SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS, İstanbul'da M.Başakşehir Karşısında

0
Güncellendi - 2020-01-18 19:04:04
BYMS, İstanbul'da M.Başakşehir Karşısında
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunun ilk yarısında 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarının ilk maçında 18 Ocak Cumartesi günü deplasmanda İstanbul ekibi Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. 

Sezona iyi başlayan ancak sonrasında istediği sonuçları elde edemeyen BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarı başlamadan teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı. 

İlk yarıda 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşayan ve topladığı 24 puanla sekizinci sırada yer alan sarı kırmızılılar, 18.haftada Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Mücadele, 18 Ocak Cumartesi günü 17.00’da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak. 

BYMS SEKİZ, BAŞAKŞEHİR İKİNCİ SIRADA

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu ilk yarısını BtcTurk Yeni Malatyaspor, 24 puanla sekizinci sırada tamamlarken, Medipol Başakşehir ise 33 puanla ikinci sırada yer aldı.

17 haftalık süreçte 6 kez galip gelen sarı kırmızılılar, 6 karşılaşmada berabere kalırken, 5 karşılaşmayı ise kaybetti. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısında topladığı 24 puanın 13’ünü deplasman karşılaşmalarında elde etti. Sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada 3 galibiyet, 4 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşadı. 

Medipol Başakşehir ise ligin ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşarken, 33 puan topladı. İstanbul temsilcisi, bu periyotta 32 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. 

Başakşehir, ilk yarıda topladığı 33 puanın 18’ini sahasında topladı. İstanbul temsilcisi, sahasında oynadığı 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşadı.

SÜPER LİG’DE BEŞİNCİ RANDEVU

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Medipol Başakşehir, Süper Lig’de beşinci kez karşı karşıya gelecek. Şuana kadar oynanan 4 karşılaşmada İstanbul temsilcisinin üstünlüğü bulunuyor. 

İki takım ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 2-0 Medipol Başakşehir’in üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci yarının 28.haftasında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise 1-0 Başakşehir kazandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Medipol Başakşehir, 2018-2019 sezonuna bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarsında İstanbul’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşmayı Medipol Başakşehir 2-0 kazandı. 

2019-2020 sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 3-0 kazanmıştı. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Guilherme, Adis Jahovic ve Fofana kaydetti. 

MAÇI SERKAN TOKAT YÖNETECEK

Medipol Başakşehir ile BtcTurk Yeni Malatyaspor arasında 18 Ocak’ta İstanbul’da oynanacak olan karşılaşmayı Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Serkan Tokat yönetecek. 

Müsabakada Serkan Tokat’ın yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Tarık Ongun ile Manisa Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Karşılaşmada, Sakarya Bölgesi Klasman Hakemi Serkan Önsal ise dördüncü hakem olarak görev alacak. 

Medipol Başakşehir ile BtcTurk Yeni Malatyaspor arasındaki mücadelede, VAR hakemliğini Trabzon Bölgesi Üst Klasman Hakemi Bülent Birincioğlu, AVAR hakemliğini ise İzmir Bölgesi Klasman Hakemi Emre Kargın yapacak. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor ile oynadığı beş maçın sadece birini kaybeden Başakşehir (3G 1B), tek yenilgisini bu sezonun ilk yarısında aldı (0-3). 

Başakşehir ile oynadığı son Süper Lig maçını 3-0 kazanan Yeni Malatyaspor, daha önceki dört karşılaşmada rakip filelere sadece bir gol gönderebilmişti. 

15 haftadır ligde yenilgi almayan Başakşehir (9G 6B), Süper Lig'de devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. 

Deplasmanda oynadığı son altı maçta sahadan mağlubiyetle ayrılmayan Yeni Malatyaspor (2G 4B), Süper Lig tarihindeki en uzun serisini yaşıyor. 

2019/20 Süper Lig sezonunun ilk devresinde oynanan maçların ilk 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Başakşehir (7), son 15 dakikalarında en fazla gol sevinci yaşayan ekip Yeni Malatyaspor (15).

Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçlarda skor olarak en kısa süre geride oynayan takım olan Başakşehir (91 dakika), son 13 karşılaşmada sadece 6 dakika skor dezavantajına yakalandı. 

Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe'nin (9) ardından ceza sahası dışından en fazla gol atan iki takımdan biri Yeni Malatyaspor (7; Göztepe ile birlikte). 

Başakşehir forması giyen Edin Visca, Yeni Malatyaspor'a karşı sahaya çıktığı beş Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 2 asist). 

Bu sezon Süper Lig'de Anthony Nwakaeme'nin (56) ardından en fazla başarılı çalım atan oyuncular İrfan Can Kahveci (50) ve Moryke Fofana (41). 

Thievy Bifouma, Yeni Malatyaspor formasıyla Süper Lig'de çıktığı son üç deplasman maçında da gol atmayı başardı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Kamil (4 yıl önce)
    Takımı ne hale getirdiniz?Bu takıma acilen müdahele edilmezse hiç şakası yok küme düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vakur (4 yıl önce)
    Maç sonucu : 2 - 1 Malatya alır. (Beklentim) Asıl maç sonucu: Maç bittiğinde. Malatya galip gelirse kupada sivasa 5 çeker mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Isimizzzz cokkkk zor.Umarim bu maçın skoru bizi düşme potası hesapları yaptırmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Erol hoca o zaman demiştim çok ararsiniz diye Bak seni arar olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyalı (4 yıl önce)44 FFM isimli kullanıcı yorumuna
    Evet ben okumuştum yorumunuzu erol hoca bu takım için oturmuş bir teknik adamdı ve zamanla takımla bütünleşen bu takım için kafa yoran aklı istanbulda olmayan hocaydı belki bir gün yollarımız yemiden kesişir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam gittiğinde de bazıları kurtulduk diye ortalarda zil takıp oyun oynadılar.Takımın kısıtlı kadro ile aldığı puanlara bakmadan Oynattığı oyunu beğlenmiyorlardı..Bugüne kadar alınan puanların %80 ninde aleksic,guilherme ikilisinin payı varki her ikisinide Erol.hoca getirtti.O kadro ile kimsenin aklına gelemeyecek maçlar kazandı.Sergen hoca da dahil bu takımın maddi ve manevi sermayesini tüketip gittiler.Siz halen ortalarda oh gitti,gitti diye bağırmaya devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca mı yok.. Bizim markamız malatyaspor. Kişiler hiç bir zaman takımın önüne geçemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu takım sadece sizin değil bizimde takımımız.Şu durum hoşuna mı?gidiyor.Başakşehirden sonra ,Trabzon ile oynayacağız.Trabzon maçını da kaybettiğimiz zaman o zaman farklı konuşmayacak,hiçbir konuda şikayette bulunmayacaksın.Ayrıca çok hoca var dediğin Samet aybaba,mesut bakkal,hikmet karaman,yılmaz vural bunları mı kastettin.
    0
    0
    Yanıtla