SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS Kötü Gidişe Son Vermek İstiyor

0
Güncellendi - 2020-02-16 01:33:35
BYMS Kötü Gidişe Son Vermek İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 22.haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor kötü gidişi durdurmak, Galatasaray seriyi sürdürmek istiyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 22.haftasında 16 Şubat Pazar günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Ligde üst üste aldığı iyi sonuçlarla yükselişe geçen ve 39 puanla beşinci sırada yer alan Galatasaray, sahasında seyircisinin desteğiyle kazanarak, seriyi sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Süper Lig’de bir maçı eksik olan BtcTurk Yeni Malatyaspor ise ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. İkinci yarıda oynadığı 3 karşılaşmada da mağlup olan sarı kırmızılılar, zorlu İstanbul deplasmanından puan ya da puanlarla ayrılarak kötü gidişata ‘dur’ demek istiyor.

İKİNCİ YARIDA GALATASARAY KAZANIYOR, YENİ MALATYASPOR KAYBEDİYOR

Süper Lig’de ikinci yarıda geride kalan 4 haftalık bölümde Galatasaray oynadığı karşılaşmaları galibiyetle tamamlarken, Yeni Malatyaspor ise oynadığı karşılaşmayı kaybetti.

İstanbul ekibi, ligin ikinci yarısında oynadığı karşılaşmalarda sahasında Yukatel Denizlispor’u 2-1, deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’u 3-0, sahasında Hes Kablo Kayserispor’u 4-1, deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-0’lık skorlarla mağlup etti.

Bir maçı eksik olan BtcTurk Yeni Malatyaspor ise 18.haftada deplasmanda Medipol Başakşehir’e 4-1, 20.haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 2-1, 21.haftada sahasında MKE Ankaragücü’ne 1-0’lık skorlarla mağlup oldu.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre, Galatasaray, Süper Lig tarihinde Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği iki maçı da gol yemeden kazandı (2-0 & 3-0).

Sezonun ilk yarısında Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde rakibini mağlup edemediği sezon yok.

Süper Lig'de oynadığı son beş maçı kazanan Galatasaray, bu süreçte en fazla gol atan (17) ve en az gol yiyen (2) takım konumunda.

Süper Lig'de beş maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor (1B 4M), son galibiyetini Beşiktaş deplasmanında aldı (2-0).

Bu sezon Süper Lig'de 17 gol yiyen Galatasaray, ilk 21 haftalar itibarıyla daha az golü en son 2011/12'de kalesinde görmüştü (15).

Bu sezon Sivasspor'un (19) ardından deplasmanda en fazla gol atan takım olan Yeni Malatyaspor (18), çıktığı 11 karşılaşmanın 10'unda rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Galatasaray formasıyla çıktığı son üç lig maçında da gol atan Adem Büyük (toplam 4 gol), Süper Lig kariyerinde ilk kez dört maçlık seri yakalamak için sahaya çıkıyor.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan üç oyuncudan biri olan Ömer Bayram (8; Edin Visca ve Caner Erkin ile birlikte), daha önceki üç sezonun toplamında aynı sayıda gol pası vermişti.

Şu an Yeni Malatyaspor kadrosunda yer alan oyuncular arasında bu sezon ligde en fazla gol atan isim olan Thievy Bifouma (6), Süper Lig kariyerinde Galatasaray'a karşı çıktığı beş karşılaşmada rakip fileleri havalandıramadı.

Teknik direktörlük kariyerinde Kemal Özdeş'e rakip olduğu beş Süper Lig maçının dördünü kazanan Fatih Terim (1M), tek yenilgisini Şubat 2018'de aldı (Kasımpaşa 2-1 Galatasaray).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Turgut (4 yıl önce)
    Y. Malatyaspor bu lig de kalma şansı sıfır. Ankaragücü bizi yendi feneri yendi toparladı gidiyor. Kayseri kazandı. 4 hafta sonra takım tam dip yapar. Hatta iddialı söylüyorum ligi 24 puanda son sırada bitirir. Yani ligin ikinci yarısı sıfır puan toplar. Durum bu. Yönetim bu yorumu okusun lütfen. Hadi güle güle Y. Malatyaspor um.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Başlık çok yanlış olmuş.Bu gidiş kümeye doğru desek yerinde olur
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazili (4 yıl önce)
    şu hale bakınya düne kadar 1 puanmı alırız 3 puanmı hesabı yaparken bugun 2 mi 3 mü 5mi golyerız hesabı yapıyoruz yuh sızee beee takım nehale geldıı
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer mor (4 yıl önce)
    Kötü gidişe dur denecek bir maçmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Yapmayın etmeyin tutmayın bir üçüncü lig takımımız var yerlerde sürünüyor altyapımız sıfıra sıfır elde var sıfır bu iki yere referansiniz olmadan yetenekle gitmeniz mümkünmü cevabını siz veriniz futbol masa başında dizayn edilyor ali koç iki basın toplantısı yaptı fenerin ipini çektiler bizim baskanda birileri ile limoni bir spor kanalı var resmen bir Karadeniz takımının yayın organı o takımı acaba neden koruyup kolluyorlar Soykan zamanında tesis denince İstanbul takımlarından sonra Malatya gelirdi şu anda spor toto teşkilatınin yaptığı tesis olmasa futbolcular otelde kalırdı bu ilin halk temsilcisi bizleri inançla vurmaya çalışır yapamadığı kar temizligini rahmetten mi kaciyorsunuz diye savunursa bu il hakkında fazla bir şey yazmaya gerek yok ama yinede gördüğüm manzara beni yazmaya zorluyor.lutfen aklımızı kullanalım düşünelim olayları değişik yönleri ile inceleyelim ve kendi irademizle karar verelim bilmediğimiz konularda ise o işin uzmanı bir bilenlerden fikir alalım işte o zaman kurtulanlar dan oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    ligin tepesine bakin hep kaliteli hocalarin takimlari ustlerde. biz de kemal ozdes bilmem ne ile ugrasiyoruz. seneye abdullah avci ile mutlaka anlasilmali. para konusunda sikinti yapacagini sanmam. ya da abdullah avci erol bulut okan buruk ayarinda bi hoca bulmak lazim. oyunculari oynatacak hoca bulmak lazim. bu da iyi hoca ile olur. super ligin ici gecmis malatya tabiri ile fos hocalarini almayin kardesim. sergen buyuk takim hocasi. seneye istedigi transferler yapilirsa besiktasta cok basarili olur bakin gorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmetbb (4 yıl önce)
    yönetim hatalarından takım nerelerden nerelere geldi. çok üzücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Karamsar olmayayım diyorum ama her şey apaçık ortada yeni malatyaspor futbol itibarı ile dibe vurmuş durumda hemde öyle bir dibe ki dibin de dibi !! Düşer mi ?? Şayet altta ki takımlarda kıpırdama olmaz ise bu sene için belki yırtar bir gerçek byu yönetim anlayışı ile dedim diyeceğim çekirge misali yaşarsın 1 sıçrar,iki sıçrar üçüncü de düşersin.! Ama altta ki takımlar kasımpaşa,ankaragücü vs vs kıpırdar ise bu takımın düşeceğini inanın başta yönetim dahi olmak üzere adil gevreğin kalemşorları dahi biliyor çünkü inkar edilemeyen tek şey gerçek olandır ve gerçek şu ki yeni malatyaspor kötü ötesi vaziyette !! Allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Takimi sonuca goturecek oyuncu yok ki elimizde sadece bifoumayla olmaz.. ic saha da ite kaka alirsak bi kac mac ancak oyle aliriz..organize guzel bi oyunla mac alamayiz bu takimla bu zihniyetle..kume dusmeye dusmeyiz ins ama burnumuzdan getirdiler yonetsel hatalarla takimi ne hale getirdiler..bu mac icin de hic umudum yok 4 1 falan yenilir geliriz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Küme düsmez miyiz bence siz futbol u bilmiyorsunuz bu takımda kaos var kadro kalitesi yerle bir oldu devre arasında skor yapacak futbolcu yok küme düşmezmiş Ankaragücj geldi yeni gitti elini kolunu sallaya sallaya siz konusmayin sen ve senin gibiler cok bilmiş ama hiçbirşey bilmeyenlerr örnekadil gevrek gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)Metoo isimli kullanıcı yorumuna
    Meto sen bence dediklerinle çelişiyorsub takımi skora götürcek oyuncu yoksa sen nasıl ligde kalacaksin gol atmadan
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Geçmiş ola..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bir an herşeyi unutalım. 11 hafta galibiyet almamışız.Neyse olabilir diyoruz ve çıkış maçı olarak gördüğümüz mutlak galibiyet alacağımızı düşündüğümüz ligin dibindeki Ankaragücü ile sahamızda karşılaşıyoruz tuhaf bir biçimde 14 hafta galibiyet almamış Ankaragücü burada bizi yenerek gidiyor.Soruyorum size biz içerde 9 değil 19 maç yapsak bile kimi yeneceğiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Yavuz (4 yıl önce)
    Meger bifouma ya 2 milyon euro veriyorlardi niye satmadin. sataydin. Kume dusmeye dusecez bari elimize para gecsin. nerede anlayacak yonetim. bifouma nin olmasi veya olmamasi bisi degistirmeyecek. kume duseceksek duseriz kalacaksak da kaliriz. bifouma nin oyunu buna karar vermeyecek. takimin 2 tane skora katki yapan adamini gondermisin daha ne yapasin yapacagini yaptin zaten. gecen sene de ayni seyler oldu bu sene de. gecen seneki hatayi yapmasalardi bu sene daha ustlerde idik. galibiyet primin geliyor zaten ne istiyorsun daha. bak sivas a takir takir paralarini aliyorlar 42 puan topladilar. buyuk dusunmek lazim. sergeni getirmek kadar gondermenin de yanlis oldugunu basta soyledik ama su taraftari bi dinleseler.. dinlemiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Bu teknik direktör bu forvet hatti bu yönetimle mi Yenimalatyaspor a bahar zor gelir sezon sonu sonuç ptt 1.lig tebrikler Adik Gevrekk bir takim nasil bu kadar cabuk dengesi bozulur sen öğrettin bize helal olsun sana bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Trabzonda birilerinin hatırı demek ki taraftarınkinden daha büyük. İnsanın middesi bulanıyor ya. Açıklama özür kabahatten daha büyük. Yok birilerinin hatırını kıramadık da orta saha oyuncusunu 500 bin euroya verdik. Allah akıl fikir versin bu başkana. Bir süper lig takımının hedefi olmaz mı ya. Her sene ligde kalalım yeter mantığı nereye kadar. Daha seneye kombine zor alırım. Burnumuzdan getirdiler vallahi.
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (4 yıl önce)
    kalan tüm maçlara baktım da çıkış yapacağı maç yok.tüm maçlar oldukça zor.bu maçtan zaten umudumuz yok.farklı yenilip rezil olmayalım yeter.
    0
    0
    Yanıtla