne rezillik en azindan kulube bir mesaj veya telefon acar bildirirler,,Bundan sonraki maclarda hic iltifat veya hatir beklemesinler bizden gollerimizle rezil edecegiz artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Teknik ekipten başkandan futbolculardan rica ediyorum yalvarıyorum trapzon maçını yılın maçı sayın onları burda yenin sampiyonluktan ediniz hayatları boyunca bu maçı unutmasınlar Malatyalı sporseverler o gün stadın tamamını dolduralım doksan dakika o stadı cehenneme çevirelim onları burdan unutamayacaklari bir sonuçla gönderelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Insallah Trabzonspor sampiyon olur sen ve yöntimin de kaybolursunuz , valilik hala harekete gecmiyorsa bu siyaseten dir , sakin Övmeye baslama 2 senedir 1 kaleci alamayan koc a yancılık yapan bir bskn istenmyor Malatyad a
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu trabzon sevgisi nedir arkadaş, tamam biz içimizde eleştirimizi yaparız, ama cambazlık yapan bir kulübe karşı da birlik olmasını bilelim, mekanizmalar belli spor hukukunda fifadan, uafeya her yol denesin, sonuçta sözleşmesi devam eden bir sporcu, kulübünden izin almadan başka bir kuluple görüşemez, uygulamalar da çok sert, gerisini guilerme ile trabzonspor düşünsün, tamam yönetim çaylak, iş bilmez ama bunu biz söyleriz, ele karşı şehrimizin kedisini, siyaseten hormonlu aslanlara yem etmemeliyiz,
    0
    0
    Yanıtla
  • Fenerbahçe bunları gerçekten çözmüş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (4 yıl önce)
    Geçti bor' un pazarı sür eşeği niğdeye giden gitti önceden sahip çııkscaktınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Bu yönetim amatörce hareketler yapıyor.Azıcık doğru dürüst iş yapın.Aquahıda satıyorlar hatta sattılar yarın. Acıklayacaklar.Yazıklar olsun basiretsiz yönetim.Ve halen kale arkası beleşçiler den takımları için yönetime bir laf etmediler.Haydi bakalım bizde artık maçlarınıza gelmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok yazık yorumunuzu üzülerek okudum.Bu kulüp kimsenin şahsi malı değil.Kime küsüyorsun?Malatyaspor Güzel Malatya’mızın en önemli markalarından biridir Malatya’mızı seven hiç kimsenin hakkı yoktur.Zaman birlik ve sahiplenme zamanıdır.Bilinçli taraftar olup hesabın nerede ve nasıl sorulacağını iyi bilmemiz gerekir.Takıma zarar vererek değil.Her ne olursa olsun Beşiktaş’ta,Trabzon’da etik davranmamış camiamıza saygısızlık yapmışlardır.Esefle kınıyorum.Sanırım hayrını görmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel (4 yıl önce)
    Bu yönetimin 35-45 milyon tl civari kacirdiklari malum menecer ler dahil degil yaptigi transferler de yarisi kazik yemisler, malatyada yı (yönetenler eski yönetimlerdeki gibi) 7-8 sene beklemezler Bu Baskan in gidecegi yok giderse de hasimini getirir olan da malatyaya olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz ÖZCAN (4 yıl önce)
    Sen sözleşmeni sağlam yap bakalım Bjk.TS.istediği gibi futbolcunu alıp sözleşme yapabilirmi. İşte bizim acemi yönetimi marifeti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Shevchenko (4 yıl önce)
    Yazıklar olsun ts ye sempatim kalmadı. Tek takımımız var oda yenimalatyaspor etrafında kenetlenelim tsye en büyük dersi sahada verelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferid (4 yıl önce)
    Gulerme bjk için bizi sattiginda karekter olarak kadrodişi bırakıp satış listesine koymak gerekiyordu iş işten geçti...geleceği olan oyuncuları kiralamak yerine borca girip uzun vadede kâr elde edebileceğin oyunculari almak borçlanma değil ticari kabiliyettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazuya (4 yıl önce)
    Hâlâ kendilerini aramadıklarını soyluyor. Bunlar da hic utanma yok mu? Aynı şeyi Beşiktaş icin de söylediler. Arayan oldu mu? Olmadı, olmaz. Trabzon da aramaz. Niye arasın? Oyuncu uzerinde hiçbir hakkin yok , soz soyleme yetkin yok. 5 yıldır başkanlık yapan biri hala sözleşme nasil yapılır bilmiyor. Kamuoyunda rezil oldunuz. Bizi de rezil ettiniz. Bırakın gidin. Hikaye anlatmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Fesih taahhüt namesinde madde nedir açıklayında kamuoyu bunu bilsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (4 yıl önce)
    Bize yar olmadı Trabzonspor’ada yar olmasın. Bundan sonra eşeği sağlam kazığa bağlayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Ahmet ağaoglu ve yönetimi kalitesini belli etmiştir bu yapilan ahlaka sığmaz
    0
    0
    Yanıtla